Új hozzászólás Aktív témák

• nOvOp

senior tag

Sziasztok!
    Most telepítenék linuxmint 18.3 mate-t w10 mellé. Korábban már többször is feltettem másik mintet. Most utólag bekerült a laptopba egy ssd a hdd mellé. Jelenleg az ssd-n van a windows. Az ssd-ről lecsíptem 20GB-ot és a hdd-ről is. Telepítésnél az sda-nak a hdd-t ismeri felé az sdb-nek az ssd-t. A / gyökér könyvárnak az sdb-ről lecsípett 20GB-ot adtam meg, a /home könyvtárnak a hdd-ről lecsípett 26GB-ot. (a swap-ot fájlként adnám meg a home könyvtárból) A grubnak hagytam a telepítő eredeti beállítását a hdd-t. Telepítés végén elszállt, hogy a grub telepítése meghiúsult. Nem voltam benne biztos, hogy a grubnak a hdd-t kell megadni, de nem mertem az ssd-t, nehogy a windows se induljon. Jól adtam meg a grub könyvtárat, csak vmiért omlott össze? Vagy adjam meg az ssd-t? Amúgy a hiba kiírása után be sem lehetett zárni a hiba ablakot. Újraindítottam a rendszert és kérdés nélkül a windows jött be. Köszi a segítséget!

szerk.: annyi még, hogy w10 alatt a gyors indítás nem volt kikapcsolva, most kikapcsoltam. (biosban a secure boot ki van kapcsolva) De azért várom a tanácsokat. Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák