- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen digitális videókamerát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
Feltettem ott is a kérdést megint, kaptam is rá választ. Este tudom csak kipróbálni.
Elolvastam az összefoglalót, indulhat a mélyülés, most ott tartok, hogy kedvem lenne egy Linux-ot telepíteni a Windows mellé.
A médialejátszó (továbbiakban ML) hálózaton kapcsolódik egy Asus RT N15U routerbe, tomato FW-vel.
Egy samba megosztás segítségével látom a Windows-ban ,Total Commander hálózatok alatt.
Egy belső HDD van benn, erre/erről szeretnék másolni/törölni NASra/ról.
Automount-ot nem tudom hogy van-e?Az egész ötletem onnan jött, hogy egy ismerősömnek RT N18U routerére húztam egy tomato-t. Az illető a router USB-jén keresztül töltöget. Egy ugyan ilyen médialejátszó van a router-re kötve. Az ő router-ének tomato FW-jében van cifs beállítási lehetőség. Az enyémben nincs. Ezzel a cifs menüponttal be tudtam neki állítani a ML láthatóságát MC alatt. Ott pedig elindítom a másolást, ctrl A, aztán D gomb, és másol háttérben, ki tudom kapcsolni a PC-t. A router HDD-je és ML HDD-je között lezajlik a másolás szépen csendben.
Ezt szeretném én is elérni, és gondoltam hogy nekem nincs CIFS menüpontom, de nem is a router HDD-je és ML HDD-je közt akarok dolgozni, hanem a NAS HDD-je és ML HDD-je közt. És mivel a NAS-ra is tudok ssh-n kapcsolódni, biztos voltam benne hogy megoldható.
SSH-n belépek, és nem tudom mit jelent root-ra váltani, de vagy úgy jelentkezem be hogy login as: root, majd jelszó, vagy úgy ahogy a NAS webes felületén, login as: admin, majd jelszó. SSH-n semmiféle segédprogramot nem használok. Nem is szoktam "arra" járni, csak most hogy felmerült ez a kérdés. Mit lehet feltelepíteni?
Nem tudom.
Ezt a parancsot gondolom úgy futtassam le hogy be van a ML kapcsolva ugye? Vagy ez most csak egy ellenőrzés lesz?
Amúgy tessék. (De most melóhelyen vagyok, és nem is tudnám bekapcsolni a ML-t. )
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest