Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ventilátorok nélkül érkezik a Lian Li legújabb vízhűtése
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem találtam, ezért megkérdezem:
A tv-k modellszámainál a végén a "3NA" az csupán a magyar régiót jelenti?
Szóval a
49NANO813NA (https://www.lg.com/hu/televiziok/lg-49nano813na)
ugyanaz lenne, mint a
49NANO816NA (https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/nano81)illetve:
az említett tv mennyire használható számítógéphez monitorként (főleg irodai jellegű tevékenység)? -
pigster
senior tag
válasz huncutka1029 #52162 üzenetére
Uhh. Ez
kicsiteléggé macerás. Azt hiszem, inkább kihagyom...
Azért köszi. -
pigster
senior tag
Sziasztok!
LG 47LW5590 tv-vel kapcsolatban lenne kérdésem.
Ez a készülék képes az adások felvételére, de én még vásárláskor kikapcsoltattam ezt a funkciót, mert nem akartam, hogy a gyerekek esetleg véletlenül töröljenek valamit a készülékhez csatlakoztatott külső HDD-ról. Teljesen hivatalosan garanciális szerviz csinálta meg.
Most - pár év elteltével - szeretném újra felvételre képessé tenni a TV-t.
Sikerült bejutnom az androidos alkalmazással a service menübe, és ott a tool option 3 alatt lenne a DVR enabled vagy valami hasonló és 0-ra van állítva. Gondolom ezt kéne átállítani 1-re. Egy nagy gondom van: az egész tool option menü szürke, nem aktív, semmit sem tudok állítani.
Hogyan tudnám a fenti menüpontot aktiválni?[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
válasz gulyasa #7794 üzenetére
Nem értem, mi ez a nagy fw frissítés mánia. Én megvettem decemberben a tv-t, csináltam egy frissítést és úgy van azóta is: buta, lassú, idegesítő. Egy újabb fw után gondolom csak fokozódna minden: butább, lassabb, idegesítőbb lenne - ahogy olvasom, másoknál is csak gondok adódtak. Se böngésző frissítés, se flash frissítés, gondolom a PLEX is uaz a vacak, az appnak csúfolt szégyenletes dolgokról nem is beszélve. Az LG-nél érdeklődtem, hogy árulják már el, milyen változások vannak az újabb fw-kben, ők ezt nem teszik meg. Semmi gond, ez volt az utolsó LG termék, amit vettem...
-
pigster
senior tag
válasz Peter.Kalasz #7705 üzenetére
Kár volt ennyit szenvedned vele, mivel pufajkatárolás simán megoldható úgy is, hogy simán ráteríted a tv sarkára a pufajkát; Igaz, 16:9-es filmeknél kicsit zavaró
A 3D szemüveg tárolását pedig megoldhatod a tv kávájára erősített öntapadó vagy vákuumos fürdőszobai műanyagfogasokkal. -
pigster
senior tag
válasz huncutka1029 #7699 üzenetére
Köszi, de tudom, hogyan működik - és nem így. Már akkor volt wireless routerem, amikor a boltokban még nem "internetmegosztó" néven árulták.
-
pigster
senior tag
válasz huncutka1029 #7695 üzenetére
a MAC címet klónozd, hogy minden eszközt egy porton kezeljen.
pl 192,820.001 lesz a pc
192,820.002 a tv és így tovább.MAC címet nem szükséges klónozni, pl után meg amúgy is - gondolom - ezek IP címek akarnának lenni. Kissé kaotikus...
-
pigster
senior tag
Nekem a legfrissebb flash van, meg a legfrissebb böngésző, a dts formátumot is tudja, sőt emailezni is tudok, meg van egy csomó normális játék, meg tudom irányítani wireless billentyűzetről!
Persze ez nem a tv, hanem a laptop, amit rákötöttem a buta tv-re, ami csak idegeskedésre való. -
pigster
senior tag
válasz huncutka1029 #7096 üzenetére
Akkor én is ellentmondanék:
DTS hang dekódolása nagyon kevés alkalommal kellett volna nekem, volt pár IMAX-os film, azokat átkonvertáltam az MKV2AC3 progival. Miközben a szgépen dolgozgattam, a háttérben szépen megcsinálta a konvertálást, szóval plusz időm nem ment el emiatt.
Szóval a DTS miatt nekem nem kell a PLEX; csak azért használnám, mert kultúráltabb a felülete, mint a DLNA-s hálózati lejátszásnak - tobbek között pl. pont a letöltött poszterek miatt.
Lehet, hogy a Nero-nál sokkal jobb - nem tudom, mert nekem a Nero eddig minden indítási kisérletnél kiakadt a médiabeolvasásnál. Úgyhogy, ha ezt nézem, akkor ennél tényleg jobb a PLEX - legalább elindul...
Csupán annyit írtam, hogy a laptop+XBMC kombó nekem sokkal jobban kézreáll, tetszik, ... -
pigster
senior tag
válasz grunker #7094 üzenetére
A PLEX oldaláról a PLEX Mediacentert töltötted le, vagy a Mediaservert? Mert a Mediaserver kell.
Ha igen, akkor lehet, hogy vmi tűzfal gond van.
Egyébként a PLEX egy nagy kupac K.A.K.I. A PC-n lassan és pontatlanul olvassa be a webről a filmek adatait posztereit, utólagos módosítás egy kínszenvedés.
Én is inkább rákötöttem a laptopot közvetlenül a tv-re, felraktam a laptopra az XBMC-t, + egy wireless billentyűzetet hozzá vagy/és okostelefonon XBMC vezérlő app. Sokkal kultúráltabb megoldás. -
pigster
senior tag
válasz Lacinavi #6181 üzenetére
Ha senkit nem érdekel rajtam kívül, akkor szerinted miért írja ide a fórumba, hogy LG-t vegyen vagy Samsungot? ...talán csak nem azért, mert érdekli, mások mit gondolnak? Arra válaszoltam.
Ismét leírom: én nem vennék LG-t, pedig nekem az van. Csak a 3D megjelenítés miatt vettem azt, és nem Samsungot. Ha a 3D nem érdekes, akkor LG-t nem:
SMART TV lassú, vacak buta
böngésző szintén (flash 8 vagy 9, frissíteni nem lehet)
DTS nincs
Támogatás, ügyfélszolgálat: azt se tudják, mit kérdezek, magyarul is alig tudnak (mivel nem is Magyarországon van)Te meg csak tapsoljál...
-
pigster
senior tag
Hálózati/DLNA lejátszással kapcsolatban lenne pár problémám/kérdésem. Remélem, valaki tud segíteni. (LG 47LW5590)
Próbáltam a PLEX MediaServert, TVersity-t, Nero Mediahome.
Tapasztalatom: mindegyik egy rakás ...TVersityben hogyan lehet megoldani, hogy a TV-n ki tudjam választani az audiót egy többnyelvű mkv file lejátszásakor?
Szintén TVersity: hogyan lehet megjeleníteni feliratot?
PLEX Server (Kegyetlenül körülményes, lassú vacak): Szintén többnyelvű mkv esetében hogyan lehet nyelvet választani?
Nero MediaHome: hogyan lehet egyáltalán működésre bírni? Telepítés után indexeléskor lefagy egy kb 20-30 filet tartalmazó mappa indexelésekor.Lehetséges-e nem DLNA-s vacakolással simán megosztani egy mappát és abból lejátszani a TV-n keresztül?
-
pigster
senior tag
Azt hinné az ember, hogy a firmwarekkel kapcsolatban az ügyfélszolgálaton tud tájékozódni, mivel az Interneten ez ugye nem megy. Érdeklődésemre a következő választ kaptam Gergely Papp - Customer Service and DR Assistanttól:
Köszönettel vettük az LG Electronics Magyar Kft-hez eljuttatott megkeresését. Sajnáljuk, hogy az LG weboldalán található információkkal kapcsolatban hiányosságot tapasztalt.
Egyeztettem illetékes kollégáimmal panasza, észrevétele kapcsán. A készülékekhez tartozó szoftverfrissítések érdemi tartalmát, ahogy tapasztalta Ön is, az LG nem szerepelteti a weboldalán. Sajnos a jövőben ezzel kapcsolatban nem valószínű változás, de amennyiben az illetékesek fontosnak tartják, abban az esetben tapasztalni fogja az információk bővülését. Biztosan ismeri a készülék szoftverfrissítésének lehetőségeit, amelynek legegyszerűbb módja, ha a készülékét közvetlenül csatlakoztatja az Internetre. Ebben az esetben semmilyen teendője nincsen, mivel automatikusan a legfrissebb szoftver fog a készülékére feltelepülni. Természetesen a smart funkciókat csak abban az esetben tudja elérni, ha készüléke Internetre van csatlakoztatva. Általánosságban a frissebb szoftverek új tartalomszolgáltatók igénybe vételét teszik lehetővé, például nem olyan régóta érhető el – a teljesség igénye nélkül – az index, a redbull tv és a videa oldala.Szóval az illetékesek nem tartják fontosnak, hogya vevők tudják, milyen frissítést tartalmaz a szoftver. Ez az LG...
-
pigster
senior tag
válasz petiking #5830 üzenetére
A TV azt írja, hogy HDD inicializálása (vagy ilyesmi). Ez azt jelenti LG nyelven, hogy formázni fogja. Igen könnyű előidézni! Nem csak az ún. SMART (azaz buta) tv részben lehet ezt előidézni, hanem a távirányítón a piros REC gombra kattintva már jön is a kérdés, és ha nem figyelsz, akkor oda minden cucc a HDD-n. Nekem 5590-m van. Semmire nem kell a felvételi funkció, csak más típust nem tudtam venni. Az említett okos (buta) LG funkció miatt külön kivetettem a garanciális szervízzel a szervízmenün keresztül a felvétel funkciót. (Tudom, sokan meg pont aktiválni szeretnék az 5500-ban).
-
pigster
senior tag
-
pigster
senior tag
Az én telefonomra (Samsung Galaxy Y) is azt írta, hogy nem kompatibilis. Megtaláltam az interneten az "LG TV Remote.apk" filet, külön letöltöttem (nem a marketből), azt feltelepítettem, és működik. Annyi a gond, hogy a feliratok nagyon picik, ettől függetlenül minden funkció működik.
-
pigster
senior tag
Szia!
Neked kell eldönteni, mennyire fontos a 3D.
Nekem 47LW5590 van. Most még csak néhány film van 3D-ben, de én nem néhány hónapra terveztem a TV-t, hanem néhány évre. A jövőben valószínű egyre több 3D-s tartalom várható.
A SMART tv rész egyébként semmit sem ér sztem (már többször írtam is). Lassú, idegesítő, semmi olyan tartalom nincs, amitől elájulnék, viszont már többször szívesen hozzávágtam volna a távirt... Érdemesebb venni (én is fogok) egy jobb médialejátszót Androidos támogatással.
A méret tekintetében: ha 42-est vettem volna, biztos megbántam volna. Egyszerűen sohasem lehet elég nagy egy képernyő! -
pigster
senior tag
Mindegyik 3,5" külső táp
Lásd:
[Ezt a hozzászólást]
Ahol véletlenül GB-t írtam, ott értelemszerűen TB értendő... -
-
pigster
senior tag
Telefonról, szgépről működik a tartalom megosztás (DLNA) a TV-re. Kérdésem, meg lehet-e csinálni, hogy a TV által sugárzott anyagot másik eszközön megjelenítsem?
-
-
pigster
senior tag
válasz Remekelek28 #4987 üzenetére
Nem igazán tartom hitelesnek és hivatalos állásfoglalásnak az olyan e-mailt, amiben helytelenül az "Egyenlőre" szó szerepel.
Illetve:
Hivatalos (LG ügyfélszolgálat - ahonnan az e-mailek is jönnek) álláspont szerint a Magic Motion működéséhez szükséges a WiFi stick.Szóval, Remekelek28, nincs kizárva, amit írsz, az sem, hogy valamilyen LG-s ügyfélszolgálatos írta, de ne hülyíts mindenkit azzal, hogy ez a hivatalos álláspont, és nem fogja befolyásolni az árakat sem.
-
pigster
senior tag
válasz huncutka1029 #4973 üzenetére
Az LW5590 egészen biztosan kezeli az 1 TB fölötti HDD-t is:
Samsung StoryStation 1,5 TB
Tevion 1,5 TB (ALDI-s)
Verbatim 2 GB
ChiliGreen 2 GB (ALDI-s)
ezekkel próbáltam, mindegyikkel kifogástalanul működött, nincsenek külön partíciók, NTFS fájlrendszer mindegyik.
Egyébként nem kell félni az ALDI-s cuccoktól, mert belül WD, meg Samsung HDD van bennük.[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
Szia!
Nekem 5590 van, az gyakorlatilag uaz. A Magic Motion távirhoz jár az USB-s adapter. A tv enélkül nem fogja tudni kezelni. Ha minden igaz, a 980S, TV-kbe be van már építve, és azokhoz alapból adják is a Magic Motion-t. A wifi-s cuccnak semmi köze hozzá.
Az én MM-t pont tegnap adtam el. Én inkább telefonról távirányítok.
Az ügyfélszolgálatot teljesen felesleges bármilyen ügyben hívni, fogalmuk sincs semmiről. Örülj, hogy egyáltalán megértik, mit mondasz, ugyanis nem is Magyarországon vannak...[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
válasz klevi1967 #4907 üzenetére
Szerintem nem érdemes ilyesmivel kísérletezgetni. Aki meg tud venni egy ilyen TV-t, az vegyen hozzá egy médialejátszót vagy játssza le szgépről (laptop), ha olyan sok filmet nem tud lejátszani a TV. Nekem egyelőre egy-két ilyen film van.
Médialejátszóból biztosan nem fogok LG-t venni. Pont a DTS-s lehúzás miatt. Úgyhogy az én esetemben nem működik az "üzletpolitikájuk". -
-
pigster
senior tag
-
pigster
senior tag
A sok routeres kérdése után hadd kérdezzem meg, hogyan lehetséges a filmek feliratát egyszerű módszerrel ki/bekapcsolni?
A távirányítón van egy subtitle gomb, az nem csinál semmit.
A QMENU-ból meg eléggé macerás. 47LW5590 -
pigster
senior tag
válasz Zsofhee #4637 üzenetére
Azt is meg lehet nézni a routeren, hogy a DHCP IP cím kiosztásnál nincs-e korlátozva a kiosztható IP címek száma, vagy nincs-e beállítva egy tól-ig tartomány. Ekkor lehetséges, hogy már a DHCP-n keresztül kiosztásra került az összes lehetséges IP cím, és a TV-nek nem jut.
-
pigster
senior tag
Nekem az van
Én nem vagyok egy vájtfülű, vájtszemű(!), de nekem nagyon tetszik.
A sokak által említett felhősödés van, de csak tök fekete képernyőn. Folmnézés közben észrevehetetlen.
A Smart TV rész gagyi, ha nem kell a felvételi funkció, inkább 4500-t vegyél, a különbözetet meg költsd el vmi androidos médilejátszóra. Jobban jársz.[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
válasz vati182 #4417 üzenetére
Szia!
Én fps-t nem próbáltam, de Virtua Tennis 2009 teljesen jól ment, akkor ütötte a labdát, amikor nyomtam, Kung-Fu Panda szintén akkor ugrott, ütött, stb, amikor a gombot nyomtam.
Toshiba Satellite laptopról mentek HDMI kábelen keresztül egy 47LW5590-en, minden lehetséges dolog "Játék mód"-ra állítva -
pigster
senior tag
Mivel semmi köze az Euronicshoz és a Cetelemhez, ezért félve kérdezem meg itt az LG TV topikban, hogy be lehet-e állítani, hogy a külső HDD mappamegjelenítése más legyen? Pl. a windowshoz hasonlóan lista, kis ikon, nagy ikon, ilyesmi. Mert ami most van, csak a mappák / fájlok első pár karaktere látható.
Más:
Valaki írta korábban is az androidos iMediaShare alkalmazást. Érdemes letölteni a telefonra, nagyszerűen működik a TV-vel. Youtube-hoz ezután még véletlenül sem fogom használni a TV-be beépített lehetőséget csak az előbbi alkalmazásst, és DLNA segítségével ki a TV-re. -
pigster
senior tag
válasz BloodRay #4175 üzenetére
Igen, fent van a legújabb frissítés - tegnap este töltöttem le. Nem tudom mekkora adatmennyiségről van szó, de kb 15 percig szöszölt vele. Pedig a hálózat rendben volt, a Youtube-os videók röccenés nélkül mentek.
Valamilyen promo videón láttam olyan appot, hogy "3D Showcase" vagy hasonló, de nem találtam sehol. Ha átállítom az országot USA-ra akkor, megjelenik? -
pigster
senior tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg a 47LW5590-es készülékem.
Néhány tapasztalat azok számára, akik nem tudják mitévők legyenek, és néhány kérdés, mivel én sem tudom, mitévő legyek:Külső HDD: 2TB ChiliGreen ALDI-s felismeri, kilistázza szépen a mappákat. Ebben a külső HDD-ben valmilyen Western Digital cucc van.
2 TB Verbatim szintén ALDI-s szintén szépen működik. Ebben belül asszem valami Samsung cucc van
Mindekettőt rövid USB hosszabbítóval dugtam rá, a Chilit 3.0 USB csatlakozóval, a másikat meg 2.0-valA külön megrendelt Wifi adapter külsőre elég silány (nagy betűkkel a dobozon: "Kína" - hát ez ránézésre is látszott), bedugáskor kissé laza, ettől függetlenül működik jól.
A külön megrendelt Magic Motion távir nagy segítség, mivel a telefonomon eddig még nem sikerült működésre bírni az Lg Tv Remote progit. Sajnos külön USB aljzatot foglal el a vevő egysége.
Mivel csak 2 db USB aljzat van a TV hátulján, ezért NEM lehetséges egyszerre Wifi adaptert, Magic Motion távirt és még egy HDD-t használni. Nem sok esélyt adtam, de azért megpróbáltam USB elosztóval: a rákötött cuccok közül egyiket sem ismerte fel.
SmartTv:
Szerintem elég gagyi. Rendeltem volna "butább" modellt, de sajnos nem lehetett kapni csak ezt. Első ránézésre megtéveszti az embert: azt gondolná, hogy mennyi minden - de semmi.
MTV videotár: majdnem elsírtam magamat a szegényes választék miatt
index.hu: OK.
YouTube: minden használatnál legszívesebben hozzávágtam volna a távirányítót.
Kérdésem, ahhoz, aki esetleg tudja: hogyan lehet beállítani, hogy ne mindig a humorosnak gondolt, betegagyú orosz nyelvű szösszenetet, indítsa el, hanem egy álatalam beállított videót, vagy __semmit_sem__? Kiválasztani ki tudom, De ha kilépek a youtube-ból és utána vissza, megint kezdi azt az ökör orosz videót. Youtube videók közötti keresés után, amikor megjelennek az eredmények alul a szalagon, hogyan lehet beállítani rendezési szempontot, mert én pl a legújabb Showder Klubot akartam volna, erre ott volt az összes egy halomban (biztos van benne valami logika - de én szeretném rendezni úgy, ahogy én akarom).
GoogleMaps: kegyetlenül lassú.Böngésző:
Eléggé fapados, attól függetlenül elboldogul egészen összetett JavaScriptes oldalakkal is. Próbáltam volna trükkösen YouTube-ot a böngészőben nézni. Ment a keresés, rendezés, minden - persze a lejátszáskor kiírta, hogy nem megfelelő Flash verzió. Így lejátszani/megnézni már nem tudtam semmit sem
Kérdésem: milyen Flash verzió van benne? Lehet-e frissíteni, és ha már itt tartunk lehet-e tudni, hogy milyen oprendszer van a TV-ben, esetleg valami Linux?
LgApps: eddig semmi említésre méltó. Jó lenne pl. egy e-mail kliens, én nem találtam. Keresés gombra kattintva üzenet: "Hamarosan" <- egy kb 300 ezer Forintos TV-nél(!) - hamarosan: na ne!
Rögzítés HDD-re: Kérem, vki mondja meg, hogyan tudom eltüntetni, mert bazi nagy gombbal felajánlja a HDD formázását, és nem szeretném, hogy a gyerekek véletlenül leformázzanak egy 2TB winchestert, ami tele van filmmel. Szóval, hogyan tudnék megszabadulni ettől?Filmek:
Az a film, ami csak DTS kódolás - el sem indul - ezt tudtam előre. Azok a filmek, amik kétnyelvűek (HUN/ENG) és csak az angol DTS, azt szépen játssza magyar hanggal, másik csatornára váltva természetesen elnémul.
Próbáltam a legújabb Majmok bolygója 1080p-t: gyönyörű!
3D: Avatarból és Jégkorszak 3 3D-ből is 10 percet próbáltam: vigyorogtam végig: szuper (mindkettő SbS 3D)
2D-ből 3D: Klónok háborúja valamelyik részével próbáltam pár percet: egész jó a 3D-re konvertálás - nem gondoltam volna.TV:
Nem tudom, nem azért vettem. Be sincs kötve a kábeltv, ma kipróbálom szobaantennávalEgyelőre ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
Hali!
Én nem duzzogásból írom, de az Android Marketből nem tudom telepíteni az LG TV Remote progit:
Vodafone Samsung GT-S5360
This item is not compatible with your device.
Vodafone LGE LG-P350
This item is not compatible with your device.Mindkettő androidos, az LG-t direkt azért vettem, hogy tudjam irányítani vele a TV-t.
Hétfőn érkezik az LG tv-m, rendeltem hozzá Magic Motion távirt is, de az persze sehol sem volt leírva, hogy elfoglal egy USB portot. -
pigster
senior tag
Az LG TV Remote app-ot próbáltam volna telepíteni egy Samsung Galaxy Y-ra, de azt írja ki, hogy nem kompatibilis. Van valami megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.