Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz ubyegon2 #20680 üzenetére

Ez a Ripcord csak egy példa. Nagyon sok ilyen van, sok disztrón pl. az inxi és hasonlók sincsenek meg a tárolókban. Ezek főleg minimalista, CLI toolok, ncurses-alapú cuccok, kisebb ablakkezelők vagy hozzájuk való toolok, kisebb natív linuxos játékok, stb., de aki nem ilyen Gtk/Qt-mainstream-DE felhasználó, azok körében népszerű. És Deb-Ubi vonalon nincsenek benne a tárolóban, de még csak PPA sincs hozzájuk, így tényleg csak forráskódból pörgetés van, de az meg végképp kín, amiatt, amit már részletesen kifejtettem.

Én egyébként irigyellek, hogy ennyire alap felhasználó vagy. Feldobod a Mintet, jó a systemd, jó a Cinmanó, az abban lévő összes alkalmazás lefedi az igényeidet (xed és hasonlók), mind csak beépített alkalmazást használsz, meg csak a legmainstreamebb dolgokat, amik megvannak a mintes tárolóban. Így még nem vetted észre a korlátait. Ahogy elmennél systemd-mentes vagy terminál only, vagy pálcika WM irányokban, akkor látnád meg, hogy milyen sok olyan csomag van, ami se a mintes tárolóban nincs meg, se PPA nincs hozzá.

Egyébként ezt én sose értettem, hogy miért ezek a minimalista progik nincsenek benne sok disztró tárolójában. Mert ezek ráadásul jórészt olyanok, hogy nem nagy kódbázis, gyorsan lefordul, nem foglal sokat a központi tárolban. De szerintem úgy vannak vele, hogy kevesen használják, meg akinek erre van igénye, az haladó felhasználó, és majd leforgatja magának gyorsan.

• Apollyon

Korrektor

válasz ubyegon2 #20680 üzenetére

Nem csak ripcord, volt még valami korábban, ami nem volt jó, én viszont megalkuvó, de nincs listám, hogy mik voltak azok.
    Megfelelő választ úgysem tudok neked adni, szóval maradjunk annyiban, hogy most ilyen kedvem van.
    ¯\_(ツ)_/¯

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák