Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badman 4ever
őstag
-
Akiseki
csendes tag
Hello. Az lenne a problémám hogy, ha halkra van véve a hangerő akkor befog különféle rádióadókat és ezt a hangszórón keresztül nyomja. Nagyon idegesítő. Minél lejjebb veszem a hangerőt annál hangosabb a rádió. ha nincs bekapcsolva a gép akkor is ...
fogja magát és hajnali 3-kor elkezd szlovákul hablatyolni ... Persze ha ki van kapcsolva akkor nem, de mivel minden időzítetten kapcsolom le a gépet így bekapcsolva marad a hangszóró. Ha valaki tudja mi erre a megoldás írjon. Köszi. Másnál is volt ilyen ? -
spammer
veterán
Hello!
Van egy X-230-as hangfalam, de valószínűleg megtört a kábel, mert az egyik hangfal nem szól.. Eddig ha kicsit igazgattam a kábelt akkor visszajött a hang, de most asszem véglelg meghalt. Sőt, már a másik hangfal is kezd elnémulni. Szerintetek lehet valahogy cserélni a kábeljét házilag?
-
Csoky
csendes tag
válasz
KubanitoS #191 üzenetére
Szia! Természetesen jól csináltad, és szerintem a szerelésnél észre is vetted, hogy egy zöld jack dugót nyomtál a hangkártyádba/alaplapiba, így a teljes szett egy hangsávot kap,ami aztán később (mélyláda, azt hiszem) szétválasztódik és voila, minden működőképes.
az 5.1 azért nem ment valószínűleg, amit már Badman 4ever kolléga említett. Egyébként nekem is ilyen van, ennyi pénzért... NINCS jobb
szerintem...
-
Badman 4ever
őstag
válasz
KubanitoS #191 üzenetére
Sztereó beállítást kell alkalmazni, ugyanis így a hangfal maga választja szét a hangokat. Míg 5.1-nél külön van a mélyládának szánt hangsáv és ezért nem szólal meg a mélyláda, mert nincs mit megszólaltatnia. Egyénenkénnt változó, hogy mennyire szereti hallani a basszust, nem játékfüggő.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Ma beszereztem egy ilyen ketyerét. Észrevettem, hogy a mélyláda a jobb oldali hangfalhoz van csatlakoztatva. Amikor bedugom a gépembe a jack kábelt, a HD Audio Manager megkérdezi, hogy mit csatlakoztattam. Na most itt a gond. Nem lehet 2.1-es hangfalat kiválasztani. először maradt az 5.1, ahol letiltottam minden nem szükséges hangfalt, így maradt meg a 2.1. Ekkor viszont a mélyláda nem működött. Ezután átállítottam "sima" sztereróra és a mélyláda életre kelt. Kérdezném tőletek, hogy jól csináltam-e, amikor sztereóként jelöltem meg a csatlakozást?
A mélyládának mennyire kell aktívnak lennie zenéknél vagy játékoknál? Kellene-e hallanom a mélyláda basszusát is? Mert nálam a két hangfal egyszerűen elnyomja a mélynyomó morajlását, eléggé erőtlennek tűnik, pedig mások pont a túlzottan mély hangokra panaszkodtak... Ez normális dolog?
Az elrendezést sajna csak úgy tudtam megoldani, hogy a két hangfal a monitor két oldalán van, a mélyláda pedig a bal oldali hangfal mellett, de ettől még szerintem hallani kéne a mélyládát is.
Előre is köszönöm!
-
Benny04
csendes tag
válasz
Badman 4ever #189 üzenetére
Oké, megpróbálom
köszi
-
Benny04
csendes tag
válasz
Badman 4ever #187 üzenetére
Oda, ahol vettem? (Extrém digitál)
-
Benny04
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egy ilyen cuccost.
Eddig nagyon megvoltam vele elégedve, jól adta a basszust, de most megadta magát
Nagyon zúg a mélynyomó és ha belenyúlok, akkor mozog benne az a tekercs
Mit lehetne vele kezdeni? Szervízbe vinni? -
ArGab
őstag
Én is így jártam vele nemrég. Másfél éves volt, gariba cserélték az egészet, mert a dobozt szétszedni kb lehetetlen sérülés nélkül, lyukon keresztül meg nem igazán lehet helyretenni. Ha még garis, vidd vissza minél előbb. Ha nem, akkor nem sok esélyt látok a házilagos rendbetételére.
-
Dusee
őstag
hello!
van ez logi x230am, és leesett a refcső!
az a kérdésem h járt-e már igy vki, és ha megtudta csinálni az megosztaná velem?
köszi! -
rekid
addikt
Hi! Vettem ma egy ilyet (x230) . haat. a celnak megfelel. Szamitogep melle arkategoriaban kituno. Zenehallgatasra mar nem ajanlanam magasa sajna eleg gyenge.
10ezerert viszont ez boven bocsanatos "bun". Termeszetesen a 2-3-4 ezer forintosokat magasan veri.
-
wazy
csendes tag
Augusztus végén szereztem be egy logitech x-230-ast. Én nagyon meg vagyok vele elégedve(jó, kínai 2.0 ról nagy váltás). Jó az ár/érték aránya. De csak netről szabad rendelni, mert pl. a MediaM +5000 ért adta volna. Ki se próbáltam még a végét, mert tuti átjönnek a szomszédból. Azért nem egy studio kontroll cucc, de megteszi és ráadásul csinos is.
-
Reignman
aktív tag
Sziasztok, amatőr kérdések a x-230-cal kapcsolatban:
Samsung 32'-os LCD-re ráköthető? Ha igen, akkor így xbox360at vagy dvd lejátszót használva a hangfalon szólal meg a hang? Vagy ilyenkor át kell kötni mindig az aktuálisan használt eszközre a cuccot?
Kösz, tudom, nagyon gagyi kérdések...
-
PetX
aktív tag
Én imádom az X-230-at, ár/értékben nem tudtok olyan 2.1 hangfalat mondani ami überelné.
Azon filózok veszek még 1-et kell otthonra is meg az albérletbe is.Amúgy a búgás dolgot nem értem, nekem nem búg.
Az meg h fellazulnak a trafó lemezei igaz bár a mostani trafók már úgy kéászülnek h nem csavarozva vannak a trafólemezek, hanem heggesztik őket, hogy ez nekünk jó vagy rossz azt ne kérdezzétek, eljutottunk egy olyan szintre amikor már nem éri meg szétszedni egy ilyen cuccot mert maga a javítás több lenne mint ha újjat vennénk, nem is beszélve arról h a mélynyomót ha egyszer megbontod az már soha sem fog úgy szólni mint régen. -
zolynet
veterán
Szevasztok!
Beléptem a klubba egy saját Z-3e-vel. (8K volt decemberig garral). Cégnél már másfél éve Z-3e-t hallgatunk, úgyhogy nem új a történet. Múlt héten még Z-2300 volt szemelőtt, de miután meghallgattam nagyon nem dőltem hanyatt. (minőségi hangkari hiánya miatt). Szólt, dübörgött szépen, bár a fél hangerőn a szatelitek csörgésbe fordultak át. Ill hiányoltam nagyon a magasakat. Logitech X-230at is volt időm hallgatni majd egy évig. Sztem a Z-3e jobban szól.
Sajnos fa-ezüst színű nem volt, így be kellett érnem a fekete-ezüst verzióval. Egyszóval boldogság. -
*HaYha*
aktív tag
Sziasztok!
Kipróbáltam, semmin nem mülködött, a MAI napig!
Este kikapcsoltam, nem ment! Reggel bekapcsoltam a gépet, és lááám rendesen benyomja a windows hangot! Úgy szól mint újkorába! Tényleg nem tudom mi történt vele, eddig sehol se ment, most meg minden faja! Ez mitől lehetett?
-
Ne fújj bele semmit!
Először próbáld meg más forrásról is meghajtani, hogy kizárj pár hibalehetőséget. Ha MP3 lejátszóról vagy TV-ről, DVD lejátszóról hajtva nincs baja, akkor a hangkártyával lesz bibi.
Ha ott is fennáll ugyanez a recsegés, akkor már lehet gyanakodni a hangrendszer hibájára.Kár, hogy nincs számla, de azért próbáld meg felhívni a Logitech-et. Az oldalukon megtalálod a számot, ügyfélszolgálatot kell keresni.
Nagyon rendesek szoktak lenni, meséld el nekik a problémádat, aztán majd mondanak rá valamit. Én már gariztattam náluk, maximálisan pozitív a véleményem róluk. (Másoktól is ezt hallottam.) -
Girolamo
csendes tag
Azt nem tudom,hogy ilyenkor mi a teendő,de nekem bejött az előző hangfalamnál(Genius volt),hogy leszedtem a burkolatot,és befújtam Kontakt spray-vel.A szimptóma ugyan az volt mint nálad,de az persze nem biztos,hogy neked is az a problémád.Pedig a recsegés az kontakt hiba.
-
*HaYha*
aktív tag
Sziasztok!
Igaz, ez a téma, nem az X-240-ekhez szól, de ez hasonlít a téma nevére leginkább. (X-230--X-240)
Egy olyan problémám lenne, hogy az egyik pillanatról a másikra, de szó szerint, a jobb oldali hangszóró nem szól, csak recseg. A kábel sehol sincs megszakadva, megsérülve, kontakt hiba is kizárva mert a másik gépen sem jó. Felkerekedtem hát, megkerestem a dobozát.. Egy 20 percnyi dobozdzsungel vadászat után, megtaláltam a fentebb említett cuccot. Nahát bontsuk ki, vigyük el szervizbe.. Ennek mindnek így kellet volna történnie, de hoppá! Nincs garancia levelem! A kérdés pedig a következő: Le tudják esetleg valahonnan kérni a garancia levelet? A dobozon különböző matricák fel vannak sorakozva, a szett megvásárlásának dátuma, bolt azonosítója, stb. Nem szeretném közel 8 hónap használat után az egészet kicserélni
Amúgy vélemény a cuccról: Nagyon durva, ár-érték arány bajnok. Tökéletes magas, mély hangzás, játékra tökéletes, igaz, nem 5.1.
-
djFanatic
csendes tag
Nah tegnap megvettem a hangfalat.Tökéletesen megvagyok vele elégedve.Nem kell ide (egyelöre
) jobb hangkártya,igyse merem halgatni szomszédok miatt.
Tesomnak ez volt az elsö rekaciója amikor szedtem ki a dobozbol:
-Azthittem nagyobb!Tök kicsi,viszont pofás, jól nézki..Kiváncsi vagyok hogy szól...
Aztán meg bedugeszoltam mindent,beraktam egy zenét.Tesóm:
-Azigen!(kicsit elakadt a szava.) Amilyen kicsi,olyan nagyott szól!Nem semmi a basszusa. Minnyár leviszem a kocsiba
Nem bántam meg!Tökéletes választás volt.(legalább is egy panelházba,5nm-es szobába)
-
válasz
djFanatic #165 üzenetére
Nem hiszem, hogy megbánnád. Elég népszerű az X-230 és egy kicsit olcsóbb is, mint a Z-3/Z-4.
Az X-230-nál nem lehet szabályozni a fejhallgató hangerejét a potival.
Z-3/Z-4-nél lehet, de elég ótvar a jel amit a fejhallgatónak ad. Vágja a magasakat és a mélyeket is. Érdemesebb átdugni a fejhallgatót mindkettőnél közvetlenül a hangkártyába.
Úgy hidd el, még a Z-5300-nál sem tökéletes (viszont még élvezhető, sokkal élvezhetőbb, mint a Z-3-nál). -
válasz
djFanatic #163 üzenetére
"maxon volt a basszus,a potméteren,winampban is." - jajj... Winampban tessék békén hagyni az Eq-t! Csak egy jótanács...
"z4nek szebben szoltak a szatelitjei,viszont zavart az hogy zárt rendszerű" - Nem zárt rendszerű, ez benne az "átverés". Egy ~13cm-es Tseng Labs mély van benne (azt hiszem pont ugyanolyan, mint az X-230-ban vagy X-530-ban), amit pedig az elején látni, az egy passzív membrán. Ha érdekel, akkor itt olvashatsz róla. A Z-3 és Z-4 mélynyomójának felépítése pedig ilyen. Ez a passzív membrán csak arra jó, hogy így lejjebb tud menni mélyek terén. A reakcióidő nem változik, ugyanúgy nehezen követik le a 140-150 bpm feletti sebességet. Megfelelő elhelyezéssel és szobamérettel viszont élvezhetőek maradnak a gyorsabb zenék is.
-
djFanatic
csendes tag
Girolamo!Köszönöm a fáradozásaid!
nFree!Ha az elvárásaimrol lenne szó akkor z-5500 az lenne az etalon!Valahogy nem szeretem a zárt rendszereket.Mindenesetre köszönöm a linket.Tegnap voltam egyik ismerösömnél akinek 230asa van.Nagy szobája van,neki is szintugy alaplapi hangkártyája van.Nála kicsit tesztelgettem..magasabb hangerön(a mi panelházunkban már kidobtak volna minket ) eléggé betorzult már.de ezt betuttam annak h mindenhol majdnem maxon volt a basszus,a potméteren,winampban is.Neki már több mind 1 éve megvan, és kivan hajtva a hangfal.
Irtam ki cdre basstestet meg pár bpmben gazdag zenét.Eljött velem árkádba,media marktba.a hangfalas polc alatt megkeresdtük a dvdt,beraktuk a cdt és elkezdtünk testelgetni.
Sok hangfalat végig lestünk.végére x230 és z4 maradt.z4nek szebben szoltak a szatelitjei,viszont zavart az hogy zárt rendszerű,és sajnos azis hogy nem volt rá elég pénzem.Elmentünk Mammutba is.saturnba...és végül kikötöttünk az extreme digitalban.10 700 ért lehetett ott kapni x230 at
viszont z4 nemvolt,csak z2300. 5 ezerrel olcsobban hozzá tudtam igy jutni ehez a hangszóró rendszerhez.Egy baj volt hogy a kiállitott darab volt az utolsó darab.az viszont eléggé selejtes volt.(karcos sub,satelit behorpadva).Így hát rendelnünk kellet,hozattunk át másik e-digitalbol egy x230 at. Hétfön kell érte menni.
Már nagyon várom a hétfőt.
-
NFree
addikt
válasz
djFanatic #160 üzenetére
Szia ne haragudj de nem akarom elvenni a kedved de szerintem a te igényeidet egy kicsivel magasabb árkategóriában kell keresgélni legalább is szerintem a 230 nagyon jó kis cucc de mivel ,hogy bass reflex nem biztos ,hogy tökéletesen letudja követni a gyors kemény basszusokat
nos minden féleképp zárt sub láda kell neked ojat keresgélj, a z3 nekem bevált de én mindenevő vagyok és nem is nagyon halgatok gyors hardcore zenéket igaz zárt doboza van de nem elég kemény a basszusa a gyors zenékhez inkáb lágy szép basszusok szolnak rajta nagyon szépen finoman no meg basszgitar és hasonlók. meg mindenféleképp válsd ki az alaplapi hangkarit egy normálissal (ég és föld) én például elviselhetetlennek tartom de ez az én véleményem remélem nem köveztek meg ezért. Néz körül itt :[link] ha van lehetőséged menj el egy média marktba ott egy pár cuccot meghalgathatsz , csövike -
Girolamo
csendes tag
Sziasztok.Én is vásároltam egy 230-ast,és bár én Metal zenét hallgatok,nekem bejött.Teljesen(!!!) levettem a bass-t ezáltal kompenzáltam a középtartomány "hiányát".Természetesen ez a régebbi felvételeknél nem működik így.Beállítottam a cuccot egy tesztprogram segítségével és így bomba.Ha valakit érdelkel esetleg egy 21 részből álló "Bass Test" progi,az írjon.Átadom szívesen.
DjFanatic...neked meg annyit,hogy ha nálam megy a 180 B/M akkor nálad is fog
Csak miattad kipróbáltam,de azért kérdezz másokat is -
djFanatic
csendes tag
???
-
djFanatic
csendes tag
Csáztok.
A segítségeteket szeretném kérni.Hangfalat szeretnék vásárolni kb 15 ezer forintért.
Mivel nincs nagy szobám (kb 5 négyzetméter) nem akarok 5.1 est, jelenleg noname stereo hangfalakkal nyomom...Leginkább zene halgatásra-szerkesztésre használnám.játékra ott a ps,filmet nézni pedig a házimozi.Nem tudom hogy ez segít-e / jelent-e valamit de 320kb sebességű mp3-akar halgatnék rajta,elektorinus zenét.Általába 140bpm alá ritkánmegyek(hardstyle,jumpstyle) ,onnantol fölfelé a bpm határ a csillagos ég( gabba,hardcore speedcore).Alaplapi-integrált hangkártyám van.Logitech x230 at szemeltem ki magamnak.
Azt hallottam hogy a hiba van a fejhalgatós dologgal,ez engem nem zavar nem azért venném meg hogy fejhallgatot halgassak,és valami olyasmit is hallottam hogy 140bpm-et sem tudja követni,mert hogy lassú a mélnyomó...így viszont bajba leszek a 190bpmes gabberhardcore zenéimmel.
Szerintetek milyen választás lenne ez a hangfal?Tudtok ajánlani valamit?
Elöre is köszönöm a választ/válaszokat..
Üdv. Fanatic -
NFree
addikt
Nos halihó mindenkinek én egy z3e büszke tulajdonosa vagyok (nagyon bejött a cucc)
Az a lényeg amikor megvettem és hazavittem csalódott voltam nem igazán tetszett ,
De aztán kapott egy normál hangkarit meg én nem tudom lehet bejáratódott de nagyon szép hangja lett
Csak ajánlani tudom mindenkinek aki a gamék mellet szeret zenét halgatni -
törölt tag
Anno a sztereó a monóhoz képest visszalépés volt a dinamika és jelenlétérzet területén. Sőt, állítólag sztereó rendszerből sosem tudták már azt kihozni a tekintetben. A sztereó nyilvánvaló előnye a térábrázolás, hogy nem pontszerű a hangzás. De úgy gondolom, teljesen logikus ezek után, hogy 5-6-7 különböző csatornára áttérni zenén, még ennél is nagyobb veszteséget jelentene dinamika és életszagúság területén, Ez, hogy jobb lenne, egy nagyon elméleti felvetés. Hallgass meg egy tisztességes sztereó rendszert zenén. Lehet le fogsz döbbenni. A marketing egy gyönyörű dolog, hogy 5.1 így meg úgy, és milyen hiperszuper zenéhez is, hát persze. Kell az újdonság. Az emberek nagy többsége úgysem hallott igazán jó sztereó rendszert, nagyrészt el van árasztva a piac szeméttel, nem kell sokáig győzködni őket, hogy van annál jobb is.
-
timones
csendes tag
Nekem egy Z3-asom van már legalább 3 éve, és nagyon jól szuperál. mindenkinek ajánlom!
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok.
a következő kérdésem lenne:
egy logitech x-230 boldog tulajdonosa vagyokés tökéletesen működik, de a mélynyomó nagyon halkan búg. Ha kihúzom a jack dugót vagy ha kikapcsolom akkor is jelentkezik csak akkor nem ha áramtalanítom(evidens
)
nem zavar csak azt szeretném megtudni hohy ez így normális-e?
ja igen és úgy használom, hogy nem kapcsolom ki a power gombbal hanem áramtalanítom az elosztóval... ez nem teszi tönkre kb 2 éves.
köszönöm
-
H_Adam
csendes tag
Hali! Ismét logitech x-230. Most vettem észre rajta, hogy recseg a mélyláda. Ha odateszem a fülem rendesen hallani a recsegést... Ez sem természetes gondolom... Haveromnak is ilyen van hétfőn átmegyek hozzá meghallgatom, de ha neki nem csinálja bemegyek extreme digitalba szervízbe aztán felgyújtom az egészet. Mert már a múltkor is mondtam, hogy valami nem stimmel ezzel a szarral, de hát ugye ők okosak és semmi baja nincs. Hát persze...
-
H_Adam
csendes tag
válasz
Nyiscsák #146 üzenetére
hát én ezért nem fogok venni hangkártyát. plusz azt is észrevettem, hogy ha régebbi számokat hallgatok. tehát ami mondjuk nem csúcsminőségű akkor valami eszméletlen rémes hangokat ad ki. még 10 évet öregítő az amúgy sem túl jó minőségen. engem nem győzött meg ez a cucc
-
H_Adam
csendes tag
Sziaszok! Én is vettem x230-at! De lenne egy problémán. Ha nagyon halkra veszem akkor az a hangfal amelyiken a bekapcsoló gomb+hangerő szabályzó van szóval a fő hangfal hangosabban szól mint a másik. És ahogy tekerem feljebb a hangerőt, úgy kezd el normálisan szólni a másik is. Ha állítom a balanszt csak az egyikre ill csak a másikra akkor lehet nagyon észrevenni
Ez természetes?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
parandroid #143 üzenetére
Így is van,ennyi a történet lényege.
-
parandroid
félisten
válasz
Kis zöld izé #142 üzenetére
Mielőtt megvettem volna, körbejártam az ismerősöket, akiknek már van valamilyen hangrendszerük. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jó részük oldschool erősítőt használ, mások a házimozi többszázezres rendszerére kötötték a PC-t is (töbe került, mint az asztali gépem és a notim együtt), van aki pár tízezres fadobozos Genius szettet vett, de megmondom őszintén: nem éreztem akkora különbséget, amiért hajlandó lettem volna nagyobb befektetésre, vagy a szoba agyonvezetékezésére és hangfalakkal való telipakolására.
A kulcsszó az igény: mindneki vegye azt, ami neki megfelel, de ha jót akar magának, akkor leül kicsit, és csandben végiggondolja magában, hogy mire van valójában szüksége, és mire mennyit érdemes szánni - akár pénzben, akár ráfordított időben, munkában, vagy kompromisszumokban.
p
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
parandroid #141 üzenetére
Természetesen a te döntésed,bár nem akkora hangdobozokról beszélünk hogy az beterítse az egész szobát.
Csak én a praktikum és a gazdaságos befektetés híve vagyok.Csak gondoltam megosztom a véleményemet másokkal hátha vki a hsz-emet olvasva mérlegel egy kicsit illetve nem feltétlenül gondolkozik úgy mint te és ezentúl más alapján fog hangkütyüt vásárolni.Szóval ez nincs összefüggésben azzal hogy ki mennyi ideig tanult zenét.Sztem.
-
parandroid
félisten
válasz
Kis zöld izé #140 üzenetére
Eszem ágában sincs telepakolni a szobát hangfalakkal és vezetékekkel. Bőven jól szól az én fülemnek a 2.1 is, és ez még megoldható egy, az asztal alatt eldugott nagyobb, és a monitor mellé állított két kisebb dobozzal is. Egyébként is botfülű vagyok én ehhez a sokpontegyhez, hiába tanultam zenét vagy 10 évig...
Arról nem is beszélve, hogy életem meghatározó zenei élményeinek nagy részét egy Orion sztereó erősítőnek, egy Akai lemezjátszónak, és a hozzájuk kapcsolódó két darab félember méretű Orion hangfalnak köszönhetem. És valamiért van egy olyan érzésem, hogy hangzásban ezek még ma is odavernek bármilyen tizenikszezer forintos sokpontegyes "rendszernek", pedig a bolhapiacon kb ugyanott vannak árban.
Egyébként praktikussági szempontból én is egy X230-at vettem, és meg vagyok vele elégedve, igaz csak zenét hallgatok és sorozatokat nézek, de amúgy sem érdekel a surround hangzás.
p
-
Kis zöld izé
senior tag
Mindíg mosolygok,amikor azt hallom hogy a zene csak 2.1-ben szól jól.De mindenki más.Ugyanakkor mindíg azt az elvet vallottam hogy attól függetlenül hogy nekem mondjuk 5.1-es szettem van még nem kell feltétlenül 5.1-ben hallgatnom a zenét.Viszont ha arról van szó hogy meg szeretnék nézni egy filmet akkor milyen jó hogy csak át kell kapcsolni 5.1-be és kész.Ugye szóba került nem egy hsz-ben az X-230-as típus,na már most ha logikusan kiindulok a dologból akkor már inkább megveszem az X-530-at ami már 14-15000ft között megvásárolható.Na most 2.1-ben miért szólna rosszabbul ez a típus zenénél vagy akár mivel (X-530) mint az X-230?Szóval nem értem.De mégis van egy 5.1-em.Szóval értetlenül állok pár gondolkodás mód előtt....Szóval egy 5.1-es szettet is lehet 2.1-ben használni és 2 max.3000ft-al drágább mint egy 2.1-es jelen esetben X-230,arról nem beszélve hogy nagyobb teljesítményű is jelen esetben X-530.De lehet hogy tévedek.....bár azt nem hinném
-
Nah, én nemrég lettem egy Logitech Z4 boldog(!) tulajdonosa! 100%-ban elégedett vagyok vele. És csak ajánlani tudom.
Nagyon tetszik a mélyláda hangja és nem látom/hallom annak a hátrányát, hogy zárt rendszerű.
Valamint semmilyen "lassúságot" nem vélek felfedezni, amit itt egyesek írtak.Vásárlás előtt volt alkalmam kipróbálni az X-230-at, a Z3-at és a Z4-et. Az X-230 hamar kiesett a satellit hangjai olyan semmilyenek voltak. Maradt a Z3 és a Z4. Ittis leginkább a satellitek hangzásában figyelhető meg különbség. A Z3-éból mintha kevesebb hang jött volna ki a Z4-ből pedig teltebbek.
A Z4 javára írható még, hogy távirányítóján lehet a basszust is állítani. Nekem az íróasztal alatt van a mélyláda, és hát elég körülményes lenne hátranyúlni, hogy kicsit tekergessem a bass potiját... Tudom, hogy azt nem állitjuk sűrűn, de azért mégis csak elég kényelmes, hogy ittvan a hangerő poti alatt.
Aki teheti, nyugodtan áldozza rá még azt a néhány ezret, megéri!
-
válasz
Jonaleth #136 üzenetére
Tessék kipróbálni más lejátszóval is, ne csak a számítógéppel.
Először ki kell húzni a Jack dugót és kipróbálni úgy, hogy semmire nem dugjuk rá. A hangerőt növelve figyelni kell, mennyire zajosodik a hang. Ha hallható a búgás fél hangerőn és zavaró is, akkor valószínűleg baja van az erősítőnek.
Mp3 lejátszóval, DVD lejátszóval, TV-vel, amire rá lehet kötni és ami minőségi hangot ad ki magából.
Ha ott nem hallani nagyobb hangerőnél zúgást, akkor a számítógéppel van a baj. Táp, hangkártya, ezekre érzékeny... A szoftverek nem igazán befolyásolják az alapzajt, tehát a windows újrarakásnak nem sok köze van hozzá. -
Jonaleth
csendes tag
Üdv
Nekem is x-230-asom van. Most lett 2 éves. Lehetséges, hogy emiatt búg annyira, hogy ha felhangosítom mikor épp nem megy semmilyen hang? Illetve mikor nézek pl egy filmet, megállítom, akkor amíg nem folytatom, vagy lépek ki, addig attól függően, hogy milyen hangos volt a film ahol megállítottam, olyan hangos búgást hallatt.
Igazából pontosan nem emlékszem mióta ilyen, lehet, hogy windows újrarakás, codec, vagy nem tom mi miatt? -
frizso
senior tag
Mert a zene sztereóban szól jól!
Az 5.1 teljesen felesleges zenehallgatáshoz!!!
A 2.1 meg azért jó, mert egy szereó hangzást egészítesz ki egy mélynyomóval! Röviden ennyi, de én is csak laikus vagyok ebbe a témában
De szerintem sokkal szebben és lévezhetőbben szól!
Bár izlések és pofonok kérdése, mert ha valakinek van egy jó házimozi erősítője, ami tényleg tudja a 5*100W-ot (5 csatornás erősítő valós 5db 100w-os erősítővel), akkor lehet az jobban szól, de ez igen költséges mulatságmod: most látom, nem mai volt a kérdés
-
-
Ronnie12
tag
Szerintetek zenehallgatáshoz (leginkább mp3, néha Lossless) és filmnézéshez érdemes 5.1-es hangfalat venni, vagy elég a 2.1 is? Elég nagy szobám van, tehát az 5.1 nem fog olyan jól szólni, ugyanis csak úgy tudom elrendezni őket, hogy viszonylag messze lennének egymástól. A térhatáson kívül minőségben van különbség egy Logitech X-230 2.1 és egy Logitech X-530 5.1 között?
-
spammer
veterán
X-230-ast szeretnék Xbox 360-nal használni. A Probléma az, hogy RCA kábelen jön a hang a boxból, ehhez vettem RCA-Jack átalakítót, de a kis hangfalon csak fejhallgató kimenet van. Hogyan tudnám megoldani, hogy hangot is adjon ki magából?
Nem tudom miért spórolták le erről a hangfalszettről az RCA bemenetet
-
Zaki85
csendes tag
Én megvenném tutira ezt a hangfalszettet, csak az a bajom vele, hogy a fejhallgató kimenete nem ér semmit... Én meg sokat nyomom fülessel...
-
Imy
veterán
válasz
Gordon Gekko #124 üzenetére
Nem csoda a 240-nél a 230 valamivel nagyobb teljesítményű, és a 240-est most annyiért láttam, mint amennyiért tavaly összel vettem a 230-ast (10500)
-
Gordon Gekko
csendes tag
Vettem 1et
- elégedett vagyok vele, jó az ár-érték aránya, szépen szól
- alig lehet már kapni, ahol van ott már emeltek az árán
- valóban a hangerő szabályzója nem vezérli a fejhallgatót (vegyetek egy jó Sennheisert mert annak saját szabályzója van) -
Imy
veterán
X230: szatelitek 2*6W Subwoofer: 20W
X240: szatelitek 2*5W Subwoofer: 15WSzóval teljesítményben is elmarad a 240 a 230-tól. A 240-nek a dokkoloja ami elöny, de szerintem kevés ember aki kihasználná, Én inkább a nagyobb teljesítményre szavaznék.
[X230 képek]
[X240 kép]Igazából a 230 designje nekem jobban tetszik, a 240-nek a satelitjei csűnyábbak, a subwoofer pedig szerintem majdnem ugyanaz.
-
schumi
aktív tag
Üdv,
nekem olyan kérdésem lenne h az x230-240 közül melyik mondható jobbnak, tudomásom szerint :
a 230nak erőssebb a mélynyomója, és tudja az ffd2-őt még az újabb 240 nem tudja, és gyengébbek is a hangszórói valamelyest, viszont ára azért hasolnó a 230éhoz, mert szebb lett, és van 1 kis dokkolója, viszont a 230 azaz a régebbi az jobb elvileg... Jól jönnek le a dolgok ? -
placyd
csendes tag
Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, attól, akinek a fent említett valamelyik hangszórója (vagy akár z4-ese) van, hogy a fejhallgatókimenete milyen? Ugyanis hallottam olyat, hogy az x-230-asnál nem lehet állítani a fejhallgató hangerejét, csak windowsból. Ugyanez van a z3-nál és a z4-nél is? Azért kérdezem, mert én sokat szoktam este is gépezni, és emiatt fejhallgatót kell használnom és nekem fontos lenne, hogy azért tudjam állítani a hangerőt. -
hát azért nem éppen... az X-230-nak kisebb az összteljesítménye, mint a Z-3-nak...
az X-230-nak is fából van a mélynyomója, csakúgy mint az összes többi Logitechnek... csak a kisebb teljesítményűeknek vékonyabb ''fából'' készül a mélyládájuk... egyik sincs tömör fából, mind csak préselt izémizé, de legalább látott már fát... nem úgy, mint a teszkós 3ezer forintos 2.1-es hangszóró-rendszer...
a Z-3 és a Z-4 viszont ugyanaz belsőleg (mélynyomó és elektronika), csak a külső más, meg a szatellitek felépítése... -
sztyui2
őstag
Nekem is Logitech x-230-asom van. Nagyon jól szól, jó rajta hallgatni a zenét.A kis szobámba pont elég, és ráadásul jól fel is dobja a kinézetével. Most azon gondolkozok, lehet, hogy venni kéne egy Logitech x-530-at. Mondjuk az én kis szobámba nem lenne hova rakni. Tehát egyelőre jó ez is nekem. Tulajdonképpen nem szól sokkal rosszabbul, mint az x-530-as.
-
hééj!! UP a témának, mert mostanában megint akad pár ember, aki Z-3-at akar venni (bár most megint felment az ára, csakúgy mint minden másnak ebben az országban)...
hát itt olvashat róla infót! -
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #109 üzenetére
Jól van, jól van, neked van igazad
De a Media globális hely...főleg nekem, itt van 50 méterre -
Skynet258
veterán
Hi all!
Csatlakoztam az X-230-at használók klubjához!
Gondoltam megosztom veletek, hátha valakinek jól jön az infó, hogy
én a Pólusnál lévő Media Markt-ba vettem 9990 pénzért, épp akciózva van
Egyébként tényleg szép hangja van, van benne erő is rendesen, sztem még mindig megéri
ilyen cumót venni, föleg ha elég a 2.1 -
VaniliásRönk
nagyúr
Mindenképpen a Creative-ra szavaznék. Ugyanolyan felépítésűek és méretűek a szatelitek sugárzói, de legalább 1-1 helyett 3-3 van, amik biztosan többet érnek mint a pressure driverek.
(Most nézem, még olcsóbb a Z-4 mint mikor vettem, pedig nincs egy hónapja, és már akkor azt hittem megcsináltam az év üzletét...)
-
wolffy
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #105 üzenetére
Végül is a Creative I-Trigue 3200 és a Logitech Z4 közül fogok választani. Mielőtt meghallgatnám őket, azért a te szubjektív véleményedre is kíváncsi vagyok a Creative vonatkozásában. Köszi!
-
VaniliásRönk
nagyúr
Valamivel biztos jobban szól, de hogy megér-e 30k+-t... X-230 és Z-4 van testközelben, ill. haveroknak Creative P380 ill. P5800, utóbbiak szerintem jobban szólnak.
Amitől nagyon el voltak ájulva tesztekben, az a Harman-Kardon Soundsticks II, de az 45k, annyit nem áldoznék rá, főleg hogy amellé illik venni egy X-Fi XtremeMusicot is, ami még 15k.
Az az igazság én nem nagyon tudok elvonatkoztatni az ártól.És megintcsak azt mondom, hallgasd meg a kiszemelt hangfalat, ne legyél lusta utánajárni mint én, később rájössz hogy megéri. Valószínűleg izlés dolga is hogy kinek mi jön be.
Szerk.: Alex91, egyre godoltunk.
[Szerkesztve] -
wolffy
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #102 üzenetére
S mi a véleményed a Logitech Z-2300-ról?? Vagy úgy általában mi az a 2.1-es hangrendszer,amit érdemes megvenni (az árat ne nézzük). Nekem fontos, hogy gyors ütös mély legyen,de a közép és magas tartomány is viszonylag normálisan meglegyen.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Őszintén szólva nem hiszem hogy a Z-4 sokkal jobban szólna, az a Z-3-ra nézve igen lesújtó lenne.
Komolyra fordítva, a Z-4 szatelitjei a 2-2 ''Pressure driverrel'' többek, amik gyakorlatilag csak designelemek, jól fest rajtuk a Logitech meg a Z-4 logó...
Ha van rá mód, hallgasd meg a cuccot mielőtt megveszed, a lényeg hogy tekerd le a mélyet, az tudvalevő hogy a mélyláda puffog a 10-11k-s 2.1-eseknél is, a lényeg a szatelitek hangzása.
t1: Az X-230 az árához képest jól szól, de a Z-4-re - úgy hogy a több mint kétszeres ára mellett jószerivel csak egy masszívabb mélyládát vonultat fel - mondhatjuk, hogy gyér selejt.
[Szerkesztve] -
t1
veterán
válasz
VaniliásRönk #99 üzenetére
ez azért kicsit erős hogy gyér selejt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest