- ASRock lapok általában
- VR topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
joecontra #3734 üzenetére
Igen, ezek alapján valóban inkább erre gondolhatott. Bár szerintem akkor sincs túlzottan sok értelme.
(#3729) onpress: kipróbáltam!
Windows alól a Rufus valóban nem tud vele mit kezdeni, de a Win32 Disk Imager simán engedi kiválasztani a partíciót és ki is írja rá.
Tehát az 1 TB-os külső merevlemezen létrehoztam egy 5 GB-os FAT32-es partíciót, a többi maradt NTFS. A fenti programban ki lehetett választani és ok volt. Utána UEFI-ben átállítottam a boot sorrendet, USB HDD előre, majd reboot után simán indult a live Mint.VISZONT, a Win32 Disk Imager esetében, ha pl. pendrive-ra írok ki Linux lemezképet, akkor olyan "partíciós struktúrát" hoz rajta létre, amit utána a Windows nem ismer fel. Látszik lemezkezlőben, de többször hibaüzenetet dobhat, ha újra akarod formázni. Ha ezután használni akarom a pendrive-ot Windows alatt, akkor külső partícionáló programmal kell törölni, majd újrapartícionálni, vagy diskpart clean lehetőséggel. Hiába raktam a telepítőt külső vinyón külön partícióra, "egybekeverte" és utána a Windows alapból nem ismerte fel, így az előbb említett módszert kellett eljátszani... tehát, ha utána Windowson is akarod használni a külső merevlemezt, akkor ezt a megoldást, függetlenül attól, hogy működik, NEM ajánlom.
Lehetőségek:
a.) pendrive-ról futtatod a Live Mintet
b.) itteni szakik ajánlanak egyéb megoldást, akár Linux alól csinálva
c.) külső merevlemezre telepíted fel és onnan futtatod
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Pixel készülékeket hozhat a Google és a Vodafone együttműködése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bambano: Bambanő háza tája
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- ASRock lapok általában
- Synology NAS
- Motoros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest