Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Összeraktam egy régi gépet, amin még egy tíz évvel ezelőtti xubuntu volt, hogy majd NASt csinálok belőle OMV6-tal. Nos, valószínűleg a chipset kora miatt már sem az OMV6, sem az OMV5, de még az Ubuntu server 22 LTS sem ment fel rá.
Az Ubuntu server 2020 LTS végül szerencsére még felment rá - csakhogy így kész NAS helyett az alapoktól kell kezdeni az építkezést... Ja és az utóbbi évtizedben nem sokat használtam parancssort, így kissé megkopott a tudásom...
Egy egyszerű otthoni NAS/fileserverként használnám, megosztott mappák és backup; valamint private cloud, hogyha nem vagyok otthon, akkor is elérjek fájlokat, ha kell.
Mi kellhet nekem ehhez?
- vírusírtó? ClamAV még mindig az ajánlott?
- tűzfal? pfSense, vagy van azóta jobb?
- hálózati megosztás - Samba, vagy van jobb?
- backup - rsync, vagy esetleg van valami újabb, jobb, esetleg gui-val?
- valami webGUI jó lenne, ahol van HDD SMART, és CPU/RAM/ETH is monitorozni lehet
- mi kellhet még?Válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest