- VR topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Amazon Kindle
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
MacCaine
őstag
válasz
elodman #18016 üzenetére
Red Hat, és minden olyan célra, ami egy kliensen előfordulhat. Az egyik kolléga pl. képszerkesztésre is használta.
(#18013) pushalias: pinákszerűen?
De egyébként jellemzően inkább van egy kis ellenállás az egybites windows userek részéről az átállás miatt. Aki meg hozzáértő, az már régen átállt (én pl 4 éve
).
(#18024) pushalias A betonba kössél bele légyszíves.
-
MacCaine
őstag
válasz
Carasc0 #17935 üzenetére
Ha jól emléxem, egy rufus nevű programmal csináltam uefi-s pendrive-ot egy linux iso-ból windows alatt.
(Most valami gebasz van a gépemmel, nem tudok linket adni hozzá.
)
Egyébként én is szívtam jópár órát az uefi-s biosom miatt, aztán hagyományos módon raktam fel az arch-ot, és valahogy működik azóta is. Nemtom, miért, hogyan.
-
MacCaine
őstag
Ezzel az UEFI-vel én is szívtam egy fél napot, aztán annyira felidegesített, hogy hagytam a francba, és simán hagyományos módon tettem föl az Arch linuxot. Gondoltam majd a biosban állítgatok valamit. Aztán mire megnyomtam volna az F2-t, addigra simán behozta a grub-ot, és azóta is simán bootol. Nemtom, hogy sikerült, nemtom, miért működik, de működik.
(A lap egy Asus M5A97 LE R2.0)(#17899) Vladi: A yum install nem jó?
-
MacCaine
őstag
válasz
Neil Watts #17889 üzenetére
Igen, így jó (bár a 40GB a /-nak sok. 20GB is elég neki).
-
MacCaine
őstag
válasz
szaszayanou #17770 üzenetére
Read-only lesz? Akkor elvileg nem okozhat gondot, ha a te usered neve alatt fut.
(Mondjuk érzésre inkább másik userhez passzolnám, ami csak emiatt van létrehozva, nincs shell-je, meg home könyvtára meg ilyesmi...)
-
MacCaine
őstag
válasz
szaszayanou #17768 üzenetére
Az ftp alapból, clear textben küldi a felhasználónevet / jelszót keresztül a hálózaton.
-
MacCaine
őstag
válasz
trisztan94 #17432 üzenetére
A BT tele van toolokkal, ami a biztonság teszteléséhez kell. Az Ubuntun egy sincs, mindent külön fel kell rakni. Csak ennyi a különbség.
(+ szerintem a Manjaro is ilyen átlagfelhasználásra készült disztribúció, nem BT kategória)
-
MacCaine
őstag
válasz
|DavidWoody| #17354 üzenetére
Simán. Nálam is be van állítva a céges repo az offsec-es mellett.
-
MacCaine
őstag
válasz
robagp #17263 üzenetére
Eddig jó, ott a wifi, van IP cím, a géppel nincs gond, azt kell kideríteni, miért nem tud betölteni egy oldalt sem.
Pingelni tudsz kifelé? Mondjuk ping 8.8.8.8?Feldobtam a drivert, és eltűnt a wifi is Ez nemtom, mi akar lenni, ha felrakod a drivert, akkor megy a wifi, nem értem, hogy mi tűnik el...
-
MacCaine
őstag
válasz
King Unique #17240 üzenetére
Előbb a windóz, utána a linux.
-
MacCaine
őstag
válasz
McSzaby #17207 üzenetére
Ha támogatja a CUDA-t vagy az OpenCL-t, akkor simán.
-
MacCaine
őstag
válasz
McSzaby #17205 üzenetére
Itt azt írja, hogy 144GFlops-os teljesítménye van. Ezzel elvileg jobb, mint egy core i7 5GHz-en...
-
MacCaine
őstag
válasz
McSzaby #17193 üzenetére
Akkor ezek mindenképpen legyenek benne:
password
123456
12345678
1234
qwerty
12345
dragon
pussy
baseball
football
letmein
monkey
696969
abc123
mustang
michael
shadow
master
jennifer
111111
2000
jordan
superman
harley
1234567Egyébként elég sok variáció van keyboard sequence-ekre, meg különböző hónap-nap-dátum kombinációkra, 8-10MB-os textfile-t össze lehet hozni a legenerálásukkal.
De szerencsére, mint sh4d0w is mondja, nem ez a lassú a jelszótörésben, hanem a brute force.
-
MacCaine
őstag
-
MacCaine
őstag
válasz
siebener #16639 üzenetére
"(Az adapter típusát most meg nem mondom)."
Így elég nehéz lesz működésre bírni.
"Mi egyébként a különbség a KDE, és a GNOME között?"
Nem túl sok minden, mert mind a kettő a "csicsás" desktop environmentek közé tartozik, és nagyon sok minden, mert a KDE-et elég masszívan testre lehet szabni, a Gnome egy fokkal talán egyszerűbb. Én akárhányszor elkezdtem, mindig belebonyolódtam a beállításokba, és a végén mindig valami mást választottam. Xfce-t mondjuk.
-
MacCaine
őstag
válasz
siebener #16608 üzenetére
A terminálba, ahova beírod, hogy startx, oda írd be azt, hogy cat /var/log/Xorg.0.log. A kimenetet meg másold be ide.
(Linux alapok, linux kezdőknek című leírásokat olvasgattál már?)
-
MacCaine
őstag
válasz
siebener #16597 üzenetére
Első körben nézd meg, hogy tényleg a file-al van-e gond.
A hivatalos oldal jó, onnan le lehet tölteni újra.
Mondjuk én még azt nézném meg a backtrack fórumain, hogy az olyan hardverekkel, amik a gépedben vannak volt-e másnak problámája. Esetleg a másik DE-vel is próbáld meg. -
MacCaine
őstag
válasz
Picturemaker #16447 üzenetére
Igen, sudo apt-get remove <csomagneve>. Illetve ha a konfig állományokat is le akarod törölni, akkor sudo apt-get purge <csomagneve>.
-
MacCaine
őstag
válasz
CPT.Pirk #16390 üzenetére
Backtrack 5 R3, kimaradt az 5.
Mindennapos használatra is tökéletes, már több, mint egy éve van a céges gépemen BT. Annyi, hogy a menüje az ubihoz képest erősen hiányos, pár plusz csomagot fel kell rakni, ha nem csak penetration tesztre használja az ember a rendszert.
-
MacCaine
őstag
4 csoportra oszható az a karaktersor, az első karakter a file típusa, a második 3 a file tulajdonosának jogai, a második 3 a file tulajdonosának a csoportjának a jogai, az utolsó 3 meg mindenki másnak a jogai.
-
MacCaine
őstag
válasz
lionhearted #15691 üzenetére
A google nekem az árgépet dobta ki elsőnek.
De végülis az ebay is megoldás...
-
MacCaine
őstag
válasz
juliabrilke #15528 üzenetére
Bármelyik telepíthető pendrivera, ha kicsi / gyors / fapados (régi gépekhez tervezett) kell, akkor Slitaz, Damn Small, Turbopuppy, Xubuntu, Lubuntu.
-
MacCaine
őstag
válasz
CPT.Pirk #15423 üzenetére
Pl. az újabb IBM szerverekben úgy van megoldva a virtualizáció, hogy akár a processzoridő 1/10-ét is lehet hozzárendelni egy-egy géphez. Nagyon jól és egyszerűen skálázható (ha jól tudom AIX vendég op. rendszer esetén újra sem kell indítani). De egyébként ugyanez van a RAM és a HDD esetében is, kis darabokkal is lehet bővíteni a virtuális szervereket.
(#15411) Iscariah Star Trek Voyager, Hetes. Jeri Ryan.
-
MacCaine
őstag
Ez van, szeretjük a pingvineket.
(#15365) Penty: VLC alatt nekem ez a beállítás segített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest