-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem lesz a közelében Win, ha valamit vinnem kell akkor neten küldöm vagy pendrive, azok meg úgy is fat32 vagy exfat rendszerűek.
Winnél is illene külön partícióra rakni a rendszert, én sose tettem. Külön hardveren volt inkább.Régen szervervinyókon volt a rendszer és más vinyókon a fájlok. Ma meg egy 64 Gigás őskövület SLC SSD-n van a rendszer és egy fiatalabb 240 Gigáson a fájlok. Nem tervezek változtatni a felálláson, a 64 Gigás SSD-n lesz telibe a rendszerpartíció és azon csak a rendszer van. Esetleg ideiglenes dolgok letöltve, de ha azok elhullanak egy véletlen gond miatt nem probléma.
Bár gondolkoztam rajta, hogy átköltözök a 240-es SSD-re és a 64-est dobom a szekrénybe, mert gyorsabb lenne. Akkor viszont particionálni kell mindenképp, mert közös hardverre kerülnek a fájlok és a rendszer. -
törölt tag
Nem sokat játszok már egyébként a játékkal, szóval ha nem megy az sem probléma. Illetve az alapjáték az nyilván megy, a modos nem. Vagyis ha összerakom kézzel akkor az is megy. Lényegében akkor nincs semmi akadálya a rendszer cserének.
Az nem baj, ha minden egyéb vinyóm NTFS-re van formázva? Van értelme átformázni ext4-re és visszamásolnom az adatokat? Az SSD amin lesz a rendszer az nyilván ext4 lesz és nem is akarom partíciókra bontani. Két SSD van egyik rendszer, másik adattároló, meg egy vinyó backup.
-
törölt tag
A szerveren amin játszunk ott ezek a pakkok futnak. Össze lehet rakosgatni kézzel is, de 250 modos pakkoknál ez eléggé macera. Bár van egy tag aki megcsinálja magának mindig, el tudom kérni tőle végül is.
Szóval akkor tulajdonképp semmi akadálya, hogy simán Winről leléphetek.Esetleg Wine mennyire macera egy Twitch klienshez?
Illetve meg tudjátok mondani mennyi ramot foglal alapból a rendszer? Nekem a Win indítás után 2GB körül mozog és nem fut semmi a háttérben. Kicsit sokallom.
-
törölt tag
Twitch szolgáltatja a modos pakkokat a Minecrafthoz, régen Curse, FTB és AT launcher szolgáltatta ezeket csak mind kihullott. Twitchből kell elindítani a Minecraftot az dolgozik az autentikációs szerverrel is adatot egyeztetni, de utána már nem kell. Szóval annak futnia kell minden első indításnál. Ez egy kicsit másabb, mint az alapjáték.
-
törölt tag
Hali.
Full kezdő Linuxos vagyok. Gépcsere lesz elvileg és a W7-et már feltenni nem akarom, a W10 meg nem érdekel. Addig eljutottam, hogy talán ez lenne az egyik jó rendszer nekem a millió Linuxból.
Alapvetően menne is, a Minecraftot és Twitchet viszont nem tudom hogyan lehet életre kelteni és a Java-t. Azon kívül tök alap dolgokra kell, net, film, zene, Skype, Telegram.
HDsentinel, Aida amit használok, de ezek nem létfontosságúak (igaz kifizettem, de ezer éve, most már mindegy igazából).
Firefoxot tolom, Adblock kell, Element hiding helper is kell bár ez nem létfontosságú. Meg egy Thunderbird.
De szerintem ezekre mind van alternatíva, a Minecraft része érdekes inkább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged