Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz -szabi- #89322 üzenetére

Elég hosszú a lista gondolom csak az SSD sor számít:

Ilyen esetben célszerű az egész inxi -Fxxx kimenetet berakni, nem számít hosszúnak, mivel minden szükséges infó benne van! De már ebből is látható, hogy majd minden STOP, amit eddig írtunk.

Mivel a Mint sem volt még belakva (nagyon) arra gondoltam holnap újrakezdem és akkor kialakítom ezt a Flag-et, efi vagy boot,esp...ilyesmit mert most nincs.

MBR sémán ment a telepítés, szóval minden EFI és UEFI felejtve! Legacy-ban tudsz továbbra is telepíteni! Az, ahogy eddig felraktad a Linux Mint-et, jó volt, ahogy felraktad utána a Manjaro-t, az is jó volt, a gond annyi, hogy ha a Mint rendszerfrissítése mondjuk kernelt is frissít, akkor a Manjaro boot kampeca lesz, mert az initramfs-t átírja! Ezt lehet persze korrigálni illetve, ha a Manjaro-t bootválasztóból Fallback módban indítod, akkor be is bootol. Viszont egy külön /boot szerintem jó lenne a Manjaro-nak, külön particióra kell a GRUB-telepítést kijelölni [link], nem meghajtóra, szóval nem sda, hanem sda1-re mondjuk de ilyet még nem csináltam, azt se tudom, hogy ha ide kerül az indítófájl, akkor betallózza-e a Linux Mint-et, szóval erre fórumtársak írnak valamit, akik ebben rutinosabbak, de ha normál telepítésben felrakod a két disztrót és a Mint frissítése elrontja a Manjaro boot-ot x havonta, kb 2 perc átírni a megfelelő sort....[link]

Ja és amit Tibikomám írt, azt mentsd el, mert igen hasznos lehet, ha valamelyik disztrónál le van tiltva az os probe, van olyan disztró is, ahol nincs is fenn ez a csomag! :Y (kb ez felel azért, hogy az összes meghajtón lévő OS-t végigtallózva, berakja mindet az indítóba, Linuxot, Windowst)

Semmi gond nem lenne egyébként, ha a sok éve fenálló hibát az archklónok már javították volna! :W

(mindez így túl tömény, szerintem rakd fel a Mint-et és Manjaro-t holnap nyugodtan és a Mint alóli szerkesztést utána megbeszéljük, pár napja csináltam éppen, csak már annyira homeuser lettem, hogy nem emlékszem...)

• tordaitibi

veterán

válasz -szabi- #89322 üzenetére

Tiltva van a grubba az osprober.
    Itt,
    /etc/default/grub
    szerkeszd a következő sort, ehelyett
    GRUB_DISABLE_OS_PROBER=true
    ez legyen, a végén írd át, false legyen ne true:
    GRUB_DISABLE_OS_PROBER=false
    Utána
    sudo update-grub !!! el ne felejtsd mert enélkül nem fogja érvényesíteni.
    Szerintem ez után azonnal felveszi a Mintet a menübe.

Új hozzászólás Aktív témák