Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A unix alapfilozófiája, hogy KISS: keep it stupid and simple. A unixot úgy fejlesztették ki, hogy katonai megrendelésre csináltak egy oprendszert, amihez vaskos könyvben adták a követelményeket. Belebuktak. Ekkor a unix három atyja kitalálta, hogy csinálnak maguknak egy oprendszert, amin a kedvenc játékuk fut, és egyetlen elvárást támasztottak: képes legyen hatékonyan programokat futtatni és összekapcsolni.
MINDEN, ami ezt az elvet megszegi, azt erőlteti, hogy az az oprendszer nem unix. Mindenki azt használ, amit akar, csak ha nem unix, akkor ne erőltesse a unix nevet.
Én nem kritizáltam a cikket, elolvastam, további bizonyítás nélkül elhiszem, hogy a cikk jó. A téma rossz, ez a probléma. Mintha egy főzőtopicban azt magyaráznák, hogy a szója/vegán steak milyen jó. Le lehet írni, hogy a vegán sztéket hogy kell elkészíteni, de az egy húsps topicban offtopic. Pontosan ugyanezért utálják (utálom) a systemd-t, mert alapjaiban rúgja fel a unix alapszabályát.
A másik alapszabály, hogy ha valaki windowsosan akar használni egy gépet, rakjon rá windowst. Én elfogadom, ha valaki windowsos akar lenni, de azt nem, hogy akkor *minden* működjön úgy, mint a windows, és akkor nekem nem marad rendes oprendszer. Az átláthatóság, változatlanság, stabilitás erény, ha szigorú üzemeltetést akarsz csinálni. A windows meg egy rémálom, fusson ámokot máshol.
-
totron
addikt
dd!
Igaz is, előremutatóbb a süketek párbeszéde. Élhetünk-e a gyanúperrel, hogy te a linux témakör szentimentális vetületéhez tudsz és szeretnél inkább kapcsolódni? Azt gondolom igen. Segond, én is inkább ezt a vonalat erősítem ma már. Meg aztán ez a lapcsalád sem vállaltan mélyszakmai, nyomokban tartalmaz azért ilyet is. Van tehát helye mindenféle közelítésnek. Annak viszont már nincs, hogy ahhoz, hogy benned teljes legyen a mentális-érzelmi megélés, azért beállítasz fórumtársakat - vagy csak engem - olyannak, amilyenek valójában nem. Ezen faragj kicsit és könnyebb lesz a lét.
Fentebb megköszöntem a kommentjét, hogy dolgozott vele, érvelt, mégfentebb értékeltem és méltattam - teljesen saját indíttatásból - a posztjai minőségét úgy általánosságban is, mert tényleg azok. Úgyhogy légy szíves.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux Mint
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest