Hirdetés
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DrKapocs
üzenetére
A fejlesztőt nem kérdeztem meg és a fórumot sem néztem át, ezért nem tudom, hogy az alábbiak közül melyek 100%-ban igazak.
A Copilot szerint:
🔥 Android 16 – a MacroDroidot érintő konkrét korlátozások
🧱 1. Helper App teljes blokkolása (még ADB-vel is bizonytalan)
Android 14–15 alatt a Helper App még ADB-vel telepíthető volt.
Android 16-ban a Google tovább szigorította a következőket:
- A régi API-szintű (SDK 21) alkalmazások telepítése még ADB-ből is tiltott lehet, vagy csak speciális fejlesztői módokkal engedélyezhető.
- A MacroDroid Helper App működése több készüléken nem indul el, mert a rendszer blokkolja a régi API-hívásokat.
Ez azt jelenti, hogy a MacroDroid több tiltott funkcióját végleg elveszíti Android 16-on.🚫 2. Rendszerkapcsolók teljes API-tiltása
Android 16-ban a következő funkciók már nem vezérelhetők sem Helperrel, sem Accessibilityvel, sem más kerülővel:
- Wi-Fi ki/be
- Bluetooth ki/be
- Mobiladat ki/be
- Hotspot ki/be
- Repülő mód
- NFC kapcsolása
- GPS kapcsolása
- Hangprofilok mély módosítása
Ezeket a Google már véglegesen lezárta, és Android 16-ban a MacroDroid fejlesztő szerint nincs több kerülőút.🛡️ 3. Accessibility szolgáltatások további korlátozása
Android 16 tovább szigorítja:
- az automatikus gombnyomások engedélyezését,
- a háttérben futó Accessibility műveleteket,
- a képernyőn lévő elemek manipulálását.
Ez azt eredményezi, hogy:
- a MacroDroid „UI Interaction” műveletei lassabbak,
- bizonyos gombnyomás-szimulációk nem működnek,
- a rendszer időnként leállítja az Accessibility-t energiatakarékosságra hivatkozva.🔋 4. Háttérfolyamatok agresszívabb leállítása
Android 16-ban a Google tovább erősítette a „battery optimization” algoritmust:
- a MacroDroid háttérszolgáltatása gyakrabban kerül leállításra,
- a trigger-ek (pl. időzített, helyalapú, értesítésfigyelő) késhetnek vagy nem futnak le,
- a rendszer „hibás működésnek” minősítheti a túl gyakran futó makrókat.
Ez különösen érinti:
- helyalapú makrókat,
- értesítésfigyelést,
- időzített eseményeket.🔐 5. Hozzáférés-engedélyek új szintű szigorítása
Android 16-ban több engedélyt új kategóriába soroltak:
- a háttérben történő értesítéskezelés korlátozottabb,
- a fájlrendszerhez való hozzáférés még jobban sandboxolt,
- a hívásnapló és SMS hozzáférés tovább szűkült.
Ez azt jelenti, hogy:
- SMS alapú makrók megbízhatatlanabbak,
- hívásindítás automatizálása korlátozottabb,
- fájlfigyelés (pl. mappa változás) sok esetben nem működik -
DrKapocs
őstag
A Motorola G86 Powerre megjött az Android 16 frissítés. Eddig nem frissítettem, pont a Macrodroid miatt. Az összes makróm jól dolgozik helyettem. A wifi kapcsolgatásról már le kellett mondanom, ezt elfogadtam. Vajon a 16 miatt további kompromisszum is várható lenne?
-
válasz
Macika66
üzenetére
Sajnos ezt nem lehet tudni, hogy milyen megszorítások jönnek a jövőben.
Én is aggódom, ha új telefont kell vennem, akkor le kell mondanom majd pár dologról.
Nálam is elsők között van a MD, bár egyre ritkábban készítek vagy építek át makrókat, de a meglévők teszik a dolgukat eddig és dolgoznak helyettem. -
Macika66
őstag
válasz
DrKapocs
üzenetére
A Macrodroidnál a következőket adtam meg:
adb shell pm grant com.arlosoft.macrodroid.connectivityhelper android.permission.CHANGE_CONFIGURATION
adb shell pm grant com.arlosoft.macrodroid.connectivityhelper android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
adb shell pm grant com.arlosoft.macrodroid android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS
adb shell pm grant com.arlosoft.macrodroid android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS -
válasz
Macika66
üzenetére
Sziasztok!
Ezt Reddit-en találtam, de én nem tudom kipróbálni, mert Andorid 14-et használok... .......ameddig csak lehet..
"Próbáld meg a Shizukut használni.
Kapcsold USB‑hibakeresést „csak töltés” módba, aktiváld a Shizukut ADB‑n keresztül PC-ről vagy Wi-Fi-n keresztül a telefonon, majd kapcsold be a MacroDroid támogatást a Shizuku beállításaiban. Ezután a MD-nek működnie kell, még companion nélkül is.
Honor Magic 7 Pro-n és Pixel 8-on működik. Mindkettő Android 16.
" -
DrKapocs
őstag
válasz
Macika66
üzenetére
Szerintem igen, ennyi volt, ha valóban megadtál neki minden engedélyt. De nekem ez gyanús, tutira megadtad?
Akkor én még nem is panaszkodok: Android 15-ös Motorola G86 Power esetén "csak" wifit nem tud kapcsolni a Macrodroid. BT, airplane, mobiladat kapcsolgatás megy. Call recording sem megy, de ez már nem Macrodroid tészta.
-
Macika66
őstag
Új telefon (Honor V5 Magic), Macrodroid átpakolva a régi, Oneplus Openről.
Frissítés MagicOS 10-re (16-os android), és gyakorlatilag megdöglött a Macrodroid.
Arra használtam, hogy különböző helyszíneken belépéskor némítsa a készüléket (próbaterem, stúdió, stb.), meg hogy éjjel éjfélkor ne zavarjba rakja, majd reggel 8-kor vissza a hangerőt/elérhetőséget rá.
Kiválóan működött a program amióta megvettem (legalább 6-7 éve), de most egyszerűen kiöntötték a furdőkád vizével a gyereket is, használhatatlan lett a Honor beteges tiltásai miatt...
Már csak annyi működik, hogy bekapcsolja a Ne zavarj (DND) módot rendesen, ki már nem, a Wi-Fi-t se ki, se be, BT-t szintén, mobiladatot szintén....
Mindegyiknél feldobja a manuális elfogadás felugró képernyőjét. De ha nem válaszook rá x ideig (márpedig a tokban/zsebben a felugrást sem látom), akkor x idő után eltűnik és többet nem is kérdezi.
Ennyire használnám, de hát nem....
Rootolni (decemberi készülék, még majdnem 3 év garival) nem szeretném....
Kipróbáltam az Automate programot is, egészen más logika, de pár óra alatt megtanulható volt.
Ez is ugyanott térdel le, tehát NEM a programok a hibásak.Ezek után a Tasker-t már nem fogom kipróbálni, egészen biztos, hogy nekik sincs rá megoldásuk.
Mindegyik (Macrodroid/MD Connectivity Helper/Automate) program megkapta az összes ADB grantot, de akkor sem megy.
Szerintetetek is el kell fogadni, hogy ez ennyi volt??
-
-
válasz
zeon.hu
üzenetére
Ez nekem is néha elszokott tűnni, de nagyon ritkán.
Igaz, hogy én még csak Android 14-et futtatok az S23-on..
Olyan igazi sereghajtó vagyok
Amikor eltűnik, akkor a MD-t a főoldalon felül ki-be szoktam kapcsolni. Álltalában ez megoldja.
Nézd meg a következő beállításokat:
Értesítési sáv testreszabása -> Aktuális Macrodrod mód - Pipa be
Értesítés Prioritása -> Maximális
Gombsor testreszabása -> Macrodroid ikon - Pipa be
Aktuális Macrodroid mód megjelenítése - Pipa be
Valamint az Alkalmazás infó - Értesítés kategóriák alatt legyen az Állandó értesítés mindenképp bekapcsolva.
Nálam minden be van kapcsolva.
Ha ezek nem segítenek, akkor több 5letem nincs, csak az újratelepítést tudom még ajánlani, de hogy megoldja-e nálad.. ezt senki nem tudja megmondani. -
-
Petrónius
aktív tag
Sziasztok
Az megoldható hogy ha hazaérek a mobil internetem automatikusan kikapcsoljon, és az otthoni wifire csatlakozzon a telefon? -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A következő makró elkészítésében kérnék segítséget.
Adott egy alkalmazás (füstérzékelő), amikor jelzés érkezik, akkor küld egy értesítést. Sajnos az appon belül nem lehet hangot társítani hozzá. Ezért gondoltam, hogy makró a következővel ezt megoldhatja: jön az értesítés, hogy füst van és ekkor hang lejátszás. Biztos, hogy egyszerű, de valamit elbénázok mert nincs hang.
-
DrKapocs
őstag
Teljes újratelepítés megvolt, ADB is, minden, nem segít. Több helyen találkoztam ezzel, hogy másnál is van ilyen gond. Nem találtak megoldást rá. Már nem tudom hol, de a fejlesztő oldalán is van erről szó, ott sincs megoldás. Igazad lehet, valami más is van. Motorola ez is, az is, 15-15, de a szoftver/biztonsági szint nem ugyanaz. Az Edge 30 Ultra Android 13-mal indult, a G86 Power pedig 15-tel. Ez is számíthat talán. Az Edge 30 Ultrán simán megoldható a call recording, a G86 Poweren nem. Szóval nem csak a Macrodroidot érinti.
-
válasz
DrKapocs
üzenetére
Szia!
Valószínű, hogy az eltérő biztonsági szintek és implementációk miatt van az, hogy bár mindkettőn Android 15 fut, de mégis eltérőek a viselkedések.
A fejlesztő fórumán nem találtam erre vonatkozó hibajelentéseket.
Konkrét megoldásom nincs ár, de a következőket próbáld meg,:
- ADB és minden más engedélyek újra megadása.
- Univerzál Helper telepítése és engedélyek megadása.
- Esetleg a teljes MD és Helper + Segítő újratelepítése. -
Sziasztok!
Nemrég megjelent egy frissítésben a PIN feloldás nevű művelet.
Működése a következő: csúsztat egyet a kijelzőn és elkezdi bepötyögni az előre beállított PIN kódot.Ezzel van egy apró hiba, amivel a fejlesztő nem számolt, mégpedig, hogy a SmartLock vagy Intelligens feloldás miatt ez nem működik minden helyzetben tökéletesen.
A probléma az, hogy ha be van állítva egy ilyen művelet és a kijelző ki van kapcsolva, de aktív a SmarLock, illetve az Intelligens/Tartós feloldás, akkor a művelet elvégzi a csúsztatást, ezzel feloldva a kijelzőt és az éppen aktiv oldalon a PIN kód sorrendjében össze-vissza nyomkodja a képernyőt, amitől nem várt dolgok történhetnek.
De van rá megoldás, mégpedig az, hogy a PIN művelet előtt alkalmazni kell egy csúsztatás műveletet és egy feltétellel figyelni kell, hogy a képernyő milyen állapotba került. Feloldódott-e vagy még nem.
Ha feloldódott, akkor kihagyjuk a PIN műveletet, ha pedig nem, akkor elvégeztetjük vele a csúsztatást és PIN beírását.

És egy fontos közlendő a végére: Innentől fogva már nincs szükség az Auto Screen Unlock makrómra.
-
DrKapocs
őstag
A Macrodroid a Kapcsolatsegítőn keresztül kapcsolná be a wifit, azonban mindig ez az üzenet jön fel, amit manuálisan kell jóváhagynom:
ADB-n keresztül engedélyek megadva, MD Helper és Kapcsolatsegítő fenn, engedélyek megadva. Android 15. Az érdekes az, hogy Motorola G86 Poweren történik ez, míg ugyan ez a makró, szintén Android15-ön lévő Motorola Edge 30 Ultrán simán kapcsolja a wifit.
Lenne ötletetek a megoldást illetően? Bármi érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Star Trek
- Le Mans Ultimate
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Apple Beats Studio Buds - SZÜRKE, bluetooth füles
- Torso Electronics S4 - Hangszobrász mintavevő -
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 256GB NVMe aktív toll ujjlolv gar
- Palit GeForce RTX 3080 GamingPro V1 10GB Garanciával!
- Xiaomi Mi 11 Lite 6/128GB / 12 hó jótállás
- 205 - Lenovo Legion Slim 5 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (FOGLALVA)
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest