Hirdetés
-
PROHARDVER!
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WoodrufF
tag
A Meridian -os küldetés után még mennyi van a fő szálból?

-
morfondőr
addikt
Sikerült megoldani, hogy png-be mentsen, így már minden okés! Ha valakit még érdekel a dolog:
C:\Program Files\Nvidia Corporation\Ansel\Tools mappában az NvCameraConfiguration.exe-t el kell indítani és bepipálni a Lossless output image format (PNG) a Super resolution-nál és a 360-nál. Itt még a mentés helyét, kamera gyorsaságát stb. lehet konfigolni!
[kép] -
törölt tag
Na vajon látjuk e még őt vagy teljesen cancelt kapott a karakter ?

Érdekességképp Vetra és Liam - Vale és Jared néven szerepelt a fejlesztés korai szakaszában.
-
Sixkiller6
őstag
végeztem vele, kerek 100 órát mutat az origin.
a shepardos részeket 4-5ször végigtoltam, ezt nem fogom többet elővenni. a történet komolysága, lekötés-faktora össze sem vethető. -
tiv83us
veterán
Megvan az Asari Duelist!

Cserebe be is estem egy full Asari lobbiba!
(Amugy mar a tokom tele van, hogy mindenhol Zero/Outlaw folyik a csapbol is, de ez most pont egy Strike Mission volt...) -
morfondőr
addikt
Ma jött egy új driver, lehet az változtatta meg a kimeneti formátumot? Bármit választok, mindig exr lesz a formátum. Azt sem tudom mivel lehet normálisan megnyitni, Xnview megjeleníti, de túlszaturáltan, nem az eredeti színekkel. 360 fokos felvételt a google fotók szépen kezelte jpg formátumban, ezt ha átkonvertálom hiába töltöm fel, nem vált 360 fokos megjelenítésre, hanem széthúzottan, síkban jelenik meg a kép. Ezért nem szívesen telepítenék PS-t!
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Szoktátok használni az Ansel-t a játékban? Hogy lehet rávenni, hogy jpg formátumba mentsen, mint a Wildalnds és Witcher 3-nál? Ezzel a több száz megás exr file-okkal biztos sok mindent lehet kezdeni, de számomra csak felesleges vesződés!
Előre is köszi a segítséget! -
Sziasztok! Aki multizik, fordult már elő, hogy egyszer csak elmegy teljesen a hang (menübe kilépve is) és game restart kell neki? Nálam ez elég sűrűn előfordul és rohadtul idegesít...

Single-be sose csinálta. -
törölt tag
-
janos666
nagyúr
válasz
üzenetére
Én pl. sohasem próbáltam ki a multit, se ME3-ban, se MEA-ban, pedig mindkettő próbál ösztönözni erre a single kampányból (Galaxy at War és most APEX missions). Ha multizni lenne kedvem, hatalmas a kínálat minden téren, és nyilán jobba lesz multizni egy arra kihegyezett (single kampányt legfeljebb dísz/demó/tutorial jelleggel kínáló) játékban.
Van egy új grafikai/teljesítmény anomália a játékban. Visszamentem a Tempestre, ahol eddig is hektikus volt az fps (nem csak, de főleg cutscene alatt), de most olyat csinál, hogy bizonyos kameranézetekben és némileg véletlenszerűen bezuhan ~35 fps-re, de ha mentek egyet (talán mást is elég nyomkodni az ESC-el előhúzott menüben, passz, de egy helyben állni nem elég), akkor felszalad 60-ra úgy, hogy alig változik a GPU használat, de a CPU-é mint ha jócskán megnőne (update előtt is CPU limitesnek tűnt a Tempest): 1, 2
-
törölt tag
Ha magamból indulnák ki akkor pont támogatnám, hogy vegyétek, elvégre "fanboy" vagyok nem ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A diablo-féle agymenést ne hasonlítsuk már egy olyan játékmódhoz ami csak másodlagos szempont az adott játék vásárlóinál. Korántsem annyira népszerű a multiplayer mód, hogy a többség súlyos pénzeket áldozzon még bele.Az, hogy a fegyverek, képességek sebzése elmarad a várttól szimplán balansz probléma, az általad említett példa, hogy 4 fegyver jó a 40 valamennyiből is pont erre utal. Igen, erre mondhatod, hogy "áthidalhatod", ha veszel végtelen mennyiségű pakkot amivel hátha unlockolhatod, de ez egyrészt így sem normális, másrészt a képességeken nem javít. És ebből látszik, hogy ez a része nem "direkt" ilyen, hanem azért, mert nincs kialakulva még a balansz.
-
warcat
veterán
válasz
üzenetére
Még mindig magadból indulsz ki,ezért a cipőért 250 eurót fizettek: (2012, Diablo 3 RMAH)
Nem egyedi eset,de persze 10-20 euró közötti tételek pörögtek igazán.Az a tömeg,amely ez utóbbi forgalmat produkálta,nem filóz sokat pár tucat ládán hasonló értékben.
Veszik azokat a ládákat bőven,csak nem mi itthon, viszont olyan szintű grindelés van jutalom nélkül(ez a része nem új),ám most szar (irreálisan gyenge) fegyverekkel,ami megöli a kedvet,hogy egyáltalán elindítsam a multit. ME3-ban egy sima BW-I el is erősnek érezhetted magad.
Egy horda módnál ahol nincs pvp (ahonnan érkezne a "Blood Steve megölt a 200 eurós p2win géppityuval" panaszáradat),az lenne a normális célkitűzés,hogy minden felszerelés jó legyen,miért kell egy sima pajzs nélküli "alap" ellenféllel élethalálharcot vívni ha nem áldott meg a sors a 4 használható fegyver egyikével?Linkeltétek nem olyan régen azt a fegyveres videót,az a fegyver,amivel goldon menekülni kell a sima töltelék elől,az életképtelen és ez hülyeség.
-
törölt tag
Na csak nem vettél te is, hogy ennyire próbálod védeni ?

30 euróért játékokat veszünk, nem random talán dropoló ládákat - biztos van ilyen, a CS:GO ládákat is veszik, csak nem ez az életszerű még külföldön sem. A többség inkább otthagyja a játékot vagy megelégszik a lassabb droppal, még hangulata is van ,hogy van mindig mit várni. -
-KP-
veterán
válasz
üzenetére
ne legyél már ennyire korlátolt.
Nem csak tizenéves gyerekek játszanak, akiknek jobb dolguk sincs, mint egész nap a gép előtt kockulni. Sőt szerintem a többség nem ebből a korosztályból kerül ki. Van akinek munka mellett heti néhány óra játékra van ideje, nem többre. A havi fizetéséből röhögve kiköhögi a csomagok árát (lehet mégse annyira korlátolt és mégse annyira hülye, ahogy írtad, ha simán megengedheti magának?). Ami kinti áron nézve kb. olyan mintha beülnél a kocsmába és kérnél egy felest magadnak.Egyébként nem 3 dollárról beszélünk, hanem 20-30-ról. Amiből kb. 30 100.000 kredites packot vehetsz. Van aki többet is vesz egyszerre. Lehet szeretni, nem szeretni, ez van.
-
törölt tag
válasz
Derrewyn
üzenetére
Nem csak a saját példámból indultam ki, anno BSN-en elég nagy egyetértés volt abban, hogy felesleges és óriási pénzkidobás a packok vétele. Nemcsak azért mert in-game currencyből megvehetőek egyszerűen, de azért is mert rengeteg pénzt kéne rááldozni a játékra sokszor eredménytelenül.
Szerintem sokkal rosszabb az, hogy még ebben a módban sem olyan mint régen. Eleve az 5 vagy hány térképből egyik sem olyan amin szívesen játszok. Sandstorm ami normálisabb mert legalább nem olyan sötét mint a többi, de a pályadesign annak ellenére rosszabb, hogy ezek direkt MP térképnek lettek tervezve.
Mondjuk a DA:I után gondolom inkább úgy voltak vele, hogy nem nyúlnak hozzá, mert az ottani MP mód nem volt sikeres (bár itt lehet működne egy Architect boss a végén mint a sárkány csak a sztorival nem biztos, hogy összeegyeztethető lenne). -
Derrewyn
senior tag
válasz
üzenetére
Ne abból indulj ki, hogy te vennél-e packot, nálunk szerencsésebb helyeken vannak olyan emberek, akik akár több ezer dollárt/eurót képesek áldozni egy játékban ilyen ládákra/paklikra/stb.
Engem amúgy leginkább az bosszant, hogy az MEA multi szinte teljesen copy-paste az ME3 multi. Pedig anno arról volt szó, hogy az csak amolyan próba, tanulnak belőle, és majd...
Erre pontosan ugyanazt a képünkbe tolják, a hosztos rendszertől kezdve, a töméntelen grindoláson át, egészen a változatlan játékmódokig.
Semmi lényegi változás vagy újdonság. Ennél bármelyik F2P moba többet fejlődik 1 év alatt.Bioware régen etalonnak számított a játékfejlesztők között, mára sajnos elég középszerűek lettek.
-
törölt tag
3 dollárt/eurót fizetni olyan dologért amit nehézségtől függően 1-2-3 meccsnyi kreditből meglehet venni mi lenne ? Bár ha ez kell ahhoz, hogy ingyen MP DLC-t kapjunk hajrá...
A többség meg feloldott úgy a ME3MP-vel is mindent, hogy egy bioware pontot nem áldozott rá, hanem csak játszott vele - ez lenne a játék lényege is. Most sem elsődlegesen a drop systemmel van probléma... -
tiv83us
veterán
A BSN 5 eve is ugyanugy rinyalt, hogy "pez-pez-pez"
Azert az igaz, hogy a ME3-ra ugy kell nezni, hogy majdnem ket evig balancolgattak es adtak ki hozza a DLC-ket, ugy lett tele fegyverrel, karakterrel es palyaval. a biotic combok gyengesge valoban aggaszto, remeljuk BW eszbekap. A fegyverek nagyresze is szemet, de azert parat majd meg kiprobalok level X-en. Jo lenne, ha lenne par olyan "uncommon" fegyver is, mint a ME3-ban a Claymore, Geth Plasma Shotgun esatobbi, amelyek Platinumon is odabasztak. De en adok meg nekik ido, hisz' meg csak 2 hete van kint a jatek. -
-KP-
veterán
válasz
üzenetére
minősíthetetlen hülye? Nem annyira egyszerű ez. Szimplán lehet megengedheti magának. Főleg amerikában nem csak gyerekek játszanak vele. Aki meg dolgozik nem tudja megengedni magának a napi több óra grindelést, viszont lehet megengedheti magának mert jó állása van. Ezt a lovat próbálja EA megülni egyre erőteljesebben.
-
törölt tag
válasz
Derrewyn
üzenetére
Voltak sokkal jobb multiplayer játékok már akkoriban is. Azok a packok olyan árban voltak, hogy egyszerűen minősíthetetlenül hülye aki megvette ezeket, mert semmivel sem volt előrébb mintha játszott volna és a kreditekből veszi meg.
Az andromeda esetében meg még inkább így van, főleg, hogy az elején is több unlock van. Jelentős mennyiségű pénzt áldozni egy random storera ahol nincs is garantálva semmi butaság (csak számoljátok már ki mennyit kellett volna a ME3-nál fizetni a több száz, több ezer spectre packokért mire meglett volna minden).
Minden játékban a mikrotranzakció lehetősége a türelmetlenségre alapoz, ha valaki ennek ellenére megveszi real moneyból azt amit in-game valutából is lehetne nem tudom sajnálni. -
polgi803
őstag
Egyébként manapság szinte az összes online funkcióval rendelkező gameben, nyíltan / burkoltan, de az anyagi befektetés a céljuk...nem újdonság. És szerintem ez már végleg így marad...
-
Derrewyn
senior tag
válasz
üzenetére
Már nem azért, de az ME3 multit az tartotta életben, hogy vették a packokat. Ha nem így lett volna, akkor nem is adtak volna ki újabb dolgokat.
Andromeda esetében még inkább erre megy ki a játék, csak azt nem vették figyelembe, hogy eltelt 5 év, és vannak sokkal jobb multiplayer játékok, ahol a játék megvétele után nem kell unlockolni a különböző karaktereket, hanem rögtön az összessel tudsz játszani. Emellett nem kell grindolni, gyűjtögetni, hogy végre teljes értékű legyen az adott karakter, és pénzért is csak kozmetikai cuccokat tudsz venni.Ami az ME multiplayerben ügyesen eltalált, hogy különösebben nagy ügyességet nem igényel. Nem kell hajszálpontosan célozni, akár nagyobb hibák is beleférnek, ha meghalsz, akkor bárki felkelt, meg ott vannak a consumable cuccok is.
Sokkal több múlik a karaktered erején, mint azon, hogy mennyire ügyesen bánsz vele. A meccseket szinte mindig megnyered, és emiatt folyamatos a sikerélmény. -
-KP-
veterán
nem "nálam" meg szerintem megy a multi a pénz irányába, hanem kb. a komplett BSN szerint is. Ne magadból indulj ki, sokan vesznek pénzért pontokat. Persze nagyrészt nem nálunk.
amgúgy néhány extra infó a tegnap patchről:
Taken from MECoOp
www.reddit.com/r/MECoOp/comments/63v0jy/unofficial_patch_changes/
Krogan Rage has a fainter visual
Salarian Architect rare character added
New Sniper Rifle added
Character selection now has a rarity filter option
Lance Rank 6b evo now states that it uses 45% shields not 0.5
-
Credit /u/Karxizz
Lowered weakpoint multiplyer on Vanquisher to x2 (was x3, bugged likely) -now added to patch notesFixed "exploit" which allowed you to transfer (rank 10) customizability options from one character to another. Characters already customized like this retain the changes.
Disabling Devices is much faster now. (3 seconds reported)
-
Credit /u/danilo_dk
In the loading screens there is some info about what's loading.You can see the modifier of APEX missions in the lobby, instead of just "x1".
Seems like matchmaking has been improved so that you only get matched with APEX mission lobbies when you want to.
-
Credit /u/Servantphoenix
Powers now show updated info thread-
Credit /u/quicksi1vr
the nameplate picture for outlaw mastery has been changed-
Credit /u/Gamms51
Avenger Strike (Angara Avenger signature skill) activates much faster since the patch went up and seems to have a higher chance to actually hit things up in the air now.-
Credit /u/killbrew
Speed boost on Tactical Cloak looks to be buffed to 20% (was 15% prior, iirc)-
Credit /u/bitches_love_pooh
The number of strike team missions has gone up to 9 todayThe layout of characters in multiplayer has visible breaks after each rarity. Rare and uncommon used to be jumbled together
You can now get to single player from the multiplayer main menu. It was the start button on the controller, not sure what it is on the keyboardThe target for wave 6 assassination can be the ascendant now in silver. Before I don't think it ever happened, it also causes there to be two ascendants on the field.
The layout on the store was updated a bit, there's more spacing between each item.
A few people mentioned this
Last Assassinate target seems to always be a boss enemy (Hydra, Ascendant)-
Credit /u/marcelohabib
Throw Rank 5a - Duration is no longer a combo primer.
Edit: Apperently it still primes, it just doesn't say so now.-
Credit /u/epyoncf
When using custom keybindings, you can actually break free from the dogs (there was no button before, now it's the assigned melee button).-
Credit /u/technoraider89
Assualt Turret Rank 6 - Cryo Ammo seems to be dealing damage now. -
törölt tag
Hol írtam, hogy minden jó lenne ? Már a trial alatt is írtam, hogy a MP pályadesign nem tetszik. Most is írtam, hogy a fegyvereknél eleve felesleges a 10 szint és nem kéne csak kettő. Érdekes módon ezt nem idézted.
"Azért tudott fennmaradni, mert egy jó game volt. Jók voltak a fegyverek, a kombók, a karakterek, a pályák. Volt hangulata az egésznek. Fél képernyőt teleírhatnám apróságokkal amik sokat hozzáadtak az ME3 multihoz, és 100%-ban hiányoznak Andromédából.Volt változatosság a fegyverek és a karekterek és a képességek között."
Aha, a sokadik DLC után. Az alap karakterekkel és fegyverekkel ott sem volt ilyen eleinte, sőt. Itt már most normálisabb karaktereket lehet unlockolni.
"ME3 esetén vettél mondjuk 1 millió kreditért jumbo packot, hogy 255-ön legyen minden és utána össze tudtál szedni egy csomó hasznos cuccot, "
Ez továbbra is egy bug miatt volt így. Ahogy pl. ugyanúgy dobálta a krakterekhez az XP kártyát akkor is ha már megvolt. Ha elegen küldenek feedbacket erről biztos, hogy alakítanak rajta.
"Tessék? Bármire nyomsz, ott van a buy andromeda points?"
És ? ME3-nál is ott volt a Buy with Bioware Points. Mégsem vettük a Bioware pontból, hanem a kreditekből. Itt sincs másképp - opcionális, aki így is megveszi csak gratulálni tudok, megérdemli.
Erre nálad -> fizetős irányba terelik a multit, miközben ugyanaz van mint régen: minél többet játszol annál többet tudsz unlockolni.
-
-KP-
veterán
válasz
üzenetére
Természetesen szerinted minden úgy jó, ahogy van, mert akkora fanboy vagy. Nem kicsit unalmas már egyébként.
"Ugyanaz a rendszer mint korábban, ott is leginkább amiatt tudott fennmaradni a multi mert folyamatosan jött tartalomfrissítés és időbe telt unlockolni még a meglévő dolgokat is."
Azért tudott fennmaradni, mert egy jó game volt. Jók voltak a fegyverek, a kombók, a karakterek, a pályák. Volt hangulata az egésznek. Fél képernyőt teleírhatnám apróságokkal amik sokat hozzáadtak az ME3 multihoz, és 100%-ban hiányoznak Andromédából.Volt változatosság a fegyverek és a karekterek és a képességek között.
"A 255-ös dolog technikai korlát volt, szóval ezen nincs értelme rugózni, új engine, nincs korlát."
Neked kb. bármit le lehet nyomni a torkodon ha azon Bioware vagy Mass Effect logó van. Szerinted kinek van szüksége több ezer medigélre? Mert így ha veszel egy 50 vagy 100.000 kreditbe kerülő csomagot az 5 slotból 2-3 jó esetben medigél,cobra,ammo pack a végtelenségig. Miközben ugyanezt meg tudod venni a 2000 kredites supply packból csak épp ugyanannyi kredittel számolva 25-50 darabot 1 darab helyett. Nem érzed lehúzásnak a dolgot? Persze, költői kérdés. Hiszen szerinted minden úgy jó, ahogy van.
ME3 esetén vettél mondjuk 1 millió kreditért jumbo packot, hogy 255-ön legyen minden és utána össze tudtál szedni egy csomó hasznos cuccot, mert csak fejlesztést vagy valamilyen egyéb extrát kaptál, mert nem dobálta tovább őket. Itt meg jön kb. a végtelenségig a medigél és társai."Fizetős irányba akkor terelnék ha vehetnél külön Andromeda pontért konkrétan xy fegyvert vagy karaktert, de nem ugyanúgy a Random store packokat veszed."
Tessék? Bármire nyomsz, ott van a buy andromeda points?
"Minél többet játszol -> annál több kredited van és annál több packot vehetsz, ennyi a recept." Nem mondod

"Amúgy szerintem nem feltétlenül a fegyverek gyengék, hanem a bronze és silver mód lett túl erős a korábbiakhoz képest"
ME3 gold nehezebb volt, mint Andromeda gold. Legalábbis ha fegyverekkel mész. Képességekkel Andromeda bizonyosan nehezebb, nem azért mert önmagában nézve nehezebb, hanem mert a kombók a sárga földig le vannak gyengítve.
"Abban pedig teljesen igazuk van, hogy ha level 1-en erős lenne a fegyver, akkor nem lenne értelme a level X-nek"

Level 1 és Level X között jó ha van 10-15% különbség sebzésben. Ami level I-en gyenge, az X-en is az lesz. Kivétel mikor az az érzésed, hogy csak egy picit jobb kéne legyen valami. Csak egy picit. Akkor a level X valóban meghozhatja ezt az érzést. De a fegyverek nagy részénél az az érzés, hogy ha 2-3-4x annyit sebezne, akkor lenne éppenhogy rendben. Menj egyszer egy Zalkinnal, Halbreddel, Sandstorm-al goldon. Vagy akár silveren. Elvileg a tegnapi patchben 20-30%-ot lettek erősítve. Ami kb. olyan mint a level 1 level 10 közti különbség. De ami eddig használhatatlan volt, most is ugyanúgy az.
-
törölt tag
Ugyanaz a rendszer mint korábban, ott is leginkább amiatt tudott fennmaradni a multi mert folyamatosan jött tartalomfrissítés és időbe telt unlockolni még a meglévő dolgokat is. A 255-ös dolog technikai korlát volt, szóval ezen nincs értelme rugózni, új engine, nincs korlát.
Abban pedig teljesen igazuk van, hogy ha level 1-en erős lenne a fegyver, akkor nem lenne értelme a level X-nek (más dolog, hogy nem is, bőven elég lenne egy normal meg egy upgradelt fegyver singleben meg multiban is).
Fizetős irányba akkor terelnék ha vehetnél külön Andromeda pontért konkrétan xy fegyvert vagy karaktert, de nem, ugyanúgy a Random store packokat veszed. Más dolog, hogy egy coop játéknál még így sem borulna fel az egyensúly, mert minél többet játszol -> annál több kredited van és annál több packot vehetsz, ennyi a recept, ettől "dübörög" a játék.Amúgy szerintem nem feltétlenül a fegyverek gyengék, hanem a bronze és silver mód lett túl erős a korábbiakhoz képest, ráadásul a skilleknél és harcrendszernél történt változásokat is kompenzálni kell valahogy. A ME3MP-nél is volt azért elég sok balance change, később itt is jobb lesz még a direkt MP módra fókuszáló játékoknál sem sikerül ezeket elsőre eltalálni.
-
VincentVG
senior tag
válasz
troviko
üzenetére
+1
sajnos nekem az 1-2-3 kimaradt, ezért nagyon vártam..
a legnagyobb problémám (nem akarom ismételgetni magam, első nekifutásra a microlag/stuttering akaszt ki)
mindent végigpróbáltam, amit itt is írtak a kollégák. sosem szünt meg. javulni néha javult. optimalizálatlan sajnos. nincs mese. van akit jobban zavar van akit nem.de amit írni akartam, a patchelgetés tök jó, de akkor most várjak még heteket? hónapokat? most akartam játszani + ha egyszer végigtolom nem veszem elő még1x...
és ez baromi bosszantó.
az idei az az év amikor én is rádöbbentem, h nincs többet első napos vétel....patchelgetős világ.
-
-KP-
veterán
Egyetértek, de vannak további szivatások is. ME3 esetén 255-ig kaptál medigélt,cobrát,ammo packot. itt még 1000-nél is dobálja. Pont azt beszéltük, valszeg me3 esetén egy sima 8 bites változó volt erre, de itt már 16. Szóval 2^8 helyett 2^16 a limit
me3nál egy gold full extract kb. 88.000 kredit volt, itt 55000? Hiába 7 Wave a 11 helyett, mert idővel nem sokkal rövidebb. Volt platinum, ami 150.000 kreditet adott. De a legnagyobb gáz az volt, hogy bőven volt a common és uncommon fegyverek közt,amikkel azért goldon sem golyófogó voltál. Itt a fegyverek 99%-a lepkefingot sem ér. Bioware pedig ennyivel elintézi a dolgot a heti streamben, "hát vigyétek fel először level x-re és csak utána ítélkezzetek". Ez így mind kb. afelé mutat, hogy csengesd a lóvét az andromeda pontokért. -
Laja333
őstag
válasz
drachoHUN
üzenetére
Kipróbáltam PC-n kontrollerrel. Ott valahogy nem adja az aim assist, szerintem nem is működik.
Pedig jól nézett ki fejben, hogy elterülök a kanapén és a TV-n játszok. Amíg valami harc nem kerekedett, jó is volt. De sehogy sem tudtam becélozni egy headshotra. Mire meglett volna, már le is hasalt az enemy a fedezék mögé. Biztos meg lehetne szokni... Kérdés az, hogy egy shootert érdemes-e. Oda nincs jobb kombó a bill+egérnél. -
drachoHUN
senior tag
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Ha előtte nem játszottál shootert kontrollerrel, akkor biztos, hogy rengeteg türelem kell hozzá. Én nem is vagyok rá hajlandó. Egér+bill forever. Már csak shooterekhez nem használok kontrollert, de emlékszem fifában is nehéz volt áttérni. Pedig az csak egy fifa. Mondjuk nem is insanity-n szok(p)atnám magam át.
Ha már játszottál ilyen játékot kontrollerrel, akkor nem tudom.

-
Ellia
addikt
Multiplayerben a karakterek neve és kasztja mellett mit jelent a római szám? Erősebb lesz, vagy csak menőbb kinézet?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Én játszottam hardon, de aztán eladtam inkább...
Röviden: nekem a fedezékrendszer kellemes csalódás lett, soha nem haltam meg miatta, a célzással sem volt nagy gondom, nagyon finom az aim assist a játékban.
Amivel gondom volt, az a fov változás barangolás - harc - célzás közben. Gyakorlatilag annyira beszűkül, hogy semmit nem látni azon kívül, amire épp célzol, meg a karakter háta is baromi nagy szeletet vesz el a látótérből. Biztos megszokható, csak épp fél - egy évig gyakorlatilag csak tps-ekkel játszottam és mindenhol máshol ennél ezerszer jobb volt.
Ettől függetlenül nekem nagy bajom nem volt a harcrendszerrel, nyilván nem egy Gears of War, de simán használható volt az esetek nagy részében.
-
atainprison
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én is ezt nem értem.
Aláírom, tényleg szar a karaktergeneráló, én is vagy 30 percet elcsesztem vele mire egy normális figurát sikerült összehoznom és a mimika is elég sok helyen ultra gáz, de hogy ezek miatt ne élvezzem a játékot...
El sem tudom képzelni, hogy valaki elkezd vele játszani és pár óra után ezt mondja: "Fúú milyen gáz ez a mimika és a karakterem se lett egy topmodell már nyomom is az uninstallt.".
Az már más, ha valakinek nem jön be a harc, történet vagy a felfedezés. Mert kb. ez a játék erről szól, tehát, ha az alapelemeivel valakinek gondja van, az már számomra is érthető, hogy miért hagyja abba...de azért, hogy ez kiderüljön szerintem minimum 10 órát kell játszani.
Az ME:A teszteket meg inkább hagyjuk. Tuti, hogy mindenki csak azért ad ilyen 50-70%-os értékelést, mert ennél a játéknál most ez a menő. Pont ez a játék előtt játszottam végig a Dragon Age Inquisitiont, ami nagyon sok dologban hasonlít erre a játékra, de ott 80-95%-ot kapott a játék (plusz év játéka címek, stb.). És szerintem az ME:A még jobb is lett, erre ez sokkal szarabb értékeléseket kap, röhej az egész. -
Ra's al Ghul
senior tag
Hali,
attól kérdezném, aki PS4 -en játszik az milyen szinten nehézségi szinten játszik?
Én az elejétől kezdve insanity -n játszom de valahogy az irányítás miatt folyamatosan leszednek.
Valahogy nem megy valami jól a célzás és a menekülés fedezékbe vonulás se megy valami fényesen.
Nektek mennyi idő volt megszokni a kontrollerrel való irányítást? -
válasz
tiv83us
üzenetére
Jobbak lettek, lip sync is javult egy minimálisat, szövegeknél használható a numpad kiválasztásra, kicsit kevésbé akadósabb a játék. Bolygóra zoomolásnál Tabbal skipelhető az anim, de bolygóra/ról le/felszállás és a bolygók közötti utazás még mindig nem, oda valószínűleg kell a töltőképernyő. Glitchekről nem tudok nyilatkozni, mert nekem az eddig is minimálisan volt jelen. Fél óra alapján ennyit sikerült.
-
chaos666
csendes tag
Üdv! Az összefoglalóban nem találtam erre vonatkozó tanácsot, hol érdemes megvenni a játékot, hol vajon a legolcsóbb?
-
Derrewyn
senior tag
-
janos666
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Az utazással a legnagyobb bajom, hogy úgy próbál életszerű lenni, hogy közben csak rombolja a realizmust. Ballisztikus rakéta szerű pályán közelít, túlszalad, visszarándul, beremeg a kamera, aztán ráfordul a célra. (Főleg a Nexus látogatáson látszik nagyon, ott úgy néz ki, mint ha nem a kamera, hanem a Nexus remegne.) Én valahogy nem így képzelem el az űrrepülést. De a látvány így is jó, ... egy darabig, míg a térkép felét sem fedezted fel, de már az agyamra megy, hogy mindig ezt játssza.
Nem olvastam teszteket, csak pár kósza random véleményt.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
atainprison
üzenetére
Nekem pl. semmi bajom azokkal a dolgokkal amiket itt sokan szidnak. Oké Anderson feje tényleg kicsi ilyen "Wondering face"- volt.De én nem tudom hogy ronthat el ilyesmi egy játékélményt.Karakterkreátorral nehéz dolgozni, de néztem youtube-ról egy mintát és megcsináltam ami szvsz. nagyon jó lett.
Én pl. imádom az átvezető animációkat az utazásoknál, eszem ágában sincs elhajtani. Iszonyat hangulatot ad nekem. Sokszor csak bámulok ki a Tempest ablakain és annyira oda tudom képzelni magam a bolygók és csillagok közé...Jó hangulata van a játéknak teljesen más mint a Mass effect 1-3-nak, de ez így a jó. Legyen is más.
Biztos velem van a baj...
még ezt tenném hozzá:
Sokszor a köcsög tesztek veszik el az emberek kedvét előre egy játéktól, lefogadom ha nem olvasna senki teszteket a fele hibát észre sem vennék... -
maajsz
senior tag
válasz
BoneDragon
üzenetére
Ha annyi órája van a trióba akkora fan meg 500k-t tol gépre tán meg tudja venni, elég bátor feltételezni akármit is
. Van akinél szimplán ennyire alacsony az ingerküszöb. Az ő véleménye valid lehet akár kalóz akár nem, tény ha megveszi lehet jogosan haragszik, de ha csak ezért tolt el fél millát a gépre valahol azt az indulatot is megértem. -
tiv83us
veterán
Aki azota jatszott a SP-vel, annak kerdes; jobbak lettek a szemek? Meg mindig gumi babak neznek vissza rank?
-
atainprison
senior tag
Rohadt nagy világú akció RPG-nél:
szar a karaktergenerátor + a mimika = fos játék
Nekem közel sincs 500ezres gépem, mégis tök jól fut, nincs lag (legalábbis singleben, a multival csak egy meccset mentem, bár ott sem vettem észre).Én már sosem fogom megérteni az embereket...
-
janos666
nagyúr
válasz
troviko
üzenetére
Karakter arc: ugyan így voltam vele korábbi BW játékokban. Az Inquisition volt a fordulópont, ahol kétszer is eszement időt b@sztam el a szerkesztőben, és a human noble férfira ráfogtam, hogy elfogadható lett, de később második nekifutásra a dalish elf nővel sohasem voltam igazán elégedett (már a szerkesztőben sem sikerült úgy kinéznie, ahogy szerettem volna, in-game pedig ahhoz képest is nagyon másképp festett, ezért most a MEA-ban nem is fogtam neki egyedi arcnak (miután gyorsan/felületesen leteszteltem a szerkesztőt, és nem tetszett), ráböktem inkább az alapértelmezett férfira (amivel személy szerint elégedettebb vagyok, mint a MA 1-3 alapértelmezett férfi fejével).
Szerintem egyébként a "memóriák" cinematic cut-scene nézetében/animációjával egyáltalán nem ronda a női Ryder arc
(azt az 1.0.4 verzióval láttam), számomra teljesen elfogadhatónak tűnik.
Még a megjelenés előtti videókkal kapcsolatban (mikor ráadásul valamiért azt sejtettem, hogy nem is lehet majd válogatni, hanem az a nő lesz a főszereplő, és kész) azt mondtam rá, hogy "csúnyácska, de azért meg lehet vele barátkozni". Én személy szerint szeretem is a kicsit csúnyácskát, mert ez a szó számomra olyasmit jelent, hogy alapvetően nem csúnya, csak nem is kirívóan szép (legalább is az aktuális és tömeges idálhoz mérve), ugyanakkor nem is teljesen unalmas, nem a "semmilyen" formában átlagos, hanem inkább a véletlenszerű érzés kérdése, hogy mit szeretnél benne/bele-látni, ami így már picit úgymond izgalmassá, érdekessé is teheti (és konkrét esetben én hajlottam rá, hogy ezt a FemRyder arcot pozitívan fogadjam be, ne panaszkodjak, ha kötelezően az lesz az egyetlen opció -> így viszont inkább férfit választottam, ha már lehetett).Azt persze elhiszem, ha in-game nézetben/animációval nagyon más, és úgy esetleg sokkal furább a nő (mint cutscene-ben), mert úgy nem vettem még szemügyre (és szerintem nem is fogom, nem hiszem hogy kétszer végigjátszanám a MEA-t, pedig gyakorlatilag minden MA/DA játékokkal futottam két kört, sőt ME1-el és DA1-el már hármat is). Vagyis csak a cryo részlegen fekve, alvás közben láttam így, de ott sem véltem felfedezni rajta semmi kirívót (szóval inkább az animáció ronthatja csak el). Bár a fene tudja, lehet hogy látom még így is (elvégre nem értem még a story végére, csak elővetítek).
Elmosódás: Kapcsold ki a Depth Of Field-et, update óta ki lehet, és valódi megváltást hoz. Illetve nézd meg a TAA (Temporal AA) bugzik-e (szerintem csak a legújabb nVidia driver-el működik jól, bár az AMD driver-ből is jött nemrég friss, csak azt már nem teszteltem, de megjelenéskor szerintem mindkét márkával hibásan dolgozott, legalább is nálam).
Microlag: Resolution Scale OFF (vagy konzolparancsokkal ugyan oda mindkét paramétert, a cine-t és game-et is), illetve tripple-buffering (esetleg Adaptive, ha nV kártyád van és elviseled az alkalmankénti tearing-et). De amúgy igazad van, viszont szerintem már az Inquisition is ilyen volt néha, csak ott ráfogtam az AMD driver-re. (Most már nem tudom mire, mert a forklór szerint az nVidia jobb ebben, mégis csinálja néha nekem is úgy, hogy sem a GPU, sem a CPU használat nem szalad fel 100%-ra).
Nekem a grafikai anomáliák után, amik ma javarészt megszűntek, a harccal van a legtöbb bajom (a zoom-os célzó mód és az AI, bár most változtat a balance-on az update, majd kiderül).
A nyílt világgal pedig az a bajom, hogy rengeteg üres játékidőt ad hozzá a sok utazgatás "lóháton" gyors-ponttól a célig, de még maga a gyors-utazás sem villámszerű. Csak pazarolja a sok üres terület a valódi életem óráit. (Ez igaz a DAI-ra is.)

-
W.Wilson
aktív tag
-
troviko
senior tag
Nem akarok beszállni a jó lett, nem lett jó vitába, de a saját véleményemet elmondom a játék kapcsán.
Az előző szériákban úgy 1500 játékórám van, elég sokat vártam ettől a játéktól, még úgy is, hogy sejtettem, hogy nem lesz olyan jó, mint az elődök. Nem sikerült még csak meg sem közelíteni az elvárásaimat. Már sok évvel ezelőtt sejtettem, hogy lesznek gondok a játékkal, mikor anno bejelentették, hogy a BioWare "B" csapata kezdett dolgozni rajta.
Szerintem az a legnagyobb baj itt, hogy a játék sem a kor, sem a saját elődei színvonalát nem hozza. Mi több, meg sem közelíti.Teszem hozzá, ezt úgy állítom, hogy 3 óra után uninstalláltam a játékot, annyira rémesnek találtam. Egyszerűen nem bírtam magam rávenni, hogy játsszak vele, hogy nézzem a kijelzőn látható szenvedést, viccparádét. Az 1500 ME játékóra talán jelzi, hogy elég nagy fan vagyok, az sem elhanyagolható tény, hogy a játék hatására modernizáltam a PC-met, 500 rugóért. Szóval vártam nagyon a játékot, de ekkorát talán még nem csalódtam semmiben, annak ellenére, hogy próbáltam visszafogni az elvárásaimat a fent már leírt okokból.
Én amúgy úgy gondolom, hogy ez a vélemény részemről nem a ma oly divatos AAA játék fikkantás, az elmúlt 1-2 évben megjelent, számomra érdekes AAA játékokkal jószerivel semmi bajom nem volt, apróbb dolgokba bele tudtam kötni, de tökéletes játékélményt kaptam. Nem úgy, mint az Andromédától.
Már rögtön az elején felnyomta az agyvizem, hogy előbb átállította a billentyűzetem világításának a színét, majd kikapcsolt a világítást, kérdés, engedély nélkül. Ezt persze korrigáltam a bill. szoftverén, de akkor is, minek nyúl hozzá??
Aztán jött a karakter készítő. Eddig mindig egyedi karakterekkel toltam, férfiban magamat mintáztam, női karakterrel a nő ideálomat.
1 másodperc alatt forrt fel az agyvizem, mikor rájöttem, hogy nem lehet, képtelenség megalkotni, vagy akár csak megközelíteni a nő ideálomat. Mi több lehetetlen egy szimplán szép nőt alkotni a kreátorral. A gyári, alap profilok is elképesztően rondák, de túl sokat javítani sem lehet rajtuk. Úgy hallottam valami feminista cirkusz miatt döntött így a BioWare. Gratulálok, egy pár száz fős, hiszti-picsa csoport miatt milliók szórakozását rontották el. Job well done!
Ha mégsem így van, akkor meg csak szimplán sz*r munkát végeztek. A végeredmény szempontjából mindegy, az viszont tragikus.
Az, hogy a kreálható karakterek legfehérebb bőrűje is árnyalatokkal sötétebb, mint a default főhős, az már indulásnál kiverte nálam a biztit (mert így sajna nem tudom megcsinálni a nőideálomat), de hogy a nőknél nincs egy normális vörös haj, vagy egy normális, csajos hajviselet, az a másik komoly gond. Hogy a szemeket már ne is említsem.
De a férfi karakterekből sem lehet kihozni egy Brad Pitt-et, max egy alkoholista Dolph Lundgren -t. Ha őszinte akarok lenni, már itt elvérzik a játék.
Az előző részekben pont az volt a jó, hogy rengeteg szép karaktert meg lehetett formálni, bár a hajszín, hajviselet ott is korlátozott volt. Pont ezért reméltem, hogy ezen javítanak, még több opció lesz, még szebb, egyedibb karaktereket lehet majd készíteni. De neeeem.
Sebhely bezzeg 1000 féle van (igaz mind gagyi), de jó pár sminktől, tetkótól is röhögő görcsöt kaptam. Egyébként szerintem az mindent elmond, hogy végül fél óra próbálgatás után a default karakter mellett döntöttem. Még az volt a legjobb, annak ellenére, hogy az is elég béna.Nah jó, elindul a játék, olvastam a neten, hogy béna a mimika, de azt nem írták sehol, hogy egy folyamatosan, mindenütt jelen lévő problémáról van szó. Mert arról van szó, ami nagyon idegesítő, nagyon kellemetlen. Élvezhetetlenné teszi a játékot. Kicsit olyan, mintha végig elmebetegeket néznénk. Márpedig egy olyan játéknál, ahol az érzelmek, a párbeszédek, az emberi kapcsolatok, reakciók adják a lényeget, ott ez triplán gáz.
Nem csak a mimika gáz, de sok karakter arca poligon szerű, élek, szögletek láthatóak rajtuk, ami még rosszabb, sokszor elmosódnak a karakterek, főleg a háttérben.
A mozgási animáció is nagyon béna. Minden amit lát az ember a képernyőn, az gáz. Fájdalmas, kellemetlen a szemnek.A következő komoly gondom, hogy bár egy elég bika gépet vettem erre a játékra, és a játék folyamatosan 50-60 FPS-el fut, mégis tele van mikrolaggal. Nem is úgy kéne fogalmaznom, hogy tele van, hanem hogy mikro laggok sorozatából áll. Tragédia. Persze lehet, hogy driver gond, és "majd később megoldják" csak én nem majd később akarom, hogy jó legyen a játék, hanem amikor játszok vele.
A nyílt világ, és a harcok amúgy nem rosszak, de az élményt teljesen tönkreteszik a karakterek, a bénán megrajzolt és animált arcok, a laggok, a bugok.
Félre értés ne essék, az előző részekben is rengeteg hiba volt, mégis ezek eseti jelleggel fordultak elő, nem folyamatosan. Így azok élvezhetőek voltak, az Androméda számomra nem az.Összességében azt tudom elmondani, hogy borzalmas csalódás a játék, és nem vagyok hajlandó egy bétának is gyenge játékkal játszani. Nem csak azért, mert pocsék élmény, hanem már csak elvből se. Ha a gamer társadalom hagyja, hogy ilyen színvonaltalan szutykokat adjanak ki a kiadók, akkor előbb utóbb eljutunk oda, hogy ez lesz a standard.
Ez a játék jelen pillanatban csak egy pénzlehúzás.
"Majd később" ha javították "majd akkor" játszok vele. Addig kenjék a hajukra.Még egyszer mondom, ez saját vélemény, nem kell vele egyetérteni, örülök, ha valakinek így is tetszik, én azonban élvezni szeretem a játékokat, nem szenvedni velük, és ezért nem vagyok hajlandó játszani ezzel a játékkal. Fórumokon sokan mondják, hogy végig kell előbb játszani, és utána véleményt mondani, de ez az egész nekem olyan, mintha elém tesznek egy tányér romlott, penészes ételt. Mit csinál az ember? Belekóstol, kiköpi, és kidobja a kukába. Majd kijelenti, hogy romlott volt és sz*r. Ez a normális reakció. Erre se mondja senki, hogy "előbb edd meg a romlott kaját az utolsó falatig, és utána alkoss róla véleményt".
Nekem az "első falat után elment az étvágyam", ettől a "romlott" játéktól, s ha ennyire nem tetszik, miért is játszanám végig.
Talán majd nekifutok egy év múlva, addigra talán javítva lesz benne pár dolog. De abból amit eddig láttam, biztosra veszem, hogy ebből igazán jó játékot már nem fognak tudni kihozni, annyi mindent rontottak el benne.Összességében óriási csalódás, én senkinek nem ajánlom!
-
janos666
nagyúr
Kivettek néhány, vagy minden glyph puzzle-t az update-el, vagy csak véletlenül bakiból hagyta ki nekem az egyik oszlopnál? Scan-elnem azt kellett, de utána azonnal továbbléppett a konzolnál, és ugyan annyi decryption key maradt az inventory-ban, mint volt (először azt hittem véletlen rányomram a bypass-ra egérrel vagy billelel, amint alővillant a GUI, de nem hiszem).

-
törölt tag
-
warcat
veterán
Ugye milyen jó,hogy kaptunk normális,részletes patch notes-t? Ja nem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez is az Androméda élmény része, a felfedezés öröme ugyebár:
Legalább van meglepetés,azért bízok benne,hogy a heti cuccok eltűnése az equipment slotokra csak ideiglenes és nem rakták át "véletlenül" a ládákba,hogy több Androméda pontot vegyenek.
-
Ellia
addikt
Újratelepítés után működik

-
oriic
HÁZIGAZDA
Srácok a Salarian Architect csak nekem újdonság multiban? Mikor jött be? Vagy volt eddig is?
-
janos666
nagyúr
válasz
polgi803
üzenetére
Papíron az előző volt a "Mass Effect Ready", de igazából ez lesz az, igen.

Úgy látom megérte volna 1-2 héttel tovább várnom, mert ez a driver és update ma megoldott minden komolyabb grafikai bakit, ami eddig zavart. (De már mindegy, látatlanban szerintem jó tipp volt 50/50-re az esély, hogy néhány hónapon belül ennyit pofoznak a dolgokon, nem kell akár több mint fél évet is várni, illetve hogy beadják-e valaha is derekukat pl. a DoF-al, vagy azt mondják "az úgy jó és kész"...)
Most már kilőhető az idióta DoF is, és ha a MotionBlur, Chromatic Aberration, FilmGrain is OFF, de TAA ON (most már működni látszik a TAA), minden más pedig maxon, akkor tényleg kisebb vizuális orgia a játék, és elbír vele FHD-ban a GTX 1070 (bár a 290X-nek szerintem most is túl sok, főleg az említett beállításokkal, de talán egyel kisebb lépcsőn is necces a tartósan stabil 60fps).
-
warcat
veterán
Van most egy csomó strike teames küldi, nem tudom,hogy gyakoribbak lettek -e vagy csak felszaporodott a leállás miatt.Az item storeból eltűntek a speckó páncélok multihhhoz,csak cobra rpg,revive pack stb van
-
oriic
HÁZIGAZDA
Multi megy végre. Azt valaki meg tudja mondani hogy milyen ok miatt nincs benne a pályák között a Firebase Paradox? Mindig csak Apex küldetéssel lehet odamenni, alapból nincs a listában.
-
polgi803
őstag
Nekem műkszik rendesen. Ami legújabb druver azt is feltettem most nvidia...és megy rendesen.
-
Ellia
addikt
Redditen azt írják, hogy érdemes offline mode-ban megpróbálni, sokaknak segített a hozzászólás szerint. EA fórumon meg azt, hogy ez origin hiba és lesz rá tapasz, addig marad a re-install. Én újradobom szerintem, addig míg lejön berakok egy filmet/sorozatot...
Ha tartja a max sebességet a letöltés kb óra lesz.
-
polgi803
őstag
381.65-ös driver az új Mass E.-s? Vagy melyiket keressem?
-
[Prolixus]
addikt
Bioware megoldotta. Patch lejött, most már el sem indul.

-
Ellia
addikt
Patch után szürke a play gomb, nem tudom elindítani. Asztalról sikerült, viszont akkor azt írja, hogy nem tudja betölteni a játékot mert szerintem trialnak érzékeli... -.-' Ami elég vicces, hogy az elért achivmentek látszódnak pl. Remélem hamar megoldják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte Új Razer Kraken 2019 Fekete/Fehér/Zöld Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- Razer Kraken Kitty USB Bolti ár:30k INGYEN FOXPOST
- Eladó Cooler Master MWE 750 GOLD V2 fully modular táp
- Razer Kaira for PlayStation Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Gtx 1660 Super/ i5 10400F/ 16GB Corsair/ 500GB M2 250GB SATA SSD/ WIN 11
- iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4509, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Hp ProDesk/ EliteDesk SFF/MT G4/ G5/ G6 / i5 8-9-10.gen /Win11- Számla, garancia
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem csak tizenéves gyerekek játszanak, akiknek jobb dolguk sincs, mint egész nap a gép előtt kockulni. Sőt szerintem a többség nem ebből a korosztályból kerül ki. Van akinek munka mellett heti néhány óra játékra van ideje, nem többre. A havi fizetéséből röhögve kiköhögi a csomagok árát (lehet mégse annyira korlátolt és mégse annyira hülye, ahogy írtad, ha simán megengedheti magának?). Ami kinti áron nézve kb. olyan mintha beülnél a kocsmába és kérnél egy felest magadnak.
Azert az igaz, hogy a ME3-ra ugy kell nezni, hogy majdnem ket evig balancolgattak es adtak ki hozza a DLC-ket, ugy lett tele fegyverrel, karakterrel es palyaval. a biotic combok gyengesge valoban aggaszto, remeljuk BW eszbekap. A fegyverek nagyresze is szemet, de azert parat majd meg kiprobalok level X-en. Jo lenne, ha lenne par olyan "uncommon" fegyver is, mint a ME3-ban a Claymore, Geth Plasma Shotgun esatobbi, amelyek Platinumon is odabasztak. De en adok meg nekik ido, hisz' meg csak 2 hete van kint a jatek.

(azt az 1.0.4 verzióval láttam), számomra teljesen elfogadhatónak tűnik.