- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topic
- Házimozi haladó szinten
- Apple MacBook
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolifarkas
tag
válasz
shadow1901 #106468 üzenetére
Köszönöm. Mivel több HDD-m van így megtartom a jelenlegi Windows-t tartalmazó HDD-t és ha kész lesz a Linux és tesztelem amiket szeretnék futtatni, megtartom a Windows-os HDD-t lehet, hogy később csatlakoztatom a dual boot kialakításával.
-
Zolifarkas
tag
Köszönöm. Az is igaz, hogy nem sok lehetőséget próbáltam még ki mert a kedvenceim többségének a futtatását sikerült megoldanom Windows 10-en. Nekem az XP 32bites vált be régen a legjobban az mindent vitt emlékezeteim szerint. Voltak kedvenc demóim is amik újság mellékleteként jelentek meg, ezek is mind megvannak még. A legnagyobb kedvencem a Battlezone2 ezt 1999-ben vettem eredeti kiadásban de mivel nem engedte a Windows 10 telepíteni ezért internetről letöltöttem a hozzá készült verziót és azóta azzal játszom. Rengeteg régi programom van úgy 20 évvel ez előtt vettem őket a Tescoban néhány ezer forintért. Persze a virtuális gépet sem próbáltam ki igazán mert egyszer feltelepítettem aztán elakadtam valamelyik driver problémával ha jól emlékszem és ezért inkább nem erőltettem az ügyet. Most viszont eltökélt szándékom a Linux-ra váltás mert már unom a Windows nyűgjeit. Stabil megbízható költség hatékony operációs rendszert szeretnék és azt úgy konfigurálni, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki belőle programok és játékok terén is. Ezért kezdtem el érdeklődni persze emellett sokat olvasom is napok óta a Fórumot és az interneten fellelhető írásokat. A Windows Capilot-al is szoktam konzultálni, bár néha tévedhet az is. Hamarosan sort kerítek rá és feltelepítem az egyik 2Tb-os HDD-re valószínűleg a Linux Mint Cinnamon-t választom.
-
Zolifarkas
tag
Több variáció is szóba jöhet mivel 3db 2TB-os HHD van a gépemben így megtudom oldani azt is, hogy egy 2TB HDD-t két partícióra bontva C:/ meghajtó: Linux, D:/ Windows 10 PRO 64 bites vagy akár régebbi 32bites változatot telepítek. Ha ez problémás akkor 2 külön HDD-re telepítek az egyikre Windowst, a másikra Linuxot. Ezt megcsinálhatom úgy is, hogy mindig csak az éppen telepítendő HDD-t lássa a gép a másikat fizikailag leválasztom a kábelek lehúzásával. Először feltelepítek egy Windowst az egyikre teljes beállításokkal driverekkel programokkal, játékokkal. Azután ezt leválasztom és a másik HDD-re telepítem a Linuxot szintén a kellő beállításokkal. Ezután ha mindkét HDD csatlakoztatva lesz a Linux látni fogja a Windowst és elkészíti a dualboot menüt ha jól gondolom. Mivel csak a már meglévő játékokkal szándékozom játszani internet kapcsolat fizikai leválasztása mellett így nem okoz veszélyt az elavult Windows használata ha jól gondolom. Mikor a Linuxot használom internetezésre / Facebook, levelezés, egyéb dolgok / talán nem jelent veszélyt a Windows ha inaktív állapotban van a másik meghajtón. Van még egy opció a nagyon régi játékokhoz. Össze állítok egy régi S478 alapú gépet aminek az összes hardverét támogatja még az XP-nél régebbi Windows rendszerek is mindenem megvan hozzá, igaz több hely kell a két gépnek. Persze a legjobb lenne Linux alatt intézni az összeset. Minden ezzel kapcsolatos építő jellegű hozzászólást és tanácsot szívesen, köszönettel fogadok.
-
Zolifarkas
tag
Köszönöm. Én egyébként nem vagyok túl nagy igényű egyik játékkal sem. Általában ha van hozzá magyarítás azt felteszem és néha csalásokat is alkalmazok a nehezebb részeknél, aztán mikor már kitapasztaltam az adott pályát már nem kell a csalást sem használnom. A SWAT4 ini fájljait módosítottam kicsit például a sörétes puska szórását egy pontra összehúztam de végtelen lőszert is lehet így készíteni például a sörétes puskához, a paprika puskához és spréhez. Ha a rövid ö betűvel lehívom a konzolt és oda beírom "God" akkor nem tudnak megölni hiába lesz totál piros az életerőm. Ezt minden pályán külön be kell írni.
-
Zolifarkas
tag
válasz
CPT.Pirk #106415 üzenetére
Köszönöm. Jelenleg ezek mind működnek a Wolfenstein New colossus kicsit nehézkesen a kevés dedikált video memória miatt de megoldja a játék maga. Jelenleg internetezésre is ezt a gépet használom csak játék alkalmával fizikailag leválasztom a netről. A játékok közül ezt a kettőt még nem próbáltam: Medal of Honor, Return The Wolfenstein Castle
-
Zolifarkas
tag
Köszönöm a tájékoztatást. Ezeket a játékokat szeretném futtatni: Swat3, Swat4, Swat4 The Stetchkov Syndicate, Need for Speed Carbon, Battlezone2, Project IGI, Project IGI2, Medal of Honor, Return The Wolfenstein Castle, Wolfenstein 2009, Wolfenstein New Order, Wolfenstein Old Blood, Wolfenstein New Colossus, és néhány hasonló régebbi játék. Ezeket mind offline módban játszom. Internetes játékokat egyáltalán nem játszom. Nem probléma ha drivert kell telepítenem, általában mindent magam szoktam csinálni a gép összerakásától az operációs rendszer és a többi program telepítése és beállítása.
-
Zolifarkas
tag
válasz
I02S3F #106405 üzenetére
Ezeket a játékokat szeretném futtatni: Swat3, Swat4, Swat4 The Stetchkov Syndicate, Need for Speed Carbon, Battlezone2, Project IGI, Project IGI2, Medal of Honor, Return The Wolfenstein Castle, Wolfenstein 2009, Wolfenstein New Order, Wolfenstein Old Blood, Wolfenstein New Colossus, és néhány hasonló régebbi játék.
-
Zolifarkas
tag
Hali. Érdeklődöm a Linux programok iránt. Jelenleg Windows 10Pro 64bitest használok. Az érdekelne, hogy melyik Linux-ot tudnám használni amin tudnám futtatni a régebbi játékaimat is amit offline játszok gépre telepítve. A gépem: Asus H81 Gamer alaplap, 12GB DDR3 RAM, i5 4670 3.4Gh, Nvidia Geforce GTX 750 TI 2GB RAM, 650W táp, 3x2TB HDD, 64 bites Windows 10 Pro. Gondolom a böngészési és levelezési programok Linux-on is hasonlóak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3408
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest