-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kalimist
aktív tag
válasz
Lazika #21216 üzenetére
Elkepzelheto, hogy nem jol csinaltad a telepitot. A pendriveot GUID formazd HFS+ particioval. A 10.9 dp1-et mountolod majd az abban levo Install OS X 10.9 Developer Preview-n jobb klikk -> Show Package Contents -> itt a /Contents/Shared Support/InstallESD.dmg-t mountolod. Az InstallESD.dmg-bol pedig a BaseSystem.dmg-t kell mountolni es ezt kell restoreolni az usb-re disk utility segitsegevel. Ha kesz akkor az usb-n a /System/Installation mappaban letorlod a Packages konyvtarat es a mountolt OS X Install ESD-bol atmasolod a Packages konyvtarat a helyere. Aztan pacifisttel kiszeded a mach_kernel-t az /OS X Install ESD/Packages/BaseSystemBinaries.pkg-bol es az usb-re teszed a root folderbe. Az usb-n a /System/Library/Extensions mappaba bemasolod a fontos kexteket (FakeSMC, NullCPUPowerManagement) es csinalhatsz egy Extra mappat is amibe a mostani mukodo ML installod Extra konyvtarat egy az egyben bemasolhatod. Vegul telepitsd a legfrisebb Chameleon-t az usb-re. Ezutan mar bootolhato a pendrive es fel tudod tenni a 10.9-et. Ha vegzett a telepito akkor ne inditsd ujra azonnal hanem indits egy terminal-t es masold be a 2 kulcsfontossagu kextet az usb-rol a Mavericks particiora:
cp –R /System/Library/Extensions/NullCPUPowerManagement.kext /Volumes/Mavericks HDD(vagy ami nevet adtal neki)/System/Library/Extensions
cp –R /System/Library/Extensions/FakeSMC.kext /Volumes/Mavericks HDD(vagy ami nevet adtal neki)/System/Library/ExtensionsEzutan restart es az usb-rol bootolj majd ott a Chameleon menuben az elobb telepitett Mavericks-et valaszd. Miutan felallt a rendszer rakd fel a Chameleon-t a vinyora/ssd-re ahova telepitetted a 10.9-et es vegul masold at a meglevo Extra mappad tartalmat a 10.9 Extra mappajaba. Ezutan usb nelkul is menni fog a boot. AppStore-bol pedig megy a tobbi frissites dp5-ig.
Elnezes ha kicsit hosszura sikerult.
-
kalimist
aktív tag
válasz
Lazika #21203 üzenetére
Telepito usb-t tudsz csinalni a 10.9 dp1-bol es azt fel tudod tenni. En 10.9 dp5-ot hasznalok, mukodik minden
eszkoz es az egesz rendszer "haraposabb". Viszont kesobbiekben lehet majd gond bizonyos kextekkel mivel ala kell oket iratni az apple-lel. Egyelore van egy AppleKextExcludeList amiben benne vannak azok a kextek amiket alairas nelkul is be lehet tolteni, koztuk a FakeSMC ezert egyelore nincs problema de ez a kesobbiekben meg is valtozhat. Majd a gm-ben kiderul. De a kernel tovabbra is nyilt forrasu es hacklin a bootloadert is "mi" iranyitjuk szoval szakertok szerint ha le is "zarjak" a Maverickset az meg nem a vilag vege a hackintosh kozossegnek. -
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Lazika #21128 üzenetére
Nekem a GE=No a videókártyám (AMD HD7770) miatt kell, nálad még jó lehet anélkül... bár ahogy látom nem.
Amúgy felment a hálókártya drivere MultiBeast-ből, most fasza mert van net is, ráadásul újraindítás nélkül.
Már csak a hangot kéne valahogy életre keltenem, mondjuk VoodooHDA nélkül...
(#21129): i3 3225 + GTX 650 az adatlapja alapján.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Lazika #21119 üzenetére
GE=No-val egyből bootol nálam... én myHack-el csináltam a telepítőt, azzal okés volt, kivétel a telepítés vége aminél azt írta hogy nem sikerült, a felajánlott restart mint opció meg csodásan bebugolt, ahányszor kattintottam rá annyiszor dobta ki újra az albakot.
Kextekről fingom sincs, majd megnézem. De nem raktam fel semmit se, vagyis próbáltam Multibeast-tel, de nem ment fel (vagy nem tudja használni) egyik sem.
-
blade1526
csendes tag
válasz
Lazika #20962 üzenetére
Gigabyte Z68AP-D3
Core i5 3470 3200 MHZ
ATI HD6670 2GB
DD3 16 GB/1600 VIPER XTREME KIT 4x4 GBMegcsináltam Unibeast-el a10.8.4 telepítőt. Sajnos az alábbi hardver-en megint csak ott tartok, mint ahol tartottam a 10.6.3. retail dv sima iboot párossal: Induláskor pillanatra megjelenik a szürke képernyő majd alma jel. Amit probáltam:
- GraphicsEnabler=No (Ugyanez)
- PCIRootUIO=0 (Ugyanez)
- x (Itt fut a képernyőn a sok sor, aztán mielőtt látnám a végét újraindul)Szóval a 10.8.4-el rosszabb helyzetben vagyok mint a 10.6.3.-al, mert ott iboot Ivy Bridge-el legalább elindult a telepítő és feltudtam rakni a rendszert!
Mi a fene a gondja ilyen? Videokártya? Vagy a procit nem kedveli?
Van valakinek valami ötlete?
Köszi minden segítséget és ötletet!
-
Máté94
addikt
válasz
Lazika #20296 üzenetére
VGA portról semmiképpen sem fog menni, Unibeast kötelező, más nincs.
HD2500 még elég nyögvenyelős, inkább beszereznék egy másik lapot és VGA-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Napelem
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest