Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Magisk
root jogosultság
Android rendszereken
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimi57
őstag
Jelentem 2 telón több hete megy a walletes fizetés. Mindkettő custom rom, de csak az egyik rootolt, PIF 15.5.
-
crok
Topikgazda
válasz
Archttila #5092 üzenetére
Hm... az ééérdekes.. Melyik custom mellett nem jó? Ezzel (stollen) vagy valamelyik régebbivel? A modulban levő egyelőre megy de ugye az publikus, azt biztosan rengetegen használják.
-
Archttila
veterán
No kerem szepen! Kozel ket honapig tudtam fizetni crok mester custom pif-evel,
ma azonban a rokaposta azt mondta, hogy a-a... tessek uj metodus utan nezni, igy nem kell a penzed
Elso korben csak a modult frissitem, a pif marad. -
crok
Topikgazda
Nem csak ha miatoll.. igazabol barmid van ha LineageOS es meg nincs a build-ben a kernelbol kireszelve a lineage szo akkor igencsak arra ugrott.. vagy varsz uj ROM build-re vagy custom kernel amiben nincs benne.. es akkor azt kell majd megpatkolni.
De elso korben csak szepen frissitsd a PIF modult meg hasznald a linkelt pif.json-t.
-
G4bi89
senior tag
Nagytesónál megint alkottak valamit...
December 19-e óta jó volt crok által közzétett custom pif.json-al. Próbáltam ezzel is, ami aztán olyat dobott amit még sose láttam:
[playstore integrity check]
Magisk 27, OxygenOS 13, PIF 14.5 még, mert eddig tökéletesen ment, ezért nem piszkáltam. Szintén mai nap adta meg magát két Lineage rom alatt is.
Mondjuk más is hasonlóan járt ahogy olvasgatom a telegram csoportot. -
pepe62
aktív tag
Hali Mindenki!
Kb.3 hete segítséget kértem Tőletek egy miui 14 stabil rom installálásával kapcsban egy poco f4re.
Szelíd lebaszásokat és irónikus hozzászólásokat is kaptam (amit toleráltam, annak ellenére, hogy jeleztem, tudom ez nem az a fórum, de írtam, hogy sehol nem kapok értelmezhető segítséget mert szart sem értek (értettem) ehhez, ezért több fórumot is javasoltak az itt lakók (prohardver), többek között Titeket is és így jutottam el ide..., csak leírom az előzményeket..). Jelentem sikerült feltennem bootloader nyitással...stb...az átdolgozott!!!! magyar nyelvű eredeti kínai EU rom-ot (Nem launcher, mert ezt is megkaptam
) és kiválóan műx. Ez a rom rengeteg többlet tudással rendelkezik, mint az, amit Kínában és azután Indiában lebutítottak ide Európába...(érthetetlen, hogy miért szedték ki a miui 14 fejlesztés savát-borsát nekünk...). Szóval, ezt azért írom, hátha hozzám hasonlóan idetéved valaki ezzel, gondolkodik a feltöltésen és ha olvassa ezt a hozzászólást, nyugodtan megkereshet.
Peace és minden jót az összes fórumlakóknak.
-
crok
Topikgazda
válasz
janakbacsi #5079 üzenetére
Neked én is
^----
ezt ajánlom. -
rErEaT
senior tag
válasz
janakbacsi #5079 üzenetére
többször le lett írva, hogy ha működik akkor felesleges, de persze megteheted bármikor, inkább akkor próbálgasd a verziókat ha valami baj van
-
crok
Topikgazda
Micsoda nap
volt közben egy v15.7 de szinte azonnal lett egy..
PlayIntegrityFix v15.7.1 frissítés!
Fix crash issue when JSON file have comments.
Fix hooking in older Android versions.
Fix CTS profile / Device verdict failures in few devices due bad spoofing code.
Fix spoofing Provider issue.
Added post-fs-data.sh script.
Using latest (compileable) version of Dobby.
Using RikkaW libcxx prefab.
Update GradleA benne levő pif.json maradt.
-
rErEaT
senior tag
Oh és igen, bannolva van eléggé a lineageOS kernel, de ezzel működik a device integrity:
https://github.com/clarencelol/kernel_xiaomi_sm6250/releases/tag/v4.14.336-r9.0
(Mivel LineageOS-en vagyok Magisk-al ezért ez kell: kinesis-r9.0-4.14.336-miatoll-25012024.zip)Kernel csere után a semmiről, megkaptam a Basic és a Device integrityt is
[kép] [kép] [kép] -
crok
Topikgazda
PlayIntegrityFix v15.6 frissítés:
Changelog:
- Fix bootloop issue in modern devices.
- Move code logic to C.
- Minor improvements.Device verdict should pass by default.
If not, try removing /data/adb/pif.json file.
DO NOT REMOVE pif.json in module's folder!A benne levő pif.json még mindig a CAT S60-at használja:
{
"PRODUCT": "CatS60",
"DEVICE": "CatS60",
"MANUFACTURER": "BullittGroupLimited",
"BRAND": "Cat",
"MODEL": "S60",
"FINGERPRINT": "Cat/CatS60/CatS60:6.0.1/MMB29M/LTE_D0201121.0_S60_0.031.02:user/release-keys",
"SECURITY_PATCH": "2017-03-01",
"ID": "MMB29M",
"FIRST_API_LEVEL": 23
}Igen, bemásoltam hisz' úgyis publikus.
Egyébként ez nincs benne a nemrég összeszedett 10+-ban.Valamint egyeseknek (kifejezetten régi ROM-okkal, főleg Xiaomi.EU-val) a régi DEV v2 és a v15.2 valamiért jól (jobban) működőnek tűnik, persze ugyanazokkal a pif.json file-okkal. Most kérdezett rá a fejlesztő ezen embereknél akiknél azok jobban mentek hogy a v15.6-al működik-e (a changelog minor improvement része miatt..), épp tesztelés alatt van.
-
crok
Topikgazda
válasz
llaszlo #5063 üzenetére
Huh.. asszem' tényleg nagyon le lehetsz maradva. Megpróbálom összeszedni..
_____Online letölteni új modult úgy tudsz hogy letöltöd.. évekkel ezelőtt ki lett véve a Magisk alkalmazásból a repó mint olyan. Összefoglalóban bele is írtam még akkor, meg azt is hogy utána mik történtek ezügyben:
Közben a hivatalos Magisk Module Repo le lett lőve - meglátjuk lesz-e valamilyen formában újra vagy más formában esetleg.. Fox's Magisk Module Manager (Fox MMM) (köszi JoHn123 #1917) és ott van még az Androidacy Magisk Modules Repository is de 2023. Június 29-től (a v2.2.1-től) már Androidacy Module Manager a neve mert átvette a fejlesztését az Androidacy és át is tették a saját repo-jukba. Picit érdekes a dolog mert egyébként a reklámokból él az oldal - de a modulfejlesztők ebből semmit se kapnak..
Itt találtok egy úja kezdeményezést, ez is egy modul manager: a DerGoogler féle MMRL (Magisk Module Repo Loader) ami Google Play-ből is letölthető innen.Szóval alapból "offline" tudsz telepíteni (ZIP-et letöltöd és a moduloknál tudod telepíteni) de igazából a normálisan megírt modulokban van egy változó a modul egyik leírófájljában ami megmondja hogy hol kell frissítést keresni - így a Magisk meg tudja mondani hogy van-e frissítés. De a Magisk már nem tartalmaz kereshető repót ahonnan tudsz válogatni..
_____Én értem hogy Xiaomi.EU meg hogy MIUI 12.. de pont itt kezdődnek a gondok..
Ez a ROM valójában jó régi lehet (min. 2+ éves ha saccolni kéne mert a repót 2021 karácsonykor lőtték ki) ha még az se volt meg hogy nincs a Magisk-ben repó. Csak azzal bajban leszel úgy alapból.. az USNF már nem működik vele. Meg az már semmivel se. Ahelyett van a PlayIntegrityFix.Megisk hide
- ez okayIntegrity fix legújabb
- ez is okayzygisk ON
- ez szintén kell a működéshezDenyList ON
- még ez se feltétlen gond csak jó lenne tudni mégis milyen készülék, pontosan mikori ROM..
Az van hogy a Xiaomi.EU ugye világ életében úgy volt megírva hogy azt, amit az USNF meg a PIF csinál azt alapból csinálja. Viszont emiatt (meg a célzott hook miatt) összeakadt a ROM meg a modul. Az új ROM-okkal (ami 2023 Dec. 4 után jött ki) azzal nincs baj mert abban már a ROM egy teljesen új megoldással csinálja a trükköt (és az még épp megoldható) de a ROM-od lehet alkalmatlan lesz.Szóval.. én most azt mondom, hogy a beállításokról adj screenshot-okat, pontos telefon meg ROM verziót. Addig is Enforce DenyList legyen KIkapcsolva, DenyList-en legyen fent minden alkalmazás ami elől rejteni akarod a root-ot DE egyetlen Google folyamat vagy alkalamzás SE legyen rajta (se GMS, se Wallet - semmi, majd a PIF teszi a dolgát) és tedd fel a Shamiko nevű modult (a jól beállított DenyList alapján dolgozik).
Aztán a szokásos adattörlések (Google Play Services és Google Play Store..) meg egy jól irányzott restart.
A PIF-ben egy pif.json adja a "beállításokat", erről sokat írtam az összefoglalóban de erre most neked egyelőre nem lesz még szükséged, a mostani legfrissebb PIF-ben van egy pif.json ami működik. Majd ha letiltják ráérsz ezzel bíbelődni ("röviden": ha a chiteroman féle eredeti PlayIntegrityFix-et használod akkor most ez pl. működik de ha az osm0sis féle PlayIntegrityFix fork-ot használod akkor ez működik - ha meg majd valahogy ez is eltörik.. akkor lesz még). -
crok
Topikgazda
válasz
energiezolee #5062 üzenetére
Huhh hát már hogyne lett volna rá ilyen, 100% volt, Android 8-asra, bármi is volt az..
TWRP 2.8.4.0 óta (2015 Jan. 13 - 9 éve) van ez a featureÉs szivesen (:
-
szimi57
őstag
Érdekes módon a teló nem rendelkezik tanúsítvánnyal, viszont frissítve a Magiskot, tanúsítvány nyilván továbbra sincs, viszont megjött a DEVICE INTEGRITY. Vagy nem is annyira érdekes?
-
-
llaszlo
veterán
válasz
energiezolee #5055 üzenetére
Magisk a legfrissebb. ROM. xiaomi eu 12es stabil. Azért nem frissítettem, mert nem tetszett az új, meg a megváltozott funkciók.
Megisk hide
Integrity fix legújabb
zygisk ON
DenyList ONOnline, hogy tudok letölteni és telepíteni új modult? Korábban láttam ilyet benne, de most eltűnt. Csak offline tudok rá telepíteni.
Mit kell még?
-
energiezolee
aktív tag
Úgy néz ki sikerült! Eleve én azt sem tudtam, hogy lehet képfájlt telepíteni a recovery-ből! Nekem ez tök új dolog! Ezért sem értettem, amit írtál hogy "recovery-ből flash-eld a boot.img-t /boot-ra".
Xiaomi előtt még android 8-as telóm volt és azon szerintem még nem volt ilyen opció a twpr-n. Emlékeim szerint ott csak zip-eket lehetett flash-elni... Mindig tanul az ember.
Köszönöm a segítséget nagyon! Összefuthatnánk pár sörre, meghívnálak! -
crok
Topikgazda
válasz
energiezolee #5060 üzenetére
magisk_backup_............................ könytár is és abban egy boot.img.gz is
Ez a Magisk flash-elésekor készített saját backup - ez most neked nem jó.Egy biztos! Amíg rendesen működik minden a telón, addig soha többet nem fogom a Magisk-et frissíteni!
-- rendesen kell backup-olni előtte és legyen meg mindig készen a ROM zip.. ennyi. A többit tényleg leírtam fentebb hogy hogy járj el.PS: ha mindent rendesen láttál a recovery-ben akkor nincs olyan nagy baj, elég akkor ha mondjuk gyári-ra teszed a ROM-ot (dirty flash-eled simán) aztán boot és kezded elölről (patch, flash) vagy bármi ami ezzel ekvivalens - leírtam a lépéseket. Higgadj le, írd ki magadnak soronként ha kell (ha úgy jobban átlátod).
-
energiezolee
aktív tag
Ennek a fele kínai, de valószínüleg az idegesség miatt is! Amúgy volt Dalvik/ART törlés, szóval ezzel most mégjobban megnyugtattál! Data-n belül én "normális" könyvtár és file neveket látok, viszont ott van a magisk_backup_............................ könytár is és abban egy boot.img.gz is.
Átrágom magam azokon, amit írtál és jelentkezem. Köszönöm a segítséget!Viszont eleve nem értem, hogy miért nem működött a leírásod alapján a downgrade, pedig egészen biztos, hogy pontosan azt csináltam, amit leírtál és amit a videó mutatott!
Egy biztos! Amíg rendesen működik minden a telón, addig soha többet nem fogom a Magisk-et frissíteni!
-
crok
Topikgazda
válasz
energiezolee #5057 üzenetére
Jó hát akkor lehet hogy megvagyunk és softbrick..
Próbáld meg akkor amit írtam. Ha van backup-od (miről) akkor használd.. csak a boot-ot kell felhasználni. Mindent leírtam.
Ha nem akarja az igazságot.. akkor nézd már meg recovery-ben hogy sikerül-e a decrypt ("normális neve" van-e a /data-n a könyvtáraknak, file-oknak..) mert ha nem akkor nem volt decrypt és a flash miatt írt a Magisk telepítője rá ami nem okos.. akkor meg kell keresni azokat a könyvtárakat amiket piszkált (a /data-n kellene egy Magisk backup szerűségnek lennie meg a /data/adb is ilyen..) és ezeket kellene törölni.. ha akkor se akkor rábaszombat napod lesz lehet, mert igencsak format data kell.. (remélem Dalvik/ART cache törlés se volt mert az is kb ugyanezt eredményezheti ha a recovery-d nem tudta decrypt-elni a /data-t).
-
crok
Topikgazda
válasz
energiezolee #5055 üzenetére
Egyrészt tényleges loop (vagyis tényleg boot, boot, boot..) vagy csak nem boot-ol be és megáll? Másrészt flash-elni nem okos mert ha olyan a recovery hogy nem tudja decrypt-elni a /data-t és ráír (mert kellene ugye) akkor úgy ír rá hogy nincs rajta encrypt amitől viszont nem mindegyik ROM indul el.. na az bootloop vagy beleáll mint a gerely.
Gondolom a gondos frissítést akkor nem előzte meg gondos backup sem.. Nos.. Akkor vedd az alap ROM-ot, szedd ki belőle a boot.img-t és flash-eld rá a /boot-ra (vagy a komplett ROM-ot, igazából jelen esetben mindegy..) és reboot.. onnan már lesz egy rendszered. Magisk-et megnyitod, megpatkolod az eredeti boot.img-t a v26.4-el (vagy kibontod a zip-et és úgy vagy megeteted vele a ROM zip-et, megoldja..) és utána reboot recovery, flash-eled a patkolt boot.img-t a /boot-ra és reboot megint. Spórolhatsz az időddel ha a mostani ROM-hoz még megvan a v26.4-el patkolt boot.img mert akkor csak simán flash-eled azt és kész.
Bár szerintem a Gránit is menni fog Shamiko && kikapcsolt Enforce DenyList-el. -
energiezolee
aktív tag
Szia crok!
Segíts kérlek. Frissítettem a Magisk-et, de a 27-es verzióval nem működött a Gránit bank, ezért ez alapján és a videó alapján visszaraktam a 26.4-est, de a xiaomi redmi note 10 pro-m (Xiaomi.eu rom, Android 13, miui 14) bootloop-ba került, pedig előtte kivettem a rejtést is, ahogy írtad... Van twrp a telón. Szóval mi tévő legyek? Próbáltam ujratenni (flash-eltem) a 27-est recovery-ből, de az sem segített!
-
llaszlo
veterán
Van most olyan megoldás amivel működik a GPay? Egy ideig működött a play integrity fix frissítés, de már nem. Aztán feladtam, de hátha van valami új amit lehet használni.
Olvasgattam itt, de nem lett egyértelmű, hogy mi az ami működhet most. -
crok
Topikgazda
A Shamiko az ilyen esetben első számú menekülőút, valszeg mostmár a CIB is ráállt valamelyik apróságra amit már a Shamiko el tud rejteni.. :\ Egyébként az a failed sor teljesen kontextus nélküli, így max. max a logcat-ből látnám melyik folyamat volt (2sec-el a Magisk daemon utolsó, DenyList kikapcsoló logja után van és se a TID se a PID nem egyezik... szóval nem tud(hat)om honnan esett be az oda..
-
Szerintetek, ha aktuálisan nekem minden működik rendesen már "hetek" óta, akkor kell nekem frissíteni az új verzióra?
-
G48
senior tag
Magisk frissítés után (bekapcsolt Enforced DenyList-el) megszólalt a CIB app, a root miatt.
Feltettem a Shamiko-t, Enforced DenyList kikapcs.
Van egy sor a logban h: write failed with 32: Broken pipe
Ránéznél? [link] -
G48
senior tag
Magisk 27 Stabil kijött!
-
crok
Topikgazda
válasz
LaySoft #5041 üzenetére
Kérlek - keresned se kell
<- Ehhez annyit tennék hozzá hogy ezen események után ugyan elvileg beígérték hogy fork-olták és folytatják de nem nagyon van vele mozgolódás azóta se (sajnos vagy nem sajnos..).
-
LaySoft
tag
crok mester! Kérlek magyarázd el pár szóban mi fán terem a kSU! Annyit tudok, hogy valami újfajta root megoldás...
-
szimi57
őstag
Nem értem, ha valaki ragaszkodik a walletes fizetéshez miért rootolja a készüléket. Van ettől fontosabb? Ha igen, ott a kártya. Amit eddig használtam custom romokat, többségén simán megy a walletes fizetés. Az pedig, hogy megszabaduljak a gyári romtól, esetemben a MIUI-tól, megért nekem egy bootloader nyitást.
-
crok
Topikgazda
PlayIntegrityFix v15.5 frissites -- nekunk nem igazan van benne ujdonsag de pl. nekem ugyanugy mukodik.
-
crok
Topikgazda
Valamit tud csinálni maga a Play Services Wallet ügyben, az biztos, nem hiába van eleve a Play Services-ben a PI ellenőrzés.. Ryanair jegyemet tudtam úgy áttenni (menteni) és bemutatni is Play Services-ből megnyíló Wallet-ben hogy a Wallet app maga egyáltalán nincs fent és sose volt.
-
crok
Topikgazda
Kiteszteltem 10+ most epp mukodo fingerprint-et a PIF osm0sis v7 && Xiaomi lavender && ArrowOS komboval. Amig mukodik az az egy amit legutobb talaltam addig nem publikalom de ha elhasal akkor 3..4-essevel kozre adom majd oket (ahogy az elso pakkot)
Van kozte egy mokas tetel is, van is itthon belole, egy Huawei altal gyartott Nexus
Nesze neked, Google
-
pvt.peter
őstag
Igen, a tesztverziót kipróbáltam, sajna nálam nem működött.
(A legutolsó hivatalos v1.11.0 -ben re-attach, utána uninstall, restart, majd tesztverzióban detach és restart.)
Végül TeMeFi -vel próbálkoztam annak ellenére, hogy korábban nyugdíjaztam ezt a programot mert nem igazán működött.
És most sem, annak ellenére, hogy minden ellenőrzés sikeres volt a detach után:
A detach menünél a 3. opcióra mentem: "Invalidate the data, block any attempted corrections and elicit an error in the calling client".Úgy hogy töröltem minden detachel kapcsolatos információt a "Remove ALL TeMeFi detach artifacts" menüponttal, most nem érzékeli, hogy fent lenne, így nem is dobja fel frissítésre.
Úgy tűnik végre működni fog az NFC fizetés, majd a napokban ki is próbálom.
-
PpenoO
őstag
válasz
baitsee23 #5020 üzenetére
Akkor ott elszállt valami. Nálam is hasonló volt a 15.2es chitero féle modullal. Lekopogom, most az osm0sis féle forkkal és a zte piffel megy a gpay. Ami fontos szerintem az a play service, play store és a service framework storage data törlése, denylist forceolása, banki app, play store és play services denylistben való aktiválása, play protect kikapcsolása, reboot és utána a banki appban a kártya újra felvétele. Jah és a Wallet appot el kell felejteni szerintem. Nekem így megy. Persze ha a custom romod rajta van a kernel blacklisten, akkor nem fog menni.
-
crok
Topikgazda
Magisk v27.0 - ja igen, beta, sajat felelossegre
-
crok
Topikgazda
válasz
pvt.peter #5015 üzenetére
Esetleg próbáld ki a régi mindetach-el vagy régebbi zygisk-detach verzióval vagy a TeMeFi-vel detach-elni azt az egy alkalmazást. Én a TeMeFi-t próbálnám meg először.
Egyébként az említett thread-ben van egy teszt verzió amire azt mondja a bejelentő hogy működik.
-
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter #5014 üzenetére
Sikerült rájönni basszus.
Korábban detacheltem a Facebook Messenger Lite -ot a j-hc féle zygisk-detach -el.
Íme a log, amikor integrity check fut:[8575] smc.b(11): requestIntegrityToken() failed for com.android.vending.
com.google.android.finsky.integrityservice.IntegrityException: java.lang.IllegalArgumentException: Unknown package: ��om.facebook.mlite
at smc.a(PG:10)
at lid.a(PG:83)
at asgu.run(PG:18)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1167)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:641)
at mxv.run(PG:385)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:919)
Caused by: java.lang.IllegalArgumentException: Unknown package: ��om.facebook.mlite
at android.os.Parcel.createException(Parcel.java:2078)
at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:2042)
at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:1990)
at android.content.pm.IPackageManager$Stub$Proxy.getInstallerPackageName(IPackageManager.java:6737)
at android.app.ApplicationPackageManager.getInstallerPackageName(ApplicationPackageManager.java:2091)
at szp.apply(PG:1049)
at mrh.accept(PG:78)
at j$.util.stream.f1.accept(SourceFile:4)
at j$.util.Iterator$-EL.forEachRemaining(SourceFile:24)
at j$.util.g0.forEachRemaining(Unknown Source:23)
at j$.util.stream.c.c(SourceFile:21)
at j$.util.stream.c.y(SourceFile:8)
at j$.util.stream.Y0.a(SourceFile:5)
at j$.util.stream.c.f(SourceFile:35)
at j$.util.stream.z1.collect(SourceFile:83)
at slb.a(PG:109)
at ooy.apply(PG:600)
at asfn.d(PG:3)
at asfo.run(PG:42)
... 4 more
Caused by: android.os.RemoteException: Remote stack trace:
at com.android.server.pm.Settings.getInstallerPackageNameLPr(Settings.java:4254)
at com.android.server.pm.PackageManagerService.getInstallerPackageName(PackageManagerService.java:22217)
at android.content.pm.IPackageManager$Stub.onTransact(IPackageManager.java:3084)
at com.android.server.pm.PackageManagerService.onTransact(PackageManagerService.java:4112)
at android.os.Binder.execTransactInternal(Binder.java:1021)Tehát egyértelműen a Messenger Lite miatt akad be vmi, gondolom a package installer neve megváltoztatásra került és ez kerül összehasonlításra az eredeti névvel, innen az elszállás.
Mostmár szépen hozza a MEETS_BASIC_INTEGRITY -t és a MEETS_DEVICE_INTEGRITY -t is.
Kellene vmi amivel nem csak detachelni tudom, hanem kitudom venni ebből az ellenőrzésből is a Facebook Messenger Lite -ot. Tudsz erre vmi ötletet crok?
(A detach azért kell nekem ebben az esetben mert korábbi verziót használok az említett alkalmazásból és nem akarom, hogy frissüljön.)Update:
Ahogy látom már van issue róla: Breaks Play Integrity API #18 -
szimi57
őstag
-
crok
Topikgazda
válasz
szimi57 #5011 üzenetére
"Az pedig nem fordulhat elő, hogy valaki véletlenül feloldotta a bootloadert és rootolta a készüléket." -- ugye nem feltétlen kell a topik témájához értenie senkinek aki egyszerű felhasználója egy készüléknek.
De valójában amit írsz az előfordulhat: valaki vesz egy használt készüléket és boldogan használja, belakta, tele banki és egyéb adatokkal de nincs pl. minta vagy ujjlenyomat se hozzáadva - majd egyszercsak elhagyja. Ezt a készüléket valaki megtalálja és ugyan a tulaja nem tudott róla de a készülék bootloader-e egyébként nyitott. Se root se semmi, gyári ROM de nyitott. Innentől a készülékből ki tudok nyerni mindent is. Akár root-olhatom is anélkül hogy le lesz formázva mivel már eleve nyitott volt. A nyitást végző nyilván a nyitáskor értesítve volt. Ellenben a felhasználó, a tulaj aki elhagyta az erről nem tudott. n értem hogy ez nem a tulaj de az eladónak mindenképp "hibája" hogy nem szólt róla - de ugyanúgy ő se biztos hogy tudta, lehet ő is használtan vette.. szóval kit perelsz akkor egy ilyen eset után a kiszivárgott adatokkal való visszaélés miatt? Ők ezzel nyilvánvalóan magukat és valahol téged is védenek. Ha a trust el van törve (nyitott a bootloader) akkor annak vannak / lehetnek következményei, többek közt ilyenek is. A kezedben levő készülékkel neked kell bánni. A Google Wallet is egy szolgáltatás amit igénybe vesznek miután regisztráltak Google account-ot - a szolgáltatás igénybevételének meg vannak feltételei. Nem védem őket igazából csak megmutatni hogy a másik oldalon meg nem (csak) technikai hanem szerződéses feltételek is vannak amiket be akarnak tartni. -
szimi57
őstag
Nyitott bootloader ill. root normális esetben arra adhatna alapot, hogy ugrik a gari, másra nem. A gyártótól max. azt lehetne megkövetelni, hogy erről tájékoztatják a felhasználókat. Ezt meg is teszik. Még nem hallottam olyanról, hogy valakinek ugrott a pénze e miatt. Viszont banki adatok már kiszivárogtak, az sem a root miatt és nem tőlünk. Ez egy korlátozás, ami nem véd meg senkit. Akit pedig kár ér emiatt az vállalta a kockázatot, nem perelheti sem a bankot, sem a Googlét. Az pedig nem fordulhat elő, hogy valaki véletlenül feloldotta a bootloadert és rootolta a készüléket.
-
-
crok
Topikgazda
És miután kivetted egy jól irányzott restart is volt?
Mert ha listás volt meg volt Shamiko is akkor a Shamiko attól még elrejtett mindent előle.
Automatikus root jog adást prompt-ról deny-ra tetted esetleg?
A root jogosultság kiosztást esetleg adb-only-ra állítottad vagy ki is kapcsoltad?
A superuser-t mint olyat kikapcsoltad a Magisk beállítások végén?
Ha ez se akkor töröld az Swift Backup alkalmazást, olvaszd fel a Magisk alkalmazást és telepítsd újra a Swift Backup-ot majd indítsd el - fel kell dobja a root kérés ablakot. Ha nem dobja fel akkor valamit még mindig elnyomkodtál. -
user26
senior tag
Szia @crok! Vélhetően user error a gondom.
Swiftbackup premiumom van, használtam már, működött, rendben volt.
Magisk v26.4 (szokásos dolgok meg voltak, lényegében nem is piszkáltam beállítás után)
Az alkalmazásban a root státusz nincs. Magisk -ba tiltólistára vettem, a "superuser" -be nem dobja fel, hogy engedélyezem-e vagy egyéb, mindent újra indítottam. Alklamazás tárhely, gyorsítótár törlése meg volt. Újra be/ki léptem a fiókommal vele. Valamit nem kapcsoltam vissza, vagy elnyomhattam ?
Rom: Matrixx
Annyi, hogy van Airfrozen az OTP miatt. -
crok
Topikgazda
válasz
szimi57 #5004 üzenetére
Sok helyről olvasom felhasználóktól de tulajdonképp szerintem nem lesz alapja mert ugye azt az integritást ellenőrzi amit azért adott a gyártónak mert a gyártó egy szerződéssel megfelelt nekik. A Google pl. szerzősédben van a bankokkal és kártykibocsátókkal hogy a kibocsátott kártyájukat a Google Wallet-en keresztül (ami meg a Google szolgáltatása aminek a használatát a regisztrációval (EULA) gyak. elfogadtál) lehessen használni - ebben biztonsági előírások is vannak.. aminek a készülékek nem felelnek meg már nyitott bootloader-el se nemhog root-olva meg szerteszétmókolva. Szerintem ez nem áll meg, mármint akármilyen per velük szemben szimplán csak ezzel kapcsolatban.
-
szimi57
őstag
válasz
energiezolee #5001 üzenetére
Ez már az a mérföldkő lesz ahol akár már be is lehetne perelni őket?!
-
crok
Topikgazda
Azzal a Magisk loggal semmire se fogsz menni mert ez nem annak a baja. Ez egy bug, leáll a daemon, crash-el szerintem ahogy szokott de nem az akkukezelés lövi ki (képen is látszik hogy szürke és a felirat "exempted" mivel mentesítve van az app standby alól mert a doze beállítása szerint is mentesített a doze alól) esetleg teljes logcat-et nézz de méginkább add le hibára annak a fejlesztőnek akinek a V4A modulját használod.
-
G48
senior tag
Vissza térő probléma egyes ROM-okon. (LOS-on nem volt vele gond...)
A V4A modul egy bizonyos tétlenség után (nem tudom, talán 4-5 h után) "nem dolgozza fel a hangot" (Processing: No)
Az engedélyeknél minden megadva, akku: korlátlan. Az elértesítési sávban állandóan ott a V ikon.
Legacy Mode: On
EvoX A14 ROM
Akkor kezd el újra feldolgozni ha Master Limiter ki, zene leállít, ML be, zene indít.
[log]
[kép] [Fejl. beáll, Készenlétben l alk.]
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Baldur's Gate 3
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest