Új hozzászólás Aktív témák
-
tomej
aktív tag
A209-el végére ért a staff...
-
valdimir2
tag
Üdv nekem is ez lenen a gondom miszerint nem találok hozzá freenvaret.A hivatalos oldlaon sem.Kérnék segitséget.Köszi bárki is segit.
-
Junó
tag
Egy LG GSA-4081B-hez kellene a leújabb firmware -t. Valaki tudja holtalálok?
-
Beleczkil
tag
Érdeklődtem annál a nagykernél ahol az LG-4082B írómat vettem, hogy miért nem ír 8x-an, a válasz: az esetek 98 %-ában előjött a típushiba (hiába a firmware csere).Ez csere ok. A nagyker szerint.
Tehát akinek nem ír rendesen a 4082B írója, az vigye vissza oda ahol vette (persze csak ha garis), és igen nagy a valószínűsége, hogy ki fogják cserélni garanciában. -
Topitom
csendes tag
Visszaraktam az eredeti fw-t, de így sem megy. Viszont így megy a szervízbe. Apropó kicserélik, vagy javítják?
-
Topitom
csendes tag
Semmi, se írás se olvasás a másik gépben sem. Ha visszateszem az eredeti fw-t akkor megjavulhat? Persze ha vissza lehet tenni.
-
Topitom
csendes tag
Semmilyen lemezzel sem müködik. Most átteszem egy másik gépbe, hátha csak a windows szarakodik.
-
Topitom
csendes tag
Most már nem ír és nem olvas. Valami nagyon nem stimmel.
-
Topitom
csendes tag
Sziasztok! Problémám a következő: valami miatt a gsa-4082b íróm nem ír semmit, állandóan sávkövetési hibára hivatkozva leáll. Frissítettem 208 fw-ra, de hiába. Igaz újra írható cd-ét és dvd írja olvassa. Ha valaki tud segítsen. köszönöm
-
Beleczkil
tag
Köszi, az infót.
Sajnos nem vált be, bár nekem gyárilag A207-es firmware van benne.
Sajnos egyenlőre marad a 4x-es írás. -
bybalu
csendes tag
Szerbusztok,úgy néz ki nincs más esélyünk, vagy várunk egyúj fwre vagy kisérletezünk. nekem bevált.
Ritek alapú dvd írásakor letárolási hiba és egyébb adat hiba lépett fel. Igaz?
A hiba igen is az ön készülékében van. Ugyanis hibás lehet a hardver.''elektroműszerész barátom szerint''.
Amit teis megtudsz csinálni:
konyha recept(nem csak haladóknak)
Frissísd a pörkölő fw-jét a206ra!( vigyázat ezzel a garinak vége)
Tégy fel egy nerót (Én a legújabbat, 6.6.0.3 használtam)
És egy CloneDVD2-t
Házi feladat:
Tedd a dvd azolvasóba ,vagy a neroval készísd el image filenak az anyagot ezután tedd a Dvd-R t a pörkölőbe,majd a Clonedvd2 vel süsd meg.
Azaz másolni csak CDvd2 vel kell, sajátot írni neroval isoba majd onnan cdvd2 vel.
Sok szerencsét és várom visszajelzéseiteket.
Bybalu -
bybalu
csendes tag
Szerbusztok,úgy néz ki nincs más esélyünk, vagy várunk egyúj fwre vagy kisérletezünk. nekem bevált.
Ritek alapú dvd írásakor letárolási hiba és egyébb adat hiba lépett fel. Igaz?
A hiba igen is az ön készülékében van. Ugyanis hibás lehet a hardver.''elektroműszerész barátom szerint''.
Amit teis megtudsz csinálni:
konyha recept(nem csak haladóknak)
Frissísd a pörkölő fw-jét a206ra!( vigyázat ezzel a garinak vége)
Tégy fel egy nerót (Én a legújabbat, 6.6.0.3 használtam)
És egy CloneDVD2-t
Házi feladat:
Tedd a dvd azolvasóba ,vagy a neroval készísd el image filenak az anyagot ezután tedd a Dvd-R t a pörkölőbe,majd a Clonedvd2 vel süsd meg.
Azaz másolni csak CDvd2 vel kell, sajátot írni neroval isoba majd onnan cdvd2 vel.
Sok szerencsét és várom visszajelzéseiteket.
Bybalu -
Beleczkil
tag
Üdvözlök mindenit!
Még újí vagyok itt.
Segítséget szeretnék kérni, van egy LG 4082B íróm és nem hajlandó 8x sebességgel írni se +-os se --os lemezt (ARITA), milyen Firmware kellene hozzá hogy működjön rendesen. Vagy vigyem vissza és reklamáljak (még garis)
A segítséget előre is köszönöm. -
gyga
senior tag
lécci irjatok linket lg4082b új firmware-hez
-
PPeter
addikt
AZ LG GSA-4082B hardveresen alkalmatlan a DVD+R DL írására, tehát még ha meg is lenne a szándék, önmagában egy új firmware nem segítene rajta. Punktum.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
beeboy szerintem be kellene fejezni a többiek magabiztos dezinformálását. A kétrétegű lemezek rétegeit nem egyszerre kell írni (nem is lehet) és feltölteni. Az írás a felső, 0. rétegen kezdődik, benrtől kifelé, majd ha megtelt a 0. réteg, akkor az alatta lévő 1. rétegen folytatódik, kintről befelé. Ez az úgynevezett opposing track path, azaz OTP adatrögzítés elve. A második réteg kihasználható kapacitása kisebb, mint az elsőé, hogy olvasáskor az olvasósófejnek az a 0. réteg végeztével ne kifelé, hanem visszafelé mozgassál, befelé haladással kelljen rátalálni az 1. réteg visszafelé rögzített adataira. Ha egy kétrétegű lemezre 1GB-ot írsz fel, akkor alapesetben a 0. rétegen lesz az összes adat, az 1. réteg üres marad. Természetesen intelligens programmal megoldható, hogy egyrétegnyi adatot két rétegre elosztva írj fel egy lemezre, de ennek semmi értelme.
-
Én nem vagyok ennek nagy mestere, de én is azt olvastom, hogy firmwarerell meglehet majd vele oldani a DL-t, holott ezt megkérdeztem az LG honlapján, és ott azt mondták, hogy nem valószínű.
[Szerkesztve] -
Amoonre
tag
Lehet hogy nem ide tartozik de megtudná mondani nekem valaki hogy ennek az írónak hány DVD a terhelhetősége?(napra elosztva vagy ...)
Milyen DVD-t lehet vele frankón írni? (Princo és ehhez hasonlók) -
arpeen2
senior tag
Nincsmit.
Ja és a 4120B sem tud RW-n booktype-ot állítani. Csak a DVD+R és a DVD+R DL lemezekné. -
jasper001
csendes tag
Értem!Csak azt hallotam egy kollégámtól ,hogy talán valamilyen booktype settings progival be lehet állítani atipust mint pl. a sony irója ami dvd-video-nak zárja le a dual-layer-s lemezeket,hogy mindeki tudja olvasni.Ilyesmi nem létezik?Mivel filmeket szeretnék kiírni a barátnőmnek aki ''lusta''pc-n nézni a filmeket az írható meg pazarlás lenne
köszi -
Tonyk
veterán
válasz
jasper001 #26 üzenetére
Ajjajjj,,,,
Asszem kevered a két dolgot. A DVD-RW (vagy DVD+RW) meg a dvd-video az legalább 25 különböző dolog. Ha az asztali DVD lejátszód, nem támogatja az újraírható lemezeket (DVD-RW;DVD+RW), akkor írhatod azt bárminek és bármilyen íróval, nem fogja tudni olvasni! A megoldás: ne használj RW-t (újraírható lemezt).
[Szerkesztve] -
jasper001
csendes tag
Sziasztok!
Tuid valaki olyan trükköt amivel LG 4082-vel meglehetni írni dwd-rw-t úgy ,hogy azt dvd-video nak ismmerje fel az asztali lejátszó ami nem támogatja a dvd-rw-t??
köszi -
Tonyk
veterán
hát én a tdb.rpc1.org -t és a http://forum.rpc1.org nem nevezném hivatalos forrásnak
(Egyébként én személy szerint megvárom, ha majd valóban az LG oldaláról letölthető lesz. RPC1-es firmware-re meg nincs szükségem. A lemezek amiket nézek 99.9999 százaléka 2-es régiókódú? A másik dolog, hogy ha pedig DVD-t nézek azt az asztalin csinálom, ha meg grabbelek, nem az íróval, hanem az olvasóval (az meg már fel lett szabadítva)
[Szerkesztve] -
arpeen2
senior tag
Hát ezt most sem alátámasztani sem megcáfolni nemtom
De sajnos még ez nem annyira aktuális sztem ilyen lemez árak mellett. Ráadásul én max cd-t írok több menetben, de aztis csak ritkán. Mire eljön az az idő (árban) hogy megérje adat lemeznek megírni egy kétrétegűt addigra sztem ezek a dolgok is letisztázódnak és kiforrnak.
Ui: Azért nem értem a teóriádat mert az 1. réteg a lemez belsejétől megy a külseje felé a 2. réteg viszont kívül kezdődik és a lemez közepe felé halad. Namost így az egy giga ide egy oda elég fura lenne.
[Szerkesztve] -
DuRaCeLl
tag
Akkor valoszinű a LG M4120 lesz belöle!!!
Majd meglátjuk mit tud!!!
thx -
Tonyk
veterán
-
DuRaCeLl
tag
Hello mindenkinek!!!
Tudna valaki abban segiteni, hogy most olvastam egy régi tesztet a dvd írokról és kinéztem az LG GSA-4040B de sehol nem látom csak más tipusokat!!!
Szerintetek melyik jó amihez adnak dvd-ramot is???
thx -
arpeen2
senior tag
Az újabb firmware-el rendelkező írók már megtudják DVD-ROM booktype-al írni a DVD+R DL lemezeket így az asztali playerek (és a DVD-ROM-ok) gyári préselt lemezként tudják kezelni őket nagyban javítva így a lejátszhatóságot.
Méretbeli különbség nincs tudomásom szerint a préselt és az írt kétrétegű lemezek között. -
Christoph
aktív tag
Egyszerüen szerintem más szabvány, nem véletlen, hogy nem olvassák azok a ROM-ok, amelyek a gyárit szó nélkül. Hazudnék ha azt mondanám, hogy tudom mi a konkrét különbség, de szerintem nem elhanyagolható, hiszen a +DL inkompatibilis egy csomó ROM-mal, sőt ha jól emlékszem a PIONEER volt aki valamelyik írójához is adott ki olyan firmware-t, amely kifejezetten a +DL olvasásának támogatását hozta.
-
Christoph
aktív tag
A gyárilag írt DL és az írható/kapható +DL lemezek ég és föld, ezért van az, hogy a legtöbb régi ROM sem olvassa a +DL-t. Amúgy az FW amiről szó van, az a DL lemezek olvasását hivatott javítani...
-
Badb0y
addikt
Nekem ez mar egy ideje nem tiszta. Van a dvd5 ami a 4.36-os dvd, van a dvd9 amit pl a tékábol lehet kivenni. Akkor a DL az milyen
-
OddMan
őstag
Az egyik újságban olvastam, hogy az LG GSA-4082B DVD író is támogatja (írás, olvasás) a DVD+R DL (Double Layer) lemezeket firmware frissítéssel. Próbálta már ezt valaki?
Nekem az A208-as RPC1-es firmware van a dvd írómban, amit innen töltöttem le:
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=16
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Intel Core i7-13700K Processzor
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest