- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
gabor7th #6904 üzenetére
Mondjuk az előzmények alapján a leírtakon itt sem lepődtem meg, de muszáj ezekkel egy szakmai topikot is teleszórni? Ott van arra az a bizonyos külső blog, helyi logout bejegyzés, vagy akár az off topik. Bár utóbbiban is inkább már más jellegű témák mennek, ha beleolvas az ember.
Amúgy meg nem nehéz kitalálni, hogy azok a cégek, amelyek eddig is Windowst használtak különféle okok miatt (pl. szoftveres támogatottság), azok a jövőben is vélhetően mit fognak.
Ez a játék dolog mindig megmosolyogtató, mivel korántsem mindenki hardcore gamer, illetve egyáltalán nem mindenki szokott játszani...Lehetnek annak egyéb okai is, hogy valaki egyik, vagy másik OS-t használja.
-
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6901 üzenetére
Szeretném kihangsúlyozni, hogy nem erről van szó. Ahogy Syl kolléga is, én is szurkolok az Ubuntu Touch-nak, még úgy is, hogy látom a problémákat, nyomon követem hosszú ideje.
Én most is ugyanúgy bízom a Linux rendszerek sikerében, mint a kezdetekkor. De ezek a sikerek inkább egyéniek, mint nagy léptékűek. Maga a rendszer már jó ideje készen áll a felhasználóknak, mégse történt forradalom. A Mint sem most született, de ez idő alatt is főleg a Linuxos táborban gyűjtött híveket. Persze vannak áttérő Windows felhasználók is, de a számuk nem nőtt meg drasztikusan ettől, nem tér el az átlagostól.
Az adatvédelem, amit annyira hangoztatsz, meg a többséget vagy nem érdekli, vagy nem érzik súlyosnak a Windows 10-nél se. Elég csak ránézni egy Windows-os topikra. -
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6893 üzenetére
Az elképzeléseid ismét csak egy kis réteg gondolatait fedik le.
Nagyon sok tényező van, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. A Microsoft az évek alatt kiépítette ökoszisztémáját és nagyrészt függővé tette a cégeket. Vagy az Office csomagokon keresztül, vagy egyszerűen az aktuális szakemberek kiképzésével. Persze jelenleg is sok cég van, amely valamely szinten Linuxot használ, de ennek a felhasználási köre adott és nem fog drasztikusan változni.
Ha esetleg még nem hallottál róla, München bevállalt egy városi szintű átállást már sok éve, de a mai napig visszhangokat vált ki, főleg Windows-os körökből. Így aztán még sikernek se lehetett elkönyvelni teljes mértékben. -
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6888 üzenetére
"Szerintem egyre többen fordulhatnak Linux felé mert amit a Microsoft telemeitria címen csinál az kiakaszt sokakat és az okostelefonoknál is van bőven privacy gond."
Ez egy kisebbség, töredéke a teljes felhasználóknak. A többségnek csak az app-ok száma fontos. Ebben pedig minden nem Android vagy iOS rendszer elmarad. -
Syl
nagyúr
válasz
gabor7th #6888 üzenetére
>Meglévő telefonra nem lehet rárakni ingyen
Nexus-okra biztos fel lehet. Anno a legelső preview-t kipróbáltam a Nexus 7 táblagépen.
>Miért kételketsz benne
Mert ha az MS-nek nem sikerült befutni a WP-vel, akkor a Cononicalnak sem hiszem, hogy összejön. Nekik nincs sok(száz)millió dollárjuk a projektre.
A Samsung sem virít a Tizen-nel, a Blackberry is belebukott az OS10-be, a Jolla is nagyon elveszettnek tűnik.
>egyre többen fordulhatnak Linux felé
Én évek óta linuxot használok fő rendszernek. Windowson (azt is leginkább virtualbox-ban) csak a munkámat végzem.
-
Syl
nagyúr
válasz
gabor7th #6884 üzenetére
Ubuntu Phone - csak még nagyon gyerekcipőben jár.
És sajnos elnézve az MS sokmilliós(milliárdos) bénázását mobilfronton, nem hiszem, hogy a canonical valaha is használható szintre tudja majd hozni. Pedig szurkolok nekik. -
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6870 üzenetére
Szép és jó egy ilyen elhatározás, csak sokan nincsenek tisztában azzal, ez mit jelent, hogy nem egy "ingyenes Windows"-ra váltanak. Saját magadat sok csalódástól mented meg, ha tájékozódsz. Ahogy majd az Összefoglalóban is látod, egy ilyen váltáshoz szemléletváltás is szükséges.
#6875: A LibreOffice egy komplett, ingyenes irodai csomag. A sima formátumok kezelése már jórészt megoldott, az x-esekkel (docx, pptx, ...) viszont kisebb-nagyobb gondok továbbra is vannak. -
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6873 üzenetére
Elkészíted a telepítő pendrive-ot vagy DVD-t és amikor arról boot-olsz, lesz lehetőség kipróbálni telepítés nélkül.
Anélkül hogy derül ki? A Windows-nál csak akkor tudod, megy-e rendesen minden, ha már fel van telepítve.
Mint írtam, Steam-en is találsz Linuxos játékokat, az utóbbi években szépen nőtt a számuk. De ez még így is töredéke azoknak, amik Windows-ra elérhetőek. Utána kell nézned mindegyiknek, amire igényt tartasz. Nem garantált, hogy menni fog.
Esetleg általánosan segíthet, ha átolvasod az Ubuntu Linux és a Linux abszolút kezdőknek Összefoglalókat. -
fradi81
veterán
-
lev258
veterán
válasz
gabor7th #6870 üzenetére
Ez így elég problémás megközelítés.
A Windows-os játékok nem mennek rajta, de találsz Linuxosakat is, pl. a Steam-en (jelölve van megfelelő ikonnal).
must-have: ami neked kell, nem az, amit én vagy más mond
UAC: a felhasználód jogai, kezelése nagyjából alapból így működik, vagy hasonlóan
Ki tudod próbálni telepítés nélkül, így rögtön látod, jól fut-e a választott rendszer. -
King Unique
titán
válasz
gabor7th #3314 üzenetére
Nálam fent van Mint 17.2 Cinnamon, az Windows után jó alternatíva
De azért a váltás, nem csak úgy megy...előtte át kell gondolni jó-néhány dolgot, mert, ha fontos a Windows szoftveres és hardveres támogatottsága, akkor más nem igazán lesz jó alternatíva. Ha nem fontos, nincs xy speciális dologra szükséged, akkor nyugodtan mehet.
"Microsoft felhasználókhoz való hozzáállása a Win8 esetében, továbbá olyan dolgok, mint az egyre erőltetettebb felhős integráció egyre kevésbé teszi számomra vonzóvá a Windowsokat."
Jaj, azt ez hagyjuk már, többi topikban elég volt....mintha nem lenne lehetőség ezt-azt testreszabni, beállítani, vagy mintha kötelező lenne a gépet MS live fiókkal használni, mikor lehet helyivel is. A W10 frissítés a Home-nál szívás, de a többinél meg lehet "halasztani".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest