- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Aktívan készül az LPDDR6 és DDR6 szabvánnyal a JEDEC
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CPT.Pirk #90125 üzenetére
4 magos 1GHz-es AMD Puma+ procis integrált lap - valami spéci HP vékony kliens.
Manjaro-val olyan 22-24MByte/sec-el tud torrentezni amd-ucode felrakása után is, Windows-zal viszont 50-55 is megvan néha ugyanolyan körülmények közt, de a 35-40 leglább.
Emiatt törekszem maximális hatékonyságra. -
Sziasztok!
Egy nagyon gyenge AMD gépen szeretnék néhány szolgáltatást üzemeltetni:
1.) torrent
2.) NFS megosztás
3.) Pi-hole
4.) valamilyen szinkronizáló progi, ami a mobil eszközökről fog Google Drive mellett adatot menteni - még nem tudom, hogy melyik lesz az.Szeretném, ha idle-ben keveset fogyasztana, és a proci teljesítményét kihasználná a rendszer, vagyis amd ucode és valami goevrnor állítgatásra is gondoltam.
Adja magát az OMV, de gondoltam egy mezei debian installra is.
Van egyéb alternatíva, amit érdemes lenne megfontolnom?
-
Heló!
A probléma megoldódott, amint felkerült a touchegg csomag.
májkimiki (#83669): Ha pár progi (viber, whatsapp, spotify, stb.) ilyen csomagból van fent, azzal nincs bajom.
De nem látom be, hogy miért jó az egész rendszert így felépíteni. Mivel lenne rosszabb hagyományosan megcsinálni?
-
Sziasztok!
Szeretnék Arch vagy Manjaro linuxra Pantheon desktopot rakni, de hiába műxik majdnem fullosan, a multi touch gesztusok menüpont és funkcionalitás hiányzik, pedig fontos lenne.
Mivel ugyanez a helyzet Fedora és Opensuse Tumbleweed esetén is, ezért felmerült bennem, hogy hátha nem a desktop csomagok nem a legújabb verziójúak, hanem valami muktitouch library hiányozhat, ami elementary-n kívül nem alapvető, hogy fent van.Tudtok ilyesmiről?
Merre keressem a megoldást?
Arch wiki nem tárgyalja ezt a Pantheon desktop hibák között. -
válasz
fatpingvin #83466 üzenetére
Okkay, akkor utánaolvasok, ezek szerint hiányos a tudásom.
-
válasz
Warton #83463 üzenetére
Ez a monolitikus kernel miatt van.
Egyszerre fent van minden driver, ami nem kell az adott gépen, az is.A hardver kompatibilitásra pár példa:
- Canon scanner műxik ugyan, de gagyi felbontásban és gagyi színekkel csak.
- A legtöbb digitális rajztáblán nem műxik a ceruza dőlés érzékelés, csak a nyomásérzékelés.
- fényképezőgépek gyakran csak usb2 sebességgel másolnak, akkor is, ha win alatt megy az USB3
- szintén fényképezőgépek esetén sokszor a spéci funkciókhoz kell a win driver
- elektronikai mérőműszerek közül sok win-onlyNyilván ezek nem feltétlenül mindennapos cuccok, de manapság már szinte csak ezekkel van baj.
Ehhez azért hozzájön, hogy sok grafikus hardver linuxon később lesz gyors, mint windows-on. Eleinte lassabban mennek, és/vagy energiatakarékossági funkciókat (automata freki/fesz állítás) csak hónapokkal később kapnak meg.
-
válasz
fatpingvin #83451 üzenetére
Igen, amikor ezek a progik megjelentek (90-es évek), akkor még igaz volt az, hogy a laikusok számara a linux = szopás.
Ezért nem használták nagy számban a linuxot, ezért nem lett rá fotóbolt meg sok játék, és ezért be lett betonozva a windows tábor, és így tovább.Én is próbáltam linuxozni régebben is, de beletört a bicskám.
Aztán valamikor az Ubuntu egyik verziója olyan sokat fejlődött a magamfajta r=1 linux tudásúak szemszögéből, és véletlenül bele is futottam róla egy cikkbe, és azóta itt ragadtam, bár már régóta nem Ubuntun.Hamar rájöttem, hogy sokminden megodható win nélkül, pl. a szakdogámat lazán meg tudtam írni IBM Lotus Symphony-val is linuxon, és ezek a dolgok ráébresztettek, hogy nekem nem kell mindenből a sok fícsör.
-
válasz
fatpingvin #83448 üzenetére
Próbáltam úgy megfogalmazni, hogy véletlenül se így jöjjön át.
De azért az tény, hogy a windows az alapértelmezett OS a laikusok számára. Ha másért nem, a népszerűsége miatt, meg azon futnak a játékok, meg a Word, meg a fotóbolt.
Meg azért is mertem ezt keírni, mert itt a fórumon is van sok windows (+szerver) guru, akik tudatosan windows felhasználók, és a korábbi melóhelyemen is volt sok windoes server szaki, akiknek a win tudása legalább akkora, mint egy vérlinuxos linux tudása.De leírom a korrektség kedvéért, hogy az tudatos OS preferencia szerintem nem áll összefüggésben az informatikai tudással. Inkább ízlés dolga - szerintem.
-
válasz
tordaitibi #83443 üzenetére
Más a két tábor, de nem fair a teljes windows tábort egy kalap alá venni. Ők nagyrészt azokból állnak, akiknek "a windows" és "a gép" között nincs különbség, ha valami nem úgy műxik, ahogy elvárnák, akkor "szar ez a gép".
A tudatosabb windows felhasználók már hallottak linuxról, de nem próbálták ki hosszú távon a linuxot. Jellemzően vagy csodákat hallottak róla, vagy azt, hogy szopás az egész a terminal miatt.
Elenyésző azok száma, akiknek mindkét rendszerrel van komoly tapasztalata. Ők még a linux júzereknél is kevesebben vannak szerintem.
Ezért felesleges ezen vitázni, mert a vitázó felek szinte biztosan nincsenek tisztában legalább az egyik rendszerrel.
-
válasz
Kacsasült #83391 üzenetére
Én pl. simán azért váltottam 10-11 éve, mert nem volt szükségem a win programok futtatására, így nem volt okom fizetni az OS-ért.
Azóta hozzájött az is, hogy elszoktam a windows-tól, és számomra a linux már sokkal logikusabb, egyszerűbb, otthonosabb.A hajamat tépem, amikor néha megkérnek ismerősök, hogy csináljak meg ezt/azt a windows-os gépükön.
-
Sziasztok!
Van több linux disztró egy SSD-n.
Mindig az a disztró adja a grub menüt, amit utoljára telepítettem.
Ezen hogy lehet változtatni?
Az lenne a cél, hogy egy korábban telepített disztrón tudjak grub menüt generálni.Kössz előre is!
-
Sziasztok!
A GRUB menüben szeretném átnevezni a linux és a windows bejegyzéseket egy 20-as mint gépen.
A grub.cfg-ban sok helyen szerepel a pontos név.
Ezt honnan szedi?
Vagy itt kell átírni az összes bejegyzést?
Az lenne a cél, hogy grub frissítéskor is megmaradjon az új név.Kössz!
-
Sziasztok!
Van egy Gigabyte F2A88XM-HD3 rev.3.3 alplapom.
Néha azt csinálja linux alatt (win-t nem próbáltam, de több disztro-t igen), hogy elveszti a kapcsoaltot bizonyos meghajtókkal.
Néha pár óra után, néha napokat kibír; néha az SSD, néha a winyó.
Kábelcsere, sata port csere volt, semmi változás.A konkrét tünetek:
1.) kikapcsoláskor nem tudja unmountolni a meghajtót, soha, így végtelen ideig trat a leállás.
2.) működés közben elkezdenek nem működni azok a funkciók, amiket az SSD-ről töltene be.
3.) Winyó mount/írás/olvasás nem sikerül.A kérdés, hogy ez lehet szoftveres eredetű dolog, vagy biztosan ideje új lap után néznem?
-
Sziasztok!
Van egy extrém lassú AMD C-70 procival szerelt laptopom.
Próbálok rá extrém könnyű desktop környezetet feltenni.
Kipróbáltam párat, nem sok jó tapasztalattal:
awesome / i3 - nálam szerintem olyan XFCE sebességgel mennek ezek, az LXDE szeritem gyorsabb náluk
bspwm - gyors, de a billenytű leütések késleltetettek, így gépelni kín
openbox / enlightenment - ezek minden szempontből gyorsak voltak, de jobban tetszene, valami tiling cucc, így ezeket zs.) tervként tartom számonOlvastam, hogy van még pár tiling wm, így ezek között is szívesen körbenézek, ha javasoltok olyat, amivel van tapasztalatotok.
Illetve nagyon jól jönne, ha olyat javasolnátok, ami témázható, és szépen tud kinézni, nem 90-es évek szinten
Ha a fentiek beállításaival lehet a sebességen csiszolni, az is fasza lenne.
Manjaro-n próbáltam ki mindegyiket, de a vége vagy solus lesz, vagy debian.
Előre köszi! -
-
válasz
Synaptic #74861 üzenetére
A gyári nVidia driver sok disztrón műxik, de minél pörgősebb disztróra teszed fel, annál több meló működésben tartani, mert az OS frissítései gyakran gyorsabbak, mint amit a driver le tud nyelni.
De ez nálam régi tapasztalat, manapság lehet, hogy máshogy van.
Ha esetleg valaki használ pl. Manjaro-n gyári nV drivert, leírhatná a véleményét erről.Én a helyedben maradnék Ubuntu/Mint vonalon, ott szinte biztos, hogy jól fog működni.
(#74864) Synaptic: A linux disztrók pont ezért vannak, hogy a fejlesztők kiadhassanak olyan OS-t, ami szerintük a legjobb. Sok vélemény van erről, ezért van sok disztró. Ez a nyílt forráskós előnye és hátránya egyben.
A driver legtöbb esetben azért nem megy fel minden disztróra, mert van külső programoktól való függősége. Ezek a progik megvannak minden disztrón, de különböző verzióban. Ha egy distróban túl új, vagy túl régi XY küldő progi, akkor nem fog menni.
Ubuntu/Mint <- ezeken szinte garantált, hogy menni fog. -
válasz
Synaptic #74851 üzenetére
Ott valami video gyorsítási probléma van.
Nekem egy AMD A10-7890K-n (2016) teljesen folyékony a video (akár youtube is), akkor is, ha mellette fut 2 böngésző, és épp az egykben Java-s Selenium autotesztet futtatok.
Ez nem a linux hibája, hanem valami hibás beállítás.
Eszembe jutott még nV driver gond is, de nem merem állítani, sosem volt linuxos idők óta nV karim. -
Sziasztok!
Nem tudom, hogy mennyire kezdő téma, de hátha.
Van egy alaplapom, amin DVI-D csati van.
Windows alatt faszán műxik két külön monitorként egy splitter kábellel.
Linux alatt viszont egy DVI-0 csatit lát csak a gép, így tükrözve ugyanaz a kép van mindkét monitoron, pedig a display beállító GUI (xfce) nem látja tükrözöttként, csak sima egy monitorként.
xrandr output: [link]
Én bíztatónak találom azt, hogy 1920x1080+1920+0-ként ismeri fel, de lehet, hogy ez semmit nem jelent.Van valami ráolvasás, hogy ezt hogy lehet megoldani, hogy két külön monitor legyen?
Kössz előre is!
-
Köszi mindenkinek a választ!
Én eddig azért ondoltam a debian-t gyorsabbnak, mert abban alapból nincs ilyen error reporting cucc, ami a hibák esetén el akarja küldeni a logot a fejlesztőknek, meg ilyen update figyelő sincs, meg gondolom sok egyéb sem.
De már rég próbáltam debian-t, a mint sebességét vágom, és szerintem a 20-as stabilabb is lett, mint a 19-es. A 20-as végre mindig visszajön elvóból. A 19-es néha fekete képpel fogadott, és csak reboot segített. Jó poén volt... Ja nem. -
Sziasztok!
Létezik olyan disztro, ami olyan gyors, mint a debian (épülhet arra is akár), de azért előre be van rendezve (touchpad driver, wifi, stb.)
Ismerősömnek a low-end (AMD C-50) laptopjára kellene a nyaralás alatt feltennem egy linuxot, és minimális időt akarok vele tölteni.
Az én AMD C-70 laposomnál sokáig tartott, mire minden működödd debian 10-en, és lan kábel is kellett hozzá, ami a nyaraláson nem lesz.Szal valami instant és hosszútávon is pörgősen működő cucc lenne jó.
Rolling disztrók kilőve, mert nem akarok gyakran átjárni javítgatni. -
Sziasztok!
Egy ismerős laptopjára keresek linuxot.
Az üzemidő maximalizálása a cél.A kérdése, hogy a TLP beállításokon és a rendszer "súlyán" kívül van egyéb faktor, ami befolyásolhatja az üzemidőt?
Kössz!
-
Sziasztok!
Van egy low-end laptopom. 2x1GHz AMD Brazos C-70.
Enligtenment segítségével sikerült belőle kihoznom egy használható tempót.
Egy baj van, hogy vannak olyan komponensek, amik eléggé belassítják a működést: pl. a Gnome-ból ismert GTK file open/save dialog.
Szeretném ezeket teljesen kiírtani, és valami lightosabbal helyettesíteni.
Valakinek van ötlete, hogy pl. az említett file open dialógust mivel tudom helyettesíteni?
Az openbox tartalmaz ilyesmit? -
válasz
CPT.Pirk #71797 üzenetére
Akkor határoztam el, hogy mindenképp a végére járok, amikor egy másik gépen, másik AMD VGA-val belefutottam ebbe. És itt meglett a megoldás is. Szintén az 5.5 kernel óta kell ez a két kapcsoló.
Mivel ez is AMD GPU, megkockáztattam, hogy összefügg (hasonló hiba). Ha a másik hiba és a megoldása nem lett volna, akkor feladtam volna ezt is.
-
Sziasztok!
Erre (eredeti) meglett a megoldás.
A kernel paraméterek közé kell tenni ezt:amdgpu.dc=0
Eddigi kutakodásaim alapján az történik, hogy a kernel bekapcsol egy csomó fícsört, amit a Carrizo APU tudna (freesync, hdr, 10bit, stb.), de az olcsó FM2+ alaplap ezeket nem tudja, és ezt a kernel nem kezeli le magától jól az 5.5-ös verzió óta.Hátha más is belefut.
-
Sziasztok!
Még mindig a döglött Manjaro-val szívok.
Addig eljutottam, hogy tuti azzal van baj, hogy valamelyik frissítéstől elmászott valami a kernel modulok betöltésével kapcsolatban.
GCN3-as Radeon IGP-m van (Excavator magos APU). Ehhez az AMDGPU modulnak kellene betöltődnie, de mégis a Radeon-nal próbálkozik a Xorg log szerint.
Próbáltam blacklist-ezni a radeon modult, betenni az amdgpu-t az Mkinitcpio.conf MODUES tömbébe, de semmi nem hat, mintha ezek a módosítások hatástalanok lennének. Ugyanúgy a radeon-nal próbálkozik.Mi lehet a baja?
-
-
Sziasztok!
Live CD-ról nem bootoló linux-ról kinnyerhető valahogy a keyring tartalma?
A chroot megy.Kössz!
-
Nem látok kernel pánikra utalást. Bebootoltam korábbi kernellel is, az is ugyanezt csinálja, kipróbáltam amd-microcode nélkül, ugyanez.
Eddig a random cucc a gyanús. Este azt is kipróbálom.
(#71353) ubyegon2: Az ilyen dolgok miatt tértem át eddig többször Fedorára, csak ott meg a féléves újratelepítési ciklus bosszant.
Ha a 20-as Mint faszán fog működni a Raven Ridge procival, akkor át fogok rá váltani. Eddig is csak a frissebb kernel tartott egy Arch származék mellett. -
-
válasz
Rimuru #70740 üzenetére
Igazából, Arch-on most tört el az RX580 drivere úgy, hogy nincs kép. :DDD
Win/fedora alatt oké.Meló közben rosszul esne egy ilyen.
Ezért preferálnék valami konzervatív frissítésű disztrót.Nálam is az Arch a megoldás sokmindenre, de rövid határidős munkára nem merném, mert már 2-3 alkalommal cserben hagyott.
-
Illetve még két kérdés:
- ha dockerbe akarok feltenni különféle java verziókat, akkor az IDE-t is dockerben kell futtatnom?
- milyen repóbol tudok dockerbe java-t installálni? Amit eddig néztem, abból az derül ki, hogy a linux disztró saját repójából szokás sima OS paranccsal. Vagyis ugyanúgy kell egy disztró, ahol elérhető több verzió, nem? -
válasz
samujózsi #70733 üzenetére
Automata tesztekről van szó - Selenium-mal.
Néha csak lokálban futnak, de van, hogy virtuális gépen.Nem értek eléggé a dockerhez. Meg tudom csinálni azt, hogy az image-be telepítek böngészőket és valódi UI-al futtatom őket?
Vannak teszt-pakkok, amik nem futnak headless módban, csak rendesen, GPU gyorsított böngészőkben. -
Sziasztok!
JAVA fejlesztéshez keresek linux disztrót.
Az lenne a cél, hogy tudjak választani egy konkrét JAVA verziót fordítás és egyéb mókolás nélkül, ráadásul fontos a széles választék JAVA verzióból.
Lesz több megrendelésem, és lesznek különböző verziókkal készült projektek, és váltogatnom kell majd.
CentOS-en ez megoldható? Minél konzervatívabb disztót szeretnék, hogy ne legyenek meglepetések.Köszi!
-
Sziasztok!
Egy docker imege létrehozásánál kell Chrome-ot installálnom.
Eddig ez működött:RUN wget -q O - https://dl-ssl.google.com/linux/linux_signing_key.pub | apt-key add -
De egy ideje (Chrome 80, vagy egyéb változás), ezt kapom:Warning: apt-key output should not be parsed (stdout is not a terminal)
gpg: no valid OpenPGP data found.
Mitől lehet ez?
Köszi! -
válasz
CPT.Pirk #69855 üzenetére
Köszi!
Pont azért jöttem fel ide, hogy elújságoljam, hogy sikerült ezzel a kapcsolóval a korábbi gondot elhárítani.
Egyből egy új kérdésem is lenne: Otthoni netezős gépen (Manjaro + adatlapom) semmilyen progiban nem jelennek meg a smiley-ik. Viber, Chrome eddig tuti rossz, de szerintem Opera alatt sem jó.
Mi erre a megoldás?Kössz!
-
Sziasztok!
Van egy Raven Ridge rendszerem. Sikerült működésre bírnom az IGP-t az rx580 karival párhuzamosan.
Néha (többféle alkalmazásnál) egyszercsak befagy minden.
A ctrl+alt+f1 sem műxik, csak a reset. Rendszeresen csinálja.Elég sokminden történt akkor, amikor elkezdte csinálni:
- BIOS frissítés + beállítások alapos megváltoztatása
- Arch linux alapos felfrissítése (régóta nem volt használatban)Létezik, hogy az ilyesmi valami logba bekerüljön?
-
válasz
lev258 #69222 üzenetére
A GPU típusán kívül értettem h egyforma. Vagyis szerintem is működnie kellene rendesen.
Hogy tudom átállítani?
Köszönöm szépen!(#69223) CPT.Pirk: Azért szeretném külön választani, mert OpenCL render közben is szoktam dolgozni tovább, amihez kell a 3D gyorsítás, amire az IGP tökéletes.
IGP nélkül eléggé szaggatott a működése a VGA-nak, ha közben renderel.
pl. filmet nem tudok nézni, és a blender viewport is be-beszaggat.Ezenkívül azért is jobb az IGP blenderhez, mert a dVGA néha felpörgeti a ventiket még akkor is, ha nincs render a háttérben, ami nem a legjobb.
Ezen kívül a Raven Ridge VCN egysége folyamatosan viszi a fényképezőgépemből kijövő magas bitrátájú 4K videót, míg a Polaris nem játsza vissza teljesen folyamatosan. -
válasz
CPT.Pirk #69218 üzenetére
De a dual graphics nem azt jelenti, hogy a két kártya összedolgozik?
Én nem akarok semmi ilyet, csak hogy sima 3D gyorsítása legyen, mintha a VGA be sem lenne dugva. A VGA-ra nem is akarok feltétlenül monitort kötni, csak alkalmanként befogni OpenCL renderre.Win10 alatt mesésen műxik egyszerre a kettő, persze egymástól függetlenül.
-
válasz
CPT.Pirk #69215 üzenetére
Az A8-as az otthoni.
Amiről szó van, az a munkagépem, egy AM4-es Raven Ridge 2400G és egy Radeon 580.BIOS-ban az van beállítva, hogy az IGP-t vegye észre először (init display first).
mod: most kipróbáltam Auto és PCI-E beállítással is, de semmi változás.
Ami furcsa az lshw-ben nekem, hogy mindkettő esetén
physical id: 0
szerepel. -
Sziasztok!
Van két AMD GPU a gépemben (IGP + VGA), és jelenleg csak a dVGA műxik, az IGP-t nem is látja a mesa.
lshw és glxinfo:
$ glxinfo | grep "Device"
Device: Radeon RX 580 Series (POLARIS10, DRM 3.33.0, 5.3.8-arch1-1, LLVM 9.0.0) (0x67df)
Hogy lehet bekapcsolni mindkettőt?
Az Arch wikivel kezdtem, de csak különböző gyártóktól származó gpu-kra van módszer.
Előre is köszi a helpet! -
Sziasztok!
Openbox dekorálásával kapcsolatban keresek valami olyan videót, vagy leírást, mely képekkel illusztrálja, hogy mit lehet kihozni belőle.
Többet is találtam, de ha tudtok valami ultimate jóságról, az sokat segítene.
Enlightenment E22-t szeretném lecserélni, a compiz lehetősége érdekében egy retro gépen, mely főleg DOS, C64, stb. emulátorokat futtatna, és hiányzik még némi eye-candy a teljességhez.KÖssz!
-
Sziasztok!
Az hol dő el, hogy a gép kikapcsolásakor kiírja-e a logot a képernhőre, vagy sem?
Most nálam sem induláskor, sem leálláskor nincs semmi infó, de szeretném ha lenne, vagy ha mégsem, akkor következő indításkor szeretném megnézni a leállás logját.Köszi!
-
-
válasz
CPT.Pirk #67619 üzenetére
$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: Generic [HD-Audio Generic], device 0: ALC887-VD Analog [ALC887-VD Analog]
card 1: Generic [HD-Audio Generic], device 1: ALC887-VD Digital [ALC887-VD Digital]
card 2: Live [SB Live! Value [CT4830]], device 0: emu10k1 [ADC Capture/Standard PCM Playback]
Subdevices: 32/32
Subdevice #1: subdevice #1
Subdevice #2: subdevice #2
Subdevice #3: subdevice #3
Subdevice #4: subdevice #4
Subdevice #5: subdevice #5
Subdevice #6: subdevice #6
Subdevice #7: subdevice #7
Subdevice #8: subdevice #8
Subdevice #9: subdevice #9
Subdevice #10: subdevice #10
Subdevice #11: subdevice #11
Subdevice #12: subdevice #12
Subdevice #13: subdevice #13
Subdevice #14: subdevice #14
Subdevice #15: subdevice #15
Subdevice #16: subdevice #16
Subdevice #17: subdevice #17
Subdevice #18: subdevice #18
Subdevice #19: subdevice #19
Subdevice #20: subdevice #20
Subdevice #21: subdevice #21
Subdevice #22: subdevice #22
Subdevice #23: subdevice #23
Subdevice #24: subdevice #24
Subdevice #25: subdevice #25
Subdevice #26: subdevice #26
Subdevice #27: subdevice #27
Subdevice #28: subdevice #28
Subdevice #29: subdevice #29
Subdevice #30: subdevice #30
Subdevice #31: subdevice #31
card 2: Live [SB Live! Value [CT4830]], device 2: emu10k1 efx [Multichannel Capture/PT Playback]
Subdevices: 8/8
Subdevice #1: subdevice #1
Subdevice #2: subdevice #2
Subdevice #3: subdevice #3
Subdevice #4: subdevice #4
Subdevice #5: subdevice #5
Subdevice #6: subdevice #6
Subdevice #7: subdevice #7
card 2: Live [SB Live! Value [CT4830]], device 3: emu10k1 [Multichannel Playback]
Subdevice #0: subdevice #0 -
Na, ha már itt vagyok.
Általánosságban van valami trükk, hogy miként lehet helyretenni a hang kimeneteket?
Sehol nem szól semmi. Van 3db audio eszközöm: HDMI, integrált, és egy SB Livehangkártya.
akármit állítok, nem jön hang ki egyiken sem.
Rádugtam egy USB DAC-ot, amelynek egyik oldala szólt csak.
Másik linux disztrón minden hangeszköz hibátlanul műxik.
Pulseaudio fent van, nincs semmi sem mute-olva.Valami beállításra gyanaxom.
Kössz előre is a helpet.
-
Sziasztok!
Nem szerefne valaki nyitni egy Solus linux topikot, és gazdája is lenni?
Én szívesen megnyitom, de a gazdája nem lehetek idő hiányában. -
válasz
sh4d0w #67356 üzenetére
Nekem ez nagyon nem fér össze a linhxos világgal.
A kipróbált csomagok közül mindegyiket használtam már Mate környezetben is, és kisebb gnome csomagokat leszámítva nem kellett nekik semmi. Szó sem volt akkor gnome sdk-ról, meg KDE Platformról.
Ha repóból tud futni ezek nélkül, akkor flatpak-osítva miért kell neki?
Biztos van rá logikus magyarázat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest