- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milkoo
csendes tag
Üdvözletem!
A problémám a következő:
Van egy Samsung Story Station 1TB kapacitású külső usb2.0-s merevlemezem, amit még anno windows7 alatt kezdtem el használni adatok biztonsági mentésére , de csak arra, tehát minimálisan volt igénybe véve. Sajnos kb. egy éve gondok adódtak vele, nem csatolódik fel bekapcsoláskor egyik op.rendszeren sem. (Jelenleg duál rendszert használok, Windows10 és Linux Mint 22.1 Cinnamon is telepítve van).
A napokban elszántam magam és Linux alatt a GParted programmal töröltem az egész lemez patricióját, majd új msdos patriciós táblát kreáltattam vele. Ezután 2 ntfs patriciót szerettem volna létrehozni.
Az sde1 478.8 GiB sikeresen létre is jött és használható is, de a maradék 452.64 GiB helyre a sde2-t már nem tudja megcsinálni.
Van, lenne -e mód arra, hogy az egész lemez használható legyen?
A hiba képekben:
Köszönettel: Milkoo
-
Milkoo
csendes tag
válasz
tordaitibi #81995 üzenetére
Szia!
Mindkét OP. rendszer alatt a /opt/slimjet az útvonal.
A másolást (felülírást) sikerült megoldanom a Zorinon.
Most átléptem Mint 20.02-re, ott is elvégeztem a procedúrát, mert ott is megjelent az újabb Slimjet verzió ( 33.0.0.0 (Chromium 94.0.4606.81 alapján) és meglepődve tapasztalom, hogy ezek után már itt sem indul el a böngésző, csak ha újra telepítem és nem cserélem ki a libffmpeg. file-t. Emlékeim szerint előző Slimjet verzióknál nem volt ilyen probléma.
Ez van...
Köszi: Milkoo. -
Milkoo
csendes tag
válasz
growler #81987 üzenetére
Üdv growler és ubyegon2!
Köszönöm.
A kiadott "sudo apt install nautilus-admin" parancs és egy újraindítás után sikeresen megjelent a "open as administrator" opció és felül is engedte írni a célfájlt.
De ezek után meg nem indul a böngésző, csak újratelepítése után.
A Mintnél ilyen probléma nem jelentkezik a fájlcsere után. Ki érti ezt?Köszi: Milkoo.
-
Milkoo
csendes tag
Üdv!
Jelenleg a Zorin OS 16-ot használom a Mint 20.2 -vel felváltva. A Mint fájlkezelője (Nemo) simán indítható rendszergazdaként egyszerűen jobb klikkes menüből.
A Zorinnál (Nautilus) ez nem működik ilyen egyszerűen.
Hogy lehet rendszergazdaként ezt indítani?
Amiért kell:
Slimjet böngésző van mindkét rendszeremen és ha új verzió kerül ebből kiadásra, akkor egy "libffmpeg.so" fájlt mindig be kell másolni/lecserélni a /opt/slimjet mappába, hogy a videó-kodekek rendben működjenek. Ehhez kéne a Zorin fájlkezelőjét rendszergazdaként indítanom.Köszi: Milkoo.
-
Milkoo
csendes tag
válasz
tordaitibi #78267 üzenetére
Szia!
Útmutatásod alapján a probléma megoldódott.
Köszönöm.
Üdv: Milkoo -
Milkoo
csendes tag
válasz
tordaitibi #78267 üzenetére
Szia!
Most nem vagyok otthon gép előtt, de holnap reggel mindenképpen ki fogom próbálni a tanácsodat.
Majd jelzek, ha megoldódott a probléma.
Köszi! -
Milkoo
csendes tag
Sziasztok!
Itt is rákérdezek, hátha itt lesz megoldás.
Linux Mint 20.1 Cinnamon a rendszerem.
Van ez a Onboard (virtuális bill.) program, ami nálam rakoncátlankodik.
Indításkor normálisan jelenik meg:
[kép]
Azonban amint bármelyik magyar ékezetes betűre kattintok benne, átvált ilyenre:
[kép]
Ezután csak úgy áll vissza az eredeti nézetre, ha a fizikai billentyűzeten kattintok bármelyik magyar ékezetes betűre.
Hogy kéne beállítanom, hogy maradjon a magyar betüs kijelzésen?
Köszi: Milkoo -
Milkoo
csendes tag
válasz
Sinkapeter #74648 üzenetére
Szia!
Köszönöm mindenkinek a segítségét, de megoldódott a probléma. Azt elfelejtettem közölni, hogy egy Deepin linux is telepítve van, ennek a grubja indul rendszerindításnál.
Elindítottam a Deepint ami ezután frissítette magát, így már bekerült a legújabb telepitett kernel (5.4.0.47) is a Linux Mintbe. Ezután a Mint már a legújabb kernelverzióval indult.
Még egyszer köszi mindenkinek! -
Milkoo
csendes tag
válasz
growler #74642 üzenetére
Szia!
Tanácsodat megfogadtam, de az újratelepítés után is a régi 112-es indult. Ezután telepítettem a legújabb 5.4.0-47-est, de újraindítás után megint csak a 112-es az aktív. Lefuttattam a terminálos "sudo update-grub" parancsot is ezek után, de a helyzet változatlan.
Ki érti ezt?
Akkor marad a 112-es és kész. -
Milkoo
csendes tag
Sziasztok!
Elöljáróban közlöm, hogy a Win10 topicban már érdeklődtem, de ottani tanácsra itt próbálkozom.
A gép GRUB2-vel indul, a LinuxMintnek köszönhetően.
Tehát a problémám a következő:
Egy SSD került pluszban a gépbe. (Lemez 3.). A (Lemez 1. C.) Win10 át lett rá klónozva a Macrium Reflect programmal 100GB-ra megnövelt helyre, ez lett a (Lemez3. K.), Mi módon tudom erről elindítani a Win10-et? , ha a többi lemez is meg lesz tartva?
Jelen pillanatban inneni nem tudok rendszert indítani.
A telepítések BIOS/MBR típusuak. A BIOS-ban már átállitottam a lemezek sorrendjét, ill. a boot sorrendet is megváltoztattam a lémez3 lett az első mindkét esetben.
Úgy is próbáltam, hogy a többi lemez le lett húzva, csak az új ssd maradt de igy sem jártam sikerrel.
Talán a Grub bejegyzését kéne bőviteni ezzel a lemezzel?Köszi: Milkoo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest