- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP EliteBook / ZBook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
válasz
teleahocipöm #26993 üzenetére
Nálam KDE alatt az Asztalon jobbklikk → Új létrehozása → Alkalmazásra mutató link → Alkalmazás fülön mindent kitöltök, majd → Speciális beállítások → Futtatás más felhasználóként bepipál → Felhasználónév: root → OK.
Majdnem ugyanaz, mint Windows Vista/7 alatt Asztalon jobbklikk → Új ikon (meglévő ikonnál Tulajdonságok) → Speciális fül → Futtatás adminisztrátorként → OK.
Semmilyen nagy mágia és terminálos bűvölet nincs benne, nem kell gksu-zni. Bár azt nem tudom, hogy pl. szutyok Unity alatt hogy kell csinálni.
-
N0zer0
senior tag
válasz
teleahocipöm #26985 üzenetére
Nem egészen értelek. Bármelyik fájlkezelőnek root joga lesz, ha azzal indítod. Eleve az asztalon is be tudod állítani az ikonjánál, hogy rootként fusson.
-
N0zer0
senior tag
válasz
ubyegon2 #26767 üzenetére
Egy időben problémás volt a javás netbankolás Linux alatt, sokan szoptak vele, aztán elterjedt az az urban legend, hogy Linux alatt lehetetlen.
Szerk.: elméletileg egy olyan szitut tudok csak elképzelni, mikor a böngészős netbank nem megy Linux alatt, ez pedig az, amikor ActiveX vezérlőkkel dolgozik az oldal, de ilyen kirívó barmolásról egyik banknál sem tudok, még külföldieknél sem. Inkább csak céges LAN-okra és intranetes rendszerekre jellemző az ActiveX-es gányolás.
-
N0zer0
senior tag
válasz
teleahocipöm #26757 üzenetére
Szerintem se add fel, mert tuti, hogy a videokártya drivere szarakodik csak nálad, ha azt túléled, kikísérletezed, onnan nem lesz akadálya a Linuxnak, a géped teljesen faszának számít még ma is, jó nem csúcs gamer gép, de minden elfut rajta normálisan. Netbankolni bőven jól lehet Linuxon, https és Java is megy rajta, még biztonságosabb is, mint akármelyik Windows.
-
N0zer0
senior tag
válasz
teleahocipöm #26755 üzenetére
Szerintem nem a régi BIOS a baj, a Linux úgysem nagyon foglalkozik a BIOS-szal. Sokkal inkább a lapod lehet régi, és ezek 6-7 év után egyre inkább halódnak, még a kondikon sem látszódik semmi, de száradnak ki, fagyogatnak. Elég sok P3/P4/Celeron-os gépet láttam már, aminek így döglődött el a korosodó alaplapja, nekem is volt ilyen P4-em. Ha tényleg ez van nálad, azt nem oldja meg semmilyen Linux. Sőt, a Linux különösen nem jó ilyen gépre, mert jobban kihajta, mint a Win, és haramabb lefagy.
-
N0zer0
senior tag
válasz
teleahocipöm #26738 üzenetére
Nem az SMPlayert kell eltávolítani és újratelepíteni, hanem a konfigját, ami valahol a home mappádban lesz, /home/felhasznalp/.congif/smplayer.ini fájlban.
-
N0zer0
senior tag
válasz
teleahocipöm #26733 üzenetére
Az unetbootin egy rakás hulladék. Windows alól vagy Linux alól akarsz létrehozni pendrive-os telepítőt?
-
N0zer0
senior tag
válasz
teleahocipöm #26725 üzenetére
Pendrive-ra nem is nagyon ajánlott OS-t telepíteni, mert a sok írással szétcseszi. Arra inkább dd-vel Live rendszert érdemes tenni, esetleg úgy, hogy perzisztens legyen (kilépéskor menti a beállításokat, új telepítéseket).
-
N0zer0
senior tag
válasz
CPT.Pirk #26706 üzenetére
Szerintem akkor elbeszéltünk itt egymás mellett. Én úgy gondoltam a felcsatolást, hogy bootkor ne csatolja fel. Nyilvánvaló, ha menet közben csatlakoztat valaki pendrive-ot, azt jó azonnal, automatikusan mountolni. Én a bootkori csatolásra értettem, nem a menet közbenire.
-
N0zer0
senior tag
válasz
teleahocipöm #26703 üzenetére
Igen, így törölnie kéne. Amúgy mi nem működik rajta? Hányas verzióról van szó?
-
N0zer0
senior tag
válasz
Blum1866_2 #26697 üzenetére
Nem, ez nem a te egyéni hülyeséged, hanem pendrive-ot valóban baromság automatikusan csatolni. A modern disztrók grafikus felületén a beállítások között mindig szokott lenni erre ikon, vagy automatikus akármi, vagy csatolások név alatt, és ott grafikusan be lehet pipálgatni, hogy az eddig a gép által felismert eszközök közül melyikeket csatolja fel induláskor (a pendrive-okat is tudja). fstab csesztetését nagyon nem ajánlom, főleg kezdőnek nem, másodpercek alatt hazavághatja az egész Linux-telepítést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- Diablo IV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest