Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
Flowtation #455 üzenetére
Na a laptopomon (amit ma frissítettem) ugyanezeket feldobálta nekem is, csak terminálban futtatva lett jó. Néha van ilyen, mondjuk érteni nem értem a HTPC-n miért futott le kérdés nélkül ugyanez. Most megnéztem, 900MB volt a letöltött, 3GB a telepített méret, és a nettó tárhelyigény 1,46MB, tehát ennyi plusz helyet foglal frissítés után.
-
BoB
veterán
válasz
Ezek csak belső név- és repóváltozások. Csak arról van szó hogy egy bizonyos programot az Arch/Manjaro repóiban átraknak egyikből másikba (pl extra tárolóból a community-be), illetve átnevezik őket, vagy eddig több részre választott csomagot összeraknak egybe.
Például:
Python jelen van X disztróban python2 és python3 névvel, utalva arra hogy előbbi a 2.x-es verzió, másik a 3.x-es (van amelyik program még a régebbit használja, ezért tartják meg mindkettőt).Aztán egyszer csak úgy döntenek hogy már nem kell a kettes python, maradjon csak a hármas. Ilyenkor nincs értelme python3 nevet megtartani neki, célszerűbb átnevezni simán python-ra.
Ebben az esetben ezt látnád:
:: Lecseréli python3-t erre: extra/python? [I/n]Tehát összegzésképpen elmondható, hogy igen-el kell válaszolni, ezek nem ütközések csak "névváltozások".
-
Dave™
nagyúr
válasz
Nem terminálban futtattam és nem is jelzett hibát, tehát nekem nem voltak ilyenek. Ezek akkor szoktak felmerülni, amilkor korábban feltett csomagokkal ütközik az új, ezért kérdezi hogy lecserélje-e. Nem tudom mi a helyes megközelítés, én ilyenkor le szoktam cserélni. Valami 970 MB rémlik, de nem figyeltem, annyira nem érdekelt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiderült, hogy melyik AI-cégeket venné meg az Apple
- Apple MacBook
- SörcsaPH!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
- Battlefield 6 - Fókuszban a PC-s kiadás
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest