- A tajvani chipgyártóknak is beteszi a kaput a Hormuzi-szoros lezárása
- Vékony, sokgombos, játszós és produktív: így jellemezhető a Corsair klaviatúrája
- Az ASUS megvillantotta a ROG Strix G szériás noteszeinek 2026-os mezőnyét
- Megjött az Antec Flux Pro baglyos kiadása
- Hall-effektusos "félbillentyűzet" jött a Keychrontól
Aktív témák
-
Race-Face
tag
usb-s cuccot köthetsz rá, azokat jól kezeli.
Én logitech cordless billentyűzetet használok, azon fel van festve az alma jel is a gombra.
A gond inkább az, hogy két usb csatlakozó van a gépen, így az el is fogy rögtön...
Ha veszel hozzá madzagos apple billentyűzetet, akkor az usb hubként is funkcionál, van rajta két usb csatlakozó.
De a madzagos apple billentyű alig olcsóbb, mint a bluetooth... viszont ahhoz kell a minibe venni bt-adaptert - ha jól emlékszem, tizenvalahányezer forint + fa.
Szóval a végén a minire rá kell költeni még egy mini árát, ha használni is akarod rendesen... (+ram, bill, egér, bt...) de használhatod 600 Ft-os usb egérrel meg 2000 Ft-os usb billentyűzettel, csak hülyén néz ki, ha OsX alatt vindóz gombot nyomkodsz...
-
Race-Face
tag
hát igen, a G5 minden szempontból előnyösebb választás - na jó, nagyobb helyet foglal, de szívesen csinálnék neki helyet az asztalomon, csak az ára...
Mire itthon elérhető lesz a mac mini, már bőven lesz külföldi tapasztalat a melegedésről és a sebességről. Sőt azt hiszem, itthon sem én leszek az első vásárlója... Megvárom, mik a tapasztalatok.
Engem inkább a winchester aggaszt... lassú, kicsi... lerontja az összképet. -
Race-Face
tag
Mac mini 1,25 GHz, 256 MB RAM, Combo : 111120 forint+áfa (bruttó: 138900Ft)
Mac mini 1,43 GHz, 256 MB RAM, Combo : 132720 forint+áfa (bruttó: 165900Ft)
Teszt:
Bővebben: link
Sajnos alá kell pakolni az 1 giga ramot (de legalább 512 megát).
A benne lévő 256 MB édeskevés... és ha swapelni kezd a 4200-as fordulatú vinyón...
nos, a winchester elég lassú... és 2,5'' - tehát drága is.
Elég nagy hátránya az asztali gépekhez képest a bővíthetősége - vagyis a bővíthetetlensége. De kérdés, ki mire akarja használni.
Usb-n, fw-n keresztül sok dolgot rá lehet még dugni (külső vincsi, dvd-író, akármi...), de akkor értelmét vesztette az egész, ha körbepakolja az ember...
Szóval én megveszem majd a nagyobb modellt (a 80 gigás vinyó miatt), meg rögtön veszek bele 1 giga ramot (nem ''gyári'', jó lesz bele ''mezei'' Kingston is...)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Book 3 Amoled 360 i5 13.gen, 16GB RAM, 512GB SSD, érintőkijelzős kedvező áron!
- szinteÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 1TB Alcantara 1év garancia
- Samsung Galaxy S26 Ultra - Black - 512GB - BONTATLAN - 3 Év Jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ 7.-8.-9.gen/ SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nos, a winchester elég lassú... és 2,5'' - tehát drága is.