- Ízléses lett a Drop kompakt, vezeték nélküli klaviatúrja
- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Rekordokra vágyik! Kezünkben az Asus ROG Matrix GeForce RTX 5090
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
ubyegon2 #9450 üzenetére
De. Lehet tanulni Debianon is, de kezdőket óvva szoktam intenteni tőle. Szopni fognak a régi csomagokkal, meg hogy a nonfree tároló alapból nincs bekapcsolva, se a Wi-Fi, se a GPU-használata, se a médiaformátumok lejátszása nem fog menni adott esetben, ami kezdő desktop usereknek marha frusztráló lesz, csak elveszi a kedvüket az egésztől.
Kezdőknek Manjaro, Ubi, Mint-et szoktam ajánlani. Solust csak azért nem, mert még én sem próbáltam ki, nem ismerem.
Alapvetően nem attól függ, hogy rolling-e vagy nem. A kezdőknek a lényeg, hogy kezdőbarát legyen, sok csomag legyen a tárolókban, és alapból vigyen minél több hardvert, hogy ne kelljen vele nekik fetrengeni, míg 0 tudásuk van a témában. Meg ma már annyira kifejlődték magukat ilyen tekintetben a disztrók, hogy ha a distrowatch top10/20-ból választ valaki, és az Arch, Debian, TrueOS, ReactOS-t kizárja előre, akkor nem tud egyikkel sem mellényúlni. Igazából oda redukálhatók le a dolgok, hogy kinek milyen felület jön be, meg mennyire kőkorszaki gépen akarja használni.
-
b3Ro
senior tag
válasz
ubyegon2 #9450 üzenetére
Arra ertettem, h meg tudjak tapasztalni, ezaltal valamit csak tanulni ha mondjuk eopokg v pacman használnak.
Debian alapu distroknal azert joval kevesebb a rolling, szoval a nagy szamok torvenye alapjan is belefut az ember egy Arch alapuba, ha arra kotoraszik.
Persze, h lehet tanulni Debianon. Egy szoval sem irtam az ellenkezőjét.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Xbox Series X|S
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robotporszívók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lesz Xperia 10 VII, méghozzá újratervezett külsővel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3230
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest