Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TPM (trusted platform module) topic
Aktív témák
-
Razarus
tag
Üdv
A héten lett itthon egy 7/24-ben üzemelő "szervergép" ami pár HDD-vel és egy csupasz WinXP-vel (megfelelő megosztásokon keresztűl) LAN fájlszerver feladatot lát el, plusz ezen fut a Boinc és ..... kliens is.
A WinXP Pro és driverek feltelepítése után a gép fizikailag is a helyére költözött és itt már csak az áram- és ftp kábelt kapott, mert minden ügyködnivalót távoli asztal-os bejelentkezéssel intézek a saját gépemről.
Hamar kiderült az, hogy a rendszermeghajtó méretét kicsit "alálőttem" így (checkdisk-es lemezellenőrzés és mydefrag-os rendberakás után) Acronis Disk Director Suite-vel kicsinyitettem a D meghajtót és megnöveltem a C meghajtó méretét a szükséges mértékben. Ezután, a következő módon ment eddig a dolog (nagyon sokszor, az elmúlt tizen-akárhány évben): a(z) ADDS-ben a "Start"-ra kattanás után a ADDS újraindítja a rendszert és még a OS elindulása előtt (kék háttér) végrehajtja az adatáthelyezést és átméretezéseket. Ezután az Win már az átméretezett meghajtókkal indul el, mintha mi sem történt volna.Ehhez képest most az egész (távoli asztalos bejelentkezésen keresztűl levezényelt) műveletsor (D adatáthelyezés => D átméretezés => C árméretezés) futásidőben, tehát újraindítás nélkül lement... végig élőben néztem az ADDS grafikus felületén a folyamatot (nem szakadt meg távoli asztal kapcsolat) aztán egyszer csak szólt az ADDS, hogy készen van.. csak lestem ki a fejemből. Ezután a Win és minden egyéb program az új meghajtóméretekkel dolgozott már.
Ez volt hogy lehetséges?
Aktív témák
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- E-roller topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Mikrotik routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest