Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Roxkex

senior tag

válasz Roxkex #7243 üzenetére

További fejlemények (?)...

Most annyit sikerült "elérnem" hogy valójában fennt vannak a driverek amik kezelénék az Intel / Amd grafikus kártyákat de sajnos a kettő közötti váltás okoz nagy gondot a rendszernek.

Kicsit olvasgattam az interneten és találtam ezt a "vgaswitcheroo" megoldást, amivel (elvileg) megoldható lenne a kettő közötti váltás. - Nos természetesen nem sikerült :\ Ugyanis kiolvastatom azt, hogy most mi van aktívban:

0:IGD:+:Pwr:0000:00:02.0
    1:DIS: :DynOff:0000:03:00.0

majd nyomom azt a commandot amivel (elvileg) át rakná a "DIS"-re -> sudo echo DIS > /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch
    de természetesen ez nem sikerül, ugyanis újra kiolvastatom és ugyan azokat az értékeket kapom vissza :(
    További olvasgatások után találtam egy olyat, hogy ha Xorg.confban írom át a device-t akkor is Switchel (csak akkor manuálisan - de már ott tartok, hogy nekem nyóc hogy :D - csak switchelhessek a két device között) az AMD-re .. Ez meg is történt (elvileg) - csak annyi problémával, hogy ilyen esetben meg azt mondta nekem a rendszer amikor elindítottam, hogy a grafikus (xorg) felület nem indítható. Majd a Xorg fájlt (amit nagy kínszenvedések árán sikerült elkészítenem / elkészíttetnem a rendszerrel - mert az se ment olyan .... na mind1 :D ) töröltem és mindenki happy .3 - Csak továbbra is az intel kártya az aktív...

Szóval, összegezve.
    Amit szeretnék, hogy a két kártya között (akár manuálisan + ujraindításokkal - nem baj) tudjak váltani. És mind a két esetben ugyanúgy szépen lássam a kis fahéj felületecskét :3 (Xorg ne haljon meg..)

Új hozzászólás Aktív témák