- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TV antenna és jelerősítés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen processzort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Rendszerment tényleg jobb ötlet, de attól is függ, hogy mire.
Bár ilyen jogosultságprobléma nem merülne fel vele, de a jelen problémádat egy egyszerű parancs is megoldotta volna (sudo chown -R <felhasz.neved> /home/<felhasz.neved>).
Linux Minthez jelenleg nem a legcélszerűbb használni, mert a menüjében ömlesztve jelennek meg az elemek, így elég nehézkes a használata (noha a Gnome főmenüvel és a terminálban is jó). Viszont hamarosan lesz olyan GUI, amely kiküszöböli ezt a hibát.(#92) ntomka:
-
Én rendszer-visszaállítással egybekötötten felraktam háromszor is, de nálam nem indul el automatikusan a Mobloquer. Így viszont nyugodtan betehetem az indítópultba, mert nem fog kétszer elindulni. Persze nem fogom használni, csak neked akartam volna segíteni, de így nem tudok.
-
Akkor jó, mert találtam egy lehetséges megoldást:
Terminálba írd:sudo gedit /etc/default/grub
Az acpi=off-al egészítsed ki az alábbi sort:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="acpi=off quiet splash"
Majd elmentés után a következőt írd be:
sudo update-grub
Ezután ellenőrizd, hogy jó-e az egeres boot. Mondjuk nem 100%, mert a probléma még jóval régebbi Ubuntunál állt fent, de lehet itt is segít.
-
Visszarakni nem kell a régit, mert el sem távolítódott, csak az újat kell leszedni.
Terminálba másold be ezt (beillesztés: Ctrl+Shift+V) majd nyomj entert:sudo apt-get autoremove --purge linux-image-2.6.34-5-generic linux-headers-2.6.34-5
Sajnálom, hogy még mindig fennáll a probléma, bizonyára ezt még nem javították akkor.
-
válasz
#16820480 #30 üzenetére
Mondjuk hibák előfordulhatnak, hiszen a xorg-edgers tárolóba a nagyobb volumenű tesztelésre szánt csomagok mennek ki. Viszont pár órán belül javítani szoktak ilyesmi hibákat, addig meg max. vissza állok egy előző állapotra.
Ez rendben is van, de szerintem Larsnak most az a legfontosabb, hogy működjön normálisan a rendszer, ne legyen egeres problémája. Ha minden jól megy a mostani kernellel, akkor az már bőven jó.
De ha fizettek nekem egy gyorsabb netet, akkor szívesen beteszem a tárolómba a mindenkori legfrissebb, stabilnak mondható kernelt, és mindenki jól jár.
Csinálnék én is egy olyan csomagot, ami mindig a legfrissebb verziótól függne.(#31) Lars: szinte semmi komoly nem történhet, mert a régebbi kernellel is betudnál bootolni egyszerűen.
-
válasz
#16820480 #28 üzenetére
Nálam a xorg-edgers tároló miatt nem volt még probléma, legalábbis mostanában tutira nem. Ettől függetlenül persze nem mindenkinek ajánlott felvenni, de ha alapból gond van, akkor egy próbát megérhet. Nálam elsődlegesen azért is volt érdekes, mert még Karmicnál, nyílt meghajtó használata mellett egy csomó képi hiba jelentkezett. Mostanra már az újabb kernelnek és xorgnak hála, frankó minden.
Amúgy meg szeretem követni a fejlesztéseket, és a kernelben rengeteg minden van, meghatározó része egy disztribúciónak.Sajnos olyan tároló nincsen, amiben a kernel külön benne lenne, legalábbis nem tudok róla. Bár való igaz, hogy nem frissül így magától, de ha egyszer megy minden normálisan, akkor miért kellene frissíteni?
-
válasz
#16820480 #26 üzenetére
Írt nekem privátban közben. Én nem a tároló felvételét írtam le neki, hanem egyszerűen a legújabb kernel letöltési linkjeit adtam meg, GDebivel feltudja tenni őket szépen sorban. A legújabb verza a 2.6.34-5.14 lenne. Most néztem egyébként, hogy a 2.6.35-1.1 is készülget, de még nem lehet letölteni. Mondjuk ettől függetlenül én már használom az Ubuntu patch-ek nélkül is. Notin eddig ez a legjobb, mert 32-essel fagyott, 34-essel meg a hanggal voltak problémák, ezzel most semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tippmix
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Eredeti játékok OFF topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest