- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZKEBE75
senior tag
Az LG 34UC79G monitornak valóban 1ms a válaszideje blur reduction használata mellett?
-
prAet0r_
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy LG 24MP59G monitor. Mivel túl magasnak találtam az alapértelmezett fényerőt, így levettem egészen 0-ig (és még így is világosnak találom este a sötét szobában, de kibírható
), azonban ha elindítok egy játékot, automatikusan felveszi a fényerőt a monitor. Utánaolvasva azt találtam, hogy ezt a dinamikus fényerőállítást a Smart Energy Saving funkció okozza, így azt kikapcsoltam, azonban még mindig felveszi a fényerőt a monitor, ha elindítok egy játékot a számítógépen. Nézegettem a többi beállítási lehetőséget, de nem találtam, hol tudnám ezt kikapcsolni. HDMI kábellel van összekötve a géppel a monitor, a GPU pedig AMD 7560D.
Feltételezem, valami szoftveres beállítás kérdése lehet ez, nem pedig hiba, de jó lenne, ha lenne rá megoldás.
Esetleg valaki tapasztalt hasonlót, van valami ötlete?Köszönöm a segítséget előre is.
-
Krisztianby
tag
Szép estét.
Alábbi problémával fordulok hozzátok van egy lg m2432 monitorom ami hibamentes csak "esztétikailag" sérült.
A képernyőn ami van elől anyag? vanrajta egy ici pici horzsolás ami fehér képernyőnél szúrja a szemem.Mivel tudom hogy ott van (alig észrevehető) mindig oda nézek és idegesít.
Szóval van lehetőség ezt az előlapot vagy ami anyag legelöl van cserélni? És ha igen mennyire durva az árfekvése egy ilyen cserének?
Köszönöm a segítséget! -
Winnie The P
őstag
Sziasztok!
Adott egy asztali gép, Gigabyte B250M-DS3H, Intel G4600, 8GB, WD 1TB ezex, Hexa 400+, LG 23MP48HQ monitorral. A prociba integrált vga van használva. A monitor bizonyos időközönként elsötétül. Mitől lehet ez? A gép és a monitor teljes új. Köszi.
-
pinnacle
nagyúr
.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! LG 34UM59-P-ből kispóroltak valamit a csatlakozókon kívül, hogy ilyen jó áron lehet kapni? Nem volt talált rá a fórumban. Nincs valakinek?
-
Babylon
csendes újonc
válasz
megaandrew #2238 üzenetére
igen. szerintem felveszem a kapcsolatot a LG-vel megkérdezem mi a teendőm.
-
megaandrew
tag
Sziasztok!
Az LG 21:9-es 29 colos monitorai között vacillálok. Az eddigi kiszemeltek:
LG 29UM69G-B
LG 29UM59-P
LG 29UM68-P
LG 29UM58-P
A kérdésem az lenne, hogy Ti melyiket választanátok és miért? Van komolyabb különbség is az egyes modellek között mint a talp-, kávakialakítás, freesync támogatás, csatlakozók és hangszóró? A panelek különböznek valamiben?
Illetve még annyi, hogy nvidia kártyával is tudom-e 75Hz-en használni 2560*1080-as felbontáson? (a gyártó oldalán nem teljesen egyértelmű és néhány kereskedőnél csak 60Hz van megjelölve)
Ha valakinek van valami jobb tippje monitorválasztás szempontjából, szívesen meghallgatom azt is.
(keret 80eFt, főbb felhasználás: gaming, filmezés, böngészés, youtube) -
Babylon
csendes újonc
Sziasztok!
Lenne egy problémám remélem tudtok nekem segíteni benne.
Probléma a következő: vettem egy LG 29UC88-B 29" ívelt UltraWide, IPS gaming monitor -t ,de nem tudom a freesyncet használni rajta VGA-m 2 db crossfire üzem módban futó Radeon r9 380x g1 gaming kártyám amely támogatja is a funkciót de még is azt írja ki a beállításainál,hogy "Nem támogatott".
Ez érdekes mert a monitor támogatja a funkciót. Idegesít mert ma vettem meg alig pár órás a monitor. (Életem első Magasabb kategóriás monitora a régi nagy képcsöves után. Nézetek nyugodtan maradi ősembernek általában a jót nem szoktam ok nélkül lecserélni.)
Ha valaki esetleg tudna ebben segíteni azt meg köszönném.
A válaszokat előre is Köszönöm mindenkinek!
Üdv.:MrBabylon
-
Üdv!
Ha javítani viszem az LG monitoromat márkaszervizbe (vagy kereskedőn keresztül), akkor eredeti dobozában kell leadnom?
Ha nincs meg a csomagolása, mert kidobtam, akkor mi a teendőm? -
n1nja
tag
válasz
Keef_Lee #2233 üzenetére
Szia.
Hát én akármekkora erőt fejthettem ki, nem akart megmozdulni...Párom használja napi több órát is. A céges laptopja van rácsatlakoztatva D-Sub csatin keresztül és FHD felbontásban dolgozik. Nem panaszkodott szemfáradtságra, fejfájásra vagy ehhez hasonlóra, pedig szemüveges is ráadásul. A színek szerintem rendben vannak, beüzemeléskor mindössze a képméretet állítottam.
Üdv.
-
Keef_Lee
senior tag
Sziasztok! Új IPS monitoromtól 3 perc alatt fáj a szemem, már mindent próbáltam állítgatni, de nem értek hozzá, hogy milyen irányban javulna a dolog.
Direkt azért vettem, mert szemkímélő mód stb. Most átállítottam 1366*768-ra, teljes HD-ről a felbontását és próbáltam a gamma, fényerő, contrasztot finomítgatni, de nem igazán javulnak a dolgok. Rosszabbat viszont be tudok állítani.
Minden segítséget szívesen fogadok.A pip és képernyő megosztás, stb. úgy látom, hogy csak a cd-jéről install után menne.
-
Guresz
tag
Sziasztok!
Az újonnan vett LG 34UM88c monitoromon nem működnek az USB portok? Valaki tud segíteni?
-
cronos
tag
sziasztok! nekem is lenne egy égető nagy kérdésem amire még nem találtam választ.
Szóval adott 2 Lg márka egy szobába és ugye mind a kettőhöz van távirányító és természetesen mind 2 készülék egyszerre reagál a távirányítóra mindegy melyik távirányítót nyomom.egy monitor dm2352
egy tv 42lf652vvalami párosítás lehetséges? a tv-hez alap hogy kell távkapcs de néha szükség lenne a monitort is irányítanom
üdv
-
n1nja
tag
Sziasztok!
Elsősorban LG 24MP48HQ-P tulajokat felé szól a kérdésem. Múlt héten vásároltam egy ilyen monitort, a képével és egyéb dolgaival meg vagyok elégedve, viszont dönthetőnek volt beállítva, de én sehogy se tudom rávenni a dőlésre.
Van valami titka? Nem akartam erőszakos lenni vele.Köszi.
Üdv.
-
Egyhapsi
csendes tag
válasz
brandarchi #2218 üzenetére
Megoldódott ?
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok.
A három alábbi monitor közül melyik lenne a jobb grafikai munkához,rajzoláshoz és játékhoz, melyik a leg "színhűbb" ?
LG 23MP68VQ-P
LG 23MP48HQ-P
LG 24MP58VQ-PAttila
-
Balage21
tag
Sziasztok! Vásároltam egy LG 27MP48HQ-P típusú monitort amit HDMI kábellel összekötöttem a pc-vel (HD 7770). A problémám az, hogy a képernyőn körben egy 0,5cm-es fekete keret van, tehát nem teljesen tölti ki. Próbáltam D-sub csatival is, akkor is ugyanez volt. Driverben minden beállítás jó, hdmi méretezés csak kisebbre tudja állítani.Találkozott már valaki hasonló problémával? Elképzelhető hogy ez ilyen?
-
Czvik2.0
tag
Sziasztok. Vettem egy Lg 25um58-at. Két kérdésem is lenne. Az egyik hogy van e értelme overclockolni 75 hz-re? A másik hogy van e mód arra hogy ha épp ki van kapcsolva ne villogjon az a fehér fény? Éjjel elég zavaró tud lenni.
-
pingwin92
aktív tag
Üdv!
Van egy IPS224V-PN típusú monitorom, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám windows-ból (Win 10) egérrel vagy valamilyen billentyűkombinációval állítani a monitor fényerejét, a kontrasztot és a színeket.
Eddig nem volt VGA-m, így az iGP-hez tartozó Intel HD Graphics szoftverből ezt tudtam állítani.
Most viszont beszereztem egy RX 470-et, és ezt most semmilyen Radeon Settingsben nem tudom állítani.
Illetve de, de csak szoftveresen, és, ha mondjuk feltolom a fényerőt, akkor nem világosabb lesz, csak fehérebb; de a monitor OSD-jében az értékek nem változnak. Az Intel HD Graphicsszel viszont igen. Csak azt most ugye nem tudom használni.
A monitornak meg nincs drivere (windows csak általános pnp kijelzőnek látja), és az LG honlapjáról sem lehet letölteni semmit, csak valami dual package nevű szart, amit egyrészt nem sikerült feltelepíteni, másrészt elvileg amúgy sem arra jó, mint amire szeretném.A válaszokat előre is köszönöm!
-
KaliJoe
tag
válasz
KaliJoe #2220 üzenetére
Monitor tápegység probléma:
Sikerült utánajárnom: LG Flatron IPS234V-PN monitorhoz 19 Voltos adapter szükséges. Minimum 1.7 A áramerősséget kell tudnia az adapternek.
Eredeti LG 4800 Ft +ÁFA áron kapható is az LG szerzivben, melynek címe: Budapest XIII., Váci út 33. (nagyjából a Váci út, Dózsa György út sarkán).
Ha valaki nem akar eredetit, akkor utángyártott is megfelel, csak a fenti két paramétert kell teljesítenie... ezidő szerint, nagyjából 2500 Ft-os áron lehet találni ilyet a neten.
Remélem tudtam segíteni annak, aki majd utánam hasonló problémával szembesül.
-
KaliJoe
tag
Sziasztok LG Monitorosok,
Az ölembe pottyant
egy LG Flatron IPS234V-PN jelzésű monitor... tápkábel és tápegység nélkül.
A kérdéseim: Milyen táp kell hozzá? Hol lehet olyat szerezni / vásárolni? Kb. mennyi lehet az ára? -
TBMC
addikt
Sziasztok!
Adott lenne egy lg 27mp38 monitor.
Az imént bontottam ki (egy ideiglenes irodábanvagyok/leszek, ezt a monitort rendelték ide)Viszont a színe elég gyatra. Kalibráltam egy szín profilt osx alól, de nem az igazi egyáltalán, a monitor beállításokkal nem jutok dűlőre, nem egy kifinomúlt modell az tény. Vagy túl sárgás, vagy túl kékes, nem találom a megfelelőt.
Réges régen kaptam ilyen előre elkészített profilokat annó, volt egy iylen oldal, nem tudom, létezik ez még?
Előre is köszönöm a segítségeket!
-
brandarchi
tag
válasz
Egyhapsi #2217 üzenetére
Szia. Nekem is pont ilyen problémám van az LG monitorommal. Elsőre azt hittem, hogy a kábel a hibás de nem az. Aztán vkártya csere után csak DVIre tudtam kotni a gépet és bár elindult de nem megy normálisan. Annyi szent, hogy ott lesz valami hiba a DVI portnál. Pár perc és szétszedem a monitort, remélem sikerül valamit csináljak neki. És akkor megoldódik a te gondod is :-))
-
Egyhapsi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG W2254TQ-PF tip monitorom..
A kép szép és jó, de nem érzékeli a bemenetére kapcsolt jelet a DVI-n
A normál D-sub-on megy rendesen.
Nem lehet átváltani a "source" gomb-al, teljesen érzéketlen a DVI.
Szerintetek javítható? -
Bjanos11
csendes tag
Sziasztok
tegnap vetttem egy lg 29UM58-P 29 monitort kiszeretném hozni belőle a legtöbbet a színek annyira nem tetszenek hol érdemes kalibráltatni ? -
mgbl
csendes tag
Sziasztok!
Új monitort szeretnék vásárolni, főleg Photoshop, 3D, egyéb grafikai programok használatára, filmnézésre, kevés játékra.
A következőket néztem ki:
- LG 24MP88HV
- LG 27MP77HM
- LG 27MP68VQ-P
- LG 27MP67VQBár szeretnék 27-es panelt, de ha a 24-es MP88HV jobban megéri, akkor azt venném. Szerintetek van annyival jobb, hogy megérje a kisebb monitor? Illetve az általam írt 27-esek közül melyik a legjobb fent felsorolt célokra?
Előre is köszönöm.
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
144hz.-et 2560*1080.-at displayport kábel kezeli ??
-
greensatan
csendes tag
Sziasztok. Mennyit érhet használtan egy LG W2453sq 24" monitor? Köszi
-
htams97
újonc
Sziasztok!
Nagyjából egy héttel ez előtt vettem egy új monitort, egy 24MP88HV-S típusút, most jutottam oda hogy munkára fogjam, és a következőt tapasztaltam: sokszor előfordul hogy elindítok egy progit, jönne be, de utána a gép visszadobja tálcára, közben jobb felső sarokban kiírja az adott bemenetet ( esetemben HDMI1) , és a képernyő keretének vonalában egy piros csík megjelenik, mintha kalibrálná a képet. Esetleg volt/van valakinek hasonló problémája? Ez hiba vagy csak valami rosszul lehet beállítva? -
Szinyák
őstag
Berendeltem egy LG 34UC79G.-t remélem nem fogok benne csalódni , elég jókat hallani róla.
Akinek van ilyen jöhetnek a tapasztalatok .. -
otreck
csendes tag
Sziasztok!
Szemezek egy LG 27MP68VQ-P monitorral, és az lenne a kérdésem, hogy nvidia kártyával is működik-e 75hz-en?
Üdv, Daniel
-
Szinyák
őstag
Értem, kerestem egy jó pár teszt videót róla, találtam egyet ahol egy gtx 1080 hajtották Overwatch .-al
a videóban 0:49 .-nél játékmenüjében szépen látszik ,hogy 2560*1080 144hz .-en játszik , ki próbál több opciót is (120hz,60 hz) vsync on, off stb ..[GAMEPLAY | 144Hz ULTRAWIDE | LG 34UC79G]
akkor elvileg ha jól látok menne szépen alapból 144hz.-en Nvdia.-val is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest