- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Elhagyja a 32 bites módot a Steam
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoyuka
csendes tag
''Nekem Uhu alatt teljesen jól ment.
Arra kell csak figyelni, hogy a ''sync'' parancsot kiadd, mielőtt kihúzod a pendrive-ot, mert különben lehet, hogy csak ''virtuálisan'' dolgoztál rajta.''
Ok, erre az umount-ot erdemesebb hasznalni szerintem
''Az meg nem lehet, hogy azért megy csak akkor ha bootkor is bent volt, mert az fstab-odban úgy van beállítva, hogy ''auto'' -matikusan mountolja fel? És csak akor tudja ezt ugye megtenni, ha bent volt boot során.?''
Nem. Az fstab-ban ''user,noauto'' van. De a problema nem itt van, hanem amikor root-kent a perl scripttel meg szeretnem nyitni a /dev/sda filet. Szal mar ekkor rinyal, hogy igy-ugy nem tudja olvasni a disk geometriat (ez akkor van, ha kihuztam a pendrive-ot es visszadugtam, termeszetesen nem felmountolva). Persze a mountolas sem megy ilyenkor, mert ahhoz szukseges, hogy meg lehessen nyitni a megfelelo /dev/sd* filet.
A perl scriptet meg azert irtam, hogy megtudjam, hogy melyik SCSI-s particiot kell felmountolnom. (nekem pl. a /dev/sda4-et)
Nem kellett volna ilyen sokszor valaszolnod ugyanazt
udv.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hoyuka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy par problemam a Pendrive-al linux alatt:
- mukodik, de az olvasasi sebesseg sokkal lasabb, mind Windowson (irast nem probaltam)
- csak akkor mukodik, ha mar be van dugva, mielott linuxot bootolok
- ha kihuzom es visszadugom a pendrive-ot akkor nem mukszik
Hasznalok egy kis perl scriptet, ami probalja megnyitogatni (open()) az SCSI device file-okat (/dev/sd*). Na ha kihuzom a pendrive-ot menet kozben (nincs felmountolva), akkor az open()-re mindenfele hulyesegeket kiir, hogy nem tudja olvasni a disk geometriat, meg ilyenek. Az sem segit rajta, ha visszadugom.
Szabvany debian woody kernelt hasznalok, par modult bootolaskor betoltetek, ami elvileg kell a pendrive-nak (usb-storage, hid stb. nem tom fejbol) (Mondjuk lehet az is lehet a baj, hogy olyan modulokat is betoltetek, ami eleve bele van forditva a kernelbe pl.:usb-uhci, de most nem tudok probalkozni vele.)
Kerdes:
- Lehet-e linuxon ilyen kotottsegek nelkul pendrive-ot hasznalni?
- Ha lehet, akkor hogyan? Van-e valami megoldas? (arra gondoltam, hogy lehet, hogy valami hot-swap-et bele kell forditani a kernelbe, de nem akarok kernelt forditani (esetleg csak akkor, ha nincs mas megoldas))
udv.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen TV-t vegyek?
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elhagyja a 32 bites módot a Steam
- Kuponkunyeráló
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest