Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Nehéz ez után komolyan venni amiket írsz, hogy még mindig nem volt meg ezen a ponton hogy a Flatpak hozza magával a libc-t. Pedig annyiszor írtam én is a Docker-t hasonlatnak, ott is ez történik.
Egyébként továbbra sem értem, hogy neked miért ennyire valagfájásod ez a Flatpak téma, amikor látszólag te a szerver vonal jövőjét félted, pedig ott nem is akar versenyezni, mert GUI alkalmazások terjesztésére van kitalálva.
Szerver oldalt a Docker-re kellene orrolnod amiért már bő egy évtizede ugyanezt csinálja.
(és azóta se semmisült meg a világ) Jó, oké, ott általában az alap image-ekben benne van a kicsontozott OS image csomagkezelője továbbra is, de ez nem törvényszerű, lehet akár egyetlen nagy statikus bináris is a konténerben. (meg glibc helyet musl libc, vagy akár a binfmt_misc-et kihasználva valami teljesen más architektúrához tartozó dolgok)
-
urandom0
senior tag
Miért?
Ha a libc nem kompatibilis a kernellel, maximum nem indul el a program. De egyrészt én ilyet még nem láttam, pedig elég sok flatpak programot futtatok különféle disztrókon, másrészt elméletben is elég kicsi rá az esély.Az újabb verziójú libc kompatibilis a régi kernelekkel, elég hosszútávon visszamenőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged