- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amazon Fire TV stick/box
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
-
Akiseki
csendes tag
Hello. Az lenne a problémám hogy, ha halkra van véve a hangerő akkor befog különféle rádióadókat és ezt a hangszórón keresztül nyomja. Nagyon idegesítő. Minél lejjebb veszem a hangerőt annál hangosabb a rádió. ha nincs bekapcsolva a gép akkor is ...
fogja magát és hajnali 3-kor elkezd szlovákul hablatyolni ... Persze ha ki van kapcsolva akkor nem, de mivel minden időzítetten kapcsolom le a gépet így bekapcsolva marad a hangszóró. Ha valaki tudja mi erre a megoldás írjon. Köszi. Másnál is volt ilyen ? -
spammer
veterán
Hello!
Van egy X-230-as hangfalam, de valószínűleg megtört a kábel, mert az egyik hangfal nem szól.. Eddig ha kicsit igazgattam a kábelt akkor visszajött a hang, de most asszem véglelg meghalt. Sőt, már a másik hangfal is kezd elnémulni. Szerintetek lehet valahogy cserélni a kábeljét házilag?
-
Csoky
csendes tag
válasz
KubanitoS #191 üzenetére
Szia! Természetesen jól csináltad, és szerintem a szerelésnél észre is vetted, hogy egy zöld jack dugót nyomtál a hangkártyádba/alaplapiba, így a teljes szett egy hangsávot kap,ami aztán később (mélyláda, azt hiszem) szétválasztódik és voila, minden működőképes.
az 5.1 azért nem ment valószínűleg, amit már Badman 4ever kolléga említett. Egyébként nekem is ilyen van, ennyi pénzért... NINCS jobb
szerintem...
-
Badman 4ever
őstag
válasz
KubanitoS #191 üzenetére
Sztereó beállítást kell alkalmazni, ugyanis így a hangfal maga választja szét a hangokat. Míg 5.1-nél külön van a mélyládának szánt hangsáv és ezért nem szólal meg a mélyláda, mert nincs mit megszólaltatnia. Egyénenkénnt változó, hogy mennyire szereti hallani a basszust, nem játékfüggő.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Ma beszereztem egy ilyen ketyerét. Észrevettem, hogy a mélyláda a jobb oldali hangfalhoz van csatlakoztatva. Amikor bedugom a gépembe a jack kábelt, a HD Audio Manager megkérdezi, hogy mit csatlakoztattam. Na most itt a gond. Nem lehet 2.1-es hangfalat kiválasztani. először maradt az 5.1, ahol letiltottam minden nem szükséges hangfalt, így maradt meg a 2.1. Ekkor viszont a mélyláda nem működött. Ezután átállítottam "sima" sztereróra és a mélyláda életre kelt. Kérdezném tőletek, hogy jól csináltam-e, amikor sztereóként jelöltem meg a csatlakozást?
A mélyládának mennyire kell aktívnak lennie zenéknél vagy játékoknál? Kellene-e hallanom a mélyláda basszusát is? Mert nálam a két hangfal egyszerűen elnyomja a mélynyomó morajlását, eléggé erőtlennek tűnik, pedig mások pont a túlzottan mély hangokra panaszkodtak... Ez normális dolog?
Az elrendezést sajna csak úgy tudtam megoldani, hogy a két hangfal a monitor két oldalán van, a mélyláda pedig a bal oldali hangfal mellett, de ettől még szerintem hallani kéne a mélyládát is.
Előre is köszönöm!
-
Benny04
csendes tag
válasz
Badman 4ever #189 üzenetére
Oké, megpróbálom
köszi
-
Benny04
csendes tag
válasz
Badman 4ever #187 üzenetére
Oda, ahol vettem? (Extrém digitál)
-
Benny04
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egy ilyen cuccost.
Eddig nagyon megvoltam vele elégedve, jól adta a basszust, de most megadta magát
Nagyon zúg a mélynyomó és ha belenyúlok, akkor mozog benne az a tekercs
Mit lehetne vele kezdeni? Szervízbe vinni? -
ArGab
őstag
Én is így jártam vele nemrég. Másfél éves volt, gariba cserélték az egészet, mert a dobozt szétszedni kb lehetetlen sérülés nélkül, lyukon keresztül meg nem igazán lehet helyretenni. Ha még garis, vidd vissza minél előbb. Ha nem, akkor nem sok esélyt látok a házilagos rendbetételére.
-
Dusee
őstag
hello!
van ez logi x230am, és leesett a refcső!
az a kérdésem h járt-e már igy vki, és ha megtudta csinálni az megosztaná velem?
köszi! -
rekid
addikt
Hi! Vettem ma egy ilyet (x230) . haat. a celnak megfelel. Szamitogep melle arkategoriaban kituno. Zenehallgatasra mar nem ajanlanam magasa sajna eleg gyenge.
10ezerert viszont ez boven bocsanatos "bun". Termeszetesen a 2-3-4 ezer forintosokat magasan veri.
-
wazy
csendes tag
Augusztus végén szereztem be egy logitech x-230-ast. Én nagyon meg vagyok vele elégedve(jó, kínai 2.0 ról nagy váltás). Jó az ár/érték aránya. De csak netről szabad rendelni, mert pl. a MediaM +5000 ért adta volna. Ki se próbáltam még a végét, mert tuti átjönnek a szomszédból. Azért nem egy studio kontroll cucc, de megteszi és ráadásul csinos is.
-
Reignman
aktív tag
Sziasztok, amatőr kérdések a x-230-cal kapcsolatban:
Samsung 32'-os LCD-re ráköthető? Ha igen, akkor így xbox360at vagy dvd lejátszót használva a hangfalon szólal meg a hang? Vagy ilyenkor át kell kötni mindig az aktuálisan használt eszközre a cuccot?
Kösz, tudom, nagyon gagyi kérdések...
-
PetX
aktív tag
Én imádom az X-230-at, ár/értékben nem tudtok olyan 2.1 hangfalat mondani ami überelné.
Azon filózok veszek még 1-et kell otthonra is meg az albérletbe is.Amúgy a búgás dolgot nem értem, nekem nem búg.
Az meg h fellazulnak a trafó lemezei igaz bár a mostani trafók már úgy kéászülnek h nem csavarozva vannak a trafólemezek, hanem heggesztik őket, hogy ez nekünk jó vagy rossz azt ne kérdezzétek, eljutottunk egy olyan szintre amikor már nem éri meg szétszedni egy ilyen cuccot mert maga a javítás több lenne mint ha újjat vennénk, nem is beszélve arról h a mélynyomót ha egyszer megbontod az már soha sem fog úgy szólni mint régen. -
zolynet
veterán
Szevasztok!
Beléptem a klubba egy saját Z-3e-vel. (8K volt decemberig garral). Cégnél már másfél éve Z-3e-t hallgatunk, úgyhogy nem új a történet. Múlt héten még Z-2300 volt szemelőtt, de miután meghallgattam nagyon nem dőltem hanyatt. (minőségi hangkari hiánya miatt). Szólt, dübörgött szépen, bár a fél hangerőn a szatelitek csörgésbe fordultak át. Ill hiányoltam nagyon a magasakat. Logitech X-230at is volt időm hallgatni majd egy évig. Sztem a Z-3e jobban szól.
Sajnos fa-ezüst színű nem volt, így be kellett érnem a fekete-ezüst verzióval. Egyszóval boldogság. -
*HaYha*
aktív tag
Sziasztok!
Kipróbáltam, semmin nem mülködött, a MAI napig!
Este kikapcsoltam, nem ment! Reggel bekapcsoltam a gépet, és lááám rendesen benyomja a windows hangot! Úgy szól mint újkorába! Tényleg nem tudom mi történt vele, eddig sehol se ment, most meg minden faja! Ez mitől lehetett?
-
Ne fújj bele semmit!
Először próbáld meg más forrásról is meghajtani, hogy kizárj pár hibalehetőséget. Ha MP3 lejátszóról vagy TV-ről, DVD lejátszóról hajtva nincs baja, akkor a hangkártyával lesz bibi.
Ha ott is fennáll ugyanez a recsegés, akkor már lehet gyanakodni a hangrendszer hibájára.Kár, hogy nincs számla, de azért próbáld meg felhívni a Logitech-et. Az oldalukon megtalálod a számot, ügyfélszolgálatot kell keresni.
Nagyon rendesek szoktak lenni, meséld el nekik a problémádat, aztán majd mondanak rá valamit. Én már gariztattam náluk, maximálisan pozitív a véleményem róluk. (Másoktól is ezt hallottam.) -
Girolamo
csendes tag
Azt nem tudom,hogy ilyenkor mi a teendő,de nekem bejött az előző hangfalamnál(Genius volt),hogy leszedtem a burkolatot,és befújtam Kontakt spray-vel.A szimptóma ugyan az volt mint nálad,de az persze nem biztos,hogy neked is az a problémád.Pedig a recsegés az kontakt hiba.
-
*HaYha*
aktív tag
Sziasztok!
Igaz, ez a téma, nem az X-240-ekhez szól, de ez hasonlít a téma nevére leginkább. (X-230--X-240)
Egy olyan problémám lenne, hogy az egyik pillanatról a másikra, de szó szerint, a jobb oldali hangszóró nem szól, csak recseg. A kábel sehol sincs megszakadva, megsérülve, kontakt hiba is kizárva mert a másik gépen sem jó. Felkerekedtem hát, megkerestem a dobozát.. Egy 20 percnyi dobozdzsungel vadászat után, megtaláltam a fentebb említett cuccot. Nahát bontsuk ki, vigyük el szervizbe.. Ennek mindnek így kellet volna történnie, de hoppá! Nincs garancia levelem! A kérdés pedig a következő: Le tudják esetleg valahonnan kérni a garancia levelet? A dobozon különböző matricák fel vannak sorakozva, a szett megvásárlásának dátuma, bolt azonosítója, stb. Nem szeretném közel 8 hónap használat után az egészet kicserélni
Amúgy vélemény a cuccról: Nagyon durva, ár-érték arány bajnok. Tökéletes magas, mély hangzás, játékra tökéletes, igaz, nem 5.1.
-
djFanatic
csendes tag
Nah tegnap megvettem a hangfalat.Tökéletesen megvagyok vele elégedve.Nem kell ide (egyelöre
) jobb hangkártya,igyse merem halgatni szomszédok miatt.
Tesomnak ez volt az elsö rekaciója amikor szedtem ki a dobozbol:
-Azthittem nagyobb!Tök kicsi,viszont pofás, jól nézki..Kiváncsi vagyok hogy szól...
Aztán meg bedugeszoltam mindent,beraktam egy zenét.Tesóm:
-Azigen!(kicsit elakadt a szava.) Amilyen kicsi,olyan nagyott szól!Nem semmi a basszusa. Minnyár leviszem a kocsiba
Nem bántam meg!Tökéletes választás volt.(legalább is egy panelházba,5nm-es szobába)
-
válasz
djFanatic #165 üzenetére
Nem hiszem, hogy megbánnád. Elég népszerű az X-230 és egy kicsit olcsóbb is, mint a Z-3/Z-4.
Az X-230-nál nem lehet szabályozni a fejhallgató hangerejét a potival.
Z-3/Z-4-nél lehet, de elég ótvar a jel amit a fejhallgatónak ad. Vágja a magasakat és a mélyeket is. Érdemesebb átdugni a fejhallgatót mindkettőnél közvetlenül a hangkártyába.
Úgy hidd el, még a Z-5300-nál sem tökéletes (viszont még élvezhető, sokkal élvezhetőbb, mint a Z-3-nál). -
válasz
djFanatic #163 üzenetére
"maxon volt a basszus,a potméteren,winampban is." - jajj... Winampban tessék békén hagyni az Eq-t! Csak egy jótanács...
"z4nek szebben szoltak a szatelitjei,viszont zavart az hogy zárt rendszerű" - Nem zárt rendszerű, ez benne az "átverés". Egy ~13cm-es Tseng Labs mély van benne (azt hiszem pont ugyanolyan, mint az X-230-ban vagy X-530-ban), amit pedig az elején látni, az egy passzív membrán. Ha érdekel, akkor itt olvashatsz róla. A Z-3 és Z-4 mélynyomójának felépítése pedig ilyen. Ez a passzív membrán csak arra jó, hogy így lejjebb tud menni mélyek terén. A reakcióidő nem változik, ugyanúgy nehezen követik le a 140-150 bpm feletti sebességet. Megfelelő elhelyezéssel és szobamérettel viszont élvezhetőek maradnak a gyorsabb zenék is.
-
djFanatic
csendes tag
Girolamo!Köszönöm a fáradozásaid!
nFree!Ha az elvárásaimrol lenne szó akkor z-5500 az lenne az etalon!Valahogy nem szeretem a zárt rendszereket.Mindenesetre köszönöm a linket.Tegnap voltam egyik ismerösömnél akinek 230asa van.Nagy szobája van,neki is szintugy alaplapi hangkártyája van.Nála kicsit tesztelgettem..magasabb hangerön(a mi panelházunkban már kidobtak volna minket ) eléggé betorzult már.de ezt betuttam annak h mindenhol majdnem maxon volt a basszus,a potméteren,winampban is.Neki már több mind 1 éve megvan, és kivan hajtva a hangfal.
Irtam ki cdre basstestet meg pár bpmben gazdag zenét.Eljött velem árkádba,media marktba.a hangfalas polc alatt megkeresdtük a dvdt,beraktuk a cdt és elkezdtünk testelgetni.
Sok hangfalat végig lestünk.végére x230 és z4 maradt.z4nek szebben szoltak a szatelitjei,viszont zavart az hogy zárt rendszerű,és sajnos azis hogy nem volt rá elég pénzem.Elmentünk Mammutba is.saturnba...és végül kikötöttünk az extreme digitalban.10 700 ért lehetett ott kapni x230 at
viszont z4 nemvolt,csak z2300. 5 ezerrel olcsobban hozzá tudtam igy jutni ehez a hangszóró rendszerhez.Egy baj volt hogy a kiállitott darab volt az utolsó darab.az viszont eléggé selejtes volt.(karcos sub,satelit behorpadva).Így hát rendelnünk kellet,hozattunk át másik e-digitalbol egy x230 at. Hétfön kell érte menni.
Már nagyon várom a hétfőt.
-
NFree
addikt
válasz
djFanatic #160 üzenetére
Szia ne haragudj de nem akarom elvenni a kedved de szerintem a te igényeidet egy kicsivel magasabb árkategóriában kell keresgélni legalább is szerintem a 230 nagyon jó kis cucc de mivel ,hogy bass reflex nem biztos ,hogy tökéletesen letudja követni a gyors kemény basszusokat
nos minden féleképp zárt sub láda kell neked ojat keresgélj, a z3 nekem bevált de én mindenevő vagyok és nem is nagyon halgatok gyors hardcore zenéket igaz zárt doboza van de nem elég kemény a basszusa a gyors zenékhez inkáb lágy szép basszusok szolnak rajta nagyon szépen finoman no meg basszgitar és hasonlók. meg mindenféleképp válsd ki az alaplapi hangkarit egy normálissal (ég és föld) én például elviselhetetlennek tartom de ez az én véleményem remélem nem köveztek meg ezért. Néz körül itt :[link] ha van lehetőséged menj el egy média marktba ott egy pár cuccot meghalgathatsz , csövike -
Girolamo
csendes tag
Sziasztok.Én is vásároltam egy 230-ast,és bár én Metal zenét hallgatok,nekem bejött.Teljesen(!!!) levettem a bass-t ezáltal kompenzáltam a középtartomány "hiányát".Természetesen ez a régebbi felvételeknél nem működik így.Beállítottam a cuccot egy tesztprogram segítségével és így bomba.Ha valakit érdelkel esetleg egy 21 részből álló "Bass Test" progi,az írjon.Átadom szívesen.
DjFanatic...neked meg annyit,hogy ha nálam megy a 180 B/M akkor nálad is fog
Csak miattad kipróbáltam,de azért kérdezz másokat is -
djFanatic
csendes tag
???
-
djFanatic
csendes tag
Csáztok.
A segítségeteket szeretném kérni.Hangfalat szeretnék vásárolni kb 15 ezer forintért.
Mivel nincs nagy szobám (kb 5 négyzetméter) nem akarok 5.1 est, jelenleg noname stereo hangfalakkal nyomom...Leginkább zene halgatásra-szerkesztésre használnám.játékra ott a ps,filmet nézni pedig a házimozi.Nem tudom hogy ez segít-e / jelent-e valamit de 320kb sebességű mp3-akar halgatnék rajta,elektorinus zenét.Általába 140bpm alá ritkánmegyek(hardstyle,jumpstyle) ,onnantol fölfelé a bpm határ a csillagos ég( gabba,hardcore speedcore).Alaplapi-integrált hangkártyám van.Logitech x230 at szemeltem ki magamnak.
Azt hallottam hogy a hiba van a fejhalgatós dologgal,ez engem nem zavar nem azért venném meg hogy fejhallgatot halgassak,és valami olyasmit is hallottam hogy 140bpm-et sem tudja követni,mert hogy lassú a mélnyomó...így viszont bajba leszek a 190bpmes gabberhardcore zenéimmel.
Szerintetek milyen választás lenne ez a hangfal?Tudtok ajánlani valamit?
Elöre is köszönöm a választ/válaszokat..
Üdv. Fanatic -
NFree
addikt
Nos halihó mindenkinek én egy z3e büszke tulajdonosa vagyok (nagyon bejött a cucc)
Az a lényeg amikor megvettem és hazavittem csalódott voltam nem igazán tetszett ,
De aztán kapott egy normál hangkarit meg én nem tudom lehet bejáratódott de nagyon szép hangja lett
Csak ajánlani tudom mindenkinek aki a gamék mellet szeret zenét halgatni -
törölt tag
Anno a sztereó a monóhoz képest visszalépés volt a dinamika és jelenlétérzet területén. Sőt, állítólag sztereó rendszerből sosem tudták már azt kihozni a tekintetben. A sztereó nyilvánvaló előnye a térábrázolás, hogy nem pontszerű a hangzás. De úgy gondolom, teljesen logikus ezek után, hogy 5-6-7 különböző csatornára áttérni zenén, még ennél is nagyobb veszteséget jelentene dinamika és életszagúság területén, Ez, hogy jobb lenne, egy nagyon elméleti felvetés. Hallgass meg egy tisztességes sztereó rendszert zenén. Lehet le fogsz döbbenni. A marketing egy gyönyörű dolog, hogy 5.1 így meg úgy, és milyen hiperszuper zenéhez is, hát persze. Kell az újdonság. Az emberek nagy többsége úgysem hallott igazán jó sztereó rendszert, nagyrészt el van árasztva a piac szeméttel, nem kell sokáig győzködni őket, hogy van annál jobb is.
-
timones
csendes tag
Nekem egy Z3-asom van már legalább 3 éve, és nagyon jól szuperál. mindenkinek ajánlom!
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok.
a következő kérdésem lenne:
egy logitech x-230 boldog tulajdonosa vagyokés tökéletesen működik, de a mélynyomó nagyon halkan búg. Ha kihúzom a jack dugót vagy ha kikapcsolom akkor is jelentkezik csak akkor nem ha áramtalanítom(evidens
)
nem zavar csak azt szeretném megtudni hohy ez így normális-e?
ja igen és úgy használom, hogy nem kapcsolom ki a power gombbal hanem áramtalanítom az elosztóval... ez nem teszi tönkre kb 2 éves.
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest