Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- Home server / házi szerver építése
- LG LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daert
őstag
Hali.
Elnézést az OFF-ért de nem tudom hol máshol tehetném fel a kérdésem.
Hol tudnék veszteségmentes digitális zenét vásárolni?
Úgy értem nem fizikai formában. -
G@ben
addikt
Hogy tudok flac-ból legegyszerűbben kivágni egy részletet? Az kéne, hogy lássam a hanghullámokat, majd a csúszkát tologatva megadni, hogy itt kezdődjön, itt végződjön, majd minőségromlás nélkül mentse el. Ennyi.
-
G@ben
addikt
Fel szeretnék darabolni, és konvertálni egy csomó albumot, de soknál nem működnek a szokásos módszerek, azaz a Medieval Cue Splitter, és a Foobar.
Van egy csomó, ami cue + flac, de a splitter vagy nem darabolja fel, vagy az első számból csinál egy értelmezhetetlenül kicsi flac-ot, általában 32kB-osat, és kész.
Van cue + ape, ott ugyanez van, ha az ape-et átkonvertálom flac-ba, az sem segít.
Van, ahol két flac-hoz van egy cue, szintén nem csinál semmit a splitter.Vannak darabolt ape, wav fájlok, amiket át szeretnék konvertálni flac-ba, de ha beteszem az albumot a foobar-ba, akkor ugyanazt a nevet adja nekik, általában egy kötőjelet, így meg csak az elsőt konvertálja át, a többit felül akarja írni. Nem lehet automatikusan a forrásfájl nevére átneveztetni?
Vannak albumok, amik egy ape fájlt tartalmaznak, semmi mást, ezeket sem tudom darabolni.Vannak iso és nrg fájlok, amikkel szintén nem tudok mit kezdeni. Többet sikerült egyszerűen foobar-ral feldarabolnom, de soknál nem megy a dolog.
És végül vannak mka fájlok, amiket tudnék darabolni, de a foobar ugyanarra akarja nevezni az összeset, jellemzően az album címére, itt is szeretnék automatikus elnevezést, akár a track1, track2 is jó lenne.
Tudtok ezekben segíteni, hogy hogyan csináljam?
-
PuMbA
titán
CueTools. Valamit félreértesz, mert a 32 bitnek nincs értelme, hiszen a bitek nem befolyásolják a hangminőséget, csak az elérhető dinamikát, azaz a számban a leghalkabb és a leghangosabb hang között különbséget. Már a 24bit-től is meg lehetne süketülni, ha teljesen kihasználnák a 144dB-t, szóval a 16bit az esetek 98%-ában elég
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, tudnátok javasolni valami olyan programot amivel 1db MKA-ból tudnék darabolt flac-ra konvertálni 32bit hangminőségben? Lehet win-es osx-es a program.
-
tomf
újonc
Sziasztok!
Segítenétek abban, hogy az mkvtoolnix-el hogyan tudom szétdarabolni az mka-fájlomat? (A fentebbi hozzászólásnak köszönhetően találtam rá a programra, most már csak használni kellene tudom :/ )
-
herdsman12
őstag
válasz
herdsman12 #535 üzenetére
Tárgytalan, ejtettem a projektet.
-
herdsman12
őstag
A SoundConverter programmal wav-ból flac-ot konvertálnék, így 3xMB-ból lesz 10xMB. Túl sok állítási lehetőség nincs a programban, azok nem segítenek a tömörítésben.
Most látom VLC médiainfónál:
Kodek: DTS Audio (dts)
Csatornák: 3F2R/LFE
Mintavételi frekvencia: 44100 Hz
Bitsebesség: 1411 kb/mpVan egyszerű megoldás, lehetőleg Linux alatt, vagy inkább ne erőlködjek?
-
PuMbA
titán
Bitráta csatornánként, azaz sztereó esetén 256 + 256 az 512kbps
Joint sztereó rossz, nem kell bekapcsolni, maximális AAC sávszélesség (hülye fordítás
) pedig 20.000Hz, de ezeket nem neked kéne beállítani, csak egy profilt megadni.
Ez az FAAC a leggagyibb AAC enkóder, szóval érdemes lenne valami mást használni, ha jobb hangminőséget akarsz
Fraunhofer FDK AAC, Nero AAC vagy FFmpeg 3.0+ AAC a jók.
-
borges7
aktív tag
Mondjuk azok után, hogy kipróbáltam ezt a tesztet, tök fölöslegesnek tűnik a Flac is
kb. semmi különbséget nem hallok, volt amelyiknél a 128kbs mp3-at választottam
Ti kihalljátok ezekből, hogy melyik a jobb?
-
borges7
aktív tag
Köszi! Ezek kb. hasonló minőségűek? mert az AAC pont kétszerakkora méretű(164 MB), mint az MP3
én nem igazán hallok köztük különbséget
A fájlformátum olyan szempontból mindegy, hogy ha esetleg később telefont cserélek, ezeket(ogg, aac, flac stb) bármelyik lejátssza? kellemetlen lenne, ha emiatt újra kéne venni az összeset
-
borges7
aktív tag
Sziasztok!
A saját CD-imet szeretném felrakni a telómra tömörítve, van egy 128 GB kártya benne, abból még 68 GB szabad, kérdés, hogy mibe tömörítsek, hogy ráférjen minél jobb minőségben. Fejhallgatóval is hallgatom, illetve BT-on keresztül egy Denon lejátszóval. Van pár száz CD-m, szóval nem kis meló
bár már sokat felraktam, eddig szinte mindent FLAC-ban, amúgy is ezt rippeli be leggyorsabban(fre:ac-ot használok). Nem vagyok egy vájtfülű, szóval ha mégis spórolni kéne a hellyel, és nem mind fér rá FLAC-ban, akkor melyik formátumot(MP3, OGG) illetve beállítást ajánljátok? köszi
ui: kipróbáltam az EAC-t, de az annyira lassú(40 perc körül volt egy lemez), hogy az rengeteg idő lenne
-
barnamo
tag
És akkor az én kérdésem
Van most megbízható flac ellenőrző windows-ra? Ami simán exe-ről elfut, nem kell hozzá parancskor meg egyéb programozási ismeret
És tényleg megbízható, mert annál a háromnál amit tegnap kipróbáltam (Lossless Audio Checker, ööö valami hippis vagy rasztás nevű volt a második és az Audiochecker is elbukott) majdnem mind a 10 hamis flac átment valódi flac-ként... (Cd-ről, flac-ről csináltam mp3-at, m4a-t, majd visszakonvertáltam őket flac fájlokká) Ez meg nem sok jót ígér...
Próbálom kiképezni magam, hogy simán spektrum alapján saját magam is el tudjam dönteni, de a képen is látható kicsit több mint 20khz-s de mégis elég levágott tetejű spektrumok... hát nem tudom, lehet csak mókányolt valamit az aki átkonvertálta.... de bár túlmegy a 20-on igazából hamis.
Szerintetek ez a két flac valódi, vagy nem?
-
barnamo
tag
válasz
boregar69 #524 üzenetére
Üdv, a foobar2000 megcsinálja, bár nem tudom minden felület esetében olyan egyszerű-e a dolog mint amit én használok. (Colums UI)
Ott annyi, hogy behúzom a .cue fájlt a playlist-be, kiírja szépen a zenéket és kijelölöm azt a számot ami kell az albumról, jobb klikk és convert.
Fura módon kizárólag külső merevlemezre hajlandó exportálni, sem a C sem a D meghajtóhoz nem kap engedélyt.... (lehet azért mert portable módban használom)Ha nem jó a quick convert (ami alapesetben 320-as mp3) a fájlformátum beállítás kérdése, a három pont (...) a lenyíló menüben.
-
boregar69
újonc
sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy cue kiterjesztésű nagy felbontású zenei képfájl,amit szeretnék kibontva, úgy,hogy megkapjam az eredeti fájlokat,hogy a telefonomra másolhassam.Mert ugyebár a trackokkal nem tudom mit kezdeni
nagyon köszi ! -
Dester31
tag
Sziasztok!
Véletlen találtam ide 3 évvel később. Nem, nem fejlesztem már az Audiocheckert. Gondoltam rá, hogy újraírom az egészet C#-ban, de jobban örültem volna, ha a használt aucdtect programot is tudom valamilyen szinten natívan integrálni. Volt erre tervem, megpróbáltam felvenni a kapcsolatot a fejlesztőkkel is, de válaszra sem méltattak.
Végeztem kutatásokat is arra vonatkozóan, hogy milyen algoritmussal dolgozhat a programjuk és valószínűleg valamilyen Fourier-analízis van mögötte. Viszont annyira sok időbe kerülne implementálni, hogy elvetettem az ötletet, mert annyi szabadidőm már nincs.Üdv: Dester
-
joco1954
újonc
Segitséget szeretnék kérni. Wav fájlba szeretnék lemezboritott beilleszteni.Lehetséges e ? Elöre is öszönöm a választ
-
Livius
őstag
Igazából nem találtam semmi audio konvertálós topikot szóval inkább itt kérdezném meg ezt. Van egy kamerás audio hangsáv, és egy másik mikrofonnal történt felvétel. Milyen programmal tudnám lehetőleg gépi automatizálással a két hangsávon valódi egy időben történteket összeszinkronizálni? Nem szeretném kézzel tologatni a hangsávokat, nincs olyan program, ami precízen a matematikai korrelációs vizsgálatokkal a hangjelet összetudná szinkronizálni magától, baromi pontosan?
-
PuMbA
titán
Jól sejted, mert megint az van, mint az előbb: 2 almából nem tudsz 4 almát csinálni. Azt, hogy mondjuk LAME MP3 enkóderrel van kódolva, minimum 192kbps-ben, jó minőségű forrásból. A YouTube-on egyébként sok rossz hangminőségű zene van feltöltve, ha nem a zenekar hivatalos csatornájáról van a hanganyag, szóval ha már a forrás minősége rossz, akkor az nem lesz jobb
-
janek2
tag
Sziasztok!
Új vagyok még ezen a területen ezért lehet hülye kérdés de mp3-bol lehet flacot csinálni úgy, hogy legyen értelme? Esetleg youtube-rol letoltot zenéből?
-
dombi81
senior tag
Tudna ajánlani valaki egy olyan cd rippelő programot, amellyel 100%-ban lementhető a zene, adatvesztés nélkül?
-
Exodius
őstag
válasz
thomasvold #504 üzenetére
mkvtoolnix..
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy "mka" konténerből hogy tudnék, vagy milyen programmal veszteségmentesen kioperálni számokat, mert nem mindegyik kell.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Exodius
őstag
Skacok!
Ha FLAC-ot szedtek ki CUE-fájl alapján, milyen szintet használtok a tömörítésnél? Arra az 1-8-ig terjedő skálára gondolok, ami a compression level. Abból mi az ajánlott? Vagy ti hallotok különbséget a compression vs. uncompressed fájlok között? Mert az nyilván látszik, hogy az uncompressed többet foglal és az 100%-os, de vajon a sima tömörítésnél van-e adatvesztés?
-
sabrinho
tag
válasz
sabrinho #501 üzenetére
Közben rátaláltam a Cuemaster nevű progira. Ez internetes adatbázisból keresi ki a lemezadatokat, s abból csinál cue fájlt. Ezután már lehet a Cue splittert ráküldeni. Nekem olyan is akadt, hogy két cd volt egy fájlban. Ekkor a megoldás, az utolsó track után a megnyitott cue fájlban létre kell hozni egy plusz tracket, ami ott kezdődik, ahol az első cd végződik. Ekkor vágás után lesznek a "rendes" fájlok, meg a hosszú, ami a teljes 2. cd-t tartalmazza. Ezt most a második cd cue alapján vágatod fel és kész is a művelet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest