Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LB/HA: minimum 3 lab, 3 kulonbozo foldrajzi helyen - ha egyet frissitesz, egy meg megdoglik, meg mindig legyen hol futnia az alkalmazasodnak.
Backup: legalabb 3 peldany, 3 kulonbozo foldrajzi helyen.
Backup ellenorzes: igenis minden backup utan legyen megnezve a logban, hogy rendesen lefutott-e.
Monitoring: legyen beallitva, mit monitorozol es csak az.
Monitoring dokumentacio: mi es miert kerult hozzaadasra, mi es miert kerult ki belole.
Igen, ez van megírva a nagykönyvben, az már más kérdés, hogy ez hány cégnél van kiépítve...
De egyébként ezek mellett sem árt az, ha stabil az OS-ed, ott kezdődik az egész
Jelenlegi munkahelyemen egyébként éjfélkor van backup, de nem szívesen állnék vissza arról, mert lehetnek olyan adatok, amik elvesznek. Egy operációs rendszer szintű snapshotnál viszont nagyon gyors a visszaállás.
Egy VM snapshotra sem szívesen állok vissza, legfeljebb ha biztosan tudom, hogy azóta nem keletkezett új adat, vagy ki vannak szervezve az adatok hálózatra.
Minden viccen kívűl, szerintem a magyar cégek 90%-nál ahhoz, amit leírtál, nincs kiépítve az infrastruktúra. Főleg a KKV-kre gondolok, azok közül is a kisebbeknél nagyon gyakran látom azt, hogy be van vágva a lépcső alá a "szerver", valami 10 éve nem támogatott Windows-szal, a backup az annyi, hogy a FreeFileSync néha lefut és lementi egy külső HDD-re az adatokat....
Fú, láttam pár ilyet, és mai napig PTSD-m van tőlük.olyan erzesem van, hogy Magad sem tudod, hogy egy ilyen immutable rendszer hova lenne jo a Linux vilagaban, de nem okollak erte, mert szerintem azok sem tudjak, akiknek a fejeben megfogant az otlet.
Nem, én abban kételkedek, hogy asztali gépen van-e helye, abban nem vagyok biztos. Szerveren működHET, és tök jó lenne, ha működne, de még nekem is vannak kérdéseim. és kétségeim. Hogy pl. hol akadhat el a dolog, mert elég egy apróság, és onnantól fogva nem működik a dolog. Pl. egy Falcon endpoint menne-e, és ha igen, nem lenne-e problémás?
Én most erre úgy tekintek, mint egy kísérleti technológiára, és amíg nincsenek esettanulmányok, addig így is marad.mindekozben olyan dolgokrol disputazunk, aminek nincs keresnivaloja szerveren, pl.: GNOME, network-manager es hasonszoru dolgok.
Mert mag az Aeon (és a Fedora Silverblue) asztali rendszernek készült. De az Aeon pedig a MicroOS-ből ered, az meg szerverre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- OTP Bank topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Mini-ITX
- Elgépelte a Nubia, hogy Air
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Suzuki topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- iPhone 13 PRO MAX 256GB sierra blue KÁRTYAFÜGGETLEN! Gyönyörű! Akkumlátor 89%!
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB space black KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- iPhone 16 128GB pink KÁRTYAFÜGGETLEN! Gyönyörű! Akkumlátor 94%!
- Eladó egy Pixel 7a
- Apple iMac 27" 5K ( 2019 ) Core i9 / 1TB SSD / 40GB / Sequoia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest