Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz cigam #76325 üzenetére

Ebben igazad van, viszont ami engem megzavart, vagyis affelé terelt hogy az sda1-sda2 közötti "valami" is beleszámíthat a partíciók számába az az hogy a Manjaro telepítő nem tudott létrehozni elsődlegest, és ezután átmentem Winbe és annak a lemezkezelője sem.
    Az csakis logikait csinált a végén lévő 41,95 gigára, elsődlegest nem volt hajlandó.
    Miután ezek affelé vezették amatőr gondolataimat hogy akkor ezekszerint az 1MiB is valamiféle partíciónak számíthat.
    Majd ezt elvetettem mert az Ubuntu alól a Gparted meg simán megcsinálta az elsődlegest, amire ezekután már települt a Manjaro.

Viszont a mai napig nem értem hogy a Manjaro telepítő (nem tudom csak tippelem hogy az is Gpartedet használ..? ) és a Windows is csakis kizárólag kiterjesztett partíciót és azon egy logikait akart, az Ubi meg a primaryt meg tudta csinálni.

• ubyegon2

félisten

válasz cigam #76325 üzenetére

Ugyanakkor ha valóban tisztában van az MBR felépítésével, stb, akkor tudja, miért ír butaságot.

Bennem is felmerült hasonló, ezért is írtam reflexból az alábbit, de tényleg ez volt az érzésem a kérdése alapján:

"Amíg az alapvető ismereteid nincsenek meg, kár vitázni azon, mit hogyan nem csinálhattál."

Az is lehet, hogy már rég UEFI-zik tordaitibi kollégánk és hirtelen nem ugrott be neki az MBR/legacy..... :K Az viszont nekem is homályos, mi volt a gond a Manjaro particionálása során, mert a kép alapján az alsó szabad helyre simán mennie kellett volna. Sokan szeretik itt a Manjarot, nem is írnék így véleményt, tényleg super disztró, ha párszáz gyakori és működést gátló hibájától eltekintünk. ;]

Új hozzászólás Aktív témák