- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
Felhasználástól függ. Ha napi 4-5 órában meg van nyitva a PH! (vagy bármely részben statikus lap), szerintem 2 éven belül be fog égni bármilyen OLED. Ha a PH! és a MA nagyjából egyenlően osztozik azon a 4-5 órán, akkor a PROHARDVER! és a MOBILARENA felirat is a kijelzőbe ég összemosódva.
Csak hallomásból tudom.
-
H0P4
csendes tag
-
TechRobot
aktív tag
Ha használom az a adaptive syncet 60fps-re korlátozott szoftverek esetén vagy játékok menüjében villog a monitor.. nagyon nem vicces ennyiért.
-
Feri1984
tag
Próbálok minden tisztelettel lenni a kommented iránt de sajnos ennyi hülyeséget régen olvastam.
Ráadásúl gondolom úgy fogalmaztál véleményt az oled technológia monitorként való felhasználásáról,hogy soha nem használtál ilyen terméket.
Több mint 1 éve használok egy LG 42C2-t monitorként.
Itt lenne,első kézből való tapasztalotom a fenntartásaidra :
1.
"OLED-et nem vennék mert beég"
Napi 4-6 órát megy nálam a tv,több mint 1 éve.
Van beégés?Nincs.
Hányszor csináltam pixeltisztítást?Ez ídő alatt 3 alkalommal!!!!
2.
"OLED fényerő gondokkal is küzd. a képernyő 10-15%-át tudja max fehér fényerővel megvilágítani, annál nagyobb felületnél automatikusan leveszi a fényerőt. Ezért gagyi összességében a fényerő OLEDen." Te milyen tartalmakat nézel,hogy teljes képernyőre kell a fehér szín 1000nittel?
Mert én soha az életemben nem találkoztam ilyennel.
Még így is a végtelen kontraszt miatt kenterbe veri bármelyik 450nittes monitort amikhez szerencém volt az elmúlt években.Még a samsung neo g9-et is.
3."HDR egyenesen rossz OLED játékoknál"
.No commnet.Több milló konzol tulajdonos akik oled tv-tolják most felsírnak,hogy jaj mennyire szar a HDR az oledemen!
-
iszoke
senior tag
Oké, és kinek van tényleges tapasztalata erről a monitorról? Személy szerint engem érdekelne de két dolog miatt eddig nem mozdultam, a pixelsűrűség, és az ár. Sokat látom, hogy ekkora mérethez már kevés a 3440x1440 felbontás.
-
Dragon3000
nagyúr
-
H0P4
csendes tag
Én évek óta keresem a legjobb OLED megoldást. Sajnos egyenlőre csak ezek a bóvli megoldások vannak. Jövőre jön a 42-45" méretben a 4k OLED és QDOLED gyártás, q3-q4-re ígérik. OLED-et nem vennék mert beég. QDOLED amire mondják hogy jó, de konkrétumot még idő hiányában nem tud senki felmutatni, technológiai szempontból jobb lesz mint OLED, burn-in szempontból.
OLED fényerő gondokkal is küzd. a képernyő 10-15%-át tudja max fehér fényerővel megvilágítani, annál nagyobb felületnél automatikusan leveszi a fényerőt. Ezért gagyi összességében a fényerő OLEDen. Ki lehet ezt nagyjából iktatni, akkor viszont 200nit meg alatta van a max fényerő.
A magas fényerő azért is kell hogy a kontrasztos jelenetek játéknál és filmnél kihangsúlyozódjanak. Enélkül lesz a "trónok harca" effekt, biztos ti is hallottátok, illetve OLED tulajok tudnak beszámolni róla hogy a szürkületi jelenetek nézhetetlenek voltak pont ezért. HDR egyenesen rossz OLED játékoknál, és a gyártók próbáljál a firmware-t utó tuningolni, de nem sok sikerrel.
3440p 34" felett felejtős, mind pixelháborút fogsz látni, főleg hajlított és közelről nézős monitornál, mint a szöveg/font tragikusan néz ki, az OLED pixel felépítése miatt. TrueType nem ad semmi előnyt és mitha nem is lenne true type a font, pixeles, szögletes és sokszor bántja a szemet, olvashatatlanságig is ha kicsi a font.Sajnos meg kell várni a natív 4K-s 42"+-os moncsikat, és QDOLED-et ha valaki nem akar rendszeres használat mellet 1-3 évente gariztatni, egy 700-1milla közötti monitort ÉN nem vagyok hajlandó. Sajnos a tapasztalatok mutatják hogy hetek, hónapok lehetnek a gariztatási idők, készlet hiány meg hasonlók miatt.
P.S.: Ja és az új technológiájú kijelzők már mind 240 és 320hz-es panelek, annál lejjebb ha valaki talál OLED-et nehogy azt higgye az új tech, azok a régiek. 144, és 170hz meg ezek. Olyat ne is vegyetek már.Ami még szóba jöhet az a Micro LED de azokból még hátrébb van sajnos a gyártási technológia, teljesen elakadtak már két éve. Micro és Mini LED új generáció felveszi minőségben és színben is a versenyt QDOLED-el, DE... Ami miatt a 170+ hz felett már csak OLED / QDOLED-et szabad venni az a pixelkioltási sebesség. a LED technológia sosem fogja felvenni a versenyt az OLED pixelkioltási sebességével, és 144hz felett pixel ghosting észlelhető, ezt nem tudok kiküszöbölni. QD/OLED-nél a pixelkioltási sebesség 0.01xx Millisec, gyakorlatilag meghaladja a képfrissítési sebességet, ezért nem csak a magas frekvencia miatt de a pixelkioltási képesség miatt is eszméletlen folyamatos lesz a kép/animáció.
Ezért mindenképp az OLED és hasonló technológiákra érdemes koncentrálni, a színekről feketéről és energia takarékosságról nem is beszélve (ugye mindenki tudja a fekete az kikapcsolt pixel, ezért 0watt fogyasztást ér el a pixel milisec-ek alatt váltogatva akár az áramfelvételt).
Biztos kihagytam sok mindent kútfőből jött. De ezeket általában csak a nagyon profi OLED csatornák mondják el közhiedelmek meg hát mindig vannak.
-
arn
félisten
munkara a gorbites nem erdekelne, pixelelrendezes miatti pocsek karakterolvashatosag annal inkabb…
-
Spiccberg
csendes tag
Pont ezzel a felbontással keres(tem)ek 34-35"-nál nagyobb ívelt monitort, csak nem ennyiért
Rossz a szemem, a nyakam. A 34" 21:9 meg "ugyanakkora" , mint egy 27" 16:9 (ami jelenleg 20cm-re van az orromtól, 125%-ra állítva még el tudjam olvasni a szöveget. Valahogy a nagy képátló, a 21:9 képarány az "alacsony" 3440x1440 felbontással, 1000R körüli ívvel eddig a nemlétező kategória volt. Ha lenne nem OLED és ezért jóval olcsóbban, feltenném a bevásárló listámra. -
iszoke
senior tag
válasz
#72042496 #31 üzenetére
Az az LG ami sehol nem kapható?
Amúgy piaci szempontból de, egyelőre a monitor a szűk keresztmetszet OLED terén, mert semmi választék nincs a böszme nagyon kívül. Ami létezik, az 1-2 27", az nem választék mivel vagy beletörődsz, hogy csak ennyi van vagy nem veszel OLEDet. Akkortól beszélhetnénk érdemi kínálatról, ha legalább két különböző gyártónak lennének 32" 4K-s monitorjai ilyen panellel.
-
törölt tag
-
nexplo
őstag
Tudom bilibe lóg a kezem de nekem egy ilyen kéne hajlítás nélkül 27colban 2k felbontással és jó árban. Max 32 col 4K-ban de inkább a 27nél maradnék. Na arra le is csapnék
-
joergie
őstag
szvsz elég pusztulat, hogy nem sikerült legalább egy type c/thunderbolt portot felvarázsolni legalább az egyik hdmi helyett. A valaki hosszabb távon gondolkodik, lehet szempont.
-
törölt tag
válasz
vviktorr16 #26 üzenetére
Ezt régen egy FLIRC-SE-vel oldottam meg, azzal a tévé távirányítójával a PC-t is ki/be lehetett kapcsolni. (A sima USB-s FLIRC pedig standby-va teszi a PC-t ha nem tévedek, többen eleve csak azt használnak. De registry-ben a standby parancsot át lehetett mappelni shutdownra, úgy azzal is ment a ki- és békapcsolás, bár ezt a frissítések hajlamosak voltak alaphelyzetbe állítani. Most már biztos nem pöcsölnék ilyennel, ha játszanék PC-n akkor vagy QD-OLED, vagy a 27-es LG OLED és kész. Esetleg a ROG PG32UQX, bár annyit nem hiszem, hogy szánnék rá.)
-
vviktorr16
tag
Igen a pixel shiftes dolog zavaró lehet, bár engem egyáltalán nem zavar/zavart.
A klasszikus képernyő kikapcsolásos dolog hiányzik, nálam is fekete képernyőn írja ilyenkor, hogy nincs jel és van ilyen képernyőkímélős dolog is, majd ezután kikapcsol valamennyi idő után.
Monitornál ugye, ha nincs vga jel azonnal standby van, viszont LG tvknél van rá program (csak winre), ami annyit csinál, hogy ha kikapcsolod a PC-t vagy bevan kapcsolva a képernyő kikapcsolás, akkor a program kikapcsolja azonnal a tvt, emelett PC bekapcsoláskor be is kapcsolja, szóval így egyáltalán nem kell a távirányítóhoz nyúlni és automatikus az egész.
Méret amúgy tényleg nagy, monitorként már a 48-as változatot sem vállalnám be, valószínűleg ha kapható lesz egyszer egy 32" OLED monitor megfelelő paraméterekkel és megfizethető áron, akkor olyanom lesz. -
blountex
senior tag
válasz
vviktorr16 #23 üzenetére
Hiába nyitott az AMD a linux felé, még se lehet a saját AMD Adrenalin kezelőfelületét feltelepíteni, és ott van az általad írt 10 bites probléma is...
C2-es Tv nem lenne rossz monitornak, gondolkoztam egy ideje én is rajta csak:
Közelről nekem túl nagy, tükröződik, valamint "a szélén nincsenek tartalékpixelek. Tehát a pixel shift kitolja a kép szélét a látható területről (az egérkurzornak, bal oldalt, néha csak a széle látszik)." Ez megszokható lehet egy idő után, de eleinte tuti idegesítene....
Alvó módot olyan tekintetben meg tudom erősíteni, hogy egy idő után az én régebbi LG tv-m is kikapcsol magától.Másfelől én egy jóval nagyobb Tv tervezek 50-55 col körülit (ami nem ideális monitornak), ezen pedig menne a konzol és időnként Pc (kontrollerrel ugyan úgy élvezetes a játék nagy képernyő előtt fotelba ülve).
-
Kolbi_30
őstag
válasz
vviktorr16 #23 üzenetére
Nalam C1 van, de az elmegy szunyokalni egy ido utan
-
vviktorr16
tag
Csak tv-knél van némi kompromisszum, legalábbis fél év LG C2 használat után a standby hiány ami kicsit zavaró számomra (mondjuk winre van program ami WoL-on keresztül ki-be kapcsolgatja ilyenkor a tvt, így végülis jó, de linuxra nincs ilyen) és mivel csak HDMI 2.1 van ami problémás azaz 4k 120hz 10bit nem működik AMD vgaval még mindig linux alatt. (ami végülis nem a tv hibája, de ha lenne displayport akkor nem lenne gond, mint a monitoroknál.
Ettől függetlenül a cikkben lévő monitor a felét se érné meg számomra, a fent említett nagyon alacsony PPI miatt (volt 34 colos 2560x1080 és 27-es full hd monitorom is, ami szint úgy ilyesmi PPI-vel rendelkezik), mondom ezt úgy hogy eléggé rossz a szemem, viszont az ilyen mértékű hajlítás csak hátrány lehet szerintem, ha minden dologra használja a monitort az ember - évekig volt 32 colos hajlított monitorom is, csak fele ilyen hajlítási értékkel.
Ez helyett inkább egy LG C2 tv vagy az Asusnak 42-48as OLED monitorjai.
Az LG C2 tvkben van 21:9 és 32:9 mód is, ha valakinek az számít, és ott jobb PPI értéket is kapsz, mint ennél a monitornál. -
Én nem tudom mit számol egy kalkulátor, azt is elhiszem hogy igaz. De az biztos hogy egy full hd monitornál sokkal szebb a képe, lehet vak vagyok vagy öreg de 4k monitor után is alig látok eltérést pixel terén. Azzal semmi gondom nem is lenne , pedig féltem tőle. Inkább az a baj hogy ps5 nem támogatja a 21:9 Nem mondom azt hogy munkára gyártott monitor, mert ugye játékra van. De azért egy 19” fhd monitorhoz se raknám messze messze sokkal jobb. És simán használható pc vel is. Olvasni netezni stb.
-
captainm
tag
Sajnos amennyire tudom azt a kijelzőt nem tudod VESA adapterrel használni, e miatt sem próbáltam azt. De ezek után már inkább maradok a maximum 38 colos méretnél és reménykedek majd, hogy valamelyik gyártó kihoz egy kisebb, de e mellett nagyobb felbontású, mini LED, vagy OLED paneles kijelzőt.
-
captainm
tag
válasz
Pro Koryak #18 üzenetére
Nem voltam elég pontos, a felbontás minőségére akartam utalni ezzel. Most megpróbáltam kiszámolni a PPI (Pixels Per Inch) értéket egy 1280*1024 (19 col) felbontású monitorhoz viszonyítva egy online kalkulátorral.
Egy 19 colos régi monitor azzal a felbontással 86-os értéket kapott, míg ez a monitor 82-őt, szóval ezen a téren igen, még egy akkori monitor is jobb PPI értéket produkál. Csak viszonyításképp, az iPhone 4-ben lévő "retina kijelző" 326-os értéket ad ki, egy új iPhone 14 pedig 460-at. De egy 4K-s, 42 colos OLED TV is 104-et kap.
Most kinek mi a fontos egy monitornál az egyéni preferencia, de számomra ez orbitális csalódás és ezt próbáltam érzékeltetni. -
-
Konzollal kb 90cm távolságra vagyok a közepétől, pc-ét használva kb 50cm. Szóval közel van nagyon. Ebbe az egybe nem gondoltam bele, hogy túl nagy is lehet. 🤷♂️32" 16:9 4k ugye én eddig ezt használtam ,tökéletes volt. Viszont már 3 éve ez van, és kiakartam próbálni valami újat, nagyobbat, de valszeg átestem a ló túl oldalára. Viszont ez után a kép után, már tuti
bajba. Leszek a va panellel isbiztos nem fog tetszeni
-
blountex
senior tag
Milyen távolságból nézed?
Nekem ez a monitor nagy és rohadt ívelt. Játékra jó lehet, de pl cad szerkesztés, videószerkesztés már nem igazán adja, ehhez jobban illik a kevésbé hajlított vagy a sík képernyő.
Egy régebbi LG 34es 3000R 2560x1080p 21:9 hosszúságra nekem pont megfelel, magasságra lehetne picit nagyobb. Gondolkoztam esetleg 37-38as 21:9ben,de az túl széles lenne már, hogy kényelmesen belássam kb 70cmről.
Amit még kipróbálnék 32" 16:9 4kAljasvip:
Köszi az infókat.
Érthető, hogy számolni kell a beégéssel (Tvk esetén is előfordulhat), cserébe a színek és a képminőség mindent visz. Pluszban még egy jó minőséggel megtámogatott HDR szerintem sokat dobhat az élményben.Díjazom a standby refresh.
-
Én nappal 25%, este 30% fényerőn használom.
Nem tudom elképzelni se, hogy kinek és hova szükséges 400+ cd/m2 fényerő.6-8 perc egy ilyen refresh, szóval nem a világvége.
Kiírja a monitor 4 óra elteltével, hogy most szeretnéd, vagy majd ha standby módban lesz és akkor automatikusan. Ezt a figyelmeztetést ki lehet kapcsolni a menüben, szóval az én munkarendemmel akár teljesen automatizálható is.
Van egy "haggyálbékén" lehetőség is, ahol 20 óra eltelte után kérdés nélkül csinál egy refresh-t.
1500 óra után van egy panel refresh, ami 1 órát kér erre.Az OLED a mostani formájában sose fogja tudni teljesen kizárni a beégést, szóval nem sok opció maradt.
Adott ellene a 3 fő panel típus: a mára már bitang jó IPS (back-light bleeding), a VA (rossz mozgás követés), vagy TN (betekintési szög nyista).
Ezekhez a miniLED háttérvilágítás a jelenleg beharangozott megváltó, de ha az ígéreteket is nézed (jövőre talán 4000 zónás kijelzők a millió "saját megvilágítású" OLED pixelek ellen), akkor is belátható, hogy sose lesz olyan jó mint egy OLED.Autós példával élve az OLED egy Audi A8, ahol tudod hogy meg fogod szívni, de az élményért megéri.
-
Én egy Samsung g7 4k monitorról váltottam, és nem tűnik a felbontás rosszabbnak.Pedig ugye rosszabb, még se veszem észre. Viszont annyival lehet benéztem a dolgot.hogy piszok nagy. Játszottam egy fél órát, és megfájdult a fejem. Túl közel lehetek hozzá szerintem, de sajna távolabb meg nem tudok lenni. Nekem ez az egy bajom vele, nem használtam még oled monitort, nekem nagyon tetszik a képe,de szerintem 34” lenne nekem az ideális méret, lehet ezzel így bajban leszek.
-
blountex
senior tag
Pedig azt gondoltam milyen kevés a 250 cd/m2 fényerő, hisz monitoroknál ez a legalja, ettől több szokott lenni 300-450 között.
Ezt a pixel refresht akkor mindig magadnak kell csinálni ha jól értem.
Biztos ráunnék egy idő után, vagy idegesítő lenne, hogy már megint kell ezzel szarakodni....
Én is szemezek ezzel a freesynces változattal, de egyelőre az ár ami visszatart egy kicsit, illetve még monitor téren elég gyerekcipőben jár az oled. Idővel biztos csiszolnak rajta itt-ott, ahogy tévéknél is. Vajon érdemes beleugrani az első generációs készülékekbe? -
AW3423DWF tulajként mondom, hogy nincs zavaró tükröződés. Olyan fényereje van, hogy leesik a fejed.
Én nappal munkára is használom, és így 3 hét után azt kell mondjam, hogy arra is tökéletes. A fehér szín nappal nem az a megszokott hideg fehér, de nekem szerencsére ez nem is fontos (tipik tervező munkára, azaz CAD, e-mail, prezik, dokumentációk, stb).
A WOLED-dől nem tudok nyilatkozni, de QD-OLED esetén ez a túlfújt szöveg elmosódás (piros és zöld szélek) hiszti teljesen elbukott nálam, mert csak nagyítóval látja az ember.
Amúgy sokáig azt hittem, hogy a 4 óránkénti pixel refresh bosszantani fog, de nagyjából beleillik a napomba: 8-12 meló majd refresh, 13-17 meló majd refresh, és este ha épp úgy jön ki, akkor 2 óra játék után tolok lefekvés előtt egyet, vagy másnap reggel a kávé mellett.
-
Nekem ma jött meg, és szerintem baromi jó
nincs semmi pixel pc-én is szerintem teljesen jól használható Játékkal még csak ps5 el próbáltam ,de szerintem nagyon rendben van
Nem tudom előtte milyen monitorod volt, vagy miért volt neked annyira rossz. De én nagyon meg vagyok elsőre elégedve. Pedig féltem pc-én milyen lesz, az ív az nekem megszokott rég az van, hozzá teszem semmit se állítottam rajta még úgy van ahogy bekapcsoltam., Azzal szenvedek hogy férjek el
piszok nagy. Nem bántam meg egy kicsit sem eddig.
-
GAbre
veterán
Nah akkor lehet a tiéd van felbontottan kicsit olcsóbban emag-on
Én Alienware AW3423DW-on gondolkoztam.
De akkor már talán lehetne tv-t is venni.
De sajnos,lehet zavarna tükröződés.+ méretben nem drágábbak sokkal a nagyobbak.
De a ppi is akkor növekszik.+ túl nagy is tud lenni :S
144hz van,szóval a 120at még kibírnám,de nem tudom mennyire zavarna,hogy nem ívelt.
De nem álmodozok,még ha csorog a nyálam,hogy oled milyen szép lenne.
De rossz tapasztalat ellenére.
Sztem szép az a 240hz-es érték,annak aki játszik,és a ppi nem túl zavaró,szebb színek és jobb méret kell.
De mondjuk árban lehetne olcsóbb,főleg,hogy vannak hiányosságai.
De akkor is a 240hz kiemelkedő,talán az 1etlen pozitívuma -
captainm
tag
Én hittem a tesztelőknek, a múlt héten megvettem, nagyjából 10 percig bírtam használni, majd ment vissza a csomagolásába és vissza a feladónak. Jó tanulópénz volt
. Ezt semmire sem lehet használni. Az íve miatt relatíve közel kell ülnöd hozzá, hogy lásd is a kijelzőt, úgy viszont borzasztó a felbontása, még játékra is! Nem vicc, mint egy 2000-es évek eleji TFT monitor, de még annak is jobb volt a képe. Ezzel a felbontással és ezzel az ívvel ez a monitor nemhogy játékra, semmire sem ajánlott szerintem.
Nagyon vártam már egy használható OLED monitort, de sajnos erre még sokat kell majd még várni. -
Tök jó ez a méret és a képarány, csak az 1440-es felbontást felejtenék már el... tudom, hogy gamer, de akkor is. Legalább lenne 3840x1600, ha már az 5K túl sok a játékoknak...
-
ForRedGlory
félisten
800R, 45”-on 3440p felbontás, 700.000 Ft. Ajánlott plecsni. LOL.
Átlátni a pixelek között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk az LG óriási képátlójú, 240 Hz-es, játékra tervezett WQHD OLED monitorát
- SAMSUNG (LS27BG650EUXEN) QUAD HD 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell 27" P2720D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI 1 év gari - 3db elérhető!
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K SMART WIFI GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest