-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah lányok!
Most olyat kérdezek, amit remélem valaki tud,mert én enm(Milyen meglepő, azért kérdezem..
)
Szóval van nekem ugy ez a kis aranyos SSD-m. Ezen lakik a Leo.
SSD nem szeretni pagefile, és egybek, amik gyakran iródnak, törlődnek, cache-elődnek. Ezeket win alatt ki szokták kapcsolgatni az SSD tulajok. Itt hol találok meg ilyeneket?
Egészen pontosan win alatt ezeket kapcsolják ki általában:
Service: Disable Defrag
Service: Disable Windows Search
Setting: Disable Pagefile
Setting: Disable Write Cache (OCZ SSD)
Setting: Turn Off System Restore
Setting: Disable offline files
Setting: Startmenu - Show "run"
Setting: Startmenu - Show "printers"
Setting: Power options - max performance, disable sleep modeIgazból botor módon azt sem tudom, hogy van-e OSx-nek pagefile-ja? Ha van azt kellene kilőnöm,meg a Spotlightot lelőni erre a neghajtóra. Ezen ugyis csak az OS,meg az alkalmazások vannak.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
qwertly #1832 üzenetére
Aham...
Tán tényleg az lenne a jó,ha megnéznél egy másik rilízt. Melyik kernelt tetted fel egyébként?NTFS-re sokan a paragon NTFS-t használják,de nekem semmi gyakran használt adatom nincsen NTFS-en, igy én megmaradtam a MacFuse+NTFS3G kombonál, mert a paragonnal anno voltak adatvesztési parák, és nem találtam egyértelmű utalásokat, hogy ezek 100%-ra megszűntek volna, igy inkább nem reszkirozok :E
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
qwertly #1830 üzenetére
Talán meg kellene próbálnod egy másik release-t. Nálam Kalyway 10.5.2. szokott a jolly-joker lenni. Ha egy gépen semmi nem megy, az mindig be szokott jönni
Meg most van ez a Jas10.5.4. Client Server izé. Nekem nem szerette a gépem,de lehet neked ez lesz a jó. Próbálgatni kell több release-t, több kernelt.
Az is fontos kérdés lenne, hogy milyen kernelt, meg drivereket tettél fel, illetve telepitettél-e valami NTFS meghajtó kezeléshez szükséges csomagot. Lehet a D-ről ezért nem mennek a dolgok. Az mp3 lejátszás valószinüleg amugy ment a leirásod alapján, csak éppen nem ismeri a hangkártyádat. Milyen drivert telepitettél hozzá? Telepitettél egyáltalán?
Ezekkel kellene variálnod, hogy különböző releasek, meg driverek, és kernelek.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jujj, komoly szenvedést levágtál itt tesvírem
Lehet előtte is kellett volan ide irniÉn kezdésnek biztosan nem tettem volna egy vinyóra dual-boot rendszernek a Leo-t, főleg nem Vista-val. A lehető leghardabb összeállítással ajándékoztad meg magad.
Mindkettő elég "erőszakos" OS, simán elbunyózgatnak úgy, hogy a végén nem marad használható op.rendszered egy szál se
Amugy leirhatnád, milyen release-t milyen gépre, és hogyan telepitettél. Úgy talán többet lehetne segiteni
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gergely2005 #1821 üzenetére
Miért fáj az a 10.5.2? Én is azzal tolom, és tökéletesen megfelel
Egyébként, ha nagyon rá vagy görcsölve a témára, akkor van 10.5.3 combo update Kalyway féle. Arra meg tényleg gond nélkül felmegy a 10.5.4. A 10.5.5-öt meg egyelőre hanyagoljuk. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
gergely2005 #1812 üzenetére
Alant pár kolléga belefutott ebbe. Sajnos reinstall lesz a vége, eddig úgy tűnik
Nagyon vigyázni kell a SU-es frissitésekkel. Nem szabad beleugrani, még akkor sem mindig, ha azt lehet olvasni, hogy megy gond nélkül. Nemhiába nyúzom én még mindig a 10.5.2-t -
Nyugdíjas
nagyúr
Félig off,de tegnap szert tettem egy 32Gb-os SLC-s SSD-re, és feldobtam rá a Leo-t. Egy álom
Olyan hirtelen bootolok, hogy észre sem veszem
Programok is úgy pattognak, hogy öröm nézni -
Nyugdíjas
nagyúr
A paragonnak ismertem ezt a "remek" tulajdosnágát én is. Ezért modntam itt a lelkendező kollégának a minap, hogy lassan a testtel. Én már adatvesztést is lttam a paragontól, szóval lassú, és kicsit döcögős, de marad NTFS 3G nálam is. Úgysincsen sok vinyóm aminek muszáj NTFS-nek lennie.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
_Gomba_ #1777 üzenetére
Valószinüleg nem ez a release amit neked, vagy a te gépedre találtak ki.
Igazából nem is tudom, hogy mit irjak erre most neked,mert ez annyira idegen az én természetemtől... Ha tudnád én miket szivok vele, mire megcsinálom egy-egy konfigra, hogy szépen működjön... De megcsinálom, ha belepusztulok, akkor is. Ha egy hétig kell próbálkozni, akkor is. Nekem ez nem gond. Dehát nem vagyunk egyformák. Engem erre tanítottak, én ilyen vagyok.
Ha nem megy, próbálni kell másik release-t, másik kernelt, másik bármit.
Ha kell én lecserélem a hardvereimet, hogy menjen,mert nekem nincsen anyagi lehetőségem egy MacPro-ra, annál gyengébb hardver meg a munkámhoz kevés."Az OSX-et hardverhez írják ráadásul nem sok hardverhez. Azért atomstabil azon."
Ez igy van, ez a lényeg
Ezért mondom, hogy ha "real mac"-et akarsz venni, vegyed, nem fogsz benne csalódni az biztos
A gondolatjeles felsorolt problémáidra lásd hsz.-em elejét
"Ez olyan kicsi, csúnya, de a miénk kategória."
Igen. Mi buherátorok vagyunk. Sokan (pl. én is) azt élvezzük, hogy megcsinálunk valamit ami nehéz, vagy akár elviekben még lehetetlen is. Én szeretem az ilyesmit. Másrészről, ez valóban nem az igazi,de a miénk, és egy "cseppet" olcsóbb, hiszen sokan nem csak azért csinlják,mert ehhez van kedvük, vagy mert ragaszkodnak a "kvázi PC"-s hardvereikhez, hanem mert nem engedhetnek meg maguknak egy Mac-et.
A hozzászólásod végét nem feltétlen érzem igaznak,de ne follyunk ebbe bele
Összességében azt kell, hogy mondjam nekem a szigorúan vett magnvleményem még mindig az, hogy egy kicsit az az érzésem, hogy könnyen, és hamar feladtad, és most ezen keseregsz, ahelyett, hogy megoldást keresnél, akár abban a formában is, hogy hagyod ezt, és konstatálod, hogy nem megy.
Igen, nekem ez rosszul esik,mert szivemhez közel ll ez az OSx86 dolog,hiszen sok munkám van a saját gépeimben. Ezzel nem tudok mit tenni -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
_Gomba_ #1775 üzenetére
1 baja van ennek az op. rendszernek. Nem stabil. Valamit elállítok és összeomlik mint 1 kártyavár. Visszaállítani meg a reinstall segít csak. Pedig csak ki akartam próbálni mielőtt beszerzek 1 rendes almát
1 baja van ennek a felhasználónak, nem tudja használni
Stabil pedig. Valamit nem kell benne elállitani. Legalább, ha olyat állitasz amit kell állitgatni, akkor nem lesz semmi baja. Mondjuk én kernelt is cserélek (meg még sokan mások is)úgy, hogy nem lesz baja. Nyugidtan szerezz be egy rendes almát, azon még stabilabb lesz, mint nekünk
p.s.: Vicceket félretéve kiváncsi lenneék a komplett eset leirására,mert ez igy eléggé a nyavajgás kategóriája
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
YODA mester #1772 üzenetére
Pedig nekem is volt ilyen nyűgöm emlékszem,de nem tulajdonitottam neki nagy jelentőséget, aztne gyszer megjavult.... Lehet másik kernel kellett hozzá, már nem emlékszem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
YODA mester #1770 üzenetére
Az OSx nehezen barátkozik a BIOS-al, mint olyan,de nekem ha beállitom, akkor jó szokott lenni....
Ha beállitod, akkor is "elmászik" újra? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
YODA mester #1766 üzenetére
Akkor te sem sokat dolgozol együtt különböző op.rendszert hazsnáló egyénekkel. Te tudod... Én mindenesetre elvagyok, ha csak egyszer kell elküldeni valamit a kollégáknak akik mondjuk linuxot, vagy bármi az enyémtől különböző os-t használnak. De nem g..zek a jedi mesterrel mert látom, hogy agressziv egy élőlény
Azért majd az első adatvesztésnél, amit a paragon okoz, szólj
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
YODA mester #1764 üzenetére
Azért ezt nem hirdetném ilyen fennhangon,mert én ismerek olyan embert akinek a heti munkája bánja a paragon-t...
Ékezetes karaktereket meg szerintem informatikával kicsit is komolyan foglalkozó ember nem használ könyvtár-, és file-nevekben...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Kernel csere: how does it works?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jaja, köszönöm, bár közben pont ezt találtam meg én is
Bár már megint vissza kellett térnem a régi kedvencemhez a Kalyway 10.5.2-höz. Nem is értem,de nekem valahogy csak ez szokott működni
Azért egy kernel cserét majd kipróbálok erre az új cuccra,mert ez szimpinek tűnik leírások alapján. -
Nyugdíjas
nagyúr
A "still waiting for root device" is valami tipikus.
De mi is? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
YODA mester #1745 üzenetére
Megoldás az első hsz.-ben.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah, new probléma van
Volt erre valami megoldás egyszer, talán már volt ilyen baja másnak is, ha jól rémlik...
Az a gond baj probléma, hogy feltelepül a rendszer szépen szokás szerint (most épp' HDD csere miatt telepitek újra), de restart után, mikor már vinyóról kéne neki bootolni, akkor már Boot.plist-et hiányol, de rendkivül, illetve van amikor még ezt sem közli velem, csak simán nem történik semmi
MIt is köllött ilyenkó'? Segitsetek már
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem a Kalyway volt fent,de elég nyögvenyelősen. Vissza is tettem most az XP-t egyelőre,mert a "nagygép" is áll, igy kellett egy teljes értékű masina. Nem dual bootban volt fent, hanem egyedül a OSx,de mint mondom most visszakerült az XP. De ha megcsinálom a "végleges" felállst, akkor már Dual-boot lesz.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
szimla65 #1705 üzenetére
Valószinüleg jól lerendezte valamelyik OS az MBR-t
Sajnos ez a felállás ugy néz ki kuka. Kell valami boot manager, ha két op.rendszert telepitesz. Acronis OS Selectort szokták ajánlani,de mondjuk nekem az sosem működött. Lilo, vagy GRUB,ha értesz picit a Linuxhoz, már jobb választás lehet. -
Nyugdíjas
nagyúr
Mostanában nemtudom mennyi időm lesz nektek segiteni sajnos,mert kezdődik mindkét suli,meg indul a melóban a hajtás,de valami lesz, csak előbb a saját gépemet kell gatyába rázni,mert éhenhalok különben
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
YODA mester #1698 üzenetére
Ha valamihez van driver, akkor azt el lehet érni külön is, csak meg kell túrni egy kicsit a netet, meg a külföldi fúrumokat...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát ugye kinek mi éri meg, hogy legyen egy ilyen rendszere... nekem ez kicsi befektetés ahoz képest, amit nyerek vele.
Nameg ugyi, ahhoz képest, amennyibe kerül egy "realMac", elég kicsi befektetés, ezt el kell ismerni.Egyébként bárcsak lenne pénzem egy MacPro-ra, nem szöszölnék én sem itt...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
YODA mester #1691 üzenetére
2 hozzászólással lentebb irtam a biztos megoldást a hangra, ha hajlandó vagy pár ezrest befektetni egy jó Mac rendszer érdekében
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Mákos7észta #1687 üzenetére
VGA-hoz keress valami drivert, tuti van, esetleg majd utánanézek ma este én is.
Hang sajnos sokszor nem működik, de tudok ajánlani egy Creative X-Fi Xmod USB-s jószágot, nekem is ilyenem van és nagyon jól működik együtt minden driver nélkül az OSx-el. Kis befektetés,de sok szivástól megkíméled magad
Ellenben a WLAN kártya ha szerepel a támogatottak közt akkor mennie kell,de ha mégsem lenne igy akkor keress a hardware compatibilty list-ben valamit ami tuti, aztán cseréld le arra.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
m0h0senator #1682 üzenetére
Nekem volt már,de sajnos segiteni nem tudok,mert utóbbi időben többször húztam újra a rendszert ilyen-olyan okok miatt, illetve nem emlékszem mitől oldódott meg
FF3 újratelepités? -
Nyugdíjas
nagyúr
Olyan dolgoknak is működniük kellene, hogy Crossfire, RAID vezérlő, energiatakarékos üzemmódok, és HD-video gyorsítás
Pontos hardver-tipusok nélkül ehhez kristálygömb kell, azt meg otthon hagytam és éppen nem vagyok otthon
Kissé amugy bilibe lóg a kezed, az tény,de egy próbát megér. Kissé kemény dió lesz mindent működésre birni, főleg ha nem a tied a gép, én nem nagyon tudok olyan közeli barátomat mondani akinek a kedvéért nekiállnék egy ilyen melónak,de ha te elhivatott vagy -
Nyugdíjas
nagyúr
Jah, egyébként ez az USB-s eszközök be-nem mountolása téma most visszaköltözött az agyába
Imádom..
Egyszer elfelejti, aztán eszébe jut, hogy nem jó a chipset driver, avgy mi?Valakinek volt ilyen problémája, csak nemtom már kinek
Mi is volt a megoldás?
Utálnám emiatt megint újrarakni,mert nemjó ez a kernel mégsem
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Ati_X_321 #1617 üzenetére
A billentyűzetkiosztással kaccsolatban nem tudok segiteni sajnos,mert nekem gyári apple alu keyboardom van a géphez (már win. alatt is ezzel küldtem,mert nagyon tetszik, és a legjobb bill.-em eddig)..
Ámde a copy-paste-elést most te nagy valószinüséggel windows-gombbal csinálod,amit át tudsz állitani a System Preferences-ben simn. Én ezen a bill.-en is ctrl+c-vel copyzok, nem cmd+c-vel.Viszont az END-et ha valaki megaszongya hogy birjuk működésre annak csókolom a kezsit-lábát én is
vezérlőpult kb egyenlő System Profiler, amit a Utilities-ben lelsz meg.
Mac-esek általában iTunes-t használnak. Én is a közelmúltban szoktam át rá. Érdemes megszokni,mert tényleg nem rossz, mégha kezdetben kicsit idegen is.
De ha nagyon nem emgy akkor használj Cog-ot.Erről jut eszembe, hogy személyes tapasztalatom is, hogy nem beszélnek ám hülyeséget az"öregek", hogy érdemes minél több dolgot az apple saját szoftvereivel csinálni,mert igy jön elő a dolog igazi "ereje", az hogy egy komplett, nagyon jól együttműködő rendszert kapsz. Csak kicsit el kell tudni szakadni a Windows-os berögződésektől, hogy a gyári programok mind vackok. Itt ez közel sem igy van. Nézz csak meg egy iLife-ot...
Tudod: -
Nyugdíjas
nagyúr
Nem volt még szerencsém ilyeneket használni,de nekem annyira hihetetlen, hogy egy gyakorlatilag noti hardver komolyabb munkára alkalmas legyen. Szerintem csak erős kompromisszumokkal. De tényleg nem akarok itt én lenni a "negativ oldal",de szerintem azért nah
MacBook Pro-t szoktam bizgarálni ismerősnek,de azért az is lassúcska mondjuk az én vasamhoz képest. Vagy csak angyon meg van szokva az erőmű, vagy én már enmtudom...
Én ugy vagyok vele egy pár éve (nem csak OSx alatt), hogy noti hw nem komoly munkára való... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Mákos7észta #1490 üzenetére
Egyelőre nekem amugy ez jó,de lehet kiprószlom, most még telepiteni is lusta vagyok
Ellenben jöhet a privát
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Azért volt reinstall (köszi a tájékoztatást, van tudomásom a dologról
), mert valamelyik frissitésnél (avagy eleve rossz kernelt tettem fel) kimászott belőle a dual core support...
AZtán sehogysem tudtam bele visszaimádkozni.p.s.: Azért ha szükséges akkor lehet újrainstallálni, avgy ez abszolút fővesztéssel járó eretnek, tiltott-dolog ?
NEm ahargszol, ugye?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
_Blank_ #1469 üzenetére
lehet azért mert nem ültem még profi monitor előtt
Abszolút kötözködéstől mentesen,de megadtad a választ. Tényleg nem hiszed el,amig nem látsz egy komoly monitort.Én is emlékszem, hogy volt belőle valami kis balhé,de az biztos, hogy nem cserélték ki. A 20'-os iMac még mindig TN+film panellel készül...
-
Nyugdíjas
nagyúr
TimeMachine-al valaki játszadozott már?
Kigondoltam, hogy csinálnék egy Backupot a kész rendszerről(most húztam ugyis újra), aztán ha reinstall van, nem kell mindent újrapakolni, csak az OS-t, aztán TimeMachine-al visszarántom a cuccokat.
Gondoltam én...Kijelöltem az egyik vinyómat, hogy legyen az a Backup, aztn viszont minduntalan aztmondja, hogy "The backup volume could not be found".
Imigyen van-é beállitva:
1
2Azé nem kell nekije backupolni semmit, csak a rendszer vinyót,mert ezeken nem tartok csak adatot, telepitett dolgokat nem, igy a rendszer reinstall nem is érinti őket....
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
A photoshop-ig olvastam el, utána egyértelmű volt a válasz
NEM!
Láttad te annak a kijelzőjét már? TN+film panel, szörnyű szinvisszaadás, és árnyalatok...Ellenben a 24' iMac-en én is agyaltam, csak nekem gyenge sajnos... Azért nyomdai minőségben mondjuk A2-es méretben már elég komoly kis .psd-k szoktak összejönni, szerintem komolyabban megröccenne a kis 2gb ram-jával,meg az 1,6-1,8GHz mobil procijával
-
Nyugdíjas
nagyúr
NTFS 3G igy jól kell hogy működjön(mármint ahogy telepitetted). ÉS valószinüleg jól is működik. Ellenben nekem volt már ilyen hibaüzenetem.
Sőt! Ugyanarra a vinyóra linux is ezt dobta.
Win kezeli rendesen? Mert amire nekem OSX és Linux ezt irta azt nekem Win sem olvasta. Meg volt sérülve e particiós tábla, és nekem csak a reformat segitett -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Mákos7észta #1454 üzenetére
Nem mindig megy a leirás,de próbáld újra,csak néha baxaxik a link, vagy olvass angolt
Rilizeket próbálgatni kell,de talán kezd Kalyway-el... -
Nyugdíjas
nagyúr
Az kap egy fagyit,aki megmondja, hogy tettem én eddig fel a CPU kihasználtság kijelzést a taskbarra fentre
Egyszerűen nem találom,de már nem is emlékszem, hogy ezt az activity monitor tudta, vagy valami más
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezt az imént találtam:
EFI Studio. Driver telepitgetés helyett... Nekem segitett, próbálja ki ön is
-
Nyugdíjas
nagyúr
Lehet nálam is ez lesz,mert vacakol az usb-kel. Még nem volt időm kitapasztalni, mitől függ, hogy felismeri-e az eszközöket,de lehet ez lesz nálam is. Majd megsúghatnd, hogy cserélünk kernelt. Én agyam szerint az csak reinstall-al lehet...
ráníztem.... Tényleg ez van nálam is...
Annyira unom már az install-t
-
Nyugdíjas
nagyúr
Lehet nem fogok tudni már értelmesen irni, mert az időpontból adódóan elég fáradt vagyok
Lényeg, hogy mégsem volt olyan nagy a bódottá,mert most épp 6.szorra tettem újra a Kaly 10.5.2-t. Az első próbálkozás jó volt, utána valamelyik driver installnál, vagy update installnál valami mindig lett. Mosmár kissé tele lett a hócipellőm, igy marad a 10.5.2, és érdekes, most megyen dual core, és tuning is vele. Igy már nem izgat a 10.5.4 kérdés. Mosmár csak az a kérdés, hogy akkor régebben miért nem ment a tuning ugyanezzel a telepitővel. Lehet valami képen kivüli llapotomban más kernelt tettem most fel?
Na menek alunni... -
Nyugdíjas
nagyúr
Nah, meg is vónék
Megyen a dual core, de nem megyen az iAtkos. Maradtam Kalyway-nél. 10.5.2+combo update 10.5.3-ra, onnan SU-en 10.5.4-re. Megyen a dual core, tuningot még nem néztem,de már ez is bódottá
Viszont System Profiler nem nagyon tud mit szólni a dologhoz, aszongya itten: "Error while gathering this information"
De Activity Monitor monitorozza mindkét core-t... -
Nyugdíjas
nagyúr
Inkább adj egy linket, és beszerkesztetem az első hsz-ba. Illetve aki ezt olvassa és van nehezen beszerzett drivere, ami másoknak is jól jöhet, az dobjon nekem privátot valami linkel, és minden ilyen hasznos, közérdekű dolgot beszerkesztetek a kezdő hozzászólásba, hogy mindenki hozzáférhessen.
p.s.: Jó ez az éjszakai mód. Teccik a magamnak -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
m0h0senator #1413 üzenetére
Áááá, ilyenkor mondod, mikor nem otthon vagyok, és nem tudom kipróbálni
-
Nyugdíjas
nagyúr
Valamikor nekem is volt dual core supportom, csak valamelyik release-re való átállásnál, vagy valami frissitésnél "elkopott"
Egy darabig nem is vettem észre...
Amugy sokan futnak ebbe a problémába. Főképpen alaplap-függő a téma. Van ez a MOD-BIOS eljárás is,de nem nagyon van kedvem hozzá. Nem mintha félteném a lapot, csak nem igazán értettem meg a kevés infoból amit leltem a dolog lényegét, aztán nem mászok bele. De végső esetben ez lesz...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Juteszembe!
Ma találtam ezt! Azóta elköszöntem egy cseppet a VLC-től
Nekem bejön igy a Quicktime eléggé. Lehet csak nekem új,de azért megosztottam.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ne búsújjá
Én már azon vagyok,ha kell menjen alapon,de legyen 2 magKIcsinek is tudni kell örülni
Meg aztán nézegetem erőssen a 24' iMac árcédulákat,de mindig megszédülök tőle
Amugy most Olaszországban voltam nyaralni, és az ottani Tesco féle boltban (Conad) polcra kipakolva sorakoztak a ThinkPadek, IMac-ek, MacBook-ok, MacBook Pro-k, mint nálunk a gagyi Amilok... Szám tátva maradt egy pillanatra. Amugy 1k Euro volt a 20-as iMac...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jó sokat irtatok gyármékeim a múlt héten
Remélem lesz sok hasznos info közte.
Én most határoztam, hogy ujrahúzom a cuccot 10.5.2-re, aztán meglátom, visszatér-e 2.core-om,mert igy ez nagyon zavarja a szemem -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
maxlanders #1275 üzenetére
De valami nevet, vagy képernyőképet, szóval azért nem tudom ám az összes telepitő tartalmát fejből
Még...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
maxlanders #1271 üzenetére
Melyiek kernellel telepitetted?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
maxlanders #1269 üzenetére
A felmásol mindent az mit jelent? Miket telepitettél?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #1267 üzenetére
Hát ezt azért ne én döntsem el helyetted, ha lehet....
Egyébként én magam hazsnálom mindkettőt. Másra jó,de mindkettő nagyon jó op.rendszer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kuponkunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BMW topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest