Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RJ45

tag

válasz cigam #81128 üzenetére

Ezt a sorozatot nem ismertem, nagyon köszönöm. Kár, hogy nincs hozzá a videók időpontját tartalmazó linkekkel kvázi tartalomjegyzék. Így mire végigugrálgattam egy tucatot, fú talán a 2. nap negyedikben mondta el a jogokat. De az üresjáratokban meg fogom azért ezeket nézni bent, csak ilyenkor, amikor valami választ keresek akkor legyőz a türelmetlenség… Tudod amikor valamit egyféleképpen már meg tudok oldani akkor mindegy, hogy az másik oprendszer használatát jelenti e, mert türelmetlenné tesz. Mert ott a háttérben a kisördög, hogy „Vakarózom itt ezen, mennyi az idő? Jézusom, amúgy már régen kész lennék”.

#81130 tiobe

Nem keverem; én az a zöldfül vagyok, aki olyasmit akar, amit egyszer egy rendszerben már megcsinált. Mivel pontosan tudom, hogy mit akarok nyilván ügyesebben használom a keresőt, pillanatok alatt dobálom el a nem releváns képernyőket, így hamar eljutok egy kvázi szamárvezetőig. Szóval nem keverem csak egyszerre találkozom először mindkettővel pl. egy szamárvezetőben.
    Csak nem kedvelem a szamárvezetőket, mert zöldfülként nem látom jól és azonnal a „minőségüket” vagy hogy egyáltalán jók e. A script sokkal jobb, mert azonnal látszik, hogy lefut vagy nem fut. Minden sorának utána tudok nézni a terminálban. Maguktól jönnek a parancsok, nem kell kutatnom milyen paranccsal lehet megcsinálni, amit szeretnék, mert mind ott van. Elég csak a paramétereknek utána nézni a terminálban. Így szeretek Debiannal foglalkozni, mert a parancsok helpjéből mindig csak a releváns infót kapom. Így a legtömörebb. Scriptnél jobb szamárvezető nincs. Nem baj az, ha más írta.
    Csak ugye nem értek a Linuxhoz és esnek ki a csontvázak a szekrényből közben, szóval tanulni is kéne, amihez viszont kell idő és alázat. Utóbbiak nem jönnek ki jól a türelmetlenséggel. Ezért fulladt hamujába eddig a dolog. Azért most többé kevésbé elszántam magam, hogy foglalkozni fogok vele. Adatmentés NAS javításkor, fájl generálás wifi titkosításhoz, hardverteszt stb. Száz helyen használtam már Linuxot sikerrel, csak nem értek hozzá :DDD

• bugizozi

őstag

válasz cigam #81128 üzenetére

Szia!

Ezt kellene feltenni: Deploying Linux Management Agents Ez arra lenne jó, hogy Service Provider Console alótl lehessen menedzselni a gépet.
    Munkatársam adta a telepítőt, aki intézi a mentést.

CPT.Pirk: nyitottunk már rá support ticketet a Veeam-nél de széttárták a kezüket, hogy Ubuntun támogatott, ott működik...

Ami még érdekes: Ubuntu, Kubuntu, UbuntuCinnamon disztrók alatt is feltelepül:

De Linux Mint és KDE Neon alatt nem. :F

Azt néztük az install szkriptnek ez a része fut hibára:

echo "Installing management agent..."
    ./getcomputerinfo --install $@
    RESULT=$?
    if [ $RESULT -ne 0 ]; then
        echo "Installation result: $RESULT"
        if [ $RESULT -eq 1 ]; then
            fail 'Failed to install the management agent. Review the installation log file for more details.'
        else
            fail 'Failed to install the management agent.'
        fi
    fi 

Vajon ez a getcomputerinfo mit nézhet a gépen? :U

Új hozzászólás Aktív témák