-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rapid136
őstag
válasz
jjeahh #10363 üzenetére
Sorry a pontos értékeknek valóban nem néztem utána... a változás irányát akartam kiemelni.
Azt viszont áruld már el nekem hogy az átlag fotósok és főként a kompakt fotósok mit kezdenek azzal az információval hogy a szappantartó zoomja ekvivalens 28-105mm? Értem hogy beleirják a prospektusba, de ettől még a gyakorlati haszna közelit a nullához. Eszembe jutott egy srác aki megvette a Nikon egyik UWA kompaktját aztán felháborodott levelet irt a cégnek hogy a képsarkoknál csúnyán torz a kép, sokat segitett az ekv. 21mm. Max annyi haszna van hogy a nagyobb megapixel mellett lehet hivalkodni hogy az átszámolt érték milyen kicsi. A tudás már nincs mögötte hogy mivel jár...
Egyszerűen egy nem létező etalonhoz számolgatsz át mindent, amit az emberek többsége nem tud hova tenni.
Szived joga, számolgass, a filmes korszakban egy embert nem ismertem aki a 6x6, 6x9, vagy a kisebb formátumok között szorozgatott volna. Pedig ott is volt átjárhatóság a bajonettek közt.
Most sincs több érzékelőméret mint akkor, ff, aps-c és aps-h meg a m4/3 amiken cserélhető az obi és elterjedt rendszerek. 50, 35 és 20 mm, ez a három érték amiből aztán gondolkodás és számolás nélkül tudnod kell hogy mire számits egy adott gyujtótávolságú obival az adott vázon. Ha neked ez bonyolult...
Egy adott gyujtótávolságú objektiv mélységélessége adott, becsapják magukat az emberek ha azt gondolják hogy a 1,4/50-es obi a cropos vázon olyan lesz mint a ff vázon a Biotar. Látószögben igen, de háttérmosásban nem.Na mindegy, idénre kivitáztunk magunkat, mindenki húzzon szilveszterezni jól!
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Trollok komolyan
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Path of Exile (ARPG)
- Asustor NAS
- alza vélemények - tapasztalatok
- War Thunder - MMO Combat Game
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- További aktív témák...
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Canon EF 11-24mm f/4L USM objektív -Újszerű-
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest