- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toth_Jani
őstag
Én is kipróbáltam a kártyát amit a tablet elrontott, Windowsban nem is látszik. a lemezkezelő látja, kiírja 29,81 GB RAW kifogástalan elsődleges partíció, de nem tud vele (a lemezkezelő) mit kezdeni.
Persze ezért az 1200 forintért még nem dobom ki a táblagépet, hiszen lehet hogy csak éppen most fárad el a kártya, maga a gép pedig elég jól teljesít. -
vacs
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #248 üzenetére
Kedvedért én is letöltöttem és Bitdefender-el átvizsgáltattam, de nem talált semmit!
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Donki Hóte #246 üzenetére
Az SDCard Formatter-t nem ismerem. Nem tudom milyen filesystem-et támogat. Pontosabban úgy látom FAT, FAT32, exFAT.
Esetleg ezt próbáld ki: MiniTool Partition WizardTényleg, egyébként kártyaolvasóba téve, történik valami? Mert, ha semmi "mozgás", akkor úgy tűnik, hogy tényleg kuka. Ellenkező esetben, ha a rendszer érzékeli, csak nem látja, ill. nem tudja olvasni, akkor azért még érdemes próbálkozni.
Még esetleg ezt fusd át. Középtájon ajánl valamilyen recovery tool-t...
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Donki Hóte #242 üzenetére
Ez elég rosszul hangzik. Már-már hihetetlenül. Nem lehet, hogy csak Windows alatt nem tudod olvasni? Azt a kártyát ugyanis, amit az Android a belső memória (tárhely) kiterjesztésére használ - ha jól emlékszem - ext3-ra formázza. Ezt Win alatt (csak úgy) nem fogod tudni olvasni.
A másik, hogy ha egyszer ez a "rendszer" (belső tároló + SD-kártya) megsérül (vagy csak egyszer úgy próbálod elindítani, hogy a kártya nincs benne) akkor - tapasztalatom szerint - annak lőttek. Ilyenkor jobb factory reset-el, és egy új, vagy újra formázott kártyával mindent nulláról kezdeni.
Mivel próbáltad a kártyákat megformázni? Esetleg szedj le vm. Linux-os live CD-t, esetleg egy 3rd party Windows-os partícionáló programot. Egyszerűen nem hiszem, hogy egymás után két kártyát olyan szinten tönkretegyen, hogy azok menthetetlenek legyenek.
Nálam egy 64 Gbyte-os Samsung kártya LineageOS eddig szépen teszi a dolgát. Az is igaz, hogy nem túl régóta...
Gyári fw. alatt pedig nem volt benn kártya. -
Toth_Jani
őstag
válasz
Egy 32 gigás Samsung kártyát nálam is kinyírt 1-2 naposan, így gyorsan kidobtam a rendszert és felraktam a CR droidot, és azóta egy Mixa kártyával boldogan elvan.
A kártya ugyan látszik számítógépen is, de semmilyen program nem tudja formázni. -
vacs
Topikgazda
válasz
Párom használja a tabot a megvásárlása óta egy 64-es samu evo+ kártyával, de semmi baja (kb egy éve már).
-
No, gondom támadt a tabbal.
Egy ideig nem volt használva, de most elővettük. A bekapcsolás után kiírta, hogy sérült az SD kártya (amikor korábban használtuk, akkor semmi baja sem volt a kártyával).
Kiszedtem a kártyát, beraktam egy másikat. Bekapcsolás után kérdezte, hogy a belső memória kiterjesztéseként, vagy háttértárként akarom-e használni a kártyát. Azt választottam, hogy memória kiterjesztés legyen. Szöszölt vele egy kicsit, aztán működött rendesen.
Ez volt tegnap. Ma előveszem, hát megint azt írja, hogy sérült az SD kártya. Na, mondom, ez nem vicces. Kiszedtem az SD kártyát, nézem PC-ben adapterrel, hát bizony ez a kártya kuka
Nézem a tegnap kiszedett kártyát, hát biza az is kuka
Na, ez nagyon nem gyere be, 5 éve nem ment nálam tönkre memóriakártya, ráadásul a tegnap berakott kártya egy Sandisk Extreme volt (mert emlékeim szerint a korábban berakott kártyára kiírta, hogy lassú, gondoltam, hogy legyen benne egy gyors kártya)
Másnak is elfordult már, hogy a tab megette a berakott microSD kártyát
-
Sir Pocok
őstag
Itt jelezném, hogy aki flashelést vállalna a padomra az keressen meg. Természetesen nem ingyen.
-
Sir Pocok
őstag
Ezt az AOSP-t javasolják többen:
Jön belőle pités verzió is.
Én megpróbáltam a flashelést de akármit csináltam sose volt jó.
-
Beni2360
félisten
Köszi az oldalt de a gugli fordító nem birkózik meg vele.
Gondolkodok a rendszer cserén majd megkeresek itten egy forumozót aki ajánlotta a másik rendszert és kérek szájbarágós leírást mivel vagy 4 éve csináltam utoljára ilyet telefonon.
Újat nem szeretnék venni mivel most cseréltem kijelzőt pár hónapja. -
Breki
veterán
Egyébként most fast 8-ból akciós
Nem reflink csak a raktárra kattintottam
https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_1542868.html?wid=1101231
-
Breki
veterán
válasz
AndrewBlase #233 üzenetére
nincs, és, ha a témát beállítom már jó
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
trance89 #188 üzenetére
Na, most jutottam el odáig, hogy rápróbáljak az általad ajánlott custom ROM-okra.
Először az AOSPExtended (20180903-2022) tettem fel. Nem volt fenn sokáig, mert az auto brightness nem működött. Egyébként elég jól testreszabható és pörgős rendszer. Van benne potenciál.
Jelenleg a LineageOS van fenn (20180926). Üzemidőben picit talán rosszabbnak érzem mint a gyárit, de - és itt jön elő az első komoly hiba - nem tudom igazán ellenőrizni, ill. kideríteni, hogy mi meríti a készüléket, mert nincs battery status / log. Neked mik a tapasztalataid? -
Beni2360
félisten
válasz
Kisbatyu75 #229 üzenetére
Hát igazából nem valószínű, hogy gariba ez bele férne.
Egy tanács keresd meg a Piedon fórum társunkat ő szokott javítgatni , nekem is ő javított meg 3 golgomat. Hátha elvállalja, P -
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki gyermekeimnek sikerült az usb aljzatot és a bekapcsoló gombot tönkretenni, se a töltés, se a kikapcsolás nem működik.Talált már valaki ehhez a tablethez szétszerelős videót? Honnan érdemes pótalkatrészeket beszerezni, ha meg szeretném próbálni magam javítani? Mivel Gearbestről vettem megpróbálhatnám garanciában javíttatni, de az túl sokáig tartana attól félek. Meg mi van, ha elveszik útközben?
Mindenfajta tanácsot szívesen olvasok.
Köszi! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Beni2360 #226 üzenetére
Nem tudom, hogy a 3rd party főzött ROM-on mi a helyzet (még nem próbáltam, de fogom, várom az SD-kártyám...) de a gyári rendszeren Magisk-el egyszerre van root és Safety Net pass (vagyis megy az OTP-s app).
(#220) Anybody
Ez a "wifi only" verzió? Lehet vennék még egyet. Ennél jobb (ár teljesítmény viszonyban pláne) tab nem nagyon van. -
Beni2360
félisten
válasz
Gabesz84 #223 üzenetére
Én is gondolkodtam egy másik rendszeren de mivel ezek rootoltak nem futna nekem az OTP appom. És ez nekem fontos. Tudom meg lehet kerülni de nem véletlen, hogy nem engedi . Van egy gyári telóm ami nem rotoolt mégsem engedi rá telepíteni az otp smart appot.
--------------------------------------------------
AndrewBlase - OK értettem de engem nem nagyon zavar gondom nincs vele. -
válasz
AndrewBlase #222 üzenetére
pedig van rá megoldás: fel kell tolni rá egy lineageOS-t
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
Beni2360 #219 üzenetére
too many apps auto start - ilyet nem használok. Ami kell azt elindítom.
- Egyébként hol találom ezt az opciót?
Ez nem opció, ez feature!
Ha kell, ha nem, időnként bedobja, alár mindennek engedélyezve van az auto start, akár mindet letiltod.Én legalábbis még nem hallottam olyan megoldást rá, ami tényleg be is vált. (Mármint, hogy ne dobja be időnként a too many.... hülyeséget
-
Anybody
csendes tag
Sziasztok!
Most szerintetek mennyiért hirdessem meg a tabletem? 1 hónapot használt hibàtlan.
Köszönöm!Ildi
-
Beni2360
félisten
válasz
Gabesz84 #218 üzenetére
Hát most elővettem, megnyitottam a storet és 12 frissítés várt .
Klikk és azonnal elkezdte a létöltést.
Egyet letölt és telepit addig a többi várakozó állásponton van. Majd indul a következő mihelyt végzett az elözővel.
too many apps auto start - ilyet nem használok. Ami kell azt elindítom.- Egyébként hol találom ezt az opciót?
Ui: Már 6 appot frissített amíg írtam. Már 10 - Na és végzett a 12-vel
-
lacimano
újonc
Sziasztok! Nekem mostanában jött meg, és az összes típushiba jelentkezett, viszont a szakadozó netet akadozó play letöltést megoldottam úgy, hogy felraktam egy dns chargert és a google dns-t használom. azóta repszt minden. Ezt itt: [link]
-
zsizsef
senior tag
Lenovo Tab3 8 Plus wifi-s készülék EFS mentése van valakinek?
-
Beni2360
félisten
válasz
trance89 #186 üzenetére
Érdekes nálam flottúl pörög minden semmi nem ragad be frissítéskor. Jelzi, hogy van 12 frissítés elindítom leteszem és elvégzi.
Na az érdekelne, hogy az új rendszeren menne-e az OTP smart rendszer. Mert sok rendszerre kényes. Ha nem is vagy OTP-s azért lehet telepíteni és indulásnál rögtön jelzi, hogy lehet és akkor tovább lép vagy nem lehetséges a reg. Megnéznéd? -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Uvegfoliat szeretnék a tabletre a gyerek miatt. Sürgősen kellene így sajna külföldi rendelést most nem várnak még. EZ szerintetek jó a P8-ra? Csak mert a pontos száma nem teljesen ugyanaz. Vagy esetleg tudtok valami biztos forrást? Ami nem 5-6000be kerül.
-
kisqp
tag
válasz
Gabesz84 #209 üzenetére
Nem sajna, azzal próbálkoztam először. Nem a kékes színek tűntek el, hanem olyan, mintha valami pasztelles árnyalata lenne az egésznek. Ha visszaállítom normálra, akkor visszajön a kékes szín, ha olvasásra (ezt szoktam használni), akkor sárgás lesz. Igazából először a háttér volt furcsa, aztán elkezdtem játszani az Angry Birds-zel (mert még gyerek vagyok
és ott tűnt fel igazán. Először az volt az érzésem, hogy a felbontás is változott, aztán rájöttem, hogy csak a színek. Nagyon furcsa. Csinálnék képernyőképet, de nincsen összehasonlításképp a korábbi verzióról kép...
Lehet este újrarakom még egyszer.(Viszont egyelőre eltűnt a too many app autostart jelzés...)
-
kisqp
tag
Sziasztok!
Újra kellett rakni a rendszert, mert nem működött a billentyűzet. Azóta furcsán a színek. Mi lehet a gond?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gabesz84 #204 üzenetére
Ahh... elfelejtettem említeni, hogy én a belső memóriát szeretném kibővíteni vele. Pont az a bajom, hogy hiába dugok be egy NTFS-es pendrive-ot (OTG kábelen), azt csak trükközéssel (TC plugin) tudom olvasni. Macerás, lassú .. stb. Hasonló a helyzet, ha bedugok egy SD-kártyát, csak máshogy rossz
Ekkor ugye a FAT32 korlátai miatt a nagyobb filmek felejtősek.
Szóval olyan sebességű kártya kellene, amit, ha belső tárhelynek formázok, nem fogom vissza a tab-ot. -
válasz
<Adamsky> #203 üzenetére
nekem 64GB samsung evo van benne, UHS-I, de csak adatok vannak rajta (zene, film). Alkalmazások elférnek belső tárban, még.
Szóval attól függ mire akarod használni, ha csak adattárolásra, akkor ennél gyorsabb tuti nem kell.
Az a baj nem emlékszem maga a tablet milyen gyors kártyát tud kihasználni, de emlékeim szerint lassabban olvas mint amit ez a kártya bírna. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Gabesz84 #202 üzenetére
Ja, nekem van egy "wifi only", de ha a 4G-s verziót az előbb említett módon lehetne B20 kompatibilissé tenni, akkor lehet rárepülnék (még) egyre.
Egyébként tervezem, hogy veszek bele egy SD-kártyát (64 v. 128 Gbyte-osat). Akinek volna konkrét tuti tippje, hogy mi az ami bele való, ill. nem fogja vissza a belső memóriát (vagyis legalább olyan gyors, mint a belső tároló) az ne tartsa magába az infót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kerékpársportok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Onyx Boox Palma (Gen 1) E-book olvasó - GARANCIA 2025.09.
- Ipad 9 64Gb wifi+cellular
- Apple iPad 2025 128GB Cellular 5G 2027.04.20. Apple jótállás
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Microsoft Surface Go Model 4415Y 8/128GB // Számla + Garancia //
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest