Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz DarkByte #103 üzenetére

Én nem beszélek el melletted..
    Arról van szó, hogy van egy (a példa kedvéért) tulajdonsága a debian csomagkezelőnek, ami egyes emberek szerint hiba. Ezért ők nem azt választják, hogy megjavítsák a debian csomagkezelőt, hanem csinálnak helyette egy másikat. Ezzel az egyik probléma az, hogy nulláról elkezdeni valamit az *mindig* definíció szerűen bughalmaz lesz. A másik, hogy ha szerintük tényleg hiba az a tulajdonság, akkor ha megjavítanák, akkor az is megkapná a javítást, aki egyébként nem flatpakezik.

A nagy probléma még az, hogy ha az a hiedelem, hogy az adott tulajdonság hiba, tévedésen alapul, akkor egyrészt kidobsz egy rakás melót, másrészt forkolsz egy programot és egy közösséget (programozói erőforrást) is. Na ez nem hiányzik senkinek.

Ez pont olyan sületlenség, mint amikor okosok kitalálták, hogy az X nem jó, erre a közösség elkezdett waylandet fejleszteni, de az ostobácska canonicalnak fontos volt, hogy ők nem waylandeznek, hanem majd jól megmutatják a világnak a mir-t. Pofára is estek, idáig porzott...

Az, hogy az opensource világban jogod van forkolni, nem jelenti azt, hogy kötelező. Az, hogy forkolhatsz valamit, mindaddig nem zavar, amíg engem nem érint. Tőlem mindenki megcsinálhatja az n+1. (n>400) pár kiadás után elhaló disztróját, de szerintem mindenkinek gyorsabb és nyugisabb lenne, ha az ilyen emberek vennének egy nagy bmw-t meg egy rendes motorosfűrészt (lásd még: [link] ).

Új hozzászólás Aktív témák