Keresés

Aktív témák

• Bally

senior tag

Nos sikerült minden a mohaa-t is tudom futtatni, neten is tökéletes, már csak az allseeingeye-t kell vhogy rávarázsolni, és minden fa**a lesz :)

Egyelőre csak az alap-UHU megy, mert a fordításhoz még olvasgatnom kell. :U

Csak annyit áruljatok el: ha most ezt fordítom újra, akkor a wine-t és a game-t újra kell tenni?

ui: a wine nem ment fel, meg a game-hez asszem winex kell, ideírom, hátha kell valakinek:

idézek:
    '' 1. cvs -d:pserver:cvs@cvs.transgaming.org:/cvsroot login
    2. When prompted for the password enter ''cvs''
    3. cvs -z3 -d:pserver:cvs@cvs.transgaming.org:/cvsroot co winex

ezeket a sorokat beirod a consolba (abban a mappában, ahova le akarod tölteni)
    persze mindent csak egymás után.

majd ha letöltötted, akkor a a könyvtárban elinditod a ''configure'' fájlt
    utána ha befejezte kiadod a make configure parancsot.
    ha kész akkkor a sor végén már irja, hogy add ki a

make depend

make

parancsokat. Ha kész akkor válts rootra és add ki a make install parancsot.
    Ehhez szükség lesz a kernel forrására, és legalább 6-800 mega szabad helyre, és kb fél órára...
    Sok sikert! Én nem rég kezdtem a linuxozást és nekem ment.... ''

(egyébként ha lejött, a readme-ben minden benne van)

• Bally

senior tag

Na itt az üzenet, make install-ra is és make uninstall-ra is ugyanaz:

make: *** No rule to make target `../tools/winebuild/winebuild', needed by `dlls/advapi32/advapi32.spec.def'. Stop.

Pedig mind a 2 file megvan.

Szabad letörölni egyben az egész könyvtárat?

• Bally

senior tag

válasz proximus #4 üzenetére

Nos, köszi a válaszod :P

Közben turtam-fúrtam a netet, (uhu oldala, linuxfórum) és találtam válaszokat is.

A linux-verziót úgy értettem, hogy maga a játék nem támogatja, de így már ok. Wine kell hozzá. Igaz ezzel is van gondom, mert root-ként telepítettem, és sokszor ütközött 'kérés megtagadva'-hibaüzenetbe, pedig átállítottam a fileok jogosultságait, s valamikor a telepítés közepe felé megszakadt, és most sem a 'make install' sem a 'make uninstall' nem megy :(
    Ezzel nem tudom mit csináljak :( Esetleg töröljem az egész könyvtárat? :F
    (mindjárt megnézem a hibaüzenetet)

Ez a sax2 ua. mint a YaST2? Szöveges módban ez nem megy, de mindegy, találtam leírást rá.

Tehát: a driverek most mind ok :)

Szerk: Lehet egyszerű, de ha már itt vagy(;]): hogyan lehet a meghajtókat a file-kezelőben 'előrehozni?' -tehát ne a mnt alatt legyenek:
    Jahh, és most az UHU-val próbálkozom, elég szimpatikus, ráadásul anyámnak is tetszik :DDD

[Szerkesztve]

• Bally

senior tag

Nos, a letöltés eléggé lassúcska, mert többen vagyunk a neten, és sokszor meg kell álítanom :U ezért talán a Suse 7.3-ra való drivertelepítést preferálnám most elsősorban.

És továbbra is foglalkoztat ama -számomra- fontos kérdés, hogy a mohaa-t fel tudom -é bűvészkedni bármelyik linux disztrib-re :DDD

• Bally

senior tag

Sziasztok!

Tudom van ezer topic, olvasgattam is őket napokig, de 1-2 kérdésre nem találtam választ :(

Első legfontosabb: egyetlenegy játékkal játsszom, ez pedig a Medal of honor (semmi kieg, csak az alap-game, plus a 1.11-es patch) - ezt hogyan tudnám linuxra varázsolni, és melyik linux-al menne egyeltalán :F Sajnos a game-nek nincs linux verziója,ezért kérdem, hogy esetleg van-e valami progi, amivel menne szépen.

2: Régebben használtam Mandrake 9.0-t egy amd K6-2 350-es gépen, valami rohadt lassú volt, de legalább tökéletesen ment. Most fel akartam rakni nf+barton-ra, de a display-t nem bírta telepíteni, ezért csak szöveges módban volt hajlandó elindulni. Sebaj, gondoltam próbálok egy Suse 7.3-at, ezzel ua., tehát a kérdésem: hogyan lehetne szöveges módban vga-t és monitort telepíteni? :F

3. Most töltöm az UHU 1.1.1.-est, ezzel már felismeri őket? Esetleg Suse 9? :F

Szerk: jól tudom, hogy a Suse 9 már nem legális iso-ban?

Sajnos szöveges módban nem nagyon tudok semmit művelni, mert amikor fent volt régebben, csak használtam, de csakis x alatt, ezért ezeket a dolgokat egyeltalán nem vágom, viszont most mindenképpen fel kellene tennem..

Válaszokat előre is köszi:
    Bally

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés