- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Steam Deck
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Aktív témák
-
-
lsebestyen
addikt
Ma en is talaltam egyet itthon!
-
gabo9201
senior tag
Egy igazi legendás, békebeli darab
-
Pikari
addikt
13v felett vargáné szellem védi
http://napimanga.blogspot.com/2011/11/ne-baszakodj-rendszergazdaval.html
-
Petzval
senior tag
Dehát az FSP minőségi táp akkor hogy lehet 13V feletti feszültsége? Mert ha beletesznek rossz alkatrészt az egy dolog de állítólag ellenőrizve volt akkor hogy a fenében került ilyen üzletbe? Egy hét múlva egy Chieftec került hozzám annak is 12,77V a feszültsége nem éppen tökéletes!
Ha nincs védelme egy tápnak akkor nem kell túlterhelni ahogy írtam ott van a gépen a wattmérő ellenőrízni lehet a teljesítményfelvételt. De 13V felett mi védi a lapot? -
manoarc
senior tag
Nekem évekig volt Vargáné tápom és sosem volt semmi baj vele!
Gyerünk lehet megkövezni -
Viktoár
addikt
És vásároljunk Calgont is mert Kovácsovics László szerint így tovább "él" a mosógép.
Az már más kérdés hogy az évek alatt a calgonra költött pénzből vehettünk volna egy új mosógépet.Lényeg: A minőségi tápban több/jobb a védelem így esetleges hiba (villámcsapás,áramingadozás,stb) esetén csak a táp megy a kukába nem az egész 100.000Ft-os konfiguráció.Persze egy p3-as géphez elég a codegen vagy a vargáné és tsa féle viszont azért már nem is lenne kár.
-
Petzval
senior tag
válasz
olbaidhun #286 üzenetére
A Vargáné nem gyárt tápot ő beszerez.Korábban Acorpot említett valaki az pedig nem noname és a Codegen se.A gépemben Codegen megy hét éve csodálatosan egy Acorpot most teszek vissza öt évig ment és hoztak egy FSP 400-at aminek a feszültsége 13V felett van az bizony veszélyes a gépre, inkább az Acorp.Azt tudomásul kell venni hogy ezek 10A-esek ne akarjunk kivenni 200wattot belőle. Mert aki nyavajog ezeken a tápokon az a baja hogy nem lehet tunningolni. Csak el kell a cimkét olvasni. Most mondjam hogy az FSP rossz mert egy az? Bár kíváncsi volnék a gyártási sorozatban hányba került nyilvánvalóan rossz alkatrész? És rajta van az ellenőrző cimke hogyan ellenőrízték ha 13V felett van a feszültség?
Én azt nem értem hogyha valami 10A-es akkor miért akarnak belőle kivenni többet? -
olbaidhun
őstag
Félelmetes a pillanat, amikor az ember rájön, hogy tényleg létezik a Vargáné és társa Kft. és működnek és dolgoznak.
Hatalmas. El is mentem valahová gyorsan.
-
Geri9159
tag
Ma nézelődtem a milyen tápot vegyek topikban és azt hittem hülyeségből írták oda Vargáné és Tsa-t mert nem létezik ezzel a neve sincs tápokra utalva, hogy nem szabad meg venni.
De kíváncsiságból rákerestem és tessék még weboldala is van.
Ahogy néztem az oldalt láttam sz.gép házakat vajon karton papírból hajtogatták?
Van valakinek olyan gépháza? -
Torzi05
tag
Ilyen tápegységet nem szabad venni!
Aki teheti kerülje el, jó messzire -
Phvhun
őstag
Egész eddig azt hittem hogy ez a vargáné táp csak hülyítés.
-
kmisi99
addikt
Aztaaaaa haverom nemrég áthozta a régi gépét és valami acorp táp volt benne akkor ez elvileg vargáné? Amúgy azért vagy 3-4 évig elvitt egy AMD-s gépet és csak az alaplapot vitte halálakor
-
_Oscar
tag
Ismerősöm gépét is egy ilyen lökte szét. Valamilyen teszkóosanmerthülyenemvagyok konfig volt. béke poraira! Egyedül a vinyó úszta meg.
Lehet, hogy az FSP sem b@ssza vissza a villámot az égre, de egy 250W-os kb. 4éves példánnyal egy közepes konfigot hajtunk 7/12-ben napi min. 10-15 ki-bekapcsolással. Bírja rendesen.
-
kem
addikt
-
kem
addikt
válasz
God Vazzeg #242 üzenetére
Mennyi idő alatt száradnak ki a kondik?(mondjuk azt nem értem, hogy miért)
Van 4tápom itthon amit nem használok, nem szeretném ha meghalnának mielőtt beépülnének egy configba. -
RoyalFlush
őstag
-
ANT
őstag
válasz
RoyalFlush #270 üzenetére
Ezzel mi a probléma? Tuningnál is cél a "minden Mhz"!
-
luciferk
senior tag
válasz
RoyalFlush #268 üzenetére
Hmmm...,azért nem kell azt hinni,hogy csak lámák olvassák ezt a topikot...,még hogy utánégetővel elhúzott pár kondi belső/külső/láb stb....,azért ne essünk túlzásokba
-
Gyuri27
félisten
válasz
RoyalFlush #268 üzenetére
Ezt nem kellett volna. Az asus tuslc2-m halálozott így el. Pedig a mai napig működne.
-
RoyalFlush
őstag
Azért annyira még sem bánkódom talán ... Más tapasztalatai:
"a nagyon durva az volt, amire 1ébként jól bepörögtem, hogy renccergazda munkatársam gépe mögött variáltam a szekrényben, eccercsak kurvanagy durranás, és a fejem mellett kb 2 centivel, pont a szemem magasságában utánégetővel elhúzott pár kondi belső/külső/láb anyámkinyna... a táp elkezdett füstölni, de mint az állat, én meg csak ott álltam, le voltam merevedve, asse tuttam micsináljak, burítsak bele egy vödör vizet, de nincs is vödröm.... má majdnem kiléptem a poroltóér, amikor kicsit alábbhagyott a füstokádás, közbe zizegett, meg mintha égett volna belül, de aztán megadta magát. "
Az kéne még hogy leégjen a ház, az otthonom
-
Gyuri27
félisten
válasz
RoyalFlush #250 üzenetére
Ezt elbaktad vazz. Pedig a tápos totyik első hsz-be lehetet volna rakni elrettentő példának.
-
ANT
őstag
válasz
RoyalFlush #263 üzenetére
Összefoglalva: igényes termékek igényes honlapja. (Pl. 5500-at pörgő proc. hűtőventi, 62" vastag ?
3,5-es HDD!)
-
Anakin007
aktív tag
Ugyan már, emberek! Mi ez a nagy negatív hozzáállás és lenézés egy földink termékeire?
Mégiscsak a mi kutyánk kölyke
Ahhoz képest, hogy egész európában sehol nem tudnak normális impulzus trafót tekerni, nem is rossz. Legalábbis a haverom tönkrement Chieftec tápjához képest, amit 35e-ért vett 2002-ben és elszállt, hogy a biztit is lenyomta, mert hozzáért az egyik 230-as kábel az egyik hűtőbordához és 2 év nem túl gyakori használat során ráégett... Érintésvédelem ötös!
Ha földeltlen aljzatban használják, még agyon is csapja az embert meg a gépet. Ha Vargáné és tsa név helyett mondjuk Chieftech lenne ráírva (a plusz "h"-val) akkor meg mindenki kilenne borulva, hogy milyen jó, mert mindenki azt hinné, hogy Chieftec, ami azért mégiscsak egy jó márka...Nagy márkanevekkel vhogy mindig elnézőbbek az emberek, mégha holt ratyik is. Nah mind1, ez csak 1 vélemény. Szal azért ne röhögjük már ki a "saját" termékeinket.
-
mazda626
addikt
Adatlapomon szereplő konfigot lassan 3 hete viszi egy M-tech 450W-os táp! Minden alapon, remélem kibírja még a maradék 1 hetet, jön vissza (remélem!) garból az FSP BS-em.
-
-
elfelejtette
veterán
válasz
RoyalFlush #251 üzenetére
Nekem is volt egyszer egy ilyenem. Olyan volt, mint egy üres fémdoboz.
Egyébként levélnehezéknek tökéletes. -
ANT
őstag
Ezennel tudatom minden kedves érdeklődővel, hogy Mrs. Varga egy polihisztor! Nem csak remek tápegységek kaphatók nála, hanem még sok más is! Lásd itt. És ha mindez nem lenne elég, az üzletben bútorlapszabászat is működik!
(És azt is el tudják b@szni, tapasztalatból mondom.)
-
hossszú
őstag
Nekem is van egy, azzal szoktam a pumpát működtetni amikor töltöm fel a rendszert vízzel!
-
RoyalFlush
őstag
hogye' adnak most egy ilyen tápot? Képvisel valamilyen értéket? - vagy csak mint fémhulladék ..
-
válasz
RoyalFlush #247 üzenetére
Céges gépünkben az van...mindennap imádkozom, hogy elszálljon és vigye magával azt a szörnyen lassú p3-as konfigot
-
Gyuri27
félisten
válasz
RoyalFlush #245 üzenetére
Miéééééért?
Erekje! Monomentum (hogy ne gyártsunk tápot)! Nem kellett volna -
RoyalFlush
őstag
kaptam egy házat, láttam hogy egy Vargáné féle táp csücsül benne .. kidobtam.
-
TeeJay
félisten
De az Ultrapower tápok jók
azokat már csak importálják és azok jófajták
nekem is az van és szuper -
Nyuf
senior tag
válasz
God Vazzeg #242 üzenetére
Ami elromolhat az el is romlik, csak az nem mind1, hogy a gépet is viszi vagy csak egyedül megy
Na ez a nagy különbség a noname meg drága márkás tápok között.
-
God Vazzeg
veterán
Nekem most egy 400W-os codegány van semmi bajom vele.. Előtte egy 300W-os uilyen volt, azzal sem volt bajom. Sok gép átmegy a kezeim közt, sok gépet ezzel rakok össze, de tapasztalataim azt mutatják hogy nem szabad állnia a tápnak, mer a kondik hajlamosak kiszáradni és elpukkanni. Van itthon vagy 2db ilyen táp is. Kecskemét fele nem tud vki helyet ahol tápot lehet javíttatni?
-
Nyuf
senior tag
Nekem 3 éve visz egy acorp 300-as egy 2000+ -os gépet
És lazán vitt egy 6800gt karit is egy próba erejéig.Bár igy utólag nagy hüjeség volt tölem -
HopeLight
csendes tag
Nálam már másfél éve megy egy 300W-os vargáné
2 vinyó, CD olvasó, DVD író, AMD 2500+ proci, és újabban egy Geforce 6600GT vidkártya, és semmi baj nincs vele...
Előtte Chieftec volt, és az fél év alatt elfüstölt az akkor még jóval gyenge áramfelvétel mellett is... -
Hequila
őstag
Egy kicsit felhozom a topicot
Az ismerettségi körömben 1 Vargáné táp van, tippeljetek, hogy mennyi ment tönkre belőle a közelmúltban...
Pedig csak egy kis izzó volt rákötve a 12 voltjára, semmi más terhelés nem volt rajta. Kb. 2 amper folyt át a 12 voltján, semmi más. Ennek ellenére megpukkant benne egy kis zöld 2 lábú izé (nem tudom, hogy mi a neve). Ezt lehet / érdemes javítani?
Illetve az Acorpról még annyit: egyik haveromnak ilyenje van, volt már zárlatos, volt, hogy a benne lévő venti füstöt küldött kifele, de még mindig megy -
popey37
addikt
hali. ha kell valakinek egy 400 w-os Vargáné táp jelezze. nekem van egy feleslegbe, lecseréltem, mert állandóan kikapcsolta a gépet miután betettem a 9800 pro-t. most egy csiftek 360 W dual ventis ketyeg edig hibátlanul.
A Vargánéval sem volt gond csak a pro-t már nem bírta, az FX-5900 simán ment a havernál. -
esar
tag
huh szerencsére nekem még nem volt ilyen
na gyorsan ki a gépből a gagyi tápomat... -
nor29
csendes tag
[Szerkesztve] -
shteer
titán
ez kicsit ütős lesz:
haverom gépe (1700CEleron, 256 SD, FX5200AIW, Pio 107, 3 vinyó (40,60,80GB) - +1 ventit már nem bírt el) a zalábbi táppal üzemelt, ez lett a vége:
és így működött - elkezdett nemindulni de ha mégis bekepcsolt, néha újraindult
mi lett a megoldás? ez:
azóta az AIW vidkari gyakran kikapcsolja a monitort win alatt (én is teszteltem), csak játék közben hibátlan - megy vissza gariba
[Szerkesztve] -
-
mr_ricsi
veterán
''mint irtam ezek filleres tetelek. meg kiskerben is.''
''nagy tettelben ez az szam 100 alatt van. ugyanigy a kondiknal.''
''az alkatreszek ara nem tenyezo''
''nagy tetelben olyan 2khuf-ra ki lehetne hozni.''
''a borda meg filleres tetel''
Ha valóban tudnál 2000Ft-ból jó minőségű tápot csinálni, akkor azokat árulnád 15ezerért, és nem a PH!-n szájkaratéznál.
''a preimer oldali kapcsolo uzemu tapok hatasfoka 70..88%.''
Ez olyan tankönyvi-elméleti ízű adat. A tápgyártók 65-70%-ot adnak meg a tápjaikra.
''az sem indokolja a 10x-es arat''
Vegyünk egy 5eFt+ÁFÁs Mercuryt, és egy 17eFt+ÁFÁs Chieftecet. ÁFA leugrik, mert az az állam sarca, a maradék 50%-a pedig a kisker-nagyker-Chieftec haszna és a szállítási költség. Marad 2500 ill. 8500.
10x-es különbség? -
tgabi333
aktív tag
Szevasztok!
Nekem is ilyen JNC táp halt meg a múltkor.. Szerintetek az is Vargáné volt..de magyar szöveg nem volt rajta..
Bár az a táp jól teljesített.. Mondjuk erről már van egy fórumom.. Olvassátok el.. nagyon tanulságos..
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
nekem codegenem van 300W-os
egyszer unatkoztam és méricskéltem hát 12 voltnál nem rövidre zártam a tápot a házzal
nem tuttam utána bekapcsolni
.
kihúztam, bedugtam és azóta is megy hiba nélkül. addig se volt vele gond csak:
5V=4,78-4,89
12V=12,36-12,49
5Vsb=4,97
ez baj??? -
Vangelis
félisten
válasz
Intelligencs #216 üzenetére
Nekem emgyen egy 235 ös vargáné vagy 4 éve most egy asrok k7s8x+1600Mhz duron mx400-ram-dvd rom maxtor 20 hdd stb megyen róla minden gond nélkül.
Nálunk már sok táp halt meg a számítógép védő áramkör mindent megvédett eddig a masinákban.
Soha semmit nem nyomott ki a táp csak saját magát. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Intelligencs #216 üzenetére
[Szerkesztve] -
esar
tag
Én is használtam jó sokáig,és nem volt vele bajom. Codegennel már annyival több..
-
aurum
senior tag
válasz
mr_ricsi #208 üzenetére
/*
A bemenetükön lévő 2 db nagy elkó önmagában drágább, mint 1000Ft. És a márkás tápokban lévő 400V-os változat is 2x-3x drágább, mint az olcsó tápok 200-250V-os kondijai. És akkor még a 6-7db kapcsolótranyót és a trafókat nem is említettem. Ezek szintén nem 2 fillérbe kerülnek
*/
mint irtam ezek filleres tetelek. meg kiskerben is. a 600V-os fetek amik 1..2kW-t kepesek kapcsolni par szaz forintba kerulnek. nagy tettelben ez az szam 100 alatt van. ugyanigy a kondiknal.
/*
''sot nagyreszt a belsejuk is azonos''
Kétlem, hogy belenéztél volna két eltérő árkategóriájú tápba.
*/
az alapfelepites mindnel azonos. az alkatreszek ara nem tenyezo. meg ha nagyobb fet es trafo kerul is bele az sem indokolja a 10x-es arat. akkor mirol is beszelsz???
/*
''tok mindegy, hogy 100W-os vagy 2kW-os alkatreszarban nem nagyon van elteres.''
Ezalapján már azt is kétlem, hogy az elméleti alapokon kívül értenél a témához.
*/
hmm... cc 1..masfel eve volt egy fejlesztesem 12..24V-rol mukodo pc tapokat keszitettem. megrendelesre. en 70kpenz/db-ot kaptam ertuk, de ebben benne van a fejlesztes koltsege meg nem 10db-ot kertek. nagy tetelben olyan 2khuf-ra ki lehetne hozni.
szoval halgatlak....
/*
(Mást ne említsek: 65%-os hatásfok mellett a 100W-os tápnál 54W-ot, a 2kW-osnál pedig ~1kW hőt kell elvezetni. Nekem csak az 1 kW-ra alkalmas bordá(ka)t és a ventillátorokat add ide, szívesen fizetnék érte egy Codegen táp bolti árának megfelelő összeget.)
*/
a preimer oldali kapcsolo uzemu tapok hatasfoka 70..88%. a veszteseg tobb tenyezobol tevodik ossze, ugymint rezveszteseg, magnesezesi veszteseg, ohmikus veszteseg. vagyis ezekbol az ohmikus veszteseg egy resze alakul hove a kapcsolo elemben. tehat nem kell az egesz vesztesegre meretezni a bordat.
a borda meg filleres tetel, akkora mennyisegben. pl tobb fet jarathato parhuzamosan es mind mukodhet kulon kis olcso bordaval. -
Nem tudna valaki belinkelni egy képet a Vargáné tápról, sajnos a régi linkek már egy évesek, és mind döglöttek.
A Vargáné oldala ugyan működik, de ott már csak az újrapozícionált brand látható (Ultra Power).
Szóval nekem egy régi, békebeli Vargáné táp képére lenne szükségem! Mert az olyan cool! -
mr_ricsi
veterán
''Az a 90% legfeljebb a gagyi kategóriára igaz!''
A környezetemben 10 emberből 9-nek Acorp-Codegen-Mercury és efféle tápja van, azokban pedig így van megoldva.
''A bemeneti pufferek (220uF- 470uF 250V) nagyon ritka esetben mennek tönkre''
Nem ezekre a kondikra gondoltam, hanem ezekre:
A tápokban 470-680uF-os kondikat látok, 220-330uF-ost csak Enermaxokban. (Enermaxokat javítasz?)
Nálam egyébként 2táp is van kondi hibával.
''A készenléti ágon 27V - 28V fesz van. Ezen egy álltalában 47uF 50V pufferkondi, majd egy 1,5Kohm soros ellenállás a TL494re igy kb. 24V tápfesz jut.''
Itt valami nagyon nem stimmel: 1,5kohmos ellenállással a TL494 2,5mA tápáramot kapna, ami elég kevés, hiszen 200-250mA-t is felvehet.
''Itt van mégegy 47uF 50V kondi , majd az 5V -os stabilizátor IC.''
A készenléti táp trafónak 2 szekunder kivezetése van. Az egyikről kapja a TL494 a tápfeszt egy soros diódán keresztül. A másik kivezetés pedig a 7805-höz megy egy másik soros diódán keresztül. Mivel itt 25V-os pufferkondik vannak, a 27-28V nehezen hihető. (Mérni majd csak a jövő héten tudok, mert festik a műhelyem, és minden cuccom össze van pakolva.)
''Nálam hegyekbe áll a javíthatatlan tápok garmadája, mert a készenléti ág meghajtó tranzisztora bezárlatosodott''
Én ilyen hibával nem találkoztam. Leveleztem egy sráccal, aki szintén tápokat javít, és nála sem ez volt a jellegzetes hiba. Sőt, a Maxx tápvédő megalkotói szerint sem (ugyanis a megoldásuk semmit sem ér egy készenlétitáp hibánál.) -
mongruz
csendes tag
válasz
mr_ricsi #211 üzenetére
Mond, Javítottál te már tápot ? Úgy javítassz ki, hogy nem láttál ATX kapcsolási rajzot?
Vegyél elő egy multimétert és mérj rá a tl494-re!
A készenléti áramkör kialakítására több megoldást láttam már. Az a 90% legfeljebb a gagyi kategóriára igaz!
Nálam hegyekbe áll a javíthatatlan tápok garmadája, mert a készenléti ág meghajtó tranzisztora bezárlatosodott, és mivel a biztosíték nem olvadt ki, a trafó szépen leégett,menetzárlatos lett vagy megszakadt a primer köre.És épeszű javítási árba nem fér bele az újratekercselés és lakkozás.Ezek mennek a levesbe.
A bemeneti pufferek (220uF- 470uF 250V) nagyon ritka esetben mennek tönkre.Ha az egyik kondi szakadt lesz, akkor a táp nem tud beindulni.
A készenléti ágon 27V - 28V fesz van. Ezen egy álltalában 47uF 50V pufferkondi, majd egy 1,5Kohm soros ellenállás a TL494re igy kb. 24V tápfesz jut.Itt van mégegy 47uF 50V kondi , majd az 5V -os stabilizátor IC.Ez az 5V jut ki az ATX csatira.
Kicsit jobban figyelj oda. Én végig a készenléti ágról beszéltem, meg sem említettem a tápkimeneteken lévő kondikat.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
popey37
addikt
Hello nekem is vargáné tápom van a gép erösen tuningolt, a táp úgy le van terhelve mint állat az összes csatija foglalt, sőt van amelyiken két cucc megy és mükszik rendesen. Kimértem a feszkókat inditáskor és nincs 0,1 volt ingadozás. Én lehet hogy csak kifogtam?
-
mr_ricsi
veterán
''amelyikben a készenléti 5V-ot előállító áramköri rész rezgőkörének frekvenciáját, ezzel a kimenő feszültségét egy gyenge, kiszáradásra hajlamos elektrolit kondenzátor határozza meg, azok mindegyike záros határidőn belül halálra van itélve''
A PC tápok 90%-ban egy elko határozza meg. Ennek ellenére ritkán szokott a készenléti kör meghibásodni.
''Az élettartamot erősen csökkenti, ha a gép folyamatosan áram alatt van, de keveset van használva. Ugyanis ilyenkor nincs a tápnak hűtése, a készenléti rész meg szépen megfő.''
Nem a készenléti résznek lesz baja, mert a hűtését úgy méretezik, hogy elég legyen, hanem a főtáp túl közel elhelyezett elektrolit kondijai száradnak ki.
''nem alakul ki akkora zárlati áram ami kiverné az 5A - 6A-es lomha biztosítékot''
A tápokban 1,5-2 A-es biztosíték van.
''Volt egy belinkelt kép egy elégett panelról. Ott már legalább 40V - 50V körül produkált a készenléti ág a normális 27V - 28V helyett''
A készenléti tápról normálisan +5V jön le.
''Ráadásul, ha 50V felé megy a fesz, akkor durrognak a pufferkondik''
Nem kell oda 50V, a táp kimenetei tele vannak 10 és 16V-os kondikkal. -
Jester.c
aktív tag
Nekem 400W-os vargáném van 2 éve
eddig jó, minden este, (ha nincs használatban a masina) áramtalanítva van.
-
mongruz
csendes tag
A tápokról csak annyit, hogy amelyikben a készenléti 5V-ot előállító áramköri rész rezgőkörének frekvenciáját, ezzel a kimenő feszültségét egy gyenge, kiszáradásra hajlamos elektrolit kondenzátor határozza meg, azok mindegyike záros határidőn belül halálra van itélve.(Általában 4,7 vagy 22 microfarad, aminek a kapacitása néhány tized microfarad-ra csökken.)Az élettartamot erősen csökkenti, ha a gép folyamatosan áram alatt van, de keveset van használva. Ugyanis ilyenkor nincs a tápnak hűtése, a készenléti rész meg szépen megfő.
A másik probléma meg az, hogy hiba esetén, mivel ez az ág kisteljesítményű nem alakul ki akkora zárlati áram ami kiverné az 5A - 6A-es lomha biztosítékot.
Volt egy belinkelt kép egy elégett panelról. Ott már legalább 40V - 50V körül produkált a készenléti ág a normális 27V - 28V helyett, azért égett szét a panelon az ellenállás.
Ráadásul, ha 50V felé megy a fesz, akkor durrognak a pufferkondik, és a TL494 sem mindig bírja ki, és az eldurrant elkóból szétszállt alumínium fóliák is tudnak meglepetés okozni.
A vargányás ATX-es táp (és még sok más típus) is ilyen és a felhasznált elkók is gyenge minőségűek.
Az már más kédés, hogy ők legfeljebb a lemezburkolatot hajtogatják hozzá. -
mr_ricsi
veterán
''az osszes pc tap sac/kb alapon 1000ft erteku alkatreszt tartalmaz''
A bemenetükön lévő 2 db nagy elkó önmagában drágább, mint 1000Ft. És a márkás tápokban lévő 400V-os változat is 2x-3x drágább, mint az olcsó tápok 200-250V-os kondijai. És akkor még a 6-7db kapcsolótranyót és a trafókat nem is említettem. Ezek szintén nem 2 fillérbe kerülnek.
''sot nagyreszt a belsejuk is azonos''
Kétlem, hogy belenéztél volna két eltérő árkategóriájú tápba.
''tok mindegy, hogy 100W-os vagy 2kW-os alkatreszarban nem nagyon van elteres.''
Ezalapján már azt is kétlem, hogy az elméleti alapokon kívül értenél a témához.
(Mást ne említsek: 65%-os hatásfok mellett a 100W-os tápnál 54W-ot, a 2kW-osnál pedig ~1kW hőt kell elvezetni. Nekem csak az 1 kW-ra alkalmas bordá(ka)t és a ventillátorokat add ide, szívesen fizetnék érte egy Codegen táp bolti árának megfelelő összeget.) -
mr_ricsi
veterán
''az olcsóbb tápokat nem szortírozzák ahogy jön a gyártósorról úgy csomagolják''
Ez nem igaz! A működőképességüket csomagolás előtt az ''olcsóbbaknál'' is ellenőrzik. (Ennél komolyabban pedig a drágábbakat sem...)
''Csak azért leszólni egy tápot mert magyar, nem szerencsés''
A Vargáné tápoknak max. a címkéje magyar. De lehet, hogy még azt is Kínában nyomták. -
Aloki
tag
Csatlakozom auromhoz!
De azért illik anyit hozzátenni a dolgokhoz hogy néha egy-egy a működés szempontjából lényegtelen alkatrészt kihagynak a 'szabvány' tápból, vagy másikat raknak be,ami nem éppen egészséges.
Valamint az olcsóbb tápokat nem szortírozzák ahogy jön a gyártósorról úgy csomagolják, szóval ha Janinak nem jött össze aznap a forrasztás akkor szívtunk.
Ennyi a különbség kb.
Csak azért leszólni egy tápot mert magyar, nem szerencsés, igenis vannak magyar cégek akik igen jó minőségű kapcsolóüzemű tápokat csinálnak csak éppen nem PC-kbe. -
aurum
senior tag
válasz
mr_ricsi #202 üzenetére
tapok....a pc tap egy kapcsolo uzemu stabilizatorbol egy trafobol es ket teljesitmeny tranyobol es nemi kiegeszito passziv alkatreszbol all. a szabalyozas ugy mukodik, hogy merik a legnagyobb feszt a trafon es ha esik akkor novelik a tranyok pwm vezerlo jelenek szelsseget. mivel a pc oldali fesz egy tobb helyen megcsapolt, vagyis feszultsegenkent sorba kapcsolt tekercsbol jon, ha csokken a legnagyobb fesz akkor a tobbi is csokken. szoval egy hot primitiv valami.
az osszes pc tap sac/kb alapon 1000ft erteku alkatreszt tartalmaz. azok is amiket 18..40khuf-ert vesz meg valaki. sot nagyreszt a belsejuk is azonos. tok mindegy, hogy 100W-os vagy 2kW-os alkatreszarban nem nagyon van elteres.
szoval akar a vargane tap is lehet jo. -
Ger|
aktív tag
nekem a codegen tápom csont hideg, a ventillátor teljesen zajtalan, olyan csapágyazás van benne, hogy nem lehet hallani, hogy megy, mikor van bekapcsolva, pedig fujja a levegőt rendesen.
DE feltűnően könnyű!!! Sztem nincs benne semmi biztonsági kacat....
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest