- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Steam Deck
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen hangkártyát vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.C
őstag
Igen, laptop de iMac ID-vel. Most én is úgy hagyom, hogy fel van nyitva és alszik, megnézem, pofámba fog-e világítani éjszaka. Amúgy semmit nem írtál azzal kapcsolatban, melyik os verzio, milyen hw, clover/chameleon(mondjuk ez utóbbi sztem ki van zárva)...
sad_Vamp:
Valószínűleg azért jöttek hibaüzenetek, mert valamit nem úgy csináltál ahogy kell. Amúgy pandora's box az insanelymac-en lehet letölteni regisztráció után.ajdnem olyan, mint a unibeast, ilyen all-in-one cucc, de nekem csak az kellett, hogy krealjon egy usb installert.
Szted daráld le a rendszert és kezd elölről. Nálam (hangsúlyozom, nálam) így volt:
Működő mac environment > leszedtem a szükséges fájlokat + legutolsó clover release +pandora's box.
2 pandora's box telepítése és indítása, ezen belül lesz olyan opció, hogy olyat csináljon, ami tökre mint az eredeti. Utána nem engedtem, hogy bármilyen bootloadert vagy kext-eket rakjon bele. Ez az app csak eddig kellett
2 diskutil mount EFI
3 CLOVER telepítés de nem a működő mac-re, hanem az usb-re kell telepíteni! (Sztem ezért is kaphattál hibaüzeneteket). Fontos, hogy van olyan, hogy customize, amin belül neked kell tudni, mi kell és mi nem.
4 mindent amit letöltöttem rámásolom a telepítő usb-re (nem az EFI-re!), Hogy meglegyen. Ez azért kellett, mert csak egy gép volt nálam és ha meghal, nincs azonnal rescue.
5 diskutil mount EFI
6 itt már kell lennie CLOVER foldernek, ha nincs, akkor nem jó. Ide behúzod azokat, amik kellenek.
7 mehet a boot, és ha tudsz installer-be bootolni, akkor megvan a meló könnyebbik fele. Ha megvan, rakd fel, többször újra fog indulni lehet.A többit majd holnap írom, ha kell segítség
Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Update 06.13. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest