Hirdetés
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- "Áramvonalasított" kompakt AIO-val bővítette portfólióját az MSI
- Kingston FURY Renegade G5: Adatok villámgyorsan
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- VGA hiba
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
A kérdés, hogy mi legyen azon a RANDisk-en? Mire használtassam a rendszerrel? Az egész tmp-t kellene átirányítani?
10 éve még én is variálgattam/optimalizálgattam a dolgokat, ramdisk, SSD swappines, tmpfs FSTAB-ba beírogatása, etc... Viszont ma már hiába lettek nagyobb erőforrsáigényűek a disztrók, a hardverkomponensek olyan erősek lettek jó esetben, hogy simán csak a rendszerre kell bíznod a megfelelő memóriakezelést és az tökéletesen optimalizált lesz.
A Firefox esete nyilván más, de itt is változott a dolog, azt hiszem le kell tiltani, hogy a meghajtóra menjen a cache. Amúgy melyik módszert használtad FF-nál, ami érezhetően gyorsabbnak tűnik?
Szóval 32GB RAM esetén megnyugtatásul annyit nézz meg, mit ír ki terminalban a
df -h
parancs és amount
parancs. Első kimenetben látni fogod, hogy többtmpfs
is van, ezekből ami érdekes most, az a megosztott memória(ez a dev/shm), ami nálad szerintem 16GB lesz, ha ez így van, nincs is több dolgod, a rendszer nagyon jól optimalizálja a RAM használatát.Érdemes ezt is elolvasni, hogy jobban megértsd, miről is van szó:
What Is /dev/shm And Its Practical Usage
A mount parancs kimenete nem is lényeges, látni fogsz benne egy ilyen sort, ami ugyanazt jelenti, mint a
df -h
kimenetnél aubyegon@lmde:~$ df -h
.....
tmpfs 16G 0 16G 0% /dev/shm
sorerről van szó:
ubyegon@lmde:~$ mount
.....
tmpfs on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev,inode64)
Sajna a
parancs kérdésben nem sokat tudok segíteni, de lényegében szintaktikai hibát jelez, ami azt jelenti, hogy valahol valami karakter nincs vagy nem megfelelő. De ez nekem kínai, totál home user vagyok Linuxban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- iPhone topik
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest