Aktív témák
-
gabe_
őstag
Hi! egy videó a lézervágásról...
[L]http://www.hgebe.ingyenweb.hu/index_elemei/Lézervágás.avi[/L]
Itt meg másik az asztalcseréről...
[L]http://www.hgebe.ingyenweb.hu/index_elemei/Asztealcsere_Xvid_Brightness.avi[/L] -
simonzé
addikt
Plexit nem tudok gravírozni. :(
Egyelőre úgy néz ki, hogy a főnök bemorcult, és lehet, hogy lefújja az egész akciót. :(( Kicsit pipa vagyok. Úgy tűnik, hogy csak festetlen fémlemez gravírozás/kivágás jöhet. :((
[Szerkesztve] -
b0unCe
aktív tag
Arakat arakat pls!!!!!!!!!!
plexibe? fembe?
kivagas? stb? -
gabe_
őstag
tiszaalpár?
:) -
wrz
aktív tag
Vidéken, de mintha rémlett volna, hogy vágtunk ilyen cuccot, nem biztos:)A gép kb két hete gyulladt ki, a porelszívó tartály szűrői.Valszeg beszívott egy szikrát, és belobbant az egész, nem semmi volt.Van 3 lézerünk, a legrégebbin van beépített tűzoltó berendezés, az újakon már nincs, a fene se érti.
-
gabe_
őstag
ja! a képek pénteken készültek...
-
gabe_
őstag
wz: miért hol melózol? pest, vidék?
hogyhogy kigyulladt? -
gabee1983
csendes tag
Helló Simonzé-hoz lenne egy kérdésem
plexi oldallapba tudsz lézerrel képet nyomni mert már nem sok kell a cumomhoz hogy megviricsam a tudasat?!?!
na részletesebben a hatalmas kékséggel való kapcsolatom óta beleszerettem a Casetech 1018 2B házába és most épp ebben gyúrom a vasat ugyhogy kéne valami extra ha ebben tudnal nekem segiteni akkor nagyon halas lennék tehát a plexis oldallapba géne ugymond lézerrel (gravirozni)
ha tudsz segiteni akkor megbeszélhetnénk egy árat és valami kontaktot egyéblént meg ide irhat más is tippeket -
gabe_
őstag
már ha érdekel valakit...
gabe_
őstag
Itt egy pár érdekes kép a gépről:
[L]http://www.hgebe.ingyenweb.hu[/L]
ha sikerült... -
zsiga667
addikt
Nekem 2 ilyenre lenne szükségem, egyik 8 másik 9,2 cm-es ventihez. Kb mennyi lenne? És mikorra tudná valaki megcsinálni?
[L]http://www.xoxide.com/lacut80trgrs1.html[/L] -
gabe_
őstag
:)
1-es 2-es lemezt csak úgy zabálja. majdnem olyan csors, mintha kézi lemezollóval vágnád mi? :D
rossz nézni olyan gyors... -
gabe_
őstag
Uggyanilyenen dolgozom énis. 3030-as gép 2700-as rezonátorral. Ügyes jószág.
wrz
aktív tag
Ezek kizárólag lézerrel készültek, az alsó ''4''-es forma 12-es acél, a bicikli pedig 1.5-ös rozsdamentes.Nem lett semmivel utómunkálva, jah a közepe kivágás, csak asszem nem látszik rendesen a képen.
Olvasom tietek is Trumpf, lehet lenne pár hasznos cuccom akkor neked, ha érdekel írok délután, mikor hazaértem mélt.
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Ha a bicikli mérete 10 mm, akkor nem lehet vastagabb 0,5mm-nél. Akkor viszont nem áll meg a kerekein. :)
A mi gépünkkel is készült egy bicikli, csak másfajta. majd belinkelem. Tudom, ezt már ígértem, de sok a meló, és mindig elflejtem behozni a képeket, hogy feltöltsem... :( -
tomcs
őstag
koltsegekrol_miert_nem_irt_senki_?
ha_jol_szamoltam_legalabb_3an_dolgoznak_ilyen_lezeres_cuccokon_
es_nem_hiszem_hogy_ilyen_erteku_berendezessel_ingyenszivesseget_tudna_
tenni_barki_is._viszont_engem_erdekelne_hogy_megis_kb_mennyibe_kerul,
mi_alapjan-szamolodnak_az_arak,_mi_az_alapanyag_es_mi_a_munka_ara,_etc
lasd_elozo_hsz-em -
wrz
aktív tag
Ez egy 1800W-os Co2 lézer, siemens vezérléssel.Sima acélt max 12mm.-ig vág, rozsdamentest és alut 4mm-ig.A megmunkálási pontosság 0.001mm.Itt van még egy kép miket lehet kihozni a gépből, a bicikli mérete kb.10mm!
[L]http://www.protokon.com/jpg/termekek/lezer/trbiciklis.jpg[/L]
De abbahagyom, mert simonzé kettévág, ha meglátja:) -
wrz
aktív tag
Itt a mi gépünk vágás közben:
[L]http://www.protokon.com/jpg/termekek/lezer/trlezer.jpg[/L]
Csak érdekességképpen.
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
válasz
agrarfiatal #29 üzenetére
''Különben marhára érzékeny arra is hogy a lemez teljesen sík legyen ne legyen benne még minimális pukli sem.''
Hát erről beszélek! Egyébként a gép egy Trumpf lézervágó és gyorsprés. -
simonzé
addikt
Az alakot ki lehet vágni, de nem rézből. Ne kérdezd miért, nemtom. Talán az alacsony olvadáspont miatt.
A cinikus hangokat pedig nem értem... Említettem már a gép értékét, ez nem játék. Ha egyszer valamit nem lehet, azt nem lehet. Senki kedvéért nem barkácsolok rajta, és nem teszek fel ventit, meg ilyesmit. A #1-ben rozsdamentes lemezt említettem, amit ugye elég ritkán festenek, mivel azt nem lehet festeni. Ha nem tetszik, el kell felejteni. A befogó pedig igenis csak sík lemez befogására alkalmas. A gépház oldala N E M S Í K ! Akárki akárnit mond, nem az. Nem vagyok hajlandó befogni. Erőszakoljatok meg, ha nem tetszik! :((( -
gabe_
őstag
Hi!
Komolyabb, ha fej mozog és nem a munkadarab...
wz: Trumf milyen? A gépágyra és a rezonátorra gondolok. -
agrarfiatal
senior tag
-
tomcs
őstag
arakrol_irnal_ugy_tajekoztato_jelleggel?
pl_1mm_lemez_amit_''szivesen_belepakolnal''_az_milyen_kiszerelesben_es_
aron_kap6o,_a_vagas_mibe_kerul,_le7-e_ugy_meg_olcsobb-e_ha_nem_
papiron_adom_a_szabadkezi_rajzot_hanem_vmi_automatikusan_lekezelheto
modon,_mi_a_vagas_''mertekegysege''_(vagasi_hossz_vagy_siman_lemez_
meret_es_csipkeacel_is_le7),_stb -
simonzé
addikt
A festék leszedése jó ötlet, de ki is lapítod a ház oldalát? :)
Az egyetlen járható út, ami részemről is menne az a #8-ban említett.
Van elszívás a fejnél, de nem elég erős (tapasztalat). Másféle ventillátort nem lehet feltenni, mert egy több százmilliós gépen nem barkácsolunk. Képeket majd holnap linkelek be. TÜRELEM! :) -
simonzé
addikt
A festék leszedése jó ötlet, de ki is lapítod a ház oldalát? :)
Az egyetlen járható út, ami részemről is menne az a #8-ban említett.
Van elszívás a fejnél, de nem elég erős (tapasztalat). Másféle ventillátort nem lehet feltenni, mert egy több százmilliós gépen nem barkácsolunk. Képeket majd holnap linkelek be. TÜRELEM! :) -
simonzé
addikt
Nem full sík. Nézd meg a széleit. Nem lehet befogni. A lézervágó a síklapok vágására lett kitalálva, nem a már formázott lemezekhez.
Ha a szél formázott, akkor befogáskor az erős leszorító rugó miatt a másik oldal megemelkedik, kész a baj.
Hol jársz Tildykém? Azért vettem olyan könnyedén a levegőt az utóbbi időben, mert azt hittem, hogy a PH tündérével egy városban vagyok, erre most kiderül, hogy csak júniusban. :( :) -
peterqe
aktív tag
Képet, képet! (a masináról is plíz, ha lehet!)
-
KERO_SAN
aktív tag
En is vmi ilyesmin gondolkoztam.. esetleg ha vagas elott leszedem a vagando feluletrol a festeket?..
-
simonzé
addikt
Az az igazság, hogy nem is nagyon akarok. A festék elég a lézer által termelt hő hatására, a lencsét bekeni a felszálló füst, és lehet bontani a lézerfejet. Ez akkor is igaz, ha a festetlen belső oldal felől vágok.
Rozsdamentes lemez gravírozása, és lézervágása az, amit szívesen csinálnék, és ami számomra is rizikómentes. Ez moddolásra is alkalmas, részletek a #8-ban. -
KERO_SAN
aktív tag
Hm, tehat a haz oldalara nem is tudsz gravirozni ?:(
-
simonzé
addikt
Most fogom fel, hogy mire gondosz, Kalandor! :)
A ház oldala természetesen sík lemezből van formázva, de a szélei fel vannak hajtva, és sok esetben még domborítás is van benne, ezért nem alkalmas a lézer alatt történő vágásra. Nem lehet befogni, és a gépre veszélyesek a felhajtott részek. -
simonzé
addikt
Érdekes, de a ''több fordulós'' vágásra adott válaszom nem jelent meg. :(
Szóval a lézer csak egy fordulóban vág. A max. anyagvastagság 6mm. Viszont 2mm-nél vastagabbat nem szívesen vágnék. Egyébként melyik szgépház fala vastagabb 2 mm-nél??? Van golyóálló ház is? :)
A lézerfej körül agy biztonsági zóna van, ott nem lehet domborulat, nehogy kárt tegyen a fejben. (Egyébként a ''síkságot'' síklapúságnak nevezik, ami a felület egyenletességét, símaságát jelenti.)
A lézervágónál nem a fej mozog, hanem az alatta lévő ''asztal''. Az X tengely mentén lévő befogószerkezet 2-4 cm mélységig ''harap rá'' az anyagra. Ez a befogószerkezet oldalirányba tud csúszni, és egy Y tengely mentén futó sínen tud előre-hátra cikázni. A lézerfej mentén lévő védelmi zóna miatt a lap szélétől kb 8-10 cm kiesik a vágható részből.
A felhajtott szélek szintén veszélyeztetik a fejet, így olyat meg én nem vagyok hajlandó feltenni a gépre. Nem mintha meg tudná sérteni a fejet a fotocellás védelmen keresztül, de valahogy nem akarok kockáztatni egy ilyen drága gépnél, mert az ördog szeme karikás (gy.k.: nem alszik). :) Nem beszélve arról, hogy a gép oldalfalának minden pereme formázott, így a rögzítő ''harapók'' sem tudják biztosan rögzíteni az oldalfalat mozgatás közben. -
modd3r
őstag
Az, hogy milyen vastag a fém nem számít ugye ?
Max többször megy át rajta a gép. -
simonzé
addikt
Esetleg a ház oldalába is vágok tetszőleges alakzatot, de előtte ki kell lapítanom, aztán mef újra meghajtogatni. Viszont ekkor a hajtások mentén lepattan a festék, szóval lehet újrafesteni.
Csináltam már olyat, hogy egy táblába belevágtam egy haverom kedvenc jelét, (nem a pöttyös labdát :) ), majd kifűrészeltünk-kireszeltünk egy ovális lyukat a házfalból. A lemezt erre belülről felfúrtuk, és az egészet lefestettük. Leginkább ez a járható út. Képet erről nem tudok hozni, de egy skiccet szintén felteszek az egészről. -
simonzé
addikt
Hogy is mondjam... A lézervágó csak sík lemezzel tud dolgozni, így a ház oldala kiesik a lehetséges anyagok köréből. Viszont olyat tudok, hogy egy sík lemezből kivágom a kívánt formát, a lemezt méretrevágom, majd a széleit lehajlítom. Így olyan alakú lesz, mint az eredeti ''házoldalfal'', de persze nem lesz perforálva, meg ilyesmi. Egy pár furathelyet tudok rá varázsolni, de a perforálást nem vállalom, mert az regeteg gépidőbe kerül -> nem éri meg.
-
simonzé
addikt
Ha valakinek a moddolt házához már csak egy gravírozott táblára van szüksége, annak tudok segíteni. Szinte Bármilyen rajzot, szöveget, logót betűtípust megoldok akár rozsdamentes lemezre is. A végtermék halálprecízen vágott polírozott lemez lesz.
Bizonyos korlátok között kivágást is vállalok. Pld. egyedi névtábla, ahol a betűk ki vannak vágva a tábla anyagából.
Szóljatok, ha valakit érdekel!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmgyűjtés
- Melyik tápegységet vegyem?
- VGA hiba
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest