Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Warton #12287 üzenetére

Nincs ezzel semmi baj, csak megjegyeztem pár dolgot. Az említett gépen és konfigon megy a Cinnamon, de nem rá való szerintem. Egy Xfce-s vagy Mate-s, vagy LMDE/LXQt-s disztróval jobban járnál, soványabbak, kevesebb RAM-ot esznek. DOS és SNES emulátorokat meg épp úgy futtatják.

Jelen gépnél én lemennék egész Openboxig vagy IceWM-ig. Manjaro-ból van is Openbox Cummunity Edition, meg ArcoLinuxB-ből is van Openbox-os változat. Kár, hogy IceWM-ből nincs hasonló, csak kisebb disztróktól (pl. AntiX, Sparky Linux), amiket nem annyira érdemes használni, illetve feltehető bármilyen disztróra, de egy kezdőnek nehéz bekonfigolni.

DOS-os dolgokat én is szoktam futtatni DOSBox-ban (néha még Munt MT-32 emulátor, vagy Fluidsynth MIDI is fut mellette), meg PCem retró emulátorban és QEMU-KVM virtuális gépben régi OS-eket. Meg pár játékot játszok néha napján ScummVM-ben is, ez egy kazal játékot támogat. Illetve játszok még régi DOS-os és Windows-játékok modern natív linuxos portjával is, Darkplaces Quake, Yamagi Quake II, ioquake3-as játékokkal, dhewm3 (Doom3 és Quake 4 futtatására), ProjectX (Forsaken port), RVGL (Re-Volt port, ezt különösen ajánlom, mióta a Re-Volt abandonware lett), EDuke32, és még hosszan lehetne sorolni. Bőven lehet Linuxon is játszani, csak nem a legeslegújabb, DRM-el agyonvédett Windows AAA címeket kell ráerőltetni, hanem egy kicsit régebbieket, amikhez megtörték a DRM-et, vagy készült hozzájuk valami portolás (akár Steam/Valve gondozásában, vagy egyébként), esetleg jól futnak Wine-ban, vagy valami más emulátorban, ilyenek szoktak pl. lenni az abandonware játékok, meg a GOG-osak.

Új hozzászólás Aktív témák