- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zó
aktív tag
válasz
Vasti74 #103301 üzenetére
Régen kb. böngészni nem lehetett normálisan egy sokéves géppel, vagy egy komolyabb Excel-táblába belehaltak, most egy csomó mindenre jók még. Annak idején a levetett gépeket alig használtuk is tovább valamire, most a családban több 10+ éves konfig is rendszeres használatban van, és nem érzem, hogy ki kéne őket vonni a forgalomból. Esetünkben gyakorlatilag mindenkinek kellene új laptop (3 db), az meg nem lenne olcsó.
Persze fel lehetne rájuk ügyeskedni a Win11-et, de a legrégebbi már Win 10-zel se volt túl gyors.
Meg hát régen sokkal kevésbé volt ellentétes alternatíva a Linux. Amikor az Ubuntut először még CRT monitorral próbáltam, akkor szembesültem vele, hogy nem létezik a VGA-hoz driver, ami 60 Hz fölé menne. Na az a korabeli LCD-ket rendben lett volna, de CRT-n értelmetlenné tette.
Persze én sem hiszek a linuxos áttörésben, csak összehasonlíthatatlanul több értelme van mostanában váltani, mint korábban volt.
-
válasz
Ez nem ilyen egyserű.
Windows főverzió váltásnál is nagyon sokan agyérgörcsöt kapnak, ha ez megnyugtat
(én is mivel ez miatt nekem kötelező naprkésznek lennem és a W11 mint rendszer egészen jó, a használata jó, karbantartani, hekkelgetni viszont egy istencsapása)
Tudom mert sok ismerősnek én vagyok a botcsinálta rendszergazdája.
Normális érelmes, nem buta emberek Windows7-et(!!!) használnak, és nem csak azért mert nincs pénzük hardverre.
A milliomos fogorvosom W7-et használ a rendelőbe célhardvereken és pl. ezt csak súlyos milliókért lehetne lecserélni W11-re. Még meg is lépné de minek?
Marad így mivel hibátlanul teszi a dolgát.Nem annyi ám egy os csere hogy install, reboot és használ
Nagyon nem csak ennyiből áll.
Platformcsere meg átlaghalandónál szinte kivitelezhetetlen.Szegény megboldogult édesanyám egy ragyogó könyvelő volt. És az egész világ felborult ha véletlenül a Word meg a könyvelőprogram vagy az Abevjava ikonját 2 pixellel arébb tettem az Asztalon.
-
fekete.puma
tag
válasz
Linux a desktops fronton 4% körüli részesedést mutat úgy, hogy ingyenes alternatíva.
Ez így is marad valószínű, duplázni vagy triplázni nem fog főleg, hogy a win11 a nem támogatott gépekre is könnyen feltehető, nem kell hozzá nagy tudás.
Bekeményítenének és nem engednék, hogy a régi gépekre felrakható legyen és tömegesen váltanának az emberek Linuxra (amitől nem kell félni), valószínű hamar visszacsinálnák mert nem engedik el olyan könnyen a (bárányaikat).
Nem lehet majd használni a régi gépeken a win11-et semmilyen okossággal akkor megtehetik, valószínű a felmérések arra mutatnak majd... -
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest