- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kirkamka
csendes tag
Sziasztok!
Remelem jo helyre irok. Nekem a laptopom kijelzojehez koccolt hozza egy USB csatlakozo vege es lett kb. egy 1mm-es potty. Ezzel lehet valamit kezdeni? Van valakinek hasonlo problemaja, tapasztlata?Ossza meg velem legyszives!
Koszi. -
Yutani
nagyúr
Felhozom a topicot, mert hasonló gondom van.
Adott egy 5 éves LG monitor, amin kb 4 cm hosszú függőleges karc keletkezett. A körmöm beleakad, amikor áthúzom rajta.
Sikerült valakinek megoldani a karcos monitor problémáját? -
GEIL
addikt
Polírozás.......ha nem segít akkor ecetes-flex !!!
-
Surviver
csendes tag
Szerintem a cserét felejtsd el... Az egész monitor értékének kb a felét adja a képcső, ami benne van...
Ha mindenképp nekimész valami polír-cuccal, akkor szólj, van itt nálunk a ''kolhozban'' valami por, ami direkt CRT-hez lett kitalálva... Azza viszont számolj, hogy a coating (tükröződésmentesítő + szűrő) rétegedet agyon fogja vágni...
Surviver
Ui.: Ha érdekel a dolog késő délutánonként BP-en elérhető vagyok...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
Hát nekem a pacák a T-Mobiel-nál az elölapot(de csak az elejét,az akkufedelet nem) asszem3,5 vagy 5,5 kilóért mondta+ 1,5 k a munkadíj! Optika? Talán a kamerád is sérült? Nézz szét itt: Bővebben: link
alkatrész ügyben!
[Szerkesztve] -
gro0ms
aktív tag
digital! mennyi volt a 6600ás előlap csere?
mert nekem is ez a bajom. egy kicsit nagyobb mert az optika is karcolódott meg a hátlap kb 2 mm mélyen, szal ahogy csak lehet. majdnem kijukadt... na? telócsere, vagy mi?
-
Horbal
őstag
Polírozó anyagok csak kevésbé mély karcok esetén válnak be ez tapasztalat,
javítottam már telót, nem sikerült tökéletesre, csak elhalványodott, úgyanez volt óránál is, végül egy órás megcsínálta, de láthatóan vékonyabb lett az üveg.
Monitornál a különböző bevonatok miatt még gázabb, marad a csere, biztos jó drága de az legalább tuti. -
Zoli bácsi
őstag
Február legvégén vettünk egy új kocsit (Ignis). Az asszony dolgozni ment vele, mire lelépett, jeges volt a szélvédő. Nekiugrott a jégkaparóval, aminek az egyik fele gumi, másik fele sárgás fém. Szerinte a gumival tisztított... A lényeg, ami ide vág, hogy a szélvédőn kisebb nagyobb karcok keletkeztek. Olyanok is, amiben a köröm elakad. Jártam a szélvédősöket is, volt aki speciális anyaggal és polírgéppel állt neki, eredmény nélkül. Azt mondták megoldás szélvédőcsere. Az már csak ráadás, hogy a hülye nője nem csak a szélvédőt, az összes üveget láthatóan összekaristolta. Az egyik szélvédős azt mondta, hogy várnak egy újfajat polírozó anyagot üveg polírozáshoz, de még nem volt neki.
-
Digital
addikt
Hát nem tudom
hol láttad a szélvédö polírozását,de mi is csak ragasztani szoktuk,ill cserélni
!Ha volna rá lehetöség akkor biztosan nem a kukába menne egy Volvo kamion 550,000 forintos szélvédöje
A másik dolog ki a rák szedi szét a monitort
(gondolom a PH!-n lessz 1-2 önként jelentkezö,de akkor már inkább szakszervíz)
Azért nem szeretik az ilyen dolgokat a polírozók,mert szerintük nagyon elvékonyodik az anyag,és könnyen eltörik,illetve megreped!
Ja a telóhoz egy gyári lap 7 ropi,komplett ház 22 rugóNe mond nekem hogy egy 4*5-ös plexi polírozása(mégha szénné is csiszolja a csóka) 7 killer!
-
Travelos
őstag
Akkor eddig fogkrém!
-
L3zl13
nagyúr
-
Digital
addikt
Nekem a 6600-ám kijelzöje karcolódott meg,szintén 1 cm hosszan,és jó mélyen! Itt Szegeden az összes telefonost,üvegest,órást végigjártam,de ilyen mély karcot nem tudnak eltüntetni! Maradt tehát a komplett elölap csere!
Szerintem járj utánna mi $ a nevezett alkatrész cseréje(gondolom egy vagyon
)
-
gabesz82
őstag
Hát az autóüvegesek üveggyantával vagy mi a szösszel töntetik el a kavicsnyomokat kisebb repedéseket karistokat a szélvédőről, lehet hogy ebben a zesetben is segíthet ez...
Ja és szerintem házilag ne próbálkozz vele, megéri inkább azt a 2-3ezer forintot...
[Szerkesztve] -
Árpi bá
aktív tag
Házilag nehéz lesz, mert az egészet kell polírozni.
Esetleg próbáld ki a fogkrémet, itt valakinek sikerült plexiről eltüntetnie a karcot, bár az jóval puhább anyag!
A monitor eléggé drága, én inkább szakembert javasolnék hozzá!
Járható útnak tűnik, mert órások is vállalnak polírozást. -
tomi_mod
aktív tag
Azért azt gondolom belátod, hogy a szemüvegen lévő karcokhoz képest a moncsidon lévő nagyobb, azokat a pasztákat nem ilyen hiba javítására találták ki. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen vastagon kell kenni ( pár század vagy tized-e a karc mélysége), mert ha megszárad... ...az első portalanításnál kipotyog.
Ettől független megér egy próbát... -
tomi_mod
aktív tag
Elméletileg el lehet tüntetni, úgy, hogy ne legyen fénytörési hiba sem.
Az ilyen védő rétegek pont a külső részen vannak, ha esetleg políroz a végén lehet, hogy meglátszik majd a helye, de csak kikapcsolt állapotban.
Meg kell próbálni...
Én először tv-snél próbálnám; 100, hogy nem tudja megcsinálni, de talán útbaigazít, hogy lehet nem lehet... -
L3zl13
nagyúr
Lehetett hallani ilyen karceltüntető cuccokról, mint amiket szemüvegeknél, meg szélvédőknél meg ilyen helyeken alkalmaznak. Valamelyik topicban is volt szó ilyesmiről ha jól emlékszem.
Persze a tükrözésmentes bevonatnak általában lőttek utánna. Mert asszem fel kell polírozni. -
Árpi bá
aktív tag
Vidd el olyan üvegeshez, aki políroz is! Lehet megcsinálja.
-
Travelos
őstag
Szállítás közben egy 1cm hosszú és elég mély karc keletkezett a SONY CRT monitoromon. Olyan mély, hogy ha a körmöm végighúzom rajta akkor szinte beleakad! Menet közben is elég zavaró.
Eltűntetni nem lehet gondolom, de lehet valamit vele kezdeni, hogy ne nagyon látszódjon??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DELL ULTRASHARP U2415B 24" monitor FHD/IPS
- HP OMEN 32C Ívelt Gamer Monitor!32"/2560x1440/VA/165HZ/1ms/Freesync Premium-Gsync/400nit
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest