- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- TCL LCD és LED TV-k
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
urandom0 #76755 üzenetére
Huh ezt nem is néztem, csak a Fat particiót olvastam.
Egyébként tök mindegy milyen gépbe rakta, ha nincs fat32-es efi partició akkor az nem lehet uefis semmiképp. Így értelemszerűen a linux sem lehet az. ...szerintem....Kicsit már kiestem ebből a témából, mert mióta megjelent az uefi, azóta azt használok....
Balerik: Tudtommal a 7-es nem támogatott, a 8.1 még igen.
-
lypen99
aktív tag
válasz
urandom0 #76723 üzenetére
Igen tudom a két rendszer nem egy-és ugyanaz.
Csak nem mindegy, hogy miért mennyit totojázik a gép egy adott process (legyen az megnyitom a böngészőt) megnyitásához stb, stb gondolom érted.
Igen nem mai a gép, de a laptop után (az is 2-4 procis, csak ott fix 1,7 GHz) érezhetőbb a "smoothabb" futás, gondolom érted.
Olvastam a topik összefoglalót és még megannyi más fórumot/oldalt is olvastam, hogy a Linuxot (legyen az Arch, Debian, Mint Ubi etc.) nem úgy kell kezelni, mint a Windowsot, Mac OS-t.
Ez az Ubi OBB módon ment és kész, települt és megy.Na mindegy, csöndben azért figyelem a topikot meg a sajátját is.
Szép estét. -
gyulazsolti
senior tag
válasz
urandom0 #76715 üzenetére
Az SSD-re akartam tenni, a windows mellé, azért húztam le.
Minden vinyón van valami, azok repülnek a Zorin telepítéskor.A notebokos topikban ajánlották ezt.
Véletlenül telepítettem, és egymás mellett volt a két rendszer, egy SSD-n.Nem volt benne másik meghajtó.
Ott csak tovább-tovább.... és kész lett.
Mikor bekapcsoltam, megkérdezte a noti, hogy melyik rendszert akarom elindítani.
Na ezt szerettem volna elérni itt PC-n is.Nem lehet rosszat lehúzni, hisz 2db HDD-t kellett, és azokról húztam le, nem az alaplapról.
Meg mutatja is, hogy a 120-as SSD van benne. -
coco2
őstag
válasz
urandom0 #74747 üzenetére
Két külön dologról beszélhetünk. Fentebb linkeltem lapot, amiről az image-et szedtem le. Nem ubuntu live, hanem az installer beépített ubunty try opciója az, amit használni tudok perpill. A bal felső sarokban egy szöveg van "Activities", és ha oda kattintok, kereső mező jön be. Alatta ami ubuntu ikon van, az nem menü, hanem az ubuntu install indul el.
Most, hogy fene tudja hanyadszorra indítottam el, változtak meg dolgok az alkalmazás listában (bal alsó sarokban az androidok tipikus 3x3 pöttyös koceka ikonja). Az okát nem értem. Első alkalommal egy lapnyi alkalmazás volt, meg egy pici. Most 3 lap. Automatán bővítette volna magát? Most már találtam temrinal-t is. De előzőleg az nem volt ott. Eskü.
FVWM tippet köszi. Így már tudom, hogy Xubuntu az, ami után nézelődök
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
urandom0 #74724 üzenetére
Szerintem nyugodtan próbáld ki ismét, a 2 év alatt nagyon sokat fejlődött a grafika Linux alatt (és a Firefox is). Ráadásul ha legalább a felület gyorsítását be tudod kapcsolni, akkor kicsit simább lesz pl. a görgetés mert nem a proci fogja azokat a dolgokat is számolni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
urandom0 #74720 üzenetére
Konkrétan mit kapcsoltál ki? Mert a felületek renderelésének két megoldása kapcsolható be, lehet csinálni OpenGL-lel és lehet Webrendererrel is. Ezek egyikét engedélyezve tudja használni a VAAPI-t videók gyorsítására, de azt is külön engedélyezni kell. Részletek: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Frawly
veterán
válasz
urandom0 #67787 üzenetére
Már pedig nem lehet úgy kilőni, hogy csak a fastbootot lövöd ki. Vagy registry hack kell hozzá, vagy egy olyan egysoros parancs, ami mást is kilő.
De egyébként általánosságban értettem, hogy egy csomó eldugott GUI-s beállításhoz kéne a MS-nak csinálnia egysoros parancssori megoldást, amit csak a felhasználó beillesztene, lefuttatna, és nem kéne a 300. fül 500. almenüjének, külön aktiválós eldugott részében beállításokat keresni, egy nagy kazal screenshot alapján. Régen én sem hittem el, de ma már tudom: a terminálos, parancssori, billentyűzetes megoldások mindig hatékonyabbak és gyorsabbak. Nagyon kevés kivétel van, amikor nem, pl. rajzolóprogramok, vagy pl. ha egy listáról random jelölünk be elemeket egy művelethez, na abban az egeres, GUI-s megoldások a jobbak. Meg persze játékok, pl. fps lövöldözözés, tps játékok, meg minden, ahol célozni kell, oda szintén jobb az egér.
-
Frawly
veterán
válasz
urandom0 #67764 üzenetére
Nem, így 700 hsz.-szel visszamenőleg nem kell kisegíteni, kösz. A jó kifejezést használtam rá (Gyorsindítás, Fast boot, ezek rá a hivatalos elnevezések), és a létező legegyszerűbb módszert mutattam be a kikapcsolására. Valóban kicsit bonyolult így leírva, mert jól eldugták, arról nem tehetek, hogy nincs egyszerűbb.
Valóban lehet registry hack-kel is, amit írtál, de ha valaki nem tudja mit csinál, elcseszi a registry szerkesztését, akkor működőképtelenre barmolhatja el a rendszert.
Működik powercfg-s módszer is, de az letiltja a hibernálást is, amire adott esetben szüksége lehet valakinek.
A MS helyében én készítenék erre két scriptet, amit fastbooton és fatbootoff-nak neveznék el, és elég lenne ezt rendszergazdai joggal parancssorban futtatni.
Ebben a gyorsindításos baromságban már nagy tapasztalatom van, engem is szopatott meg néhányszor, meg fórumokon is gyakran előjön. Főleg azért, mert ha valaki ki is kapcsolja, nagy évfordulós update-ek szeretik sunyi módon visszakapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Windows 11
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest