- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Analóg fényképezés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lck
senior tag
válasz
ubyegon2 #58029 üzenetére
"Csak ugye ott van az a dolog, hogy akkor hogyan került fel az a fránya WinX!?"
Win telepítéskor mondjuk még PS2-es billentyű volt, vagy amikor már fent volt a win akkor vették le a BIOS-ban a legacy-t.
Amúgy tényleg "felszabadulás" win. után a lin. fél éve élvezem
- Win alatt a Vírusirtó topic volt a kedvencem. Most meg belenézek és szörnyülködök: Jézusom ilyen hülyeségekkel foglalkoztam ?!
-
lck
senior tag
válasz
CPT.Pirk #56104 üzenetére
Ez fixen leválaszt a RAM-ból x mennyiséget, vagy valamilyen módon dinamikusan kezeli, a /tmp méretének függvényében ? ( Az tetszene a legjobban )
Csak azért kérdezem, mert csak 4 Giga van. Nagyon nem pazarolnám. - Ha keveset adok meg neki, akkor előfordulhat "meghajtó megtelt" üzenet ? -
lck
senior tag
válasz
King Unique #56099 üzenetére
Néhány napja hasonló helyzetben én a /var mappa hdd-re pakolásán gondolkodtam.
Rengeteg ideiglenes változó adat van benne.
De aztán maradt az ssd-n. Erősítsetek meg hogy jól tettem. -
lck
senior tag
Sziasztok !
A következő kérdésem lenne:
Ubuntu Budgie-t használok.
A rendszer az sda-n van.
Az sdb vinyó 2 fele van vágva : sdb1 NTFS ( régi windows data ) és sdb2 ext4 a /home -mal.Szeretném megszüntetni a régi NTFS partíciómat, úgy hogy a teljes sdb, egy partíció legyen ext4-gyel a /home-nak.
Működik-e, hogy bebootolok egy linuxos live médiummal, gparteddel törlöm az ntfs (sdb1) partíciót, az ext4-est pedig kiterjesztem ( átméretezem ) a teljes lemezméretre ? Mindezt az sdb2-n lévő adatok megtartásával.
A másik kérdésem az - ha ez így működik:
A /home-om így sdb2-ről, sdb1-re kerül. Elegendő-e az fstab-ban átírni a home partíciót az új sdb1-re ?
A rendszer működése szempontjából mást nem kell módosítanom ? -
lck
senior tag
válasz
mefistofeles #55693 üzenetére
ENNYI !
Engem is a Deepin illetve a Budgie vitt át teljesen a linuxhoz. ( 20 év windows után )
Ugyan megvan még a 10 egy lementett lemezképben, de eszembe se jut visszatenni.Szerény - amatőr - véleményem szerint a konzervatívabb felületek ( KDE, Mate Cinnamon stb..) nem igazán adnak elég löketet az átálláshoz. Legalábbis nekem nem adtak. ( mondván: Ha olyan mint a windows akkor minek ?, nem éri meg többet sz@arakodni a jól megszokottal szemben )
Másrészt nekem pl. ATI kártyával a KDE, Cinnamon, Gnome stb. csak röcög. A Deepin, meg a Budgie száguldGondolom a szakik sokban nem értenek velem egyet, illetve sok egyéb szempont is van egy rendszer kiválasztásánál. De nekem ezek döntöttek.
-
lck
senior tag
válasz
kkdesign #55590 üzenetére
Persze hogy használja.
Személy szerint engem a Deepin vitt át tartósan a linuxhoz. Bár éppenséggel most Budgie felületet használok.
Valahogy ezek a modern felületek, sokkal jobban megfogtak, mint a klasszikus linux kinézetek.
Az alap Deepin kínai cucc, ha ez egyébként nem riaszt vissza, hajrá !
Esetleg javasolhatom a Manjaro Deepin-es változatát. Aminek a tárolói jobban frissülnek és európai fejlesztés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Update 07.07. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest